BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #739797 przez munnecabrava
Dziewczyny kolejny męczący dzień aleeee muszę się pochwalić mieszkanie jest moje:D No i banku :P ale pomińmy go smiałam się do męża że jakby marzył o trójkąciku to ma :P Chociaż bank to w zasadzie mężczyzna a o tym to raczej wątpię :P
Farby kupione, zasiedleni w pn prąd w sb gazownik w pt panele :D jestem mistrzynią planowania aż mi się chce płakać. Ale spółdzielnia znów mnie zdążyła wkurzyć bo umówili nas na 9:30 ale przjechali na 10 bo my przcież mamy czas :) no i z tysiąca który mieliśmy placić z notariusza zrobiły się 2 tysie :) nice

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hh witajciee w świecie moich problemów intymnych :P mam zrówno tyłozgięcie macicy jak i suchość pochwy :) miód cud :) ale już przywykłam od zawsze tak było :P

Ps. w moim przypadku herbatki wywoływały wzdęcia u pyzy jak jeszcze karmiłam.

ehhh jestem taaaka zmęczona tym załatwianiem jeżdzeniem że aż współczuję mojemu małżowi serio on jeszcze dzisiaj do pracy skonczy ok 1 jutro na rano bidulek mój:(

Co do dowartościowywania to ja wiem ze wyglądam gorzej ... co prawda miłe bylo jak przyszłam po ciązy i wszyscy zachwycali się moim brakiem brzucha, i co najważnijze mój małż jak nigdy mi nie prawił komplementów tak teraz je popełnia a ja taka zołza jestem czepiam się o pracę i wszystko.... Pauluśka a nie myślałaś o lekarzu i oznaczenu hormonow ? Bo ja ciagle się wybieram i nie mogę dotrzeć.... a mój guz na piersi chyba sam musi odpadnąć ... przyznam ze się troszkę boję iść niby jest mniejszy ostatnio no ale ...

Ale referat napisałam nawet literówek nie chce mi się poprawiać wybaczcie ..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #739804 przez KarinaM
Dzisiejsza noc może być ciężka. Irina budzi się co jakieś 15 minut i płacze. Chyba swędzą Ją dziąsła. Widocznie ten lek Camilia nie pomaga.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #739806 przez munnecabrava
KArinko trzymam kciuki żeby jednak było spokojnie :)

11 lata 4 miesiąc temu #739813 przez KarinaM
Kasiu nie dziękuję żeby nie zapeszyc. A Tobie życzę żeby szybko Wam poszedł remont i bez żadnych niespodzianek.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #739816 przez Domiś91

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja mam dzisiaj baardzo zły dzień, humor nie do zniesienia... już mnie dobija ta ciągła rutyna :( cały czas w domu z Tymkiem i ciągle to samo, to samo :(

11 lata 4 miesiąc temu #739851 przez moniaaak
Nie wiem co się porobiło mojemu dziecku... od kilku dni jest takie darcie podczas kąpania, że masakra. Zawsze lubił się kąpać(poza kilkoma pierwszymi dniami po szpitalu), a teraz nie wiem co mu jest.
W ty, tyg P. ma pierwszą zmianę, to jedno kąpie, a drugie drynda jakimiś grzechotkami i jakoś jest, ale w przyszłym tyg będę sama, to nie wiem jak będzie.

Ewela nie poddawaj się- Twój pokarm to najlepsze co możesz dać swojemu dziecku. Jak się uprzesz to dasz radę. Mo mama powiedziała, że podziwia mój upór, jak widziała jak czasami Kacper płacze przy cycku, bo ona by się pewnie już poddała.

tysiiak u nas też dziś piąty dzień bez kupki, najgorzej, że dziś nawet bączków nie było.

Olga u nas też ostatnio prężenie jest na topie.. niestety powód nieznany.

Karina u nas też pielucha jest najfajniejsza na świecie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #739862 przez moniaaak
m-brava powodzenia z remontem:). życzę, żebyście tak się urządzili, że będziecie zadowoleni:).

Mi ostatnio sąsiadka powiedziała, że:"pierwsze mieszkanie robi się dla wroga, drugie dla przyjaciół, a trzecie dla siebie". I w naszym przypadku podobnie- duuuuuuuużo rzeczy bym zmieniła;).

Domiś masakra z tą pracą. U nas są niby dwie pensje, a i tak nam kasy brakuje. I nawet ja przestałam być taka rozrzutna.

My póki co masujemy to oczko, ale boję się, że źle to robię. Niby okulistka pokazała mi jak i chyba tak robię. Póki co kanalik chyba nadal zatkany bo z tego oczka łezki mu nie spływają.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739864 przez tysiiiak
Moniaaak u nas dziś wieczorkiem zrobił kupala po mega bąkach :X
Może spróbuj czopka jak nie ma bąków :unsure: A brzuszek miękki?

M-brava wkońcu do przodu :) Teraz tylko uporać się z remontem i sielanka :)

Domiś Kiedyś się odwdzięczysz rodzicom. Początki niestety bywają trudne :( Wierzę, że będzie lepiej :) Twój M. znajdzie wkońcu tą lepszą prace, Tymek podrośnie i Ty też znajdziesz pracę :)

Ja dziś zrobiłam sobie wolne i nie wykąpałam Kubulka :P pięknie zjadł z cycusia i zasnął sam w łóżeczku :)
Dziś sam dźwignął główkę na pleckach :D i od wczoraj gada non stoop, obraca zabawki w rączkach i pakuje je do buźki :) Takie postępy w dwa dni :) jestem w szoku :)

11 lata 4 miesiąc temu #739880 przez moniaaak
a i u mnie znów wrócił problem z prawą piersią- strasznie mnie boli przy karmieniu :(

11 lata 4 miesiąc temu #739883 przez Sevilla
U nas mimo, że prowadzimy własne działalności też szału nie ma ... jeszcze jak stałam ja na kasie to było znośnie, bo to zawsze 1800 do przodu było, a teraz musiałam wstawić pracownice i żyjemy od - do ... Michu musiał wstawić pracownika za siebie, by móc pilnować sklepów ... i tak kaska ucieka, a wydatków przybywa :(

U nas Maksik ostatnio zakumał, że na leżaczku - bujaczku z fiscer price zabawka środkowa to pozytywka i ciąga ją nie miłosiernie by grała i się cieszy jak mysz do sera haha, a jak mu daję grzechotkę w łapkę to wali się nią po głowie ...

11 lata 4 miesiąc temu #739907 przez pauluska
A nie myślałam o oznaczeniu hormonów ale jak tak dalej będzie to się nad tym zastanowię, chociaż dzisiaj trochę lepszy mam humor hehe byłam właśnie z koleżankami na wieczorkach hihi :)

Maść nam raczej pomogła chociaż raz jest ok raz znowu zaczerwienione nie wiem o co chodzi smarujecie przy każdej zmianie pieluszki i czym ?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739908 przez Alex_87
M-brava aaale fajnie, że już możecie konkretnie działać w mieszkaniu :)

Karina u nas podobnie, drzemki bardzo krótkie, płacz co chwile aż łezki w oczach, siostra mi powiedziała, że jak z nią została na chwilę to Zuzka włożyła do buzi rączkę to tak tarła po dziąsłach, że aż słychać było...Teraz się na chwilę obudziła z krzykiem ale zasnęła.
No i mamy podobnie z kąpielą jak u Ciebie Moniaak, nagle zaczyna się krzyk...

Wy piszecie, że Wasze dzieciaki się przekręcają na plecy albo na brzuch, moja to nawet na bok sama się nie przekręci :( Za to od 2 tyg usilnie próbuje siadać, ćwiczy za każdym razem jak ją się położy, a niech tylko złapie moją rękę to już się dźwiga :D

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #739956 przez Sevilla
Mój Maksior się nie przekręca brzuszek, lecz co chwilę na boki się kiwa, a jak podaję mu rączki by usiadł to się śmieje i patrzy jak na idiotkę ...

11 lata 4 miesiąc temu #739958 przez vika
witam,wcale nie mam czasu nic napisać ciągle coś i coś :angry: Tośka też zrobiła się z lekka nie znośna nie chce ostatnio zasypiać na noc a w dzień tak do 13 ma normalne kilku godz spanie a póżniej już tylko kilka razy po 30 min i to tak jakoś nie do ogarnięcia raz 1 godz aktywności innym razem 3 godz nie wiem o co chodzi :angry: dziś wpadłam na pomysł,że może boi się ciemności bo już któryś raz z rzędu urządziła histerie w samochodzie jak jedziemy po ciemku i tylko wtedy a gdy ją usypiałam to nic nie pomagało nawet odkurzacz który zawsze ją usypia dopiero jak zapaliłam światło włączyłam karuzele i odkurzacz po jakichś 15 min patrzenia jak się misie kręcą padła ale przez kolejne 15 min co wyłączyłam odkurzacz Tośka oczy jak 5 zł i płacz :unsure: ale nie wziełam jej na ręce tylko dawaj od nowa odkurzacz i Tośka dalej śpi :laugh:
moją motywacją do mordęgi z usypianiem jej w łóżeczku są sąsiedzi z góry ,dokładnie nad naszą sypialnią od kilku miesięcy podłoga chodzi kilka razy w nocy i w dzień nie wiem ile malec może mieć ale to tak trwa przynajmniej od marca :ohmy: współczuje i staram się robić wszystko by moja mała zasypiała sama.

dziewczyny która ma krzesełko z wkładką materiałową??? niektóre krzesełka wcale jej nie mają a ja takiego nie chce bo latem będzie udręka :huh:

ja pampersy kupuję sleep&play są troszkę cieńsze ale dzięki temu bardziej przewiewne i bardzo ładnie pachną a cena super bo 28 zł za 54 szt

ALEX sprytna ta Twoja niunia :laugh: moja wszystko już widzi rano jak się budzi zaraz obraca się w naszą strone i patrzy,patrzy i patrzy potem zaczyna się wiercić i ciąga zabawki przywieszone do łóżeczka

11 lata 4 miesiąc temu #739999 przez munnecabrava
Z tym obracaniem to lenistwo moja się na boki kipa cały czas na brzuch umie i z brzucha też ale jej się nie chce ;P adnie dzisiaj spała wreszcie mogłam się chociaż trochę wyspać bo ostatnie dni chodziłam jak zombie ...

Karina jak tam nocka .

Pyza zostaje teraz z moją mamą i jakie to jest fajne widzieć radość w jej oczach jak wracamy po nią :D

Domiś a nie myślałaś o tym żeby coś łapnąć dodtkowo jakaś inwentaryzacja hostessowanie ?Wyjdziesz, będzie coś innego frustracja minie a będziesz miała jeszczze swoją kasiorę :)A młodemu mliko odciągniesz ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka