BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #739082 przez anek
Alex no i bardzo dobrze.ciesz sie zakupami i sie zrelaksuj!

Olga fajne to krzesełko.tez musze jakies kupic bo po synciu dałam siosttze i jej synek juz je wykonczył.

Sylkax to pewnie syncio był steskniony po tylu godzinach.
ja ostatnio tez choruje na wszytsko białe.obecnie kupiłam sobie biały telefon:)

M-brava zgadzam sie z dziewczynami.Dla rodziców to sama radosc jak moga dzieciom pomóc.moja mama jest na emeryturze i sama do mnie dzwoni zebym Jej dzieci przywiozła, zebym jechała gdzies na zakupy , ona sie nimi zajmie.szkoda mi Jej bo wiem ze nie jest łatwo przy dwójce i głupio mi tak czesto zostawiac ich tam.Ale mama najchetniej to by codziennie chciała zebym je przywoziła.wczoraj jak miałam jechac ale Lencia marudziła to 3 razy dzwoniła ze moze jednak bym pojechała bo słyszy w głosie ze zmeczona ejstem.kochana jest.wiem ze sprawia Jej to radosc i czuje sie potzrebna.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #739083 przez Olga60
Joasia no cudownie :laugh: . Ja też jak przyszłam na pierwszą wizytę i czekałm na swoją kolejkę rozmawiając z recepcjonostką, wyszedł z gabinetu pokiwał głową z lekkim uśmiechem patrząc mnie, więc się go pytam, czy coś ze mną nie tak, a on, jak najbardziej tak, tak nie wyglądają kobiety miesiąc po porodzie :cheer: oj miło, miło :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #739087 przez anek
Joasia moj gino mi to samo powiedział, przepisał taki zel i po skonczeniu karmienia ma byc lepiej.

11 lata 4 miesiąc temu #739091 przez demoniqe
haha z tym pierwszeństwem to u nas kiepsko w mieście :)

Ostatnio stoję za babką w kolejce i chcę kupić maliny. Widzi i ta baba i sprzedawczyni, że dziecko zaczyna mi marudzić w wózku, więc zamiast przyspieszyć z zakupem to jeszcze tą sprzedawczynię zaczęła pytac o przepis na nalewkę z tych malin :)

nie wytrzymałam, przeprosiłam, zapłaciłam przed nią i poszłam :)

m-brava z moimi rodzicami jest tak samo. Przez 25 lat na wakacje nie jeździli żebym miała na stancję na studiach i mogła studiować 2 kierunki jednocześnie...
teraz i tak nie jeźdzą, ale odwdzięczam im się jak mogę.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739092 przez anek
moja Lencia

ile musze zmniejszyc zeby zdj dodac
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #739098 przez Olga60
Anek biel, mój ulubiony ostatnimi czasy kolor. Jak już wcześniej pisałysmy u mnie w domu dominuje ten kolor na ścianach, narożnik, fotel, stolik kawowy, lampy białe i tylko wstawki brązowe. Telefon :lol: miesiąc temu zakupiłam sobie samsung Galaxy slll mini oczywiście biały :lol: :lol: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #739101 przez tysiiiak
joasia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A mam takie głupie pytanie :P
Czy wasze dzieciaczki też się cieszą jak kichną? Kubula się śmieje zaraz po kichnięciu i niewiem czy to lubi czy to jakieś fizjologiczne :P

11 lata 4 miesiąc temu #739106 przez anek
Olga60 napisał:

Anek biel, mój ulubiony ostatnimi czasy kolor. Jak już wcześniej pisałysmy u mnie w domu dominuje ten kolor na ścianach, narożnik, fotel, stolik kawowy, lampy białe i tylko wstawki brązowe. Telefon :lol: miesiąc temu zakupiłam sobie samsung Galaxy slll mini oczywiście biały :lol: :lol: :lol:

Olga u mnie tez na biało, niestety meble kupiłam wczesniej ale dodatki typu zasłony, swieczki, wazony tez białe.
to mamy taki sam telefon:):)

11 lata 4 miesiąc temu #739110 przez Olga60
Tysiiiak moja po kichnieciu mówi "ooooch" tym przeslodziasznym glosikiem :laugh:

Anek Wisienka Twoja cuuudna :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #739132 przez Alex_87
Olga bardzo fajne to krzesełko, i teraz mam dylemat które wybrać ;)

Joasia też odczuwam tą suchość :/ nie wiedziałam, że to przez karmienie piersią, no ale trudno, jakoś trzeba przeżyć :dry:

Anek jaka fajniutka Twoja Lenka :)

Muszę przyuważyć jak moja kicha, ale jak kichnie i leży na leżaczku to przynajmniej ją bujnie porządnie na nim :D

Tysiak to od października zaczyna się ten nowy okres rozliczeniowy? Bo do becikowego trzeba składać o zarobkach za 2011 rok, a od października trzeba będzie za 2012?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739134 przez anek
Dzięki Dziewczyny:-)

Tysiiak moja jak kichnie tez sie śmieje albo sobie wzdycha.

11 lata 4 miesiąc temu #739148 przez tysiiiak
alex u nas tak jest z tym okresem rozliczeniowym bo moja koleżanka dostała rodzinne w sierpniu i teraz musi wszystkie papiery od nowa składać z 2012 roku :dry: ale nie powiem w 100% czy tak jest tylko w mojej gminie czy w całym kraju tak samo :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #739157 przez Alex_87
Kurde to ja musze jutro jechać i się dowiedzieć, bo nasza sytuacja z 2011 a z 2012 jest diametralnie różna, więc lipa by była gdyby z naszego lenistwa przeszło nam 1000 zł koło nosa :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #739167 przez anek
pewnie o 24 bedzie pobudka, przy dobrych wiatrach to moze o 2 wiec ide spac.dobrej i spokojnej bez pobudek nocki.dobranoc.

11 lata 4 miesiąc temu #739197 przez Gabi31
Alex_87 napisał:

Kurde to ja musze jutro jechać i się dowiedzieć, bo nasza sytuacja z 2011 a z 2012 jest diametralnie różna, więc lipa by była gdyby z naszego lenistwa przeszło nam 1000 zł koło nosa :angry:

Alex...dwiadywałam się i w całej Polsce tak jest że do września składa się zaświadczenie o dochodach za 2011, a od pazdziernika już za 2012. Czyli musisz się spiąć i pozałatwiac to do konca wrzesnia:)Umnie jest z sytuacja podobnie, więć musze w końcu dotrzec do MOPSU, bo potrzebne dokumenty juz zdobyłam...tylko jakos kiepsko z dotarciem do MOPSU. U nas to już chyba wszystko chca:)Zaswiadczenie ze skarbówki, PITY, jak sie zmieniało pracę to zaswiadczenie od pracodawcy-jakby drugi PIT juz nie wystarczyl...eh...
Co prawda u nas w skarbówce dostaje sie zaswiadczenie od ręki, bo Domiś pisała ze czeka się u niej tydzien- to dopiero przegięcie!!!

Dziewczyny a ile czekałyscie an becikowe????

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka