BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #738630 przez tweety
monizaak, moja mama powiedziala zbebys po cycu dala mm i zobaczysz. ale to opinia pediatry a z tego co wiem to pediatra zawsze woli dokarmianie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #738634 przez joasia10015
anek normalnie jak bym czytała o sobie B) Mam IDENTYCZNIE,ciezka sprawa kiedy trzeba dwójka dzieci sie zajac :dry: tak zeby żadne nie czuło sie ignorowane :( :( :( :(

11 lata 4 miesiąc temu #738646 przez KarinaM
Ja też tak mam że czuję że zaniedbuję Igora. Gorzej było jak karmiłam piersią bo Irina chciała co pół godziny jeść a On coś chciał i nie mogłam Mu podać i mówiłam tylko: poczekaj, idź do taty lub babci, możesz sam to zrobić czy wziąść. Teraz cieszy się chyba że odprowadzam i przyprowadzam Go ze szkoły a Irina zostaje z babcią.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #738653 przez Domiś91
Witajcie :) Nocka w miarę przespana :)
Tymuś na chrzest dostał takie krzesełko:
static.pl.groupon-content.net/93/22/1370431852293.jpg
kolor ten po prawej :)
Jest naprawde fajne, nawet teraz jak jeszcze nie umie siedziec to obnizamy mu oparcie i sobie w nim odpoczywa :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
strasznie na MOPS, musze wszystko od nowa składać :( masakra... ;(

A mały już się podnosi, 3 razy nam się odwrócił z pleców na brzusio :) łapie swoje nóżki i próbuje wziąć do buzi ale mu sie nie udaje jeszcze :D

11 lata 4 miesiąc temu #738693 przez moniaaak
Też mam avent i zła jestem, bo kupę kasy za niego dałam, a teraz tylko się wkur....

Joasia dobrze będzie. Jeszcze kilka dni i się przyzwyczai. Moja sąsiadka też wysłała synka do przedszkola i póki co to ona bardziej przeżywa niż on :).

tweety wolę na razie nie dawać mm, to taki pierwszy jego kryzys, więc nie chcę od razu rezygnować z piersi. Staram się go zmuszać, żeby więcej jadł, chociaż jak mu wciskam pierś, a nie chce ewidentnie to kończy się płaczem. Ale za to czasami w nocy jak zaśnie udaje mi się dać wcisnąć mu więcej ;). Do tej pory w nocy zjadał z jednej piersi, a teraz daję mu trochę drugiej.
A widzisz- znów moja pediatra powiedziała, żeby jak się z wagę nie poprawi to dawać już jakieś stałe posiłki... ile lekarzy tyle zdań.
Któraś pisała, że dziecko powinno w miesiąc przybrać 600 gram, mój maluszek przybrał 580 gram, więc w skali miesiąca jest prawie w normie.
Ale przynudziłam... :dry:

Dziewczyny myslicie, że jak Kacperek jest na piersi, to mogę zacząć dawać mu już soczki? Czy to za wcześnie?

11 lata 4 miesiąc temu #738695 przez moniaaak
Domiś czemu musisz składać jeszcze raz? Kurczę ja sie jeszcze za to nie wzięłam :(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #738699 przez alexa_

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #738704 przez alexa_
Domiś91 Ponawiam pytanie dlaczego jeszcze raz?

Bo ja sie wybieram do tych dziadów jak sójka za morze.

11 lata 4 miesiąc temu #738721 przez tysiiiak
moniaaak my tez na cycuchu i doktor wczoraj kazała wprowadzać soczki ;)
Kuba też tylko jedną pierś objada drugą bardzo żadko weźmie :dry:

Też donosiłam papiery do becikowego ale na szczęście tylko raz i jakoś całkiem sprawnie to poszło bo wtedy koleje w Moprze nie było a podobno teraz to jakaś masakra bo się zaczyna w październiku nowy okres rozliczeniowy i np. do rodzinnego trzeba jeszcze raz papiery składać teraz z dochodami za 2012 rok ;)

Alexa Śliczna Jula :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #738751 przez KarinaM
Mój Igor bardzo przeżywa szkołę. Stracił apetyt. Ciocia z dołu (my mieszkamy na górze a ciocia ze swoją córką na dole) zrobiła dzisiaj na obiad leniwe (Igor wprost je uwielbia) i dała Mu cieplutkie i zjadł tylko trzy sztuki. Pytam co się dzieje a On że nie chce Mu się jeść. Szok. Pytam: przeżywasz szkołę? On: tak. Mówię żeby się nie stresowal ale co siedzi w Jego głowie to nie wiem. Mogę się tylko domyślać. Dzisiaj zebranie w szkole. Igora już pani przesadzila i posadziła z dziewczynką bo za dużo rozmawiał z kolegą w ławce. Ale jak siedział z dziewczynką to też rozmawiał bo podobno pani zwróciła Mu uwagę. Ciekawe co mi powie na zebraniu. Ale Igor od małego dużo mówił. Nie dość że szybko zaczął mówić to dużo. Śmiejemy się że ma to po chrzestnej bo Ona jak była mała to mówili na Nią Hanka Bielicka. Po chrzestnym wszystko pali Mu się w rękach. Chrzestny jak kupił sobie nowy aparat fotograficzny to rozłożył go na czynniki pierwsze żeby zobaczyć co jest w środku. Igor pierwszego dnia w szkole rozwalil długopis. A mąż chciał kupić Mu taki lepszy ale i droższy długopis. Mówiłam że się nie opłaca. Dobrze że posłuchał.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #738804 przez Alex_87
Moniaaak ja mam laktator Aventu ręczny, a próbowałaś zdjąć tą gumkę co się na cycek zakłada? Ja bez tego ściągam, bo mnie strasznie wkurzała, bo tam się dużo mleka zbierało, teraz lepiej zasysa :D Ale póki co mam dużo pomrożonego mleka jeszcze z czasów jak ze mnie ciekło i mała nie nadążała połykać.

Alexa śliczna niunia i jakie ma super wdzianko :D

11 lata 4 miesiąc temu #738843 przez KarinaM
Joasiu jak dzisiaj Miłoszek w przedszkolu? Cieszył się jak przyszlicie po Niego?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #738849 przez demoniqe
moniaaak ja mam Kubę też na cycku i mały dziś pierwszy raz dostał soczek jabłkowy oczwyiście 2 łyżeczki tylko :) baardzo mu smakował :)

Pani doktor mówiła żeby dawać jak skończy 4 miesiące więc za 2 tygodnie, ale nie mogłam się powstrzymać bo sama piłam :)

11 lata 4 miesiąc temu #738854 przez KarinaM
A mojej soczek jabłkowy nie podpasowal ale za to smakuje Jej zwykłe jabłko. Jak jem to obieram i daje Jej do buzi i ssie aż miło. A później oblizuje usta więc daję Jej jeszcze i znowu to samo ssanie a jaka uśmiechnięta przy tym. Chyba zetrę Jej sama jabuszko?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #738887 przez Alex_87
Zuza też lubi ssać jabłko, do tego lizała już cytrynę, malinki, banana. Niech poznaje świat :D ale na jedzenie łyżeczką czekam jeszcze 2 tygodnie.

Dziewczyny a jakie kaszki planujecie dawać przy wprowadzaniu glutenu? Ja kupiłam jakąś Nestle była na promocji w Biedronce, ale nie wiem czy będzie dobra :unsure: Zresztą z tym glutenem to i tak poradzę się pediatry.

Fajne te krzesełka do karmienia, planuję kupić jakoś teraz, bo później jak się zwalą wszystkie wydatki to będzie nieciekawie. Tak samo z ciuchami kupuje powoli większe rozmiary, żeby później nie okazało się, że trzeba nagle kupić całą garderobę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka