BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #728756 przez tysiiiak
anek ja też myślę o soczku jabłkowym na ten brak kupki już 5 dzień a poprzednia też była wywołana czopkiem. Chociaż lekarka mi wczoraj powiedziała żeby się tym nie martwić jak karmię piersią i dopiero jak w piątek kupy nie będzie to czopek :huh: i mówiła żeby rumianek dawać ale co ja niby robie caly czas jak nie rumianek to koper i kupy brak :(
No ale bączki są, brzuch miękki i Kuba nie marudzi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #728758 przez Olga60
Domiś ale Ty przecież karmisz piersią, to masz czas jeszcze, przy cycu po 5 m-cu.

11 lata 4 miesiąc temu #728764 przez KarinaM
My po szczepieniu. Irina bardzo płakała. Dzisiaj dwa wklucia: w ramię i nogę. My też wzięlismy Pentaxim 5w1. A druga to pneumokoki, które ma za darmo że względu na wadę serca. Irina waży 5700 i ma 59cm. Jak patrzyłam to Igor ważył już 6800 i miał 62cm a urodził się 2600 i 54cm (był na mm).

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #728768 przez KarinaM
A co do rozszerzenia diety doktor kazała poczekać jak skończy 4m-ce. Czyli zacząć od 5 m-ca.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #728770 przez pauluska
gusiek_kom nie mamy otulacza bambusowego ale właśnie poszukuję, obejrzałam z Aden + Anais ale wzór który chcę niedostępny :( więc zakupię z La Millou mam dwa kocyki z tej firmy i są świetne jakościowo no i te wzory :)

11 lata 4 miesiąc temu #728787 przez gusiek_kom
my też mamy pościel i kocyk, a ostatnio zamówiłam mu piłkę i apaszkę. piłka względem Maksia jest ogromna ale on uwielbia się z nią mocować jak kładę mu ją na brzuszku.
a chusteczka na główkę taka:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #728802 przez pauluska
piękny Maksio :) i chustka świetna.

A co macie do wózka jako prześcieradło ? Bo ja podścielałam pieluszką flanelową ale są takie g... że się mechnacą szybko.

11 lata 4 miesiąc temu #728816 przez KarinaM
Ja jak dostałam wózek od koleżanki to dostałam też przescieradlo frote z gumką i jest super bo nie ściąga się.

Irina po szczepieniu zjadła, zrobiła kupkę i poszła spać. Ciekawe ile będzie spała.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #728839 przez anek
Tysiiak u mnie własnie Lenke boli brzuszek jak nie robi kupki 3/4 dni.rumianek i woda idze co chwilkę ale nic to nie daje. Dam Malej 1/4 czopka i od razu jest.

Pauluska ja mam przescieradlo do wozka na gumke z jersey, super sie sprawdza.

Maksio slodki :-)

11 lata 4 miesiąc temu #728840 przez moniaaak
My po szczepieniu, Kacperek był bardzo dzielny, ale za to teraz marudzi i jak zwykle spać mu się nie chce:).
Waży 5740, pani doktor stwierdziła, że nie jest z tych najgrubszych, ale nie jest najgorzej :).
Główki dalej nie podnosi, kazała z nim ćwiczyć trzymanie główki po prostu w powietrzu, skoro leżenie na brzuszku go tak denerwuje.

M-brava
ja też zazdroszczę urządzania mieszkanka. Niby 1,5 roku temu też to robiłam, ale u nas wszystko było na wariackich papierach i teraz bym duuuuuuuuużo zmieniła. Ale chyba to nie w najbliższym czasie.

Sevilla gratuluję :)

alexa_ mój synek od początku je bardzo często, ale mimo wszystko nie chcę przechodzić na mm. Może lepiej poradź się pediatry?

Kacperek teraz robi kupkę co 2-3 dni. Ale taką, że nie ma szans się zmieścić w pieluszce :ohmy: :ohmy:

pauluska my mamy w wózku taki zwyczajny rożek złożony na pół, bo ten materacyk był badziewny strasznie. Myślałam o kupnie materaca, ale teraz już się nie opłaca:)

11 lata 4 miesiąc temu #728843 przez Ane88
wczoraj na szczepienie wszedł do gabinetu z Kubusiem Marcin... mądrala stwierdził, że u niego mały nie będzie płakał. ja z tym czasie płaciłam za szczepionke... Kubuś sie mocno rozpłakał i mąż tak szybciutko mi go dał na ręce, że szok:PPP

wiecie co dziewczyny? 24 lipca byłam u lekarza na kontroli... i tak mnie nastraszył. zapytał się czy przypadkiem nie jestem w ciąży....
BOŻE myślałam wtedy, że spadne z tego fotela... powiedziałam, że raczej nie, choć miałam pewne obawy... dał mi luteine niby na wywołanie okresu... pojechalam nad morze i dostałam okres, który już mam trzeci tydzień...;/ zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, ale boje się, że coś tam jest nie tak skoro tak długo to trwa...:(

w ciąży nie jestem, robilam z 5 testów w wielkim strachu.
teraz tak jak was czytam, to wiem, że byłoby strasznie ciężko, ale przecież nie pierwsza nie ostatnia...
jakoś musiałabym dać rade. dużo jest rodzeństwa z jednego roku na przykład:) Kubuś miałby 11 miesięcy jakbym miała drugie...

jesteśmy Kobietami i mamami....My zawsze damy rade.
Tweety, więc życze Ci żeby tylko było z dzidzią wszystko dobrze, żeby była zdrowiutka, a wszystko się ułoży:)
Kobiety mające dzieci z taką małą różnicą wielku z perspektywy czasu mówią, że to najlepsza wpadka jaka im się przytrafiła. Dzieci wychowują się razem i wszsytko za jednym zamachem:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 4 miesiąc temu #728844 przez sylkaax
Witam dziewczyny. My dzisiaj nocka jak zawsze jedna pobudka o 3 ;)) Jestem taka dumna z mojego aniołka na brzuszku tak słabo podnosił główkę praktycznie w ogóle ok 2 tyg temu. a dziś normalnie szok a wystarczyło tylkoo ciekawe tv tak wysoko podnosił i trzymał z 5 min i jak już go wzięłam to nawet oburzony był ale nie chciałam go męczyć ;) Kupyy zaczął robić tak fajnie juz nie pamiętam kiedy tak lekko mu szło. Co do kolorów ścian to ja mam duży salon i tam az pomarańczowy czerwony i zielony hehe normalnie szał kolorów i nawet fajnie to wygląda bo ja mam ściany tak różnie tu po skosie tu prosto więc nie jest źle ,a sypialnia to wrzos i to na tyle bo salon+kuchnia. ;) Teraz Adrianek sobie lezy i tak rusza nóżkami że zawsze go pytam gdzie biegnie hehe ;)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #728848 przez sylkaax
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #728858 przez moniaaak
Co do włosów to w ciąży było super, nie wypadały. A od jakiegoś czasu to jakaś masakra. Normalnie garściami. Dużo ich mam, więc na razie nie ma tragedii, ale za to są wszędzie!
Koleżanka poleciła mi tabletki Merz Special, ale zapomniałam dziś zapytać lekarki czy mogę je brać.
3 września idziemy na pneumokiki, więc zapytam.

A i my dostaliśmy dziś maść do smarowania stulejki, bo mimo odciągania przy kąpieli nie chce się odkleić. Ta maść to Diprosalic. A jak to wygląda u Waszych chłopaków??

Pytałam o okulistę, bo też mam wadę wzroku. Powiedziała, że takich dzieciaczków się nie wysyła- chyba, że mocno zezują. Jeżeli maluszek odziedziczył po mnie wadę wzroku, to i tak jest za mały, żeby to stwierdzić.

sylkaax widzę, że Twój synek zrobił ogromne postępy :).

11 lata 4 miesiąc temu #728861 przez moniaaak
jeszcze mam jedno pytanie: jakie zamawiałyście talerzyki i sztućce dla maluszków? Możecie polecić jakiś sklep na allegro?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka