BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #743106 przez KarinaM
Witam!
Nocka spokojna. Pobudka tylko raz o 3:00 i zjadła 160ml. Irina rano wstała o 7:00 i wypiła 150/160ml. Nie chciała więcej.

Pogoda znowu do kitu. W nocy i rano mgła. Jak nie będzie padać to pójdę do Rossmana bo chcę założyć tą kartę Rosnę. Ma któraś tą kartę? Ja nawet nie wiedziałam że taka jest.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #743109 przez Olga60
Karina ja mam tą kartę :P

11 lata 4 miesiąc temu #743121 przez KarinaM
Olga opłaca się wyrobić ją?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #743124 przez Olga60
Karina na początek 3%, przez 90 dni min 6 transakcji i potem wskakuje 4% itd, wiesz, ja ją mam no i tak tam wodę dla małej kupuję, sloiczki. Mleko nan w pudełku 2pak np było tańsze o 1zl w biedronce, to przy karcie już mogę kupować Rossmannie. Oczywiście nie są to jakieś teraz duze zniżki, ale po jakimś czasie będzie te 10% a yo już będzie fajna zniżka przy gotowych dniach.
Kartę bierzesz w sklepie, a aktywujesz ją sama przez internet

11 lata 4 miesiąc temu #743139 przez Alex_87
Karina ja mam tą kartę i np wczoraj była promocja na całą spożywkę dla dzieci, kupiłam 8 słoiczków i miałam rabat 7 zł...więc opłaca się, tylko trzeba wchodzić na stronę rossmanna i patrzeć czy nie ma jakiś specjalnych promocji dla posiadaczy kart.

Laski co może oznaczać zielona kupa? Bo wczoraj mała taką zrobiła i pierwszy raz miała aż taki zielony kolor, miałam dziś do lekarza jechać ale nie mają zapisów już na dzisiaj, musiałabym jechać i się spytać czy mnie przyjmie. A nie chce jej tak ciągać, dziś zrobiła już normalną, więc ją poobserwuje jeszcze. No i pokasłuje trochę, mam nadzieje, że to przez większą ilość śliny tylko.

11 lata 4 miesiąc temu #743150 przez Olga60
Alex a co wczoraj jadlaś? Pewnie coś z większą zawartością żelaza, albo kupka trochę siedziała w pampku ;)

11 lata 4 miesiąc temu #743155 przez Alex_87
Hmmm mąż też się mnie pytał co jadłam..ale nic szczególnego, ostatnio tylko zaczęłam brać jakieś witaminy dla karmiących...
Moja mama mówi, że zielona kupa może być też z przeziębienia, ale mierzyłam jej temperaturę i miała 36,9.
Zobaczę jak to dzisiaj będzie i może nie ma się czym przejmować ;)

11 lata 4 miesiąc temu #743159 przez moniaaak
też mam te kartę. Wczoraj dopiero po przyjściu do domu spojrzałam, że było 25 % rabatu na jedzonko dla dzieci. Potem żałowałam, że kupiłam tak mało, ale nie dość, że lało to nie miałam z kim dziecka zostawić.

Dziewczyny karmiące piersią- rozszerzacie już dietę? Wczoraj w jakimś schemacie żywienia czytałam, że jeśli na piersi to dobrze poczekać jeszcze trochę to zmniejsza się ryzyko alergii. I już głupieje kompletnie.
Jak Wy robicie? Wiem, że większość karmi MM, a tam to trochę inaczej.

11 lata 4 miesiąc temu #743165 przez Olga60
Alex to masz odpowiedź, po vitaminach, Twój organizm zaczął je wchłaniać i przeszło dl małej. Tobie też się mogła zmienić.

11 lata 4 miesiąc temu #743166 przez alexa_
moniaaak tez mam ten problem. Nie wiem czy już zaczynac. wczoraj dałam malutkiej jabłko ze słoiczka ale pluła nim dalej niż widzi. Więc nie był to dobry pomysł. Chyba sie wstrzymam na razie.

Myśle o jakiejś kaszce do zagęszczenia mojego mleka na noc bo zaczeła sie budzić na jedzenie.

11 lata 4 miesiąc temu #743168 przez Olga60
Moniaak rozszerzanie diety na mm po 4 m-cu, na cycu po 5 m-cu

11 lata 4 miesiąc temu #743169 przez Alex_87
A to nie jest tak, że gdy się kami piersią to właśnie dziecko jest chronione przed alergią?

11 lata 4 miesiąc temu #743170 przez Domiś91
Mi pediatra powiedziała ze mogę już zacząć rozszerzać, Tymek ma 4 miesiące i 3 dni, karmię go piersią :) Od tygodnia już mu podaje nowosci, wczoraj pierwszy raz zjadł cały słoiczek :)

11 lata 4 miesiąc temu #743175 przez anek
Sevilla ja wczesniej malowałm włosy w tonacjach blondu, pozniej przez 5 lat miała swoj naturalnu kolor a teraz z racji ze juz mam siwe!!!!(serio co chwilke widze jakis włos siwy)to maluje na brąz i w nim sie najlepeij czuje.wydaje mi sie naturalny.

Moniiaaak ja jestem na piersi i jeszcze nie rozszerzam.mysle poczekac jeszcz z 3-4 tyg.jakos nie mam weny,chociaz pare słoiczków w biedronce jak była promocja zakupiłam.Moja Niunia jeszcze nie smakowała zadnej nowoc=sci.

Alexa zielona kupka moze byc z róznych powodów,moze cos zjadłas lub dałas Małej do spróbowania.moja Lenka teraz była przeziebiona to nie miała zielonych kupek tylko zwiększyła sie ich ilosc.mysle ze pojedyncza taka kupka o niczym nie świadczy i nie masz sie co martwic.obserwuj.

Karina to fajnie ze Irina sie unormowała z jedzonkiem, oby tak dalej.a najwazniejsze ze jest spokojna i sie nie pręzy.

od dzisiaj zaczełam zapiski robic, zobacze co mi z tego wyjdzie.

u nas noc 2 i 5 pobudka i teraz drzemka.

11 lata 4 miesiąc temu #743182 przez tysiiiak
Ja też mam kartę Rossnę :) i zawsze jakieś tam parę groszy mniej narazie ;)

My też na cycu i podaje już soczki i ze słoiczka to była marcheweczka i jabłuszko i ziemniaczek z marchewką ;) i troszkę kaszki też było :)

Moje dziecko przeszło samo siebie :O pobudka o 23, 1.30, 4, 5, i o 9 wstaliśmy :cheer: Kurde niewiem o co chodzi :( i za każdym razem bez cyca się nie obeszło, chyba nawet pustym się zadowolił byle by pociumkać :cheer: Może to przez katarek bo tak sucho oddycha ostatnio ale nie chciał dać sobie w nocy zakropić noska :( Jak byłam z tym u pediatry to mówiła tylko żeby nawilżać i podawać wit.c i dużego efektu nie widzę... Tylko że on tak ma może od tygodnia a od 2 dni nocka to więcej nie śpimy chyba niż śpimy bo tu jeszcze się rozgada tu coś tam i godzinka prawie zlatuje przy usypianiu :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka