- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m-brava zadziorna dziewuszka super ujęcie!
tysiaak jestem pod wrażeniem jak Kubuś wysoko podnosi główkę! silny mężczyzna będzie
Moja gwiazda najlepiej zasypia przy dzwiękach suszarki, nagrałam na telefon i jak nie może zasnąć to jej puszczam i jest spokój:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My mieliśmy dzisiaj ciężką noc, bo mała dostała kataru i się męczyła, ale w dzień lepiej, parę razy gruchą odciagnelam i ok. Teraz śpi spokojnie, oby tak całą noc.
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś zdarłam tapetę,jutro pojadę po folie malarską ,gładz ,i białą farbe to przygotyuje tak na tip top pokój do malowania Mąż przyjedzie to sie wbije w szok
Aaaa i jeszcze muszę szafę 3 drzwiową rozmontowac -oby tylko moje szkraby dały mi trochę czasu na robotę
Miki już spi- nie wiem jak długo ,Miłosz czeka aż mamusia poczyta mu bajkę na dobranoc
NO wiec zmykam aaaaaaaaaaaa,czytałam ostatnio nową gazetkę ,,TWOJE DZIECKO,,i wyczytałam dwie rzeczy które chciałam poruszyc ;
1-napisali że po 4 msc.życia dziecka mozna zaczac próbowac prac ciuszki w normalnym proszku ( z podwójnym płukaniem ) CO wy na to? Wasze dzieci są starsze niż Miki -czy już robiłyście próby ?
2-jest tam cały artykuł o wadach postawy u dzieci (ponoc 85% dzieci w Polsce ma wady postawy -swoją drogą jak JA ) NO i podali co moze zaszkodzic już niemowlakom
*Noszenie i układanie tylko w jednej pozycji
*Układanie na poduszce
*Zbyt miekki materacyk
*Noszenie dziecka w nosidełku lub chuście tyłem do brzucha rodzica
*Korzystanie z chodzika
*Sadzanie dziecka które jeszcze nie jest do tego gotowe
iiiiiiiii UWAGAAAAA
*Spowijanie,czyli opatulanie dziecka które skonczyło miesiąc ...
I co wy na to?????Jak ma sie to spowijanie dziecka do naszego opatulania dzieci-przeciez to jest to samo...Nie myslicie że mozemy tym zrobic krzywde dziecku???
Ja wiem że nie mozna wpasc w paranoje ,ale kurde najpierw czytamy że jak najbardziej opatulac ,a teraz czytam że moze to zaszkodzic ....i bądz tu mądry człowieku
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
ja myślę,że największym problemem jest noszenie dzieci ,nosidelka i chodziki Hmmmm udogodnienia kosztem czegoś moja starsza wcześnie chodzila w chodziku przez co nie raczkowala i miala lekką skoliozę teraz będę unikać chodzika i częściej małą klade na pleckach i staram się jej jakoś zagospodarować czas by tak chciala leżeć....zobaczymy
mój skarb ostatnio przesypia całe noce mam nadzieję,że tak zostanie
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A dodam że w chodziku nie chodziłam bo to stan wojenny i nic w sklepie nie było oprócz octu Ejjjjjj już wiem dlaczego tak bardzo lubię ocet
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Piękne zdjęcia dziewczyny!!! Kuba dziś kończy 3 miesiąc!
Wczoraj mieliśmy drugą serię Pentaximu. Kubuś zajęczał tylko na wkłuciu ale potem już był spokojny. Zasnął od razu to poszłam z nim jeszcze na zakupy
Dziś ma tylko maleńkiego siniaczka w miejscu wkłucia ale rączka nie spuchła. Za to ma 37 stopni jak mu teraz mierzyłam, ale nie jest marudny i ładnie guga więc jeszcze się wstrzymam z lekami przeciwgorączkowymi. Zobaczę ile będzie miał po drzemce.
Jestem mega szczęśliwa bo chyba w końcu znalazłam nianię dla Kuby!! Żadna nie chciała się zgodzić bo mówiła że za mały i że trzeba takie nosić a to kręgosłup je boli
A znalazłam młodą fajną dziewczynę, która na nic nie narzeka i skończyła edukację przedszkolną i wczesnoszkolną więc zna masę zabaw dla dzieciaków szukała pracy w przedszkolach i szkołach ale u nas w mieścinie bez pleców nie dostaniesz pracy w takich miejscach niestety. W przyszłym tygodniu jeszcze mi potwierdzi
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Demonique, Ewela wszystkiego naj dla waszych 3-miesięcznych szkrabów
karina jeśli Twoja Irina nie ma uczulenia, to jak najbardziej pierz w takim zwykłym proszku, to chyba chodzi o to, że taki dla dzieci jest delikatniejszy. Ja póki co do roku chyba będę prała w takim dla dzieci a później w naszym ,bo i tak używam Ariela albo Persila, więc raczej tych lepszych proszków.
Joasia powodzenia przy malowaniu, podziwiam Cię mi by się nie chciało. I ja też niestety mam skoliozę
A Zuzka dziś na szczęście już normalnie przespałam całą noc, wczoraj o 14 urządziła taki cyrk, później padła zmęczona i spała aż do kąpieli po kąpaniu poszła znowu ładnie spać. więc może po tej szczepionce coś marudziła
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas dziś noc masakra- pobudka co 2 godziny, a po piątej Kacperek wstał na jedzenie i ani myślał spać... koło 7 go jeszcze uśpiłam i ukradłam godzinkę drzemki. Ja nie wiem jak to z nim jest. Jak miał pierwszą pobudkę (o 23:30), to go nakarmiłam z obu piersi, tak się najadł, że mu się ulało. Pomyślałam, że pośpi dłużej. I pospał... do drugiej.
Powiem Wam, że już czasami padam na pyszczek z tym wstawaniem. Jeszcze teraz mąż wstaje o 4:30, to trochę chcę go oszczędzić w nocy i tylko ja wstaje.
Tak się dziś pocieszyłam...jeszcze tylko 9 miesięcy takiego wstawania( bo chcę karmić piersią do roku- mam nadzieję, że się uda.
Joasia chyba zostaniesz moim guru... dwoje dzieciaków, a Tobie się chce jeszcze tapety zrywać . Podziwiam
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moniaaak ja też zamierzam karmić do roku ale myślę,że po rozszerzeniu diety dzieci w nocy nie będą dojadać
SOLENIZANTOM WSZYSTKIEGO NAJ
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Joasia ja piorę w proszku dla dzieci i napewno narazie będę tak prała bo mam jego taki zapas że trzeba to wykorzystać poprostu ale jeżeli chodzi o prasowanie to wyprasowałam wszystkie te pierwsze ciuszki a potem dałam sobie spokój chyba że coś wygląda tragicznie po praniu to wyprasuje
Z tym opatulaniem może im chodziło o takie patologiczne że cały czas dziecko jest opatulone
Demoniqe Życzę Ci żeby niania okazała się super opiekunką dla Kubusia - to musi być trudne...
hehe jak tylko zacznę pisać na klawiaturze to Kuba cicho leży i wpatruje
Nocka znowu taka sobie - pobudka o 1.30 i o 4.30 i potem już spał ze mną bo jak do łóżeczka go włóżyłam to się rozbudził i się rozbrykał za bardzo a wtulony w mamusie szybko odleciał tylko ja jakaś połamana teraz jestem
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa