BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #729169 przez ewela86
vika rzeczywiście słodziutka ta Twoja niuńka!!!!

m-brava zadziorna dziewuszka :) super ujęcie!

tysiaak jestem pod wrażeniem jak Kubuś wysoko podnosi główkę! silny mężczyzna będzie :) :)

Moja gwiazda najlepiej zasypia przy dzwiękach suszarki, nagrałam na telefon i jak nie może zasnąć to jej puszczam i jest spokój:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #729174 przez Olga60
Biedna Irinka :( Natasza w przyszłym tyg ma szczepienie 5w1 .
My mieliśmy dzisiaj ciężką noc, bo mała dostała kataru i się męczyła, ale w dzień lepiej, parę razy gruchą odciagnelam i ok. Teraz śpi spokojnie, oby tak całą noc.

11 lata 4 miesiąc temu #729255 przez joasia10015
Olga jesli moge prosic o fotke-to bede baaardzo wdzieczna :blush:
Dziś zdarłam tapetę,jutro pojadę po folie malarską ,gładz ,i białą farbe to przygotyuje tak na tip top pokój do malowania :) Mąż przyjedzie to sie wbije w szok ;)
Aaaa i jeszcze muszę szafę 3 drzwiową rozmontowac -oby tylko moje szkraby dały mi trochę czasu na robotę ;)
Miki już spi- nie wiem jak długo ,Miłosz czeka aż mamusia poczyta mu bajkę na dobranoc :blush:
NO wiec zmykam aaaaaaaaaaaa,czytałam ostatnio nową gazetkę ,,TWOJE DZIECKO,,i wyczytałam dwie rzeczy które chciałam poruszyc ;
1-napisali że po 4 msc.życia dziecka mozna zaczac próbowac prac ciuszki w normalnym proszku ( z podwójnym płukaniem ) CO wy na to? Wasze dzieci są starsze niż Miki -czy już robiłyście próby ?
2-jest tam cały artykuł o wadach postawy u dzieci (ponoc 85% dzieci w Polsce ma wady postawy :ohmy: -swoją drogą jak JA :( ) NO i podali co moze zaszkodzic już niemowlakom
*Noszenie i układanie tylko w jednej pozycji
*Układanie na poduszce
*Zbyt miekki materacyk
*Noszenie dziecka w nosidełku lub chuście tyłem do brzucha rodzica
*Korzystanie z chodzika
*Sadzanie dziecka które jeszcze nie jest do tego gotowe
iiiiiiiii UWAGAAAAA
*Spowijanie,czyli opatulanie dziecka które skonczyło miesiąc ...
I co wy na to?????Jak ma sie to spowijanie dziecka do naszego opatulania dzieci-przeciez to jest to samo...Nie myslicie że mozemy tym zrobic krzywde dziecku???
Ja wiem że nie mozna wpasc w paranoje ,ale kurde najpierw czytamy że jak najbardziej opatulac ,a teraz czytam że moze to zaszkodzic ....i bądz tu mądry człowieku :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729259 przez vika
no to ciekawe,że kiedyś dzieci tylko w miękkich poduchach leżały i jakoś nie było żadnego problemu :huh:

ja myślę,że największym problemem jest noszenie dzieci ,nosidelka i chodziki :dry: Hmmmm udogodnienia kosztem czegoś :angry: moja starsza wcześnie chodzila w chodziku przez co nie raczkowala i miala lekką skoliozę teraz będę unikać chodzika i częściej małą klade na pleckach i staram się jej jakoś zagospodarować czas by tak chciala leżeć....zobaczymy :blink:

mój skarb ostatnio przesypia całe noce mam nadzieję,że tak zostanie :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #729266 przez joasia10015
vika a mi sie wydaję że te miękkie poduchy to pewnie nie jednemu zaszkodziły-przypuszczam że moja mama kładła mnie na taką mięciutką podusię (do dziś chętnie kładzie Mikiego na podusi ale nie zajarzyłam że to moze byc powód zniekształcen )i co? I skolioza u mnie jak ta lala .Oczywiście nie wiem czy to był powód,ale mógł byc :huh: Pamietam ze we wczesnej podstawówce miałam sporo koleżanek i kolegów z którymi jezdziłam na cwiczenia związane z kręgosłupem -wiec moze coś z tymi podusiami jest na rzeczy :unsure: :blink:
A dodam że w chodziku nie chodziłam bo to stan wojenny i nic w sklepie nie było oprócz octu :huh: Ejjjjjj już wiem dlaczego tak bardzo lubię ocet :cheer: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #729285 przez KarinaM
Co do prania rzeczy to może mnie potępicie ale ja od początku prałam w kapsułkach Ariel i Persil. Gdyby Irina miała uczulenie to przeszlabym na proszek dla dzieci. Z Igorem też tak robiłam. Odrazu zwykły proszek.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #729292 przez munnecabrava
Taaaak Kraina my idealne matki to pierwsze do potepiania ;p mnie ostatnio z lenistwa nie chce sien prqsowac ;p i też czestwo niepoprasowane jej daje . Te które wyglądają dobrze. Muszę spróbować.za.niedługo ale też w kapsułkach bo proszek to jakiś dramat ... Nie wypluouje się nigdy... joasia ty to jesteś hardcore sama gladzie wow pelen respekt ;) co do poduszek to głównie chodzi o to zekh nie kłaść dziecku pod głowę musi leżeć na prosto. Tzn na płasko ;p

11 lata 4 miesiąc temu #729299 przez KarinaM
Młoda noc przespala w łóżeczku. Karmienie o 2:30 i 5:30. Niestety rano o 6:30 płacz i spanie już na mnie. Narazie śpi u mnie na brzuchu ale nie wiem jak długo bo nawet budzik męża Ją rozdraznil i zaczęła płakać. Ciekawe czy cały dzisiejszy dzień taki będzie? A chciałam jechać brwi zrobić bo mamy chrzciny w niedzielę u szwagra. Muszę Ją zabrać ze sobą bo moją mamę rozłożyły korzonki i nie weźmie Jej na ręce.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #729321 przez demoniqe
m-brava ja mam takie wielkie kolorowe drzewo u małego w pokoju na ścianie :) bardzo je lubi, kupiłam na allegro. Ostatnio uwielbia swój żyrandol z małpką i tygrysem. Po prostu rano nie odrywa od niego wzroku!

Piękne zdjęcia dziewczyny!!! Kuba dziś kończy 3 miesiąc!

Wczoraj mieliśmy drugą serię Pentaximu. Kubuś zajęczał tylko na wkłuciu ale potem już był spokojny. Zasnął od razu to poszłam z nim jeszcze na zakupy :)

Dziś ma tylko maleńkiego siniaczka w miejscu wkłucia ale rączka nie spuchła. Za to ma 37 stopni jak mu teraz mierzyłam, ale nie jest marudny i ładnie guga więc jeszcze się wstrzymam z lekami przeciwgorączkowymi. Zobaczę ile będzie miał po drzemce.

Jestem mega szczęśliwa bo chyba w końcu znalazłam nianię dla Kuby!! Żadna nie chciała się zgodzić bo mówiła że za mały i że trzeba takie nosić a to kręgosłup je boli :)
A znalazłam młodą fajną dziewczynę, która na nic nie narzeka i skończyła edukację przedszkolną i wczesnoszkolną więc zna masę zabaw dla dzieciaków :) szukała pracy w przedszkolach i szkołach ale u nas w mieścinie bez pleców nie dostaniesz pracy w takich miejscach niestety. W przyszłym tygodniu jeszcze mi potwierdzi :)

11 lata 4 miesiąc temu #729354 przez Alex_87
Moja Zuza też dziś kończy 3 miesiące :D Pamiętam jak jej się zaczęły kolki to tylko odliczałam do końca 3 miesiąca :D

Demonique, Ewela wszystkiego naj dla waszych 3-miesięcznych szkrabów :kiss: :kiss:

karina jeśli Twoja Irina nie ma uczulenia, to jak najbardziej pierz w takim zwykłym proszku, to chyba chodzi o to, że taki dla dzieci jest delikatniejszy. Ja póki co do roku chyba będę prała w takim dla dzieci a później w naszym ,bo i tak używam Ariela albo Persila, więc raczej tych lepszych proszków.

Joasia powodzenia przy malowaniu, podziwiam Cię :D mi by się nie chciało. I ja też niestety mam skoliozę :angry:

A Zuzka dziś na szczęście już normalnie przespałam całą noc, wczoraj o 14 urządziła taki cyrk, później padła zmęczona i spała aż do kąpieli :ohmy: po kąpaniu poszła znowu ładnie spać. więc może po tej szczepionce coś marudziła :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #729366 przez tweety
no to gratulacje dla Zuzy i Kubusia. my swietujemy w sobote.

11 lata 4 miesiąc temu #729371 przez moniaaak
Ile mamy dziś solenizantów :). Wszystkiego najlepszego dla Waszych szkrabów :) :kiss: :kiss: :kiss:

U nas dziś noc masakra- pobudka co 2 godziny, a po piątej Kacperek wstał na jedzenie i ani myślał spać... koło 7 go jeszcze uśpiłam i ukradłam godzinkę drzemki. Ja nie wiem jak to z nim jest. Jak miał pierwszą pobudkę (o 23:30), to go nakarmiłam z obu piersi, tak się najadł, że mu się ulało. Pomyślałam, że pośpi dłużej. I pospał... do drugiej.
Powiem Wam, że już czasami padam na pyszczek z tym wstawaniem. Jeszcze teraz mąż wstaje o 4:30, to trochę chcę go oszczędzić w nocy i tylko ja wstaje.
Tak się dziś pocieszyłam...jeszcze tylko 9 miesięcy takiego wstawania( bo chcę karmić piersią do roku- mam nadzieję, że się uda.

Joasia chyba zostaniesz moim guru... dwoje dzieciaków, a Tobie się chce jeszcze tapety zrywać :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: . Podziwiam :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729372 przez vika
joasia10015 może i racja wychodzi na to,że wszystkie te czynniki sie do tego przyczyniają:(

moniaaak ja też zamierzam karmić do roku ale myślę,że po rozszerzeniu diety dzieci w nocy nie będą dojadać :huh:

SOLENIZANTOM WSZYSTKIEGO NAJ :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #729391 przez tysiiiak
Wszystkiego najlepszego dla Zuzki, Dianki i Kubusia :kiss:

Joasia ja piorę w proszku dla dzieci i napewno narazie będę tak prała bo mam jego taki zapas że trzeba to wykorzystać poprostu :) ale jeżeli chodzi o prasowanie to wyprasowałam wszystkie te pierwsze ciuszki a potem dałam sobie spokój chyba że coś wygląda tragicznie po praniu to wyprasuje :P
Z tym opatulaniem może im chodziło o takie patologiczne że cały czas dziecko jest opatulone :unsure:

Demoniqe Życzę Ci żeby niania okazała się super opiekunką dla Kubusia - to musi być trudne...

hehe jak tylko zacznę pisać na klawiaturze to Kuba cicho leży i wpatruje :)
Nocka znowu taka sobie - pobudka o 1.30 i o 4.30 i potem już spał ze mną bo jak do łóżeczka go włóżyłam to się rozbudził i się rozbrykał za bardzo :P a wtulony w mamusie szybko odleciał :) tylko ja jakaś połamana teraz jestem :P

11 lata 4 miesiąc temu #729398 przez vika

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka