BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #743431 przez Alex_87
A ja znalazłam coś takiego:

www.bobovita.pl/assets/Uploads/Plan-wpro...do-diety-dziecka.pdf

Wiadomo, każda mama musi instynktownie przepuścić informacje przez sito i wybrać te które uważa za słuszne. No ale zupy to jeszcze bym nie podała :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #743446 przez Daarikaa
pauluska ja daje soczku jakies 40 ml rozrobionych z woda jakies 20ml, deserki narazie tez rozrabiam z woda zeby nie mialy tyle kalorii i nie byly az tak slodkie i nie przyzwyczaila sie do tego za bardzo tak polecila mi pediatra, po resztą sama uwazam ze to mądre wiec słucham swojego serca i tak właśnie daję maluniej... pieknie wszytsko przyjmuje i nie ma zadnych efektow ubocznych czyt. gazow, bolu brzuszka itp. Jesli daje pol sloiczka deserku to juz nie daje soczku :)

Pauluska a ile Igunia ma cm? wynika z tego ze moja jest najcieższa :ohmy: :unsure: :lol: :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #743466 przez Sevilla
heh i bądź tu mądrym, gdzieś kiedyś zamieszczałam schemat rozszerzania diety maluchowi ... zalecany według pediatrów ...

sylkax gratuluje zaręczyn :)

My dziś podaliśmy kolejne 3 łyżeczki jabłuszka i jest ok :) Muszę pomyśleć o zmianie czasu karmienia Maksa, bo faktycznie ostatnio się denerwuje i pręży jak go karmię ...

11 lata 3 miesiąc temu #743528 przez Alex_87
A ja Wam się pochwalę (oby nie zapeszyć), że moja niuńka już od kilku dni toleruje jazdę wózkiem, wrzaski są, ale już nie histerie. Oby tak dalej B)
Poza tym w domu usypiam ją tylko w łóżeczku, sama nie zaśnie, ale nie potrzebuje jakiegoś specjalnego bujania, czasem muszę wyjąć i przytulić.
Smok niestety obowiązkowy, ale trudno, później będziemy odzwyczajać :)
A Wasze dzieci obchodzą się bez smoka czy też nie ma dnia bez niego? ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743569 przez KarinaM
Moja w dzień smoka obowiązkowo. W nocy nie chce w ogóle.

W Kauflandzie są pieluchy Pampers 3 za 47,99zł za 98 szt. Sztuka wychodzi 0,49 zł. Zakupiłam właśnie. I byłam w Rossmanie i wzięłam kartę. Muszę zarejestrować się i jutro pójdę po chusteczki Pampers 6-pac za 24,99zł.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #743644 przez Domiś91

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #743661 przez pauluska
Oj Domiś olej ją jakieś gówniarskie fazy niech każdy pilnuje siebie ;)

Daarikaa Iga ma 73 cm a wagą Klaudusi się nie przejmuj każde dziecko rośnie w swoim tempie jak jej nie przekarmiasz to żaden powód do zmartwień ;) Moja Iga wygląda na 8miesięcznie dziecko :D

No u nas z zasypianiem dalej porażka. Iga to taka szantażystka ojojoj nie wiem co z niej wyrośnie :D

11 lata 3 miesiąc temu #743672 przez KarinaM
Domiś właśnie tak jak powiedziała Pauluska niech każdy pilnuje swoich gaci.

Irinę wykapalam o 18:30. Dałam mleczko ale zjadła tylko 120 ml i więcej nie chciała mimo że od ostatniego karmienia minęły 4 godziny. Usnęła na pół godziny i od 19:30 leży w łóżeczku i jak podchodzę to się śmieje. Ale nie brałam Jej na ręce i usnęła.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #743674 przez sylkaax
Dziękuję za miłe słowa od Was kochane ;)

Adrianek dzisiaj bez płaczu teraz zasypia z tatusiem ;) u nas smok tylko do zasypiania bo inaczej ładuje piąstki i mu się na zabawę zbiera chyba ze sam zasypia to nie raz uda się bez smoka ale jak jest mocno zmęczony.Ja tą kartę z Rossmana mam też tylko muszę się zalogować i aktywować bo nie było czasu i też się wybrać na zakupy ;)

Domiś olej ją tak najlepiej ;p Mi też wiele pseudo koleżanek zjechało tyłek przestałam się interesować co mówią i tak mam spokój , szkoda nerwów ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743686 przez Olga60
Moja misia dzisiaj nie ulewała!!! Hurrra , więc jutro wracam do warzywek :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #743693 przez Daarikaa
Pauluska mam nadzieje ze nie przekarmiam moja je teraz w dzien co 4h po 150 -170 ml no chyba ze w miedzy czasie jakis smakolyk wpadnie to zdarza sie i co 6h a w nocy srednio budzi sie po 6h godzinach. Ja i moj mąż tez bylismy duzymi dziecmi, ja po urodzniu mialam 5kg a moj maz 4,5kg wiec i klaudia nie bedzie malutka :)

domis olej tą wszechwiedzącą, a nawet gdyby Twój mąż nie wychodził to jest tylko i wylacznie WASZA sprawa, wiec niech ona nie wtyka nosa w nie swoje sprawy.

moja zasypia ze smoczkiem a potem wypluwa

11 lata 3 miesiąc temu #743698 przez moniaaak
U nas dzis ciężki dzień... nie wiem co jest.. w dzień usypianie w łóżeczku=stękanie i płacz... coś mu się odmieniło.
Wieczorem też zawsze usypiał po kąpieli przy piersi, a dziś godzinę usypiania i więcej płaczu... Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys i jutro będzie lepiej.

Domiś olej temat i nie przejmuj się.... że tak powiem w d...... to miej :)

Olga życzę powodzenia z warzywkami:).

Karina ja używam chusteczek Huggies- jak dla mnie są super. I w Rossmanie też tanio wychodzą

11 lata 3 miesiąc temu #743747 przez anek
Domis daj spokoj z takim babsztylem.olej ją bo nawet nie ma czym sobie glowy zawracac.

Olga oby tak dalej(tfu tfu)!

Moniaak oby to było jednodniowe.Moja Gwiazda tez ma czasami takie kiepskie dni.

Daarika ładnie wazy Ci córeczka.moja to przy Niej kruszyna ok 6kg:)

Gusia ja tez jestem za pozniejszym wprowadzaniem nowalijek.moj synek(6lat) był na MM od 4 msc i wprowadzałam mu po 5 miesiacu.jakos nie widze potrzby wczesniejszego rozszerzania.

U ans dzisiaj w miare ok było,pomimo ze cały dzien siedzielismy w domu.mysląłam ze wyjde z Lencia na spacer krótki ale cały dzien lało.
Dzieciaki śpia i ja za chwilke tez zwijam sie do szykowania do łozka,padnieta jestem.Mąz w poniedziałek wraca wiec bede miała troche luzu, juz nie moge sie doczekac.

11 lata 3 miesiąc temu #743773 przez Alex_87
Kurcze a u nas się popsuło nocne usypianie, tzn zasypia tak jak zwykle, ale jak ją karmie to się wygina i zaczyna płakać :( poza tym dziś mi dwa razy ulała przy wieczornym karmieniu a nigdy tego nie robiła. Mam nadzieję, że to szybko minie.

Oglądałam dzisiaj pogodę i od wtorku ma być 13 stopni :( idzie zimno :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #743777 przez vika
Witam ja w końcu mam naprawionego kompa :) do tej pory nie mogłam nic pisać i z czytaniem też nie było łatwo :( kilka razy napisałam długiego posta którego szlag trafił :angry: nerwy mnie zjadły i odpuściłam....

MONIŚ Chusteczki Huggies - 6pak 23,99 są w tesco

wczoraj doszło mi krzesełko allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia...erk-i3511824611.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka