BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #728289 przez Dave
Moje Kochane,

Chcę Was zaprosić do naszego szalonego konkursu, w którym mamy do rozdania aż 70 nagród :ohmy: :ohmy:
Każda z Was znajdzie coś dla siebie i swoich maluchów - sprawdźcie same :)

Zapraszam, zapraszam, zapraszam :lol: :lol:

Szczegóły tutaj: wrolimamy.pl/konkurs-dwa-kolka-na-drugie-urodziny/

Powodzenia :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #728307 przez tysiiiak
ewela no bioderka mieliśmy w 6 tyg ale o okuliście nikt mi nic nie mówił a poszłabym z Kubulem bo sama mam wadę wzroku i mam nadzieję, że nie odziedziczy niczego takiego po mamusi :)
ojjj pobieranie krwi też nie miło wspominam :( i też próby z palca a potem z piąstki. Kubuś do tej pory ma ślady na piąstkach po wkłuciach :(
U nas pobieranie krwi jest tam gdzie się chodzi do pediatry w pokoju pielęgniarek, które ważą, mierzą itp. więc zazwyczaj odbywało się bez większych kolejek :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728323 przez Gabi31
pauluska napisał:

Moje dziecko siada !!! Tak tak dobrze czytacie ! oczywiście nie z pozycji leżącej ale jak jest w pozycji półleżącej. Tak jej się spodobało że nie chce leżeć i jeden wielki płacz i co ja mam robić ? Spacery to koszmar ! Nie wiem czy to jej humor taki dzisiejszy czy co ehh :( W ogóle wybieram się do lekarza bo Iga ma całą skórkę chropowatą i nie wiem czy to nie skaza :/

Pauluska- u mnie dokładnie to samo:) rwie się do siadu jak szalona i jak pisałam wczesniej w gondolce jej sie nie podoba...podnosi się i chce ogladac swiat,płacze, ale na spacerówkę jeszcze za wczesnie.

Joasia, Alex - ordery do odbioru w Wałbrzychu, zapraszam :P

Ewela- fajnie , że się odezwałas:)

U nas nie było nawet skierowania do ortopedy, do okulisty również, pytałam ale mowili że nie jest to obwiazkowe, ze sa badania bioderek w szpitalu po porodzie, co wojewodztwo to obyczaj chyba. Za to dostałam skierowanie do kardiologa bo mała ma drożny otwor owalny w serduszku, jak wiele dzieci zreszta tylko się o tym nie wie bo badań nie robia w szpitalach. U małej to wykryto bo miała tą infekcję po porodzie i miała robione usg praktycznie wszystkiego. Otwór ten przewaznie zamyka sie do 6 miesiaca zycia, ale czasmi sie nie zamyka:(

demoniqe - Wrocek to piękne miasto, musisz się wybrac koniecznie. Mam to szczescie, ze mieszkam blisko to i bywam czesto. Choc zauroczona jestem też Poznaniem.

11 lata 4 miesiąc temu #728343 przez Alex_87
Tysiak Zuza w ciągu 6 tyg przybrała kilogram, a wcześniej w ciągu 4 tygodni przytyła prawie 1200g, ale lekarka mówiła, że ładnie przybiera, więc pewnie teraz dzieciaki trochę wolniej będą przybierać. Bo też się martwiłam, że jakoś mało przybiera w tym miesiącu.

My też nie dostaliśmy skierowania do okulisty, było tylko badanie w szpitalu.

Gabi, Pauluska no to teraz się trochę pomęczycie z tym siadaniem, bo za wcześnie to też niedobrze, mojej też się kilka razy zdarzyło z pozycji półleżącej dźwignąć i usiadła, ale raczej to był przypadek, bo normalnie jeszcze nie rwie się do siadania na szczęście.
Dziecko mojej znajomej też zaczęło siadać bardzo wcześnie, no i bardzo szybko chciało już wstawać, rehabilitanci kategorycznie zabronili rodzicom, żeby pozwalali dziecku na takie akrobacje, powiedzieli, że z siedzeniem to już trudno bo i tak już im normalnie siadało, ale z chęcią chodzenia dziecka to się namęczyli kilka miesięcy...

Fajne te dresiki i bodziaki z Lidla, ale u mnie rzucą kilka sztuk, a ja lidla mam na drugim końcu miasta :/ dlatego zawsze poluje na okazje w Biedronce bo mam naprzeciwko :D

11 lata 4 miesiąc temu #728353 przez tysiiiak
No z tym siadaniem to dziewczynki Wasze się wyrwały :P nie no to może być uciążliwe. Pamiętam jak mój młodszy brat miał 4 miesiące i w gondoli normalnie siedział trzymając się ścianek po bokach bo taki świata ciekawy a jak miał 8 msc-y to już chodził ale na szczęście wszystko wporządku z jego bioderkami ;) No ale jak dziecko chce to się na siłę go nie położy.

Wkońcu pofarbowałam włosy :) lecę zmyć farbę i pewnie reszta włosów mi przy tym wypadnie :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #728361 przez KarinaM
No właśnie a jak Wasze włosy? Moje już wychodzą. Jak dzisiaj rozczesywalam po myciu to tyle mi wyszło że aż szkoda. Ale wiedziałam że tak będzie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #728393 przez tysiiiak
No u mnie z włosami to masakra :( wszędzie ich pełno dlatego prawie wogóle ich nie rozpuszczam :dry: ale ich akurat mam dużo i jak wkońcu wybiorę się do fryzjera to zetnę się na krótko :)
Boję się, że zęby mi się wykruszą :/ ostatnio kawałek ósemki mi odpadł ale ona i tak do wyrwania więc tu akurat luz.
Jakiś czas temu zaczełam spowrotem brać witaminy dla kobiet w ciąży ale to bardziej dla Kubulka :)

11 lata 4 miesiąc temu #728425 przez joasia10015
Mi też włosy zaczęły wypadac :( A zęby-hmmmm w ciąży chodziłam do dentysty i jeszcze mam jednego do ,,naprawy,, :) A witaminy biorę...jak mi sie przypomni :huh:
Kurcze dziewczyny ale szybkie te wasze dzieci-już do siadania sie ciągną :unsure: Kiedy mój zacznie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #728427 przez vika
witam kochane :) fajnie się was czyta ale mialam takie zaległości,że nie dam rady nadrobić z odpisywaniem :angry:

my już po chrzcinach ufff na szczęście mała była jak aniolek :laugh: wogóle wszyscy mi gratulują grzecznego dziecka,jest bardzo aktywna i przy tym bardzo spokojna,wcale nie placze marudzi tylko jak zaśnie po jedzeniu i jej się nie odbije to póżniej biedną męczy :angry:

ja jeszcze nie myślę o rozszeżaniu diety,chyba jeszcze poczekam boje się troszkę :angry:

tweety gratuluje choć wierze ,że to dla Ciebie wielki szok ale pewnie nie jedna Ci teraz troszkę zazdrości ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728434 przez KarinaM
Jak tak czytałam o tym siadaniu dzieciaczkòw to zastanawiam się czy tą moja to jakaś opóźniona? Irina nie siada, nie przekreca się z pleców na brzuch i odwrotnie. No cóż ma czas.

Nie wiem jak u Was ale ja muszę już zdejmować przewijak z łóżeczka bo w nocy jak idę do Iriny to okazuje się że zawędrowała aż pod przewijak.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #728454 przez munnecabrava
Karinko wszysto w swoim czasie nnawet się ciesz moja maruda to teraz całe afery robi że ona chce siedzeć, a ostatnio tak jak wam pisałam wstała mąż ją trzymał do siadania a ta hop i na dwie nogi tylko się na rękach wspierała.

Mała harpaganica :P

Jaki byście day kolor ścian i paneli do czarnego narożnika i foteli i szafy w kolorze wiśnia wallis + czarny połysk ?

(zaczęły się moje pytania :P)

11 lata 4 miesiąc temu #728455 przez munnecabrava
Aaa nie wem czy brałyście udział ale rusza znowu Mamo to ja po polsce fajne to jest ;)

11 lata 4 miesiąc temu #728457 przez Domiś91
Dziękuje wam za komplementy, troche mnie podbudowałyście :* :)
Tymuś strasznie krzyczał w kościele :D Musiał pokazać pazur :D To dlatego że go wybudzilismy wyciągając z nosidełka.. i cały dzień był marudny :(

Tweety gratulacje :) jeśli mogę zapytać to jak do tego doszło (heheh) uważaliście czy nie? Ja mam też schizo i boję się zrobić test :(

Hehe Tymuś leży i kłuci się z maskotkami :D

m-brava ja bym dała jasne panele a do tego ściany w beżu lub szarości :)

11 lata 4 miesiąc temu #728467 przez Sevilla
Wczoraj byliśmy na szczepieniu :) Maks super to przeżył, trochę popłakał po ukuciu, a tak to cały dzień się śmiał. Już myślałam, że hormony szczęścia mu wszczepili hahaha :) Waży mniej więcej 5500g i rozwija się wspaniale :)

No i oczywiście się chwale dnia 21 września zmieniam nazwisko w USC :)

11 lata 4 miesiąc temu #728471 przez KarinaM
Sevilla gratulacje.

My dzisiaj idziemy na szczepienie. Boję się bardzo.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka