- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Achh ta magiczna granica 3 miesięcy...Moje dziecko dziś ryczy jak szalone, ledwo co ją na dwór ubrałam i wieeelki ryk, musiałam ją uśpić i dopiero do wózka i na dwór. Mierzyłam jej temperaturę - miała 37,6, więc to chyba normalna jak na takie dzieci.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Dziś zrobiłam test i 1 kreska więc wychodzi na to że miesiąc temu miałam plamienie a miesiączki jeszcze nie dostałam wogóle ale miałam stracha
ale się rozpadaaało
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
My w poniedzialek skonczylysmy 3 mies. Wczoraj bylysmy na szczepieniu nawet ladnie poszlo ale dzisiaj Mala spala tylko 30 min pozniej noszenie, bujanie,cyc i nic nie dawalo rady . Na oczy nie widziala ale na sile otwierala. Polegla o 14.15 i spi.
Ja nadal piore w Dzidziusiu i prasuje bo lubie miec wszystko wyprasowane.
Aaa zapomnialabym Malenka ]z okazji konca 3 mies zaczela smiac sie glosno. Takie to slodkie i mile.
tysiak wiem co czujesz ja tez mam na to chec ale ciagle sie ludze ze bedzie lepiej.
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- sylkaax
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Sto lat dla naszych małych cukiereczków z 22 Maja
Mój Adrian dzisiaj albo się śmieje albo śpi jeszcze nie zapłakał nawet sekundy ;P
Ja do prania ubrań małego używam dzidziusia bo lubię ten zapach hihi , ale jak się kończy i akurat do sklepu nie chce mi się iść to i w zwykłym piorę.
Jakiś stresik mnie bierze przed chrzcinami ;P Jeszcze kiecke muszę kupić jakąś bo znowu schudłam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
jak wczoraj był dzien spania , tak dzisiaj dzien marudzenia.
Lenka 2 razy przy karmieniiu mi płakała i juz mam schiza czy to nie ucho.synio miał 2 razy zap ucha.
Tysiiak u mnie tez ale od niedzieli.
ja niestety prasuje-swoje, dzieci i M.wkurzam sie sama na siebie ale nie lubie jak łepki chodzą w niewyprasowanym.
Joasia podziwiam , ja przy dwójce czasami nie ma czasu zjesc a co dopiero sciaganie tapety.
U nas tez kropi ale udało nam sie zaliczyc 1,5 godz spacer.popołudniu tradycyjnie plac zabaw(jak nie bedzie padac).
u mnie kryzys laktacyjny.
oo juz sie marudka obudziła...
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Ehh ja staram się zawsze wszystko szybko.wyjasnic. i pewnie bym się nie wyniosła. Chociaż ostatnio jak było bardzo źle to syraszylam wyjazdem ... Nawet jak się poklocimy i idzie spać do 2 pokoju to go za nogi u ciagne.do łóżka. Tylko jestem beznadziejna i nie potrafię normalnie powiedzieć co mi leży, po pierwszej sylabie juz rycze i nie potrafię obronić swoich argumentów.. zenada.
A ostatnio jestem nie.do wytrzymania przez ten kredyt ... Tyle nerwów mnie to kosztuje... Bo ciągle coś nie tak...przyznali ale jeszcze milion dokumentów kazali dostarczyć .... I mogą cofnąć jak im się coś nie spodoba... No masakra
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A jeżeli chodzi o godzenie się to ja nie potrafię przepraszać. Wolę milczeć i być obrażona. Ale mój mąż nie daje za wygraną. Chce zawsze wyjaśnić sytuację.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
m-brava ja też zaraz płacze i strasznie ciężko ze mnie wydobyć co mi nie leży ale tym razem wygarnelam wszystko a on się nawet nie odezwał :/ no ch... mnie strzelił już totalnie.
karina najważniejsze ze nie płacze tylko spokojnie spiocha
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Powiedzcie mi, my musimy skladac jakies papiery ze chcemy rok byc na macierzynskim? Tzn druga czesc to rodzicielski chyba. I wsumie nie wiem czy teraz mam 100 czy80 procent. Musze sie wybrac do zusu ale az mnie nerwa bierze jak mysle o tych MILYCH paniach ktore tam spotkam
Przysługuje Ci 20 tyg urlopu podstawowego płatnego 100 %, potem możesz składać wniosek o kolejne 6 tyg urlopu dodatkowego również płatnego 100 %( minimum 14 dni przed rozpoczęciem tego urlopu).
Dopiero po tym czasie możesz wykorzystać urlop rodzicielski( 26 tyg), płatny 60 %. Wniosek ten składasz u pracodawcy minimum 14 dni przed rozpoczęciem.
Takie informacje dostałam od dziewczyny z księgowości z mojej firmy.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa