- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj zaczynam robić notatki o której mała je, śpi, bawi się itd. Może to mi pomoże jakoś ustalić pory zasypiania i będzie łatwiej
Chyba najbardziej mi zależy, żeby przekonała się do wózka i potrafiła zasnąć bez krzyku na spacerze, bo narazie to aż na mnie blady strach pada jak mam iść z nią na dwór
Karina moja też w nocy stęka, ale zasypia dalej, niestety jak już zacznie stękać to mnie przy okazji budzi i ja już spać nie mogę, a ona sobie dalej śpi w najlepsze
Sevilla koniecznie pochwal się nabytkiem. Ja też trochę zazdroszczę Tweety sądzę, że pewnie nie jedna zazdrości
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ale szarość za oknem
U nas z zasypianiem jest różnie. Zazwyczaj dla właśnej wygody jak widzę że Kuba zaczyna marudzić to biorę go na ręce daję herbatke (nie zawsze) potem smoka i zasypia. Ale muszę wrócić do usypiania w łóżeczku bo jakoś wcześniej nie miał z tym problemu tylko ja sobie sama zrobiłąm pod górkę biorąc go.
Sevilla Super, że udało Ci się znaleźć sukienkę czekamy na fotki
Karina Kuba też w nocy czasem stęka, ssie piąstki, gada czasem nawet, popłakuje czasem ale nauczyłam się nie odrazu podchodzić i zasypia zaraz spowrotem Teraz już się nawet czasem nie budzę tylko eMek mi pote mówi co Kubula wyczyniał przez sen jak on do pracy wstawał
Co do spania w ciągu dnia to jest kilka drzemek po pół godziny max i jedna dłuższa ok.2 godziny ale to też zależy czy jesteśmy na spacerze czy w domu Oczywiście na dworzu śpi dłużej
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Staram się pilnować żeby Kuba jadł co 3 godziny. Po 6 miesiącu trzeba to wydłużyć do 4 godzin.
W dzień po Kubie czasem nie widać że jest śpiący, ale patrzę na zegarek i jak zacznie choćby marudzić to go wyciszam i spanko.
Ma czasem problem z zaśnięciem to wtedy niestety trzeba dlużej poprzytulać na rączkach, czasem pokołysać. W wózku drzema max 45 min na spacerze potem guga i podziwia świat, uwielbia patrzeć na drzewa.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Kurcze zazdraszczam wam że wasze dzieciaczki w dzień jedzą co 3 godz. Kuba je co 2 i niewiem czy nie za często Czy to coś z moim mleczkiem
Najgorsze jest to że teraz jak już będzie chłodniej to nici z jakiegoś dłuższego wyjścia chyba że będę ściagać mleczko na wyjścia no ale niedługo wyjdzie na to że ja tylko ściagam to mleko
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Noc spokojna. Wstałam tylko o tej 2 i potem już rano o 6:30 a dzieciaki jeszcze spały. Irina wstała o 7:00. Przebrałyśmy się, Irinka zjadła 170ml mleczka, zrobiła kupkę. Ja poszłam odprowadzić Igora a Ona została z moją mamą i jak przyszłam to bawiła się pod pałączkiem od maty ale usnęła. Śpi już 1,5 godziny. Dzisiaj pewnie tak będzie bo u nas pogoda straszna. Pada deszcz i chłodno się zrobiło.
Od wczoraj jak zaczęłam dawać mleczko co 4 godziny to wypija wszystko i nie marudzi i nie pręży się przy jedzeniu. Ciekawe jak będzie dzisiaj.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
A teraz śpi już 1,5 godz w łóżeczku zazwyczaj poranną drzemkę miała w wózku i wtedy spała ok. 45 min. Może w łóżeczku jej wygodniej i tyle śpi, a może odsypia ostatnie dwa dni, była koszmarnie marudna. Ciekawe jak będzie dzisiaj.
Demonique już tyle razy to pisałam ale napisze jeszcze raz podziwiam Twoją konsekwencję
U mnie zabrakło od początku konsekwencji, ale także powodem pewnie były kolki, przez pierwsze 1,5 miesiąca Zuzka darła się czasem całe dnie, nie umiałam wtedy odróżnić czy to kolka czy tylko płacz ze zmęczenia. Darła się tak, że aż chwilami się zanosiła, więc planowanie czegoś nie było dla mnie łatwe.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem też ile wypije teraz po tych 4h. A może będzie chciała w dzień tylko 130ml a w nocy i rano po tych dłuższych przerwach 170? Jeszcze nie wiem bo dzisiaj pierwszy raz tak będę dawać.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa