BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #738895 przez Olga60
Ja dzisiaj zamówilam takie krzesełko, fajne w nim jest to, że ma regulowane osobno oparcie i podnóżek jak w spacerówce i nawet dziecko może leżeć :cheer:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #738906 przez Olga60
Karina, Joasia biedne te Wasze dzieciaczki :( , mój łobuziak na szczęście nie miał problemu z adaptacją i w przedszkolu i jak poszedł do szkoły, oczywiście oprócz tego, że zawsze dawał panią popalić. Trzecia klasa na razie spokój, może w końcu dorasta do życia w społeczeństwie :silly:

Alexa królewna Twoja to sama słodycz :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #738943 przez Alex_87
Olga kupowałaś na allegro? Możesz zapodać linka? :) kurcze ja w ogóle nie wiem jakie to krzesełko kupić :/ nie wiem co będzie praktyczne a co nie...

11 lata 4 miesiąc temu #738950 przez Domiś91
Muszę jeszcze raz, bo nie doniosłam dokumentów. A trzeba zaświadczenie od lekarza, zaświadczenie o dochodach rodziców, zaświadczenie o składkach zdrowotnych, ksero dowodu osobistego, ksero aktu urodzenia + wypełniony wniosek.
Do zasiłku rodzinnego trzeba to samo co wyżej plus umowy o pracę, PIT-11, zaświadczenie o zatrudnieniu i jeszcze coś ale nie pamietam teraz :(
Jutro idę do mopsu po wnioski, do skarbówki złożyc wniosek o wydanie zaświadczenia o dochodach (czeka się tydzień na to) i do ZUSu po zaświadczenie o składkach zdrowotnych :) jest MASAKRA i to wszystko do 30 września muszę złożyć, a teraz multum ludzi jest, moja znajoma 5h czekała... ciekawe jak ja to załatwie z małym przy cycku :( :( :( :(

11 lata 4 miesiąc temu #738978 przez munnecabrava
A korzystacie z przywileju pierwszeństwa w sklepach ??

ostatnio taka kobietka na kasie wywaliła całą kolejkę żebym ja miała pierwszeństwo:)
I taaki koleś tak sie wydarł na babsztyle a jedna babka do niego,Ale ja jak podchodziłam do kasy to przede mną nikogo z pierwszeństwem nie było :)

Kobitce się znacznia pomieszały :P chyba myślała że kasa z pierwszeństwem to taka do której kto pierwszy dobiegnie ten lepszy;)

11 lata 4 miesiąc temu #738984 przez sylkaax
Dziewczyny jestem wykończona dzisiaj byłam od 9 w pracy do 18,30 dopiero teraz zobaczyłam mojego aniołka który dzisiaj jest podobno kochany zwiedził z moją mamą wszystkie zakątki mojego miasta cały dzień z nim spacerowała.Jeszcze jutro ciężki dzień i weekend ;) Jeszcze teraz trochę latania, szukania bo zmieniamy samochód i żeby było mało to specjalnie muszę jechać 120 km bo chcę biały kolor i muszą go ściągać ;P Ale uparłam się i koniec ;P

Olga60
Rzeczywiście dużo przybrał ale to zasługa MM ;P

11 lata 4 miesiąc temu #739004 przez Olga60

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739008 przez tysiiiak
Domiś to musisz z zusu wyciągać te dane o zarobkach i o składkach zdrowotnych ? Ja spisałam z pitów i u nas to wystarczyło bo to "oświadczenie" więc wierzą Ci na słowo i sami sobie sprawdzą ewentualnie. Ale co gmina to obyczaj niestety :dry:

Olga bardzo fajne to krzesełko :) i fajnie że już będziesz mogła z niego korzystać :D

Alex Odwieczny tekst faceta :P "Ty pojdziesz do pracy a ja z chęcia zostanę w domu" ostatnio też to usłyszałam ale jak mu powiedziałam, że byłby tak zmęczony że nie usłyszałby płaczu dziecka w nocy to się zamknął.

m-brava Czasem jakies babki się kłucą z innymi że mam iść na przód ale sama się nie wpycham jak mi dziecko nie płacze a jak zaczyna płakać to kolejka sama się rozstępuje :P

Sylkaa dobrze że Adrianek był grzeczniutki napewno Tobie przez to było lżej :)

Dostałam dziś z bobovity paczkę i był tam słoiczek marchewkowy i troszkę zmieszałam z soczkiem marchewkowym ale Kubula miał odruchy wymiotne więc jutro dam soczek jabłkowy :)

11 lata 4 miesiąc temu #739016 przez munnecabrava
Ehhh dziewczyny ale się poryczałam ...kurcze ,moi rodzice dołożyli nam kupe kasy do remontu na mieszkanie. Teraz sę uparli że nam jeszcze zapłacą za malowanie bo my nie mamy kiedy itp ale się niezgodziliśmy pomalujemy sami wieczorami nocami ale pomalujemy.
I teraz mi jeszcze mama dzwoni i mówi że wie że ten kredyt i że mamy ciężko to przez pierwsze miesiące nam będą coś dokładać, wkurzyłam się, że nie, ale nie ma rozmowy uparli się i już. I wiecie jak by mieli kasę to co innego ale mój tata całe zycie ciężko pracował odmawiali sobie dużo i jeszcze pomagają nam ehh dalej ryczę. Chciałąbym kiedyś móc się zrewanżować.

sylkaxx ty już w pracy?

11 lata 4 miesiąc temu #739022 przez Olga60
M-brava komu jak nie swoim dzieciom mają pomagać, choćby to był ich ostatni grosz to będą szczęśliwi, że dali go właśnie Tobie, nie sobie. Zobaczysz sama za parę lat, ja wolę wydać na dzieci niż na siebie. Pozwól im sobie pomóc :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #739034 przez KarinaM
M-brava jak czytałam Twój post to aż mi się łezka zakręciła. Może kiedyś jak rodzice będą starsi i będą potrzebować pomocy (niekoniecznie finansowej) to odwdzięczysz się im.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #739035 przez tysiiiak
M-brava Twoi rodzice napewno bardzo się cieszą, że mogą wam pomóc. Przez to też poniekąd wiedzą, że uczestniczą w waszym życiu. Kiedyś Ty zrobisz to samo dla Madzi :) Jeżeli płaczesz ze szczęścia bo masz takich wspaniałych rodziców to płacz :kiss:
Czasem trzeba dać sbie pomóc i nie trzeba całemu światu udowadniać, że jest się niezależnym i chyba to jest najtrudniejsze... :)

11 lata 4 miesiąc temu #739043 przez KarinaM
Co do kolejek i ustepowania to nie zdarzyło mi się jeszcze po ciąży. Ostatnio jak stalam w kolejce do kasy to obok w kasie panie zaczęły zachwycać się Iriną. Ale ona popatrzyła na nie "spod łba" jak mały "zbój" i zrobiła podkówkę. Ale zaczęłam Ją rozsmieszac i nie poplakala się tylko zaczęła uśmiechać się. Ludzie nie mają nad nami litości. Przecież kobieta to nie człowiek a matka wszystko zniesie. Ludzie myślą tylko o sobie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #739067 przez joasia10015
Dziewczyny byłam dzis kontrolnie u GINA - i stąd moje pytanie .Bo powiedziałam mu że po ciąży stosunki z małżem bardzo mnie bolą ,i on stwierdził że to jakby wina karmienia piersią-przez jakiś tam niedobór estrogenów czy jakoś tak .Jest ,,TAM,,za sucho i dlatego boli -przepisłał mi żel intymny plus jakaś masc bo mam lekkie zapalenie :dry: Czy wy (karmiące piersią)też odczuwacie taki ból i ,,suchosc,,w pochwie ????

A tak na marginesie jak weszłam do gabinetu to mój GIN uśmiechnął sie OD UCHA DO UCHA :lol: i powiedział ,,Jak Pani to robi,że przy dwójce dzieci wygląda Pani tak pięknie ,, :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: Może to za śmiałe stwierdzenie w jego ustach -w sensie od lekarza do pacjentki -ale ja poczułam sie ZAJEBIŚCIE :blink: :blush: Mogłabym do niego chodzic tylko po to żeby prawił mi komplementy -zawsze po takiej wizycie czuje sie jakas taka ....zadowolona :silly:
Nie że mąz nie prawi mi komplementów-wręcz przeciwnie :blush: ale jednak od ,,obcego ,,faceta komplement to jest to coś :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Ps.Miłosz znowu wspomniał że jutro nie idzie do przedszkola B) :(

11 lata 4 miesiąc temu #739075 przez Domiś91
Joasia mam ten sam problem z suchością :( może po tabsach coś się zmieni :( a jaki żel Ci polecił GIN?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tysiak, tak muszę łazić po skarbówkach i zusach po zaświadczenia :( :(

Lece zjeść coś w końcu no i kuchenne rewolucje oglądać :D hehe

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka