BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #740702 przez Domiś91
ewela karmię piersią i zaczęłam od soczku, który niestety Tymkowi nie zasmakował. 4 dni temu dałam mu 2 łyżeczki marchewki ze słoiczka, na nastepny dzien tez i tak do dzisiaj :) [file/]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #740721 przez tysiiiak
hej laseczki ;*

Joaaaasiu fiu fiu co za sexi mama :) a jakich masz przystojniaków :laugh: rodzinka jak z obrazka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

demoniqe ja też mam grzybki i chciałam sos grzybowy zrobić ale tego akurat boje się zjeść. Kubusia nie bolał brzuszek po zupie grzybowej?

Ewela Spróbuj od soczku po kilka łyżeczek albo słoiczka np. marchewka ;) ja raz zmieszałam troszkę marchewki ze słoiczka z soczkiem :)

Kubula codziennie dostaje troszkę soczku ;) Dzisiaj był nektar bananowy rozdrobniony z wodą i chyba najbardziej mu to smakowało :) daje mu też po kilka łyżeczek jabłuszka albo marchewki ze słoiczka ale tylko to ze słoiczkowych narazie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #740728 przez munnecabrava
Ewela ale nie ma o co mojej mamy nie było 3 msc w kato praktycznie a teściówa z małą widziała się wczoraj dzisiaj w weekend.

A jesli już to oki niech przyjedzie pójdę ja z nimi na spacer .. ale nie ona sama ja nie jestem zaproszona i wiezie ją do siebie a ja po wypadku mam taki schiz że wolałabym żeby Magda jak najmniej w samochodzie była...

Domiś zazdroszczę .. mnie rodzice wpoili starsi = szacunek z mojej strony. i daje się robić w bambuko jak mało kto ...

11 lata 4 miesiąc temu #740749 przez Olga60
M-brava musisz wprost mówić z czym się noe zgadzasz, zresztą już kiedyś o tym Ci pisałam. Twoje dziecko i nikt nie ma prawa za Ciebie decydować. Ja przy pierwszym dziecku z teściową miałam to samo i wiecznie się wp...a, aż wypaliłam tak, że wnuka nie widziała 4m-ce aż zrozumiała. Teraz jest spokój a jak coś próbuje ze swoich mądrości to zaraz ją teść stosuje, że ma się nie wtrącać! Więc jest ok, polecam być po prostu szczerą.

11 lata 4 miesiąc temu #740821 przez KarinaM
Witam!

Nocka spokojna ale wstawałam 2 razy. O 1:30 i 5:30. No i pobudka dla mnie o 6:30. Irina śpi ale nie wiem jak długo bo chłopcy zaczęli wyglupiac się i krzyczą więc pewnie zaraz się obudzi.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #740849 przez tysiiiak
U nas nocka super :) o 3 jedzonko i o 6 :) Teraz Kubula bawi sie na macie a ja wcinam śniadanko i popijam kawkę :)

11 lata 4 miesiąc temu #740864 przez KarinaM
A ja odprowadzilam Igora i jak przyszłam to umylam dwa okna w tym balkonowe. Zmachalam się więc trzeba odpocząć. Dobrze że Irinka leży i bawi się malpką.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #740865 przez alexa_
Joasia świetnie wyglądasz. Zazdroszczę figurki.

M-brava Ja mam o tyle dobrze ze teściowa mieszka 270 km od nas. I raczej się nie wtrąca. Tylko denerwuje mnie trochę ze chce wszystko wiedzieć. A ja jestem z tych co raczej zbyt wiele nie mówią o swoim osobistym życiu. A ona by chciała żebym się jej zwierzała.

I się trochę wam po żale. Wczoraj wylądowałam na pogotowiu z gorączką prawie 40 stopni.
I okazało sie za na własną głupote nabawiłam sie zapalenia piersi.W sobote chcieliśmy sobie po załatwiać kilka spraw i z mała została moja mama. A ze nie moglam nic sciagnac to w tym czasie julka dostala mm. Wróciliśmy i z lenistwa nie ściągnełam tego co sie na zbierało. gorczker miałam juz w nocy z sob na nd. Ale oczywiście twierdzilam ze sama przejdie. Jak juz byla powyzej 39 to Łukasz nie wytrzymał i zapakował mnie do samochodu i zawiózł na pogotowie.
Teraz mam straszne wyrzuty ze przez moją głupotę malutką truje antybiotykiem który biore.
I Cycuchy nie mnie nie bolały (moze troche ja je dotykałam) ani nie byly mega twarde.

11 lata 4 miesiąc temu #740888 przez Olga60
Moja Misia zalicza pierwszą drzemkę, ja porzy śniadanku. Nocka spokojna.

Nataszka dziś kończy 4 miesiace :kiss: :kiss: :kiss:

Domiś buziaczki też dla Tymka :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #740897 przez ewela86
alexa nie zazdroszczę zapalenia piersi... zawsze się tego bałam i boję do tej pory ale myślałam że już mi to nie grozi...

olga60 NAJLEPSZEGO DLA NATASZKI.

Diana też właśnie ucina sobie pierwszą drzemkę...

Kupiliśmy nosidełko tula:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #740899 przez KarinaM
Olga najlepszego dla Nataszy.
Domiś najlepszego dla Tymka.

My też pierwsza drzemka.

Alexa współczuję. Najgorsze jest nie to że bierzesz antybiotyki ale że sama to sobie zrobiłaś. No ale człowiek uczy się na błędach. Już nigdy tak nie zrobisz. Wracaj szybko do zdrowia i myśl pozytywnie. Najważniejsze że mąż szybko zareagował.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #740906 przez alexa_
A wszysko przez to że tak jak ewela myślałam że już mi to nie grozi. Bo przecież Julka w nocy nie jada to tez kilka godzin.

11 lata 4 miesiąc temu #740912 przez tysiiiak
Wszystkiego najlepszego dla Nataszki i Tymusia :kiss: Jak ten czas leci ... :)

Alexa Współczuję :kiss: I dzięki Tobie będę też uważać. No tak w nocy po kilka dobrych godzin nie karmimy ale nasz organizm ma taki rytm już ustawiony a jak w dzień nagle przez dłuższy czas nie karmisz to coś nowego

Ewela śliczne to nosidełko :) oczywiście najważniejszy zeby było funkcjonalne ale jest piękne :D

Ale mnie kręgosłup dziś boli :( I chyba coś z ciśnieniem bo wypiłam słabą kawkę i jakoś ciężko mi się oddycha :/

Kuba się chyba obraził na drzemke i sobie gada dalej na macie :P jak próbowałam go uspać bo już marudził to tylko na mnie popatrzał ze zdziwieniem i zaczał gadulić :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #740915 przez anek
Alexa okłady z kapusty polecam.z pierwszym dzieckiem miałam takie mega zapalenie i tez brałam antybiotyk.pomogła mi kapusta ale niestety straciłam pokarm.sciagałam , przystawiałam synka ale nic tego takze przystawiaj jak najczesciej i sciagaj zeby odblokowac kanaliki.

Ewela świetne to nosidełko,baaaardzo mi sie podoba i te kolory.napisz czy sie sprawdza.

M-brava ja jestem z tych osob co nic nie powiedzą ale i tak zrobią swoje:Pmpoja tesciowa ma podobne zagrywki.ja nie komentuje tego bo szkoda mi słow jak i tak nic nie docierA.Mowie M i On juz załatwia z Nia sprawe.
mysle ze najlepiej to robic swoje a niech sobie ona pogada, bo jak zaczniesz sie kłócic to i męzowi bedzie przykro i dojdzie do tego ze nie bedziesz wogole sie z tesciami odzywac.

Joasia super figurka, kurde wygladasz jak siostra dzieciaków, baaardzo młodziutko wyglądasz.

u nas kiepsko.Sz.juz lepiej mniej kaszle ale Lencia wczoraj zagoraczkowała i dzisiaj kaszle bardzo i katar.ide z nią popołudniu do lekarza.oczywiscie mam czarny scenariusz-zastrzyki lub szpital.boje sie bardzo.
próbowałam ich rozdzielac zeby Młody był w sowim pokoju a Ona ze mną ale nie barzdo to wyszło.

11 lata 4 miesiąc temu #740936 przez ewela86
tysiak Ty się ciesz że potrafi się sobą zająć bo Dianie to nie za bardzo wychodzi... a jeśli już tak to raczej przez chwilę bo potem wymaga żeby do niej gadać :)

anek oczywiście napiszę jeak się sprawdza tylko ono jest od 7 kg dopiero chyba że dokipimy jeszcze wkładkę dla niemowlaka...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka