BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #737816 przez anek
hej!

KInia ja tez bym nie pusciła!kasa kasą ale rodzxina i więż miedzy wami najwazniejsza!

super ze dzieciaki poprzychodziły zadowolone z pfrzedszkoli/szkoły.Moj urwis te usmiechniety wrócił.martwi mnie tylko ze dalej siedzi obok najlepszego kolegi a oni razem to mieszanka wybuchowa i boje sie ze Pani nie da im rady.podejrzewam ze po tyg ich rozsadzi:)

Moniaaak teraz dziecko bedzie mniej przybierac na wadze.zobaczysz po 2 tyg.u mnie tezLena teraz mniej przybrała ale jest zdrowa, usmiechnieta wiec mysle ze jest oki.

Olga no własnie u mnie tez łapki ciągle w buzce, slina litrami ale nie wydaje mi zeby to było na zeby.

Tweeety no to miałąs niespodzianke w nocy.U mnie podobnie jak u MOniaaak karmienie , odbijanie i do łozeczka.dziaij pobudki 24,3,6.

Joasia dzieki za info.dzisiaj własnie jade na zakupy to lukne do roossmana.

Syncio w szkole, Lenucha drzemka a ja juz posprzatałam, po sniadanku, obiad z wczoraj mam.czekam zeby sie obudziła i idziemy an spacer bo wkoncu jakies słonko wyszło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #737851 przez moniaaak
anek napisał:

hej!

Moniaaak teraz dziecko bedzie mniej przybierac na wadze.zobaczysz po 2 tyg.u mnie tezLena teraz mniej przybrała ale jest zdrowa, usmiechnieta wiec mysle ze jest oki.

Domyślam się, że nie będzie to już takie szybkie tempo, ale w dwa tygodnie przybrał tylko 130 gram, a to zdecydowanie za mało.

11 lata 4 miesiąc temu #737866 przez demoniqe
U nas nocka super, Kuba poszedł spać o 19:30, cycek o 3 rano i spał do 7 :)

Właśnie ma pierwszą drzemkę a ja sprzątam i gotuję. Zaraz makijażyk i śniadanko.

Mąż zaczął nową pracę w poniedziałek i ma kupę roboty, wraca godzinę wcześniej ale zaczynają mu się delegacje od czwartku. Jakoś damy radę :) W razie czego zabiorę popołudniu malutkiego do babci :)

Poszukajcie tych ząbków pod wargą górną. U mnie też jak wsadzałam Kubie palec to nic nie było widać, ale jak odgięłam wargę górną to dwie białe jedyneczki widać za cieniutką skórką.

Zmroziłam dziś w lodówce gryzaka małemu, ale miał frajdę :) piał z zachwytu!

Co do wojska zawodowego to niestety tak jest. Mój kolega jest żołnierzem i był raz w Afganistanie i 2 razy w Syrii. Super pieniążki z takich misji, wrócił cały i zdrowy, ale jakby był moim mężem to pewnie też bym chciała go zatrzymać mimo że wybrał taki zawód i to ze względu na stres i ryzyko ma wcześniejszą emeryturę.

11 lata 4 miesiąc temu #737916 przez Alex_87
Hej ;)

U nas nocka spoko 21-6 :)

Mi pediatra też mówiła, że ślinienie się i branie wszystkiego do buzi to nie świadczy o zębach, bo teraz dziecko tak poznaje świat :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #737921 przez alexa_
Hej
Nocka super. Ale tatuś rano obudził córeczkę i troszkę po konwersowali co ją tak rozbudziło ze nie chciała już spać.

Moja Malutka też pcha raczki do buzi ale nie zauważyłam zeby jakoś częściej to robiła. Czasami jak zacznie sie slinić to wszystko dookoła mokre. Jak sprawdzałam dziąsełka to nic nie zauważyłam żeby byly spuchniete czy wyglądały jakoś inaczej.

11 lata 4 miesiąc temu #738002 przez sylkaax
My już po szczepieniu Adrianek ma 6 kg w 3 tyg przybrał 1200 ;D wszystko pięknie ładnie trzyma główkę tyle że dostałam skierowanie do kardiologa bo ma lekkie szmery w serduszku lekarka mówi ze od anemii ale lepiej sprawdzić. Pytałam o rozszerzanie diety i mi powiedziała ze jak skończy 4 miesiące to deserki dawać a jak 5 miesięcy to zaczynać stopniowo obiadki.Szczepienie dzisiaj aż byłam w szoku nawet nie zauważył ukłucia taka cisza a mamusia dumna jak paw ;)) Teraz niestety za 30 min idę do pracy i muszę mojego dzielnego synka zostawić na trochę ;(

11 lata 4 miesiąc temu #738010 przez Olka!
u nas nocka kiepska Weronisi się coś pomyliło i w nocy je co 2-3 godziny a w dzień ma przerwy 5 godzin !! Choć dziś już zauważyłam lekką poprawę. Dziewczyny która z Was stosowała debridat na ulewanie? Pomogło coś bo u nas już 2 miesiące stosowania i bez zmian.
Niedługo chcę zacząć rozszerzać dietę ciekawe jak zareaguje ta moja Panienka :-)
22 września mamy chrzest mam już dla niej kreacje tylko się boję, że będzie za mała bo moja gwiazda słabo przybiera :-(

11 lata 4 miesiąc temu #738031 przez Olga60
Sylkaax to duuużo przybrało to Twoje dziecię :cheer: Pediatra na ostatnim szczepieniu mówiła, że norma miesięczna to 600g, moja w dwa m-ce przybrała 1300g !
A Ty karmisz mm czy cycusiem?

11 lata 4 miesiąc temu #738148 przez Daarikaa
my wrocilismy z drugiego usg bioderek - wszystko idealnie i mamy przyjsc dopiero jakos 4 miesiace po tym jak zacznie Klaudia chodzic.

wyrok Wasniewskiej to poprosyu KPINA! jak mozna takie sloiczne dzieciatko skrzywdzic!!!!!!!!!

sylka pieknie rosnie maluszek :)

powoli musze sie porozgladac za sukienka na chrzciny...

nocka dosc, dosc tyle tylko ze o 2 zjadla i az do trzeciej meczylam ja zeby odbiła...ehh
Jak jest u waszych dzieciaczkow? szybko odbijaja po jedzeniu, bo moja czasem mnie tym dobija bo nosze 30 min i nic, odkladam do lozka a ta zaczyna stekac... wyjmuje i znowu nic az w koncu klade ja na brzuszku i wtedy dopiero jej sie odbije.

11 lata 4 miesiąc temu #738175 przez joasia10015
Hej dziewczynki :)
Miki usnął,ja chętnie odpłynęła bym z nim ale czekam na gości :huh:
Nocka jak zawsze -zarwana :( Już nawet nie wiem ile razy wstawałam -robię to mechanicznie jak moniaaak ;)

Jeśli chodzi o Miłosza to dziś był .... KOSZMAR B) Od chwili jak go mąż zaczął budzic to mówił że do przedszkola NIE idzie :ohmy: Normalnie na siłę go ubieraliśmy ,na siłę do auta- żaden argument do niego nie przemawiał :( :cheer: Ja spocona,mąż zdenerwowany ,Miłek zapłakany B) Serce mi pękało ,ale nie mogliśmy sie poddac po jednym dniu -z reszta jak mąż go zawiózł to mówił że nie tylko on płakał :huh: A jak po niego poszliśmy to bawił sie że aż miło, w piaskownicy z dziecmi :blush: Nawet nie przybiegł ze mną sie przywitac :side: I powiedział że jutro idzie do przedszkola,więc mam ogromną nadzieje ale i sie boję bo wczoraj mówił że dziś pójdzie do przedszkola a tu taka zmiana i zaskoczenie :S

11 lata 4 miesiąc temu #738187 przez KarinaM
Joasiu współczuję tych przeżyć. Miejmy nadzieję że jutro będzie lepiej. Dzieci potrzebują nieraz więcej czasu na aklimatyzacje w nowym otoczeniu. To dla Miłosza jest nowe i nieznane.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #738188 przez Alex_87
Darika moja w ciągu dnia raczej odbija, po karmieniu wieczornym nigdy, na początku się upierałam że za każdym razem ma sobie odbić, a teraz jak nie odbije to trudno, bo nawet jak jej się odbije to za chwilę sobie uleje :dry:

Echhh nie mam cierpliwości żeby nauczyć moje dziecko samodzielnego usypiania :angry: teraz próbowałam to zrobić i się wkurzyłam, krzyknęłam na nią, ta się zaniosła aż płaczem, w końcu wzięłam ją do cycka i przytuliłam i zasnęła.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Joasia dobrze, że Miłoszek odnajduj się wśród rówieśników i jak zajmie się zabawą to zapomina o tym, że nie chciał iść do przedszkola :) a napewno musi minąć kilka dni, żeby się przyzwyczaił do codziennego wstawania itd.

11 lata 4 miesiąc temu #738195 przez munnecabrava
Joasia dzieci to takie małe stworki które sobie róznie wymyślają ja np do przedszkola chodziłam 5 dni bo tak strasznie płakałam że moja mama się poddała i źle ...dzieci nie mogą nami manipulować.

Ja mam może dziwne podejście ale nie i już. Ja Madziorka kocham tak że bym się za nią pociąć dała, ale mam małą szantażystkę i czasem trzeba być tym złym policjantem.

Alex nie przeżywaj katujesz dziecko ? przzypalasz je "? bijesz regularnie ? nie dajesz jeść nie zmieniasz pieluchy ?
KAżdy ma swoje nerwy i dziecko nie będzie ćpać bo ty się zdenerwowałaś jak miało 3 miesiące. I mowię Ci to ja nerwus roku :)

Dzisiaj znów mój małż mnie wkurzył i wiem żże nie powinnam po nim tak pojechać bo chciał dorobić aale to było znów jedno przedpołudnie kiedy mogłam troche odpocząć od 3 tygodni ie miałam 3 godzin dla siebie i długo nie będę miała przez ten remont i wszystko. I znowu coś i mówił że tylko na godzinke wyskoczy wrocił po 6 h na godzine żeby iść do pracy i jego argumenty do mnie nie trafiają bo uważa że ja mam lekko a on chodzi do pracy ...jak ja bym chciała wyjść do pracy i wracać do domu i wiem że wtedy byłabym lepszą matką ... mniej sfrustrowaną bo już czasem nie mam sił na wymyślanie co robimy na noszenie na prysznic obiad i srzątanie kiedy spi...

11 lata 4 miesiąc temu #738196 przez demoniqe
Olka! Debridatu nie powinno się stosować powyżej 4 tygodni więc jak nie zadziałął to pewnie nie zadziała. Ja dawałam go na kolki i działał.

11 lata 4 miesiąc temu #738197 przez demoniqe
Na grouponie jest dziś promocja Pampersów www.groupon.pl/oferty/cala-polska/bdskleppl-Sp-z-oo/26254692

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka