BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #729402 przez tysiiiak
Ja kupuje od znajomej znajomej takie zwykłe białe chyba Ikeowskie za 20 zł narazie :) Może później kupię jakieś lepsze zobaczymy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #729407 przez moniaaak
My pewnie kupimy, ale to jak Kacperek zacznie dobrze siadać, a na razie chyba do tego jeszcze daleko:)

Ja na razie piorę w Lovelli

11 lata 4 miesiąc temu #729414 przez KarinaM
Alex, Ewela i Demonique najlepszego dla Waszych trzymiesieczniaków.

Moją obudziłam o 8:30, zjadła i teraz gada do zwierzaków w lezaczku.

Co do temperatury. To u takich małych dzieci normalna temperatura to do 37. Moja też wczoraj miała 37,5 a nawet 37,8 ale mogła zgrzac się ode mnie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #729419 przez gusiek_kom
Dziewczyny u nas noc masakra. Maks od 21 budził sie co godzinę a o 2 w nocy stwierdził że już jest wyspany... dobrze że mieszkamy z moimi rodzicami i mama mnie podratowała bawiąc się z małym do 5. Nie wiem jakbym dała bez niej radę...

Maksio dostał krzesełko na chrzciny od babci - PegPerego Tatamia - wybraliśmy je bo ma funkcję bujawki, którą Maks bardzo lubi :)

Muszę pochwalić mojego męża bo dziś bo nocnych harcach naszego syna wziął wolne. ustaliliśmy jeszcze że skoro on wyskakuje 2 razy w tygodniu na piłkę to ja mam czwartki od 16 wolne :) i robię to co mi się tylko podoba :) także dziś ruszam zająć się sobą :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TAK WAŻNEJ 3-MIESIĘCZNEJ MAGICZNEJ ROCZNICY PO KTÓREJ MA BYĆ JUŻ TYLKO LEPIEJ I TEGO WSZYSTKIM ŻYCZĘ :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 4 miesiąc temu #729438 przez vika

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729444 przez vika

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729447 przez vika

11 lata 4 miesiąc temu #729449 przez alexa_
Malutka od rana daje popalic. Strasznie nie spokojna jest, chyba przez to ze nie robiła kupki juz 3 dni. Co zaczyna mnie martwic. Jak nie zrobi do wieczora to chyba czopek pójdzie w ruch.

Co do proszku to również posiadam maly zapas dzieciowego wiec na razie nic nie zmieniam.
i wydaje mi sie ze mala nie bedzie miala zadnego uczulenia bo przytula się do nas czyli do ciuchów pranych zwykłym proszkiem i nic jej nie wyskakuje.

Ostatnio się zastanawiałam nad krzesełkiem na razie żadnego nie upatrzyłam. Ale mam już upatrzone sztućce dla Juli. Mimo iz mam jeszcze trochę czasu bo na piersi pozniej sie zaczyna rozszerzać dietę.

I dziewczyny z mężem doszliśmy do wniosku ze na razie mała zostaje na piersi. Jak zacznie sie częściej budzić w nocy wtedy skonsultujemy sie z pediatrą o przejście na mm.

11 lata 4 miesiąc temu #729464 przez alexa_
vika Tosia Śliczna:)
I z was śliczna rodzinka:)

Zazdroszcze wam takiego wygladu. ja przed ciążą nie należałam do szczupłych a po zostało mi 10 dodatkowych kg. których nie moge sie pozbyc.

Mam pytanie do dziewczyn których dzieci się już przekręcaja na boki

Czy wasze maluchy obracają się zawsze na ten sam bok?
Bo moja niunia przekręca się zawsze na prawy. tak samo z przekręca się z brzucha na plecy zawsze przez prawe ramię. I nie wiem czy nie powinnam się tym niepokoić?

11 lata 4 miesiąc temu #729510 przez Sevilla
Vika malutka przesłodka :)

Joasia plany były, ale na następny rok kościelny. A ten to spontan wynikający z niezadowalającego nas mojego macierzyńskiego. Przez to, że jako nowy przedsiębiorca płaciłam niski ZUS dostaje jedynie 300 zł macierzyńskiego. Postanowiliśmy, że Michu przejdzie na tacierzyński :(

Wczoraj pierwszy raz nie usypiałam Maksa, bo byłam w pracy. Myślałam, że się poryczę ...

11 lata 4 miesiąc temu #729536 przez demoniqe
dziękujemy za życzenia :)

moniiak a próbowałaś zwiększyć częstotliwość karmień przed snem? Ja od małego przyzwyczajam Kubę żeby w dzień jadł co 3 godziny a od ok 17 do 20 co 1,5 godziny. U nas to działa, ale to na pewno zależny od dzidziusia no i laktacji.

nie wiem czy wam pisałam ale wczoraj pediatra powiedziała że niedługo będziemy rozszerzać dietę u małego, więc ją zapytałam od kiedy można, a ona na to że jeszcze z miesiąc albo nawet krócej bo im później się podaje stałe pokarmy to dziecko jest sprytniejsze i bardziej wybredne.

Ja postanowiłam, że od dziś jem wszystko łącznie z nabiałem (zacznę od małych ilości) i smażonym. Na razie wsuwam kisiel o smaku passiflory :) ogólnie smakuje jak pomarańczowy.

Ja piorę w Loveli, Jelpie i Białym Jeleniu ale razem z moimi i męża rzeczami od zawsze, nie zawsze prasuję :)

Jak skończą mi się proszki to spróbuję jakiegoś Vizir Sensitive a potem już normalne.

Vika super zdjęcia.

Kubuś dziś jednak więcej śpi, chyba po tym szczepieniu.

11 lata 4 miesiąc temu #729548 przez joasia10015
Dzieki laseczki za miłe słowa :) Wy zawsze podniesiecie na duchu :) Z tym remontem to poprostu chce troche małżowi pomóc żebysmy mogli wiecej czasu razem spedzic -zawsze to jeden dzien pracy do przodu ;) A swoją drogą -lubie robic takie niespodzianki-rok temu na swoje urodziny pojechałam do sklepu ,kupiłam farbe i pomalaowałam kuchnie -bo jakas nudna mi sie wydawała ;) Ale rodzinka sie zdziwiła jak przyjechała na torta a tu NOWA kuchnia :blink: A mina małża?-bezcenna :lol: :lol: :lol: :lol:
moniaaak wiem co przeżywasz bo ja mam nocki IDENTYCZNE-Miki budzi sie co godzinkę,może półtora -juz nawet na zagar zbytnio nie patrze -bo po co :huh: Jak chce jesc to je :blink: A ja dam sobie rade-wyśpie sie za jakis rok :silly: Też czasem padam na pyszczek (jak to ujęłaś)ale pocieszę cie -przy kolejnym dziecku nie bedziesz sie nawet zastanawiac czy spałaś w nocy ,czy nie bo porostu nie bedzie czasu na to :S :lol:
Na pocieszenie mam które czasem mają dośc przeczytajcie wywiad z Bosacką - takie babki mi imponują i uświadamiają że jestem OGROMNĄ SZCZĘSCIARĄ kobieta.onet.pl/dziecko/plotki/katarzyna...dzina-to-skarb/ggy2w .

11 lata 4 miesiąc temu #729559 przez joasia10015
Kurcze dzieki wam dzieczyny uświadomiłam sobie że to nic złego ze nie prasuję rzeczy Mikulka :) Myślałam że tylko ja tego nie robie :unsure: :ohmy: Jak dobrze że was mam :silly:
(oczywiście jak cos wyglada ,,jak wyciagniete psu z gardła,, -to żelazko odpalam i jadeee :silly: )
Ostatnio niektóre z was pokazywały zestawy do jedzenia dla dzieci -zobaczcie co ja dzis znalazła ;) www.facebook.com/photo.php?fbid=63534602...56196&type=1&theater :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: Nic tylko jesc,jesc i jesc ;)

11 lata 4 miesiąc temu #729616 przez vika
ja wszystko prasuje co jest dla mnie cholernie uciążliwe i dzięki tej dyskusji sprobuje troszkę sfolgować jeśli wam się udaje to i pewnie u nas nie będzie żadnych problemów :)

11 lata 4 miesiąc temu #729622 przez demoniqe
Joasia rządzisz!!! po prostu cię podziwiam :) masz świetne podejście! ja jak mały mi się raz w nocy obudzi a potem wstanie wcześniej niż o 6:30 to czuję się zmęczona i niewyspana. Dobre dziecko rozpieszcza! A dziś śpi już drugą drzemkę ponad 2 godziny. Jednak to po szczepieniu chyba.

Ooo wstał :) 2 godziny i 18 minut :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka