- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Tak z pamięci to mogę napisać, że u nas jest pobudka 5:30-6:00 i wtedy jest karmienie, 7:00 wstajemy, 8/9 - drzemka, później zabawa i wychodzimy na dwór, 12-13 powinno być spanie, ale różnie bywa, a później to już różnie ze spaniem, napewno o 20 jest kąpanie jedzenie i 21 spanie oczywiście jak Zuzka nie śpi to trochę się bawi a ostatnio więcej płacze niż się bawi, niestety
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak o tym myśle to ja po prostu leniwa jestem i idę na łatwiznę, bo jak pomyślę, że mam ją odkładać 100 razy do łóżeczka, albo słuchać jej ryku (bo inaczej nie da się tego nazwać), czasem to aż dzwoni mi w uszach.
Pauluska z tego wychodzi, że mamy podobnie, bo ja jak ją usypiam już za długo to mam takiego nerwa, wtedy to już lipa bo ja zdenerwowana, mała też to czuje i jest jeszcze gorsze wycie
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Od dwóch dni staram się dzielnie znosić jej krzyki, po prostu odkładam ją i trzymam za ręke i próbuje nie myśleć że tak głośno krzyczy. No trudne to jest, ale musi się jakoś nauczyć, że leżenie w łóżeczku/wózku nie jest takie złe
Raany jak dobrze (odpukać) że w nocy nie ma żadnego problemu i jakoś potrafi sama zasnąć (ewentualnie ze smokiem), czemu tak nie jest w dzień
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aż się boję tej nocki bo dziisja od 4 dała mi trochę popalić...
mam pytanko: jeśli zagęśzczacie mleczko kaszką to jakim smoczkiem karmicie i jakie proporcje??
dzisiaj próbowałam dać małej marczewkę ale chyba nie za bardzo jej przypadła do gustu, bo pluła niemilosiernie, a jakie miny do tego stroiła... - no myślałam że padnę
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Tweety najważniejsze, żeby maluszek kolejny również był zdrowy i sama zobaczysz jak Ci serce się pomieści i miłości nie będzięsz musiała dzielić, tylko Ci jej przybędzie. W sumie Ci zazdroszczę
U nas też noc była masakryczna, ale nie wiem, czy to było spowodowane podaną marchewką, czy nie ...dziś dzień bez marchweki, jutro spróbuje ponownie i zobaczymy
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tweety też uważam że miłości będziesz miała aż nadto!!!
dobrej nocki życzę sobie i Wam. Uciekam spać bo nie wiem co mnie dzisiaj jeszcze czeka...
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Irina w dzień nieraz uśnie sama na łóżku u babci w pokoju ale obowiązkowo ktoś musi rozmawiać. Moje dziecko nie lubi ciszy. Wieczorem też kładę do łóżeczka i włączam tv. Wiem że to nie jest edukacyjne ale nie będę mówiła sama do siebie. A do Nej nie będę gadała bo się rozbudzi. W nocy nie ma żadnego problemu bo po odbiciu do łóżeczka i śpi odrazu.
Nieraz w nocy stęka. Nie wiem czym jest to spowodowane?
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w nocy jest roznie, bo normalnie spimy od 21 do 7 z przerwa na karmienie okolo 2. ale ale, nie jest tak rozowo bo maly budzi sie i steka jakies dodatkowe 7 razy w nocy, wtedy wystarczy smok i buziak i idzie znowu spac. no i o 5 jest jakas masakra, czasami da sie uspic i z wstawaniem co 30 min spimy do 7 albo sie nie da uspic, zrobi kupe o inne takie i wtedy kombinujemy
u mnie lozeczko zaczelo byc fajne. zasypia o tyle sam, ze jak jestem w pokoju to nie chce spac. dzisiaj chcialam sie z nim drzemnac to marudzil. wyszlam to zasnal. ja klade malca na boczku i daje smoka i przytulanke. wystarczy zeby zamknal oczy. a klade go spac jak przeciera oczka i marudzi, przewaznie jakie 1,5 godziny po jedzeniu
wiecie, nie moge tyle dzwigac, Kacper nie mial innego wyjscia jak dostosowac sie do mamy