BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #730259 przez ewela86
myślałam że takie nocne wstawanie do karmienia przy cycku to norma (u mnie 2 razy) ale widzę że są takie szczęściary które się normalnie wysypiają :ohmy: :ohmy: :ohmy: Zazdroszczam :silly:

moniaak te ubranko prześliczne!!! i przyda ci się z pewnością jeszcze na niejedną okazję, a ja sukienki ze chrzcin już raczej Dianie nie założę (ale prezent to był od rodziców więc nie mam co narzekać :silly: )

Ane88 Duży chłopczyk:) dopatrzyłam się podobieństwa do ciebie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #730269 przez sisina
Witam laseczki :laugh:

jak ten czas leci Fabiś ma dziś 3 miesiace :) a niedawno z brzuchem chodziłam

Wczoraj miałam rocznice ślubu 4 ale niestety spędzałąm ją bez małża bo w trasie jest ale w niedziele bedzie w domu ale za to była u mnie kuzynka i troche popiłyśmy było fajnie długo nie piłam drineczków myślałam że bedzie gorzej ale było ok.A Małż wraca w niedziele wiec pewnie jakaś kolacyjka a póżniej mały seksik :blush: :silly:

Śliczne te wasze dzieciaczki :laugh:

Ja co do spania Fabisia to nie narzekam spi dobrze wczoraj zasnal o 19 i obudził sie o 3 potem o 7 i dalej spał.a tera nie spi lezy na brzuchu i sie smieje

11 lata 4 miesiąc temu #730270 przez Daarikaa
hej Od dwoch dni ucze KLAUDIE zasypiac u siebie w lozeczku bo zamontowalam plozy i mamy kolyske narazie wszystkie drzemki i na noc zasneła u siebie jestem happy a moj kregoslup zwłaszcza ;)
chrzcimy 15 wrezsnia, odbebnimy dwie imprezy w jednej (ja mam 14 wrezsnia urodziny) Ile placilyscie za tort? bo nam babka zawolala 240zl za tort na 30 osob :ohmy: moim zdaniem to duuuuuzo, moze sie myle?

mbrava moze posmaruj nadgarstek jakims altacetem lub czyms takim, bo mozesz miec problem wieczorem jak zostaniesz sama

co do prania to piore w dzidziusiu ale nie prasuje juz od samego poczatku :)

olga siczna córunia, piekne ma oczka! Ja z moja mala tez bralam taka kapiel Klaudia byla w niebowzieta :)

ane ale kawał przystojniaka z Twojego syncia! piekny blondasek! :)

alexa Julcia nie dosc ze grzeczna bo daje sie mamuni wyspac to jeszcze urocza! do schrupania! :*

sisina wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy i dla Fabisia z okazji 3 miesiecznicy :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730272 przez Alex_87
Ane rzeczywiście olbrzym z tego Twoje Kubusia, ja myślałam, że moja jest duża ale jest długa a chuda, przy wadze 6700 mierzy 66cm :D ale widocznie będzie po mamie miała patyczaste nogi ;) A co do zmiany koloru włosów to wyglądasz ślicznie :D

Moniaak piękne ubranko, lubie takie wdzianka dla chłopców, mały elegancik będzie z niego :D

A ja chyba oszaleje, nie mam pojęcia co wstąpiło w moje dziecko, no nawet żeby wyjść z nią na dwór to musze takie kombinacje robić, co założę jej czapkę to ryk niesamowity, w końcu założyłam jej inną i się trochę uspokoiła. Póki co śpi, ale powoli zaczyna mnie to wykańczać ona zrobiła się taka męcząca :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #730283 przez pauluska
Hej u nas też cięższe czasy Iga marudna w dzień ale nocki nadal pięknie śpi uff, dzisiaj wstałam o 5,30 (szłam na mszę za babcię Igula jeszcze spała) i jestem nieprzytomna więc podziwiam Was dziewczyny za te nocne wstawania chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Iga daje mamie w kość nawet na spacer nie mogę z nią wyjść bo drze się na mieście ale chodzę na spacery koło domu czyli koło lasu może się drzeć do woli :D

Kupiłam pampersy Dada ale dla mnie są kiepskie w ogóle nie chłoną Iga cały czas pupa wilgotna więc powracam do Pampersów ;)

11 lata 4 miesiąc temu #730286 przez Olka!
My właśnie wróciłyśmy ze szczepienia, mała była bardzo dzielna krzyknęła tylko chwilę i było po szczepieniu!
Jakie śliczne te Wasze maluszki :-)
Jak czytam ile ważą Wasze szkraby to zazdroszczę moja Weronisia waży dopiero 5044 ale przybiera wolniutko ale jednak do przodu.

11 lata 4 miesiąc temu #730288 przez Ane88
ja dady używam cały czas i jestem zadowolona:)) pampersa activ baby zakładam tylko na spacer i na noc:)
a jak były takie niemiłosierne upały to zakładałam mu pampers sleep and play bo są bardzo cieniutkie.

my mamy teraz też tak ze spacerami... właśnie wróciłam na sygnale do domu ze sklepu ...no i z moich zakupów przyniosłam tylko chleb, mleko i ser zółty, bo temu małemu gamoniowi już się znudziła jazda po sklepie....;/

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 4 miesiąc temu #730290 przez Ane88
no to wygląda na to, że mój smyk najwiękrzy ze wszystkich majowych dzieciaczków...:P bo waży 7880 ;ppp

11 lata 4 miesiąc temu #730291 przez KarinaM
Alex moja też kiedyś nie lubiła czapki. Zmieniłam na większą i było super. Więc może u Ciebie też czapeczka była za mała?

Ja byłam na spacerze 2 godzinnym i jak wróciłam to Irina nie chciała jeść ode mnie. Krzyczała strasznie. W końcu wzięła Ją moja mama i zjadła bez problemu. Nie wiem czy miała mnie już dość? Ile można patrzeć na tą samą osobę która Cię karmi?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #730307 przez Alex_87
Karina chyba masz rację, bo ta druga jest nieco luźniejsza, wcześniej była za duża a teraz widocznie już jest ok. Zresztą wczoraj kupiłam jej śliczną czapeczkę już tak bardziej z myślą o jesieni, przymierzyłam jej a ona uśmiech od ucha do ucha, ale dziś ją uprałam. No zobaczymy jak wyschnie czy polubi swoją nową czapkę. Ciekawe jak to będzie w zimę, bo jak tylko zakładam jej teraz bluze to jest wrzask, więc przykrywam ją kocem jak jest chłodniej. Ale za jakiś czas te kombinezony i czapy, przeraża mnie to :huh:

Myślisz, że takie maleństwo może mieć dość swojej mamy? :) też czasem się nad tym zastanawiam, jak mała wrzeszczy i marudzi :dry:

Dziewczyny jak wyglądają te pleśniawki? Bo Zuzka ma taką białą malutką kropeczkę na dziąsełku, to może być to? Może dlatego jest wrzask przy jedzeniu.

11 lata 4 miesiąc temu #730324 przez Olga60
Fabiś Sto lat, zdrówka!

Dziewczyny a próbowałyscie pieluszki z babydream? Ja tak i moim zdaniem są bardziej chłonne niż pampersy i fajne w dotyku

11 lata 4 miesiąc temu #730333 przez KarinaM
Sto lat dla Fabisia .

A ja tak się wkurwi.......na męża że aż zadzwoniłam do Niego i się wyżylam. Jak przyjechaliśmy z wczasów to sprzątał samochód i wypiął bazę fotelika i oczywiście już nie zamontował jej a ja nie za bardzo umię ją montować a chciałam jechać do siostry męża do salonu na brwi bo zarosłam a w niedzielę chrzciny u Jego brata. Miałam zabrać Irinę bo mama ma chore korzonki i nie podniesie Jej. Napisałam Mu że po pracy ma przyjechać prosto do domu bo musi zostać z dziećmi.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #730366 przez Olka!

ALEX

czy Twoja córcia się wygina przy tym i krzyczy i nie da się jej za nic w świecie przystawić do piersi? Robi tak przy każdym karmieniu?
Ja mam właśnie tak czasem w trakcie jedzenia czasem jak chce ją przystawić żeby zjadła!!!Jest wrzask wyginanie i za nic w świecie nie będzie jadła!!
Pani z poradni laktacyjnej powiedziała, że to jest jej znak, że nie chce jeść, że tak to okazuje!!Dziwne no ale tak powiedziała.
Powiedziała żeby na siłę jej nie przystawiać, że jak będzie chciała to da mi znać !!!

11 lata 4 miesiąc temu #730395 przez pauluska
Dziewczyny co myślicie o takim komplecie dla Iguni na chrzest:

www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Komplet-do-Chrztu-Klara/1605

11 lata 4 miesiąc temu #730403 przez Ane88
jak Kubuś miał pleśniawki to przecierałam mu w buzi po każdym jedzeniu gazikiem z przegotowaną wodą. i na patyczek do ucha nalewałam troszke aphtinu i pędzelkowałam mu 3 razy dziennie. po 3 dniach nie było śladu, a miał bardzo dużo...

Pauluska sukieneczka śliczna:)

a mój smerfuś dziś zjadł pierwsze dwie łyżeczki zupki jarzynowej gerbera :)))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka