BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #729096 przez vika
KarinaM a robisz małej oklady z octu i wody??? ja sprawdziłam na moich i uważam,że naprawde pomaga ściąga ból i gorączkę i jest dużo lepsze niż altacet

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #729099 przez KarinaM
Vika Tosia śliczna.
I nie robię narazie okladow bo nie mogę Jej nawet na chwilę położyć bo jest histeria. To już nie jest płacz ale właśnie histeria bo aż zanosi się. A gorączki nie ma. Ale spróbuje z tą wodą i octem. A ile czego nalac (w jakich proporcjach)?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #729105 przez munnecabrava
Joasia ja bym dała albo szary i na wolną ścianę rzuciła fototapetę albo jakieś nalepki albo taki morski i bezowe panele albo wykładzina.

Dziewczynki a co macie na podłodze u dzieci wykładzinę czy panele ? Bo ja myślę o jakiejś wykladzinie dywanowej ? o jak bedzie się przewracać to nie strzaska dupci :)

a to moje szczęście

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #729106 przez Ane88
Karina nam pani doktor poleciła w razie obrzęku robić okłady z wody z soda oczyszczoną. Kubuś nie miał, więc nie wiem czy działa...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 4 miesiąc temu #729107 przez munnecabrava
Tu mi łomot chce spuścić :P
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #729108 przez munnecabrava
No i jeszcze jedno bo potrafi być slodziutka :D

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #729120 przez joasia10015
m-barva niestety nie mogę dac naklejek na scianę ani takich tam ...bo kurcze mam wykładzinę baaaardzo kolorową (taka droge z autami)i kiedy jest za duzó na ścianach to wygląda jak by byl ciagle bałagan .Na szczescie plusem tej wykładziny jest to że nie widac zadnej plamy :blink: Wiec musze jakos pomalowac sciany ,na ,,gładkie,,kolory żeby wyglądało w miarę schludnie ;) Myśle o niebieskim i zielonym bo meble maja zielony dodatek,a sam zielony zmniejszy pokój wiec zielen plus niebieski -co wy na to?
Na biało baaardzo mi sie podoba ale nie w pokoju dzieci :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729123 przez tysiiiak
Ile pięknych dziewczynek znowu się pokazało :)
Vika jaka gwiazdeczka z Tosi :) kolejna dama pięknie ubrana :) i te skarpeteczki :kiss:
M-brava Madziula śliczna mała zadziora :D ja coś czuję, że ona będzie trzęsła swim nowym podwórkiem :D będzie królową piaskownicy i wszystkie zabawki jej :D
Od trzech dni kąpie Kubulka szybciej tak z pół godzinki i nie ma płaczu przy usypianiu :) grzecznie zje cycaaa, pogada sobie w między czasie potem się pobawi, doje trochę i grzecznie sam zasypia :)
Tylko dłużej to wszystko trwa ale bez płaczu to najważniejsze :)

My mamy opuchnięte miejsce po wkłuciu i robię okład z wody i sody (jedna łyżeczka sody na pół szklanki wody) ale puki co widzę tylko małą poprawę więc jak jutro będzie to samo to spróbuje octem i tu ponawiam pytanie: jakie proporcje?

I ja wstawie Kubulka jak sobie lata na brzuszku :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #729124 przez munnecabrava
super :) my w pokoju pyzy ccemy zrobić takie wielkie drzewo bedziemy mieć zieloną wykładzinę a na jednej ścianie zdjęcia nad komodą ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729130 przez vika
ja robiłam 3/4 szklanki wody a reszte octu gazik moczylam i zawijałam bandażem co przewijalam to wymienialam :)

munnecabrava hehe to drugie ujęcie super :) ślicznotka mala :kiss:

tysiiiak śliczny Kubuś jak wysoko trzyma główkę siłacz mały :kiss: a skarpeteczki z rossmanna fajne grzechotki:)

11 lata 4 miesiąc temu #729131 przez moniaaak
m-brava my mamy wszędzie panele. Łatwiej będzie się sprzątać jak zacznie się przemieszczać i rozrzucać resztki jedzenia.
W naszym pokoju mamy taki dywan z długim włosem i też będzie chyba trzeba go na jakiś czas wyeksmitować :)

11 lata 4 miesiąc temu #729132 przez Olga60
Joasia mój syn ma podobne meble i dwie ściany ma brązowe i dwie zielone i też na podłodze ten dywanik. Jak jutro łaskawie zrobi w nim porządek to cyknę fotkę (żeby coś było widać :angry: )

11 lata 4 miesiąc temu #729135 przez KarinaM
U mnie miejsce po kluciu jest prawie niewidoczne ale na ręku jest siniak i może on boli i dlatego Irina taka rozdrazniona? Kąpiel ok ale po już nie. Krzyku co niemiara. Nawet mleczka zjadła mało bo tylko 40ml i już nie chciała. Dam Jej jeszcze o 23:00 przez se.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #729138 przez KarinaM
Położyłam Irinę do łóżeczka ale stęka przez sen. Ciekawe ile razy dzisiaj będę brała Ją na ręce żeby uspokoić.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #729154 przez tweety
nie zazdroszcze usypiania na noc. tu mamy naprawde raj. Kacper kapie sie z radoscia, wrzeszczy przy ubieraniu i zasypia przy butli. jsk nie usnie to i tak zasypia odlozony do lozeczka, nawet bez smoka. chyba zapeszylam bo wlasnie sie obudzil.... chyba nie moge takich rzeczy mowic, ups.

w dzien jest roznie, dzisiaj 2 razy drzemka po 30 min i raz pelne 3,5 godziny spania na brzuszku. po 19 juz byl padniety!

dziewczyny, dzeciaki super. a te bluzy, dresiki, czapeczki, no mistrzostwo!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka