BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #742233 przez Olga60
Alex mi też się tak wydawało przy pierwszym dziecku i wiecznie bujanie, a mi ręce już odpadały, dlatego teraz od początku zaczęłam odkładać i są teraz tego efekty :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #742239 przez pauluska
Tylko Alex trzeba liczyć się z tym że jak dzieci zaczną siadać to będzie usypiać co raz gorzej :( będą potrzebowały co raz dłuższego lulania, bujania, przytulania ja wiem że na pewno da się nauczyć tylko trzeba być konsekwentnym a ja mam z tym problem no i z tym że praktycznie połowę dnia z Igą spędza babcia/ciocia bądź tato więc z konsekwencją ciężko.

11 lata 4 miesiąc temu #742241 przez Alex_87
Fajne te zapiski mają dziewczyny na kwietniówkach, może też tak pozapisuje przez kilka dni z ciekawości, chociaż jak się karmi piersią to z tymi porami karmienia ciężej ustalić, ale zawsze jakiś plan dnia jest

Tak z pamięci to mogę napisać, że u nas jest pobudka 5:30-6:00 i wtedy jest karmienie, 7:00 wstajemy, 8/9 - drzemka, później zabawa i wychodzimy na dwór, 12-13 powinno być spanie, ale różnie bywa, a później to już różnie ze spaniem, napewno o 20 jest kąpanie jedzenie i 21 spanie :) oczywiście jak Zuzka nie śpi to trochę się bawi a ostatnio więcej płacze niż się bawi, niestety :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #742249 przez Alex_87
Hmm no tak ale ja w sumie jej nie bujam na rękach, jak już ma baardzo zły dzień to jak muszę ją uspokoić, a tak w wózku bujam, kurde albo przy cycku usypia :dry:
Jak o tym myśle to ja po prostu leniwa jestem i idę na łatwiznę, bo jak pomyślę, że mam ją odkładać 100 razy do łóżeczka, albo słuchać jej ryku (bo inaczej nie da się tego nazwać), czasem to aż dzwoni mi w uszach.

Pauluska z tego wychodzi, że mamy podobnie, bo ja jak ją usypiam już za długo to mam takiego nerwa, wtedy to już lipa bo ja zdenerwowana, mała też to czuje i jest jeszcze gorsze wycie :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #742257 przez pauluska
ooo skąd ja to znam czasami już tak się zdenerwuje bo Iga wrzeszczy w niebogłosy nic a nic nie pomaga wtedy nawet tulenie i lulanie ale wtedy odłożę ją na chwile i wracam i dalej to samo w wózku najlepiej szło nam usypianie ale jak mi koleżanka opowiadała jak roczną córkę bujała w wózku to zrezygnowałam po prostu ciężkie charakterki mają te nasze córy :D

11 lata 4 miesiąc temu #742265 przez Alex_87
Ja dlatego staram się nie bujać w wózku tylko jeździć, zresztą zauważyłam, że odkąd oduczyliśmy Zuzkę bujania (to było ze 2 miesiące temu, już doszło do tego że potrzebowała naprawdę telepania) nie przepada za bujaniem.
Od dwóch dni staram się dzielnie znosić jej krzyki, po prostu odkładam ją i trzymam za ręke i próbuje nie myśleć że tak głośno krzyczy. No trudne to jest, ale musi się jakoś nauczyć, że leżenie w łóżeczku/wózku nie jest takie złe ;)
Raany jak dobrze (odpukać) że w nocy nie ma żadnego problemu i jakoś potrafi sama zasnąć (ewentualnie ze smokiem), czemu tak nie jest w dzień :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #742279 przez pauluska
To jest właśnie dobre pytanie. U nas też na noc sama zasypia czasami zaczyna płakać ale to pokaże się i już ok ale widocznie nie można mieć wszystkiego w nocy luksus to w dzień troszkę ciężej ale i tak te Szkraby wynagradzają wszystko. Właśnie byłam u Iguni uwielbiam patrzeć jak śpi :)

11 lata 4 miesiąc temu #742280 przez ewela86
alex nie jest jeszcze u Ciebie tak żle bo Diana nawet po kąpieli nie zasypia sama, nie mówiąc już o tym że minimum 2 pobudki na jedzonko w nocy to standard!!! W dzień nawet nie próbuję jej odkładać w łóżeczki na spanie bo wiem że nie uśnie za chiny!!! Usypia w wózku, przynajmniej próbuje ją tego nauczyć bo od jakiegoś czasu tylko telepanie na rękach pomagało... :( :( Ale nie powiem - mamy mały sukcesik bo od wczoraj się zawzięłam i chociaż na noc próbuję ją nauczyć samodzielnego zasypiania w łóżeczki i narazie nam się udaje :)
aż się boję tej nocki bo dziisja od 4 dała mi trochę popalić...

mam pytanko: jeśli zagęśzczacie mleczko kaszką to jakim smoczkiem karmicie i jakie proporcje??
dzisiaj próbowałam dać małej marczewkę ale chyba nie za bardzo jej przypadła do gustu, bo pluła niemilosiernie, a jakie miny do tego stroiła... - no myślałam że padnę :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #742295 przez Sevilla
KUPIŁAM SUKIENKĘ NA WESELE!! jutro wstawię fotkę, bo jak narazie sama wstawiłam się butelką wina, ale jakoś potrzebowałam tego ... Michu ma dziś wartę nocną :)

Tweety najważniejsze, żeby maluszek kolejny również był zdrowy i sama zobaczysz jak Ci serce się pomieści i miłości nie będzięsz musiała dzielić, tylko Ci jej przybędzie. W sumie Ci zazdroszczę :)

U nas też noc była masakryczna, ale nie wiem, czy to było spowodowane podaną marchewką, czy nie ...dziś dzień bez marchweki, jutro spróbuje ponownie i zobaczymy

11 lata 4 miesiąc temu #742298 przez ewela86
sewilla koniecznie pokaż nowiutki nabytek - pewnie śliczna!

tweety też uważam że miłości będziesz miała aż nadto!!!

dobrej nocki życzę sobie i Wam. Uciekam spać bo nie wiem co mnie dzisiaj jeszcze czeka...

11 lata 4 miesiąc temu #742305 przez vika
moniak jak bym widziala swoja niunie identycznie zasypia z pieluch:) a ja co jakis czas odkrywam jej buzke bo boje sie,ze za malo ma powietrza:) moja gwiazda roznie zasypia staram sie usypiac ja w lozeczku o kazdej porze,na noc nie ma problemu karuzela musi grac swiatlo musi sie swiecic i obowiazkowo pielucha ostatnio oglada obrazki na pieluszkach:Dgdy nie radzi sobie z zasypianiem to pomaga nam odkurzacz albo suszarka tylko nie moge doprowadzic do tego by sie bardzo rozplakala. Ja mam kilka lyzeczek ale najbardziej lubimy z babyOno jest bardzo mieciutka jak gryzaczek.Moja myszka jak narazie dostala sloiczek jabluszka ale zdecydowanie woli jak jej wyskrobie soczek z jabluszka albo dam do polizania:D

11 lata 4 miesiąc temu #742319 przez vika
w carrefour jest promocja na pampersy sleep&play 58szt za 25zl ja ich uzywam jak dla mnie sa fajne mile i miekkie i mala ich nie przelewa polecam.

11 lata 4 miesiąc temu #742320 przez vika
w carrefour jest promocja na pampersy sleep&play 58szt za 25zl ja ich uzywam jak dla mnie sa fajne mile i miekkie i mala ich nie przelewa polecam.

11 lata 4 miesiąc temu #742338 przez KarinaM
Jest po 2:00. Irina zaczęła jękać i stękać więc zrobiłam 170ml mleczka z kleikiem ryzowym i wypiła wszystko. Mam nadzieję że pospi do rana.

Irina w dzień nieraz uśnie sama na łóżku u babci w pokoju ale obowiązkowo ktoś musi rozmawiać. Moje dziecko nie lubi ciszy. Wieczorem też kładę do łóżeczka i włączam tv. Wiem że to nie jest edukacyjne ale nie będę mówiła sama do siebie. A do Nej nie będę gadała bo się rozbudzi. W nocy nie ma żadnego problemu bo po odbiciu do łóżeczka i śpi odrazu.
Nieraz w nocy stęka. Nie wiem czym jest to spowodowane?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #742381 przez tweety
u nas wczoraj byla poranna drzemka 2,5 godziny, potem na spacerze i po spal w wozku jakies 1,5 godzinki. po poludniu kolejne 2 cos kolo tego i od 18 do kapieli chcialam go przytrzymać ale slowo daje byl tak spiacy ze pewnie gdybym go polozyla o 19 to pospalby do 20:30 albo i dluzej i na noc tez zasnal. takze u nas duzo drzemek. i jak dobrze spi to tez dobrze sie ze soba bawi, placze gdy jest spiacy lub glodny.

w nocy jest roznie, bo normalnie spimy od 21 do 7 z przerwa na karmienie okolo 2. ale ale, nie jest tak rozowo bo maly budzi sie i steka jakies dodatkowe 7 razy w nocy, wtedy wystarczy smok i buziak i idzie znowu spac. no i o 5 jest jakas masakra, czasami da sie uspic i z wstawaniem co 30 min spimy do 7 albo sie nie da uspic, zrobi kupe o inne takie i wtedy kombinujemy

u mnie lozeczko zaczelo byc fajne. zasypia o tyle sam, ze jak jestem w pokoju to nie chce spac. dzisiaj chcialam sie z nim drzemnac to marudzil. wyszlam to zasnal. ja klade malca na boczku i daje smoka i przytulanke. wystarczy zeby zamknal oczy. a klade go spac jak przeciera oczka i marudzi, przewaznie jakie 1,5 godziny po jedzeniu

wiecie, nie moge tyle dzwigac, Kacper nie mial innego wyjscia jak dostosowac sie do mamy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka