BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #741830 przez pauluska
Dużo Wasze dzieci jedzą aż po 200 ml ? Może mają problem z brzuszkami jednak bo raz mała porcja raz duża, nie wiem co Wam poradzić niestety ale u nas te prężenia okazały się nietolerancja mleka krowiego i odkąd mamy Bebilon Pepti jest ok :)

My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu, krzesełko też dotarło ale nie zdążyłam wypróbować bo wczoraj już była Iga tak głodna na porę marchewkową że marchewki nie jadła za bardzo bo wiadomo mleko wleci szybciej ale dzisiaj próbujemy dalej no i ta kaszka coś Igunia nie chce kaszki jeść ale będziemy próbowały dalej :)

co do karmienia kupiłam łyżeczki silikonowe i jakoś lepiej mi Iga z nich je niż z tych Rossmanowskich

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #741832 przez Daarikaa
my też mamy specjalne łyżeczki gdzies na allegro przy okazji czegos zamówiłam...

moja w dzien tez fisiuje przy jedzeniu.... w nocy zjada pieknie bez mrukniecia 170ml a w dzien trzeba trzeech osob zeby ja nakarmic.. trzymac rece, nogi wtedy dopiero karmic.

12 wrzesnia idziemy na szczepienie a 15 wrzesnia mamy chrzciny, boje sie ze bedzie marudna

alex jak moja wrzeszczy to ja biore ja na rece bo nie moge przesluchac jej placzu :)

11 lata 4 miesiąc temu #741835 przez Olga60
Alex jak wiesz z moją to samo i tak jak płacze tak strasznie to biorę na ręce, ale jak to jest zwykły płacz to potrafi sama się uspokoić i zasypia.

11 lata 4 miesiąc temu #741844 przez Alex_87
Ja od wczoraj nie mam jakoś siły do mojej, nie wiem może jestem jakaś zła, ale pomyślałam, że skoro uspokaja się na rękach, to jak będzie leżała w wózku i przytulę się do jej buzi, złapię za rękę to też da radę ją uspokoić. Kurcze ona waży już 7,5 kg, a przecież będzie dalej rosła. Poza tym widzę kiedy płaczę bo coś chce, a kiedy "tylko" krzyczy.
Zresztą mówiłam tyle razy mojej mamie, że jak zacznie marudzić żeby jej nie wyciągała z wózka od razu, a ta oczywiście swoje. Chyba zabronię jej przez jakiś czas zajmowania się małą :dry:

W ogóle to zostało mi niewiele z macierzyńskiego a upatrzyłam sobie buty na jesień, choruje na takie od tamtego roku, i chyba skuszę się, kurcze no trudno, ale prawda jest taka, że ostatnio tylko dla Zuzki oglądam i kupuje ubrania, a na siebie nie mam za bardzo co włożyć :dry: a w ciąży wyobrażałam sobie, że będę taka sexi mama, a tu wyszło, że i tak najwygodniej w adidasach i bluzie B)

11 lata 4 miesiąc temu #741846 przez KarinaM
Olga ile Natasza je mleczka i co ile? Moja zjadła 130ml z kleikiem ryżowym (łyżeczka) do samego końca. Dałam Jej po 3h45minutach. I nie było płaczu i prężenia. Zobaczymy co będzie przed 16.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741869 przez Olga60
Karina 100-130, ale od kilku dni bardziej te 100 co 2, 5h i jeszcze zaraz po zjedzeniu zaczęło dosłownie się z niej wylewać, kurcze, mam nadzieję, że to nie ten refluks :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #741884 przez pauluska
Jeju my po szczepieniu właśnie było 1,5 godz spania na rączkach ...

Alex_87 przytulenie i trzymanie za rączkę skąd ja to znam ? U nas to Iga jeszcze bardziej się złości ! Też już nie mam siły do tych drzemek dziennych to jest jakiś koszmar ! a Igunia już waży 8300.

Sexi mamą to i ja miałam zamiar być, a na tyłku najczęściej leginsy jakaś tunika i kurtka jeansowa baleriny i poszła hahaha (nie wspomnę o nadprogramowych kg ;) ) za to córa moja ma taką garderobę że hohoh :D

Olga60 a konsultowałaś to ulewanie z lekarze ? Bo 100 ml to mała porcja i dziwne że ulewa chyba że taki urok Twojej córci. Ahh z tymi dziećmi jak nie jedno to drugie ...

11 lata 4 miesiąc temu #741888 przez Olga60
Misia na tronie ;)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #741892 przez Olga60
Pauluska właśnie na ostatnim szczepieniu o tym rozmawiałam i powiedziała, że skoro tak ładnie przybiera to może ulewać :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #741912 przez KarinaM
Olga jak wytrzyma to spróbuj podać Jej co 3,5/4 godziny mleczko. Może wtedy zje te 130ml i nie będzie tak ulewać? Warto spróbować.

U mnie Igor tak ulewał. Irina trochę też uleje ale niedużo.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741946 przez KarinaM
Od 13.09 w Rossmanie będą chusteczki Pampers 6-pack za 24,99zł i pieluchy Pampers 42,99 zł za 82szt. Pieluchy żadna rewelacja ale chusteczki super promo. No i deserki Gerber 3+1gratis.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741948 przez tweety
po. potwierdzone. usg dopiero 19stego wiec niewiele wiem. i tak nadal nie wiem czy bede umiała podzielic miłość do Kacperka na pół. no i jak powiedzieć rodzicom.

11 lata 4 miesiąc temu #741974 przez moniaaak
M-brava wszystkiego najlepszego dla Madzi. Uważam, że kompromis jak najbardziej w porządku:).

sylkaax a na te bioderka to chodzisz prywatnie?

Ja kupiłam kaszkę bananową z Bobovity i będę ją dawać na mleko modyfikowane( zanim bym 150 swojego odciągnęła to ze 4 dni by mi zeszło ;) ;) ;) ).
dziewczyny a te kaszki to dajecie łyżeczką czy z butli??

Ja też mam te łyżeczki z Rossmana.

Jak Kacperek wrzeszczy to czasami biorę na ręcę, a czasami udaje mi się go uspokoić jakąś głośną zabawką.

11 lata 4 miesiąc temu #741975 przez moniaaak
Dziewczyny ja nie napisałam, że to musi być refluks. Ale warto mieć to na uwadze, bo późno wykryty leczony jest operacyjnie. Moja koleżanka od lekarza usłyszała, że przyszła w ostatniej chwili.

11 lata 4 miesiąc temu #741982 przez tysiiiak
Tweety To czekamy teraz na fotke do 19-ego :) Twoje obawy są raczej zrozumiałe i chyba też bym się zastanawiała czy udało by mi się pokochać drugie dziecko tak jak Kubusia i mam nadzieję że to jakoś naturalnie przychodzi ;)

Alex jak Kuba płacze w wózku to zazwyczaj jest śpiący więc daje mu trochę herbatki, wkładam smoka i zasypia :)

Moniaaak jak mi się nie uda ściągnąć to też będe robiła na mm ale postaram się ściagać mleczko np po nocy mam jednego cycucha pełnego bo Kuba je tylko z jednego ;)
Ja dałam z butelki bo nie robiłam jakieś super gęstej ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka