BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #738203 przez tweety
Olka! - ja podawalam debridat przez miesiac i nic. wiec zdecydowalam sie przestac i nawet byla poprawa, dzisiaj znowu ulewa ale podejrzewam ze to dlatego ze za duzo je. normalnie zwiekszylam mu porcje a ten skubany zje wszystko. tylko ze potem leci z niego jak z armaty. wiec chyba zmniejsze, bedzie plakal po jedzeniu ze za malo ale moze nie bedzie tak zygal.

tymczasem my podajemy marchewke i dzisiaj nawet byla marchewkowa kupa. musze spytac mamy czy to dobry objaw. no i jak kupa byla raz dziennie to dzisiaj juz 4. a to raczej dziwne, nie wiem czy nie odstawimy marchewy... byloby mi przykro.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #738204 przez munnecabrava
Są też foteliki z Kinder Krafta :) bo moja pyza np wyrośnie niedlugo ze swojego.

Ps.
Elektryk umówiony
Gaxownk też
Akt notarialny w piątek
a w sb walczę ze ścianami ;) samotnie bo małż w pracy ;)

Zorganizowałam ślub w miesiąc to zorganizuję i remont w tydzień :)
hehehe powinnam się ogłaszać masz coś zybko do zorganizowania pisz :)

PAmiętam jak w pracy miałam w pt o 15 do zrobienia reekrutację na pn wyjazd na szkolenie za granicę ;P:P 2 osoby :D hehehe udało się z badaniami ze wsystkim :)

11 lata 4 miesiąc temu #738211 przez tweety
demoniqe napisał:

Na grouponie jest dziś promocja Pampersów www.groupon.pl/oferty/cala-polska/bdskleppl-Sp-z-oo/26254692

az tak super tanio to nie jest. ja kupilam w realu 150 razy pieluszki 3 za 79zl czyli 0,53 grosze za pieluszke. a tu jest 224 za 139zl czyli 0,62 za pieluszke. wiekszy zestaw to 448 pieluch za 269zl czyli 0,6 groszy za pieluche. ciagle zwykle sezonowe przeceny z reala sa lepsze.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #738212 przez KarolciaZumba
Mamuśki poratujcie swoją wiedzą :kiss:

Od paru dni mój brzuch jest twardy jak kamień ,zazwyczaj pod koniec dnia, napina się strasznie i czuję ból w krzyżu jak na @ ale wszystko do przetrzymania, bóle się dziś nasilają czy to jakiś początek skurczy? Dodam,że brzuch potrafi być taki twardy przez cały wieczór, Czy jak zwykle szukam tylko pretekstów do porodu :P

11 lata 4 miesiąc temu #738215 przez Olga60
No właśnie moja też w nocy ma problem z odbijaniem :P W czasie dnia odbija zaraz po zjedzeniu, a w nocy czekam max 10min i ją odkładam bez beka, to się zdarza średnio co drugi dzień.

11 lata 4 miesiąc temu #738216 przez tweety
ja tez w nocy odkladam bez odbekniecia. moze taki urok twojej pociechy

11 lata 4 miesiąc temu #738225 przez Alex_87
KarolciaZumba napisał:

Mamuśki poratujcie swoją wiedzą :kiss:

Od paru dni mój brzuch jest twardy jak kamień ,zazwyczaj pod koniec dnia, napina się strasznie i czuję ból w krzyżu jak na @ ale wszystko do przetrzymania, bóle się dziś nasilają czy to jakiś początek skurczy? Dodam,że brzuch potrafi być taki twardy przez cały wieczór, Czy jak zwykle szukam tylko pretekstów do porodu :P

Skoro z nami jeszcze piszesz to chyba nie rodzisz :P ja bym nie jechała jeszcze do szpitala, gdyby nie odchodzące wody, to pewnie bym jeszcze przetrzymała kilka godzin.
Jeśli nie masz bardzo daleko do szpitala to przy pierwszym porodzie powinnaś zdążyć ;)
A liczysz sobie skurcze? Jak masz rzadziej niż co 5 min to siedź w domu jeszcze ;)

M-brava Ty jesteś nerwus? ;) Witaj w klubie, bo ja też :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #738243 przez KarinaM
Ja też zapisuję się do klubu nerwusow. Ja jestem nerwus gigant. Jak mnie coś zdenerwuje to muszę się wykrzyczeć. Nie umię dusić w sobie ale to dobrze bo takie duszenie w sobie to kiedyś pęknie. No i niedobrze ze względu na zdrowie.

Ja moją też nieraz w nocy odkladam bez odbicia bo noszę noszę a Ona nic.

Irina bardzo mało dzisiaj zjadała. Co 3 godziny jadła 60/70 ml. Jak przyjechał mąż to popatrzył na dziąsełka i powiedział że bardzo możliwe że wyjdą Jej jedynki na dole. Może dlatego nie ma apetytu i przy jedzeniu płacze?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #738261 przez munnecabrava
Karolcia pod koniec ciązy jest mnóstwo dziwnych objawów. Spinający się brzuch to tzw skurcze przepowiadające :)

Ja mojego paskudniika nie obijam bo najczęsciej zasypia przy butli dopiero później jak się obudzi to jest wieka lawina beków. Tym bardziej że moje dziecko je na leżąco nie u mnie na rękach :) Bo na rękach zawsze się bardzo krztusiła. Tylko jak się ją kładzie na boczku to ładnie zjada.

Próbowałam dać jej dzisiaj słoiczek i nagle paszcza odmówiła przyjęcia łyżeczki no zakleszczyła i i nie .

A soczek jadła ładnie z łyżeczki.

11 lata 4 miesiąc temu #738268 przez munnecabrava
Alex na mnie to niejeden psycholog by fortune zarobił.

Ja tej złości to aż wpadam w histeryczny płacz, chodzę i gadam do siebie normalnie idealny przypadek na doktorat ;)

11 lata 4 miesiąc temu #738276 przez tysiiiak
Karolcia to skurcze przepowiadające :) te właściwe napewno poznasz :) leż i pachnij puki co :)

Ja też nie zawsze odbijam ;) jak widzę, że Kubita zasypia przy cycu to nie chce go rozbudzać a czasem jest tak że przy jedzeniu sobie beknie prosto w cyca :P

Alex przestań się obwiniać :kiss: każdy ma swoje granice wytrzymałości a przecież krzywda się Zuzce nie dzieje :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Byliśmy dziś u pediatry bo Kubula coś kasłał i ma jakby zapchany nosek ale osłuchowo wszystko si mam mu tylko wit. c podawać ;)
Doktor kazała nam już wprowadzać soczki po kilka łyżeczek ;) po 4 mscu kaszki i dania jednoskładnikowe a po 5 już zupki. Tylko mówi, że jeżeli nie mam swoich warzywek to do roku lepiej podawać słoiczki hmmm :dry:
No i dziś dałam 3 łyżeczki soczku marchewkowego to było takie bleee jakbym mu
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
podawała i wszystko prawie wypluł :P

11 lata 4 miesiąc temu #738286 przez Olga60
Tysiiiak nie dziw się z tymi sloiczkami, bo faktycznie w sklepie jak kupujesz warzywa to nie wiesz jakiego są pochodzenia, a w sloiczkach są tylko z upraw ekologicznych, będących pod nadzorem.

Moja też niechętnie próbowała nowości, zresztą potem ulewala, szczególnie po soczkach. Zrobiłam więc parę dni przerwy i teściowa zrobiła dynie z ziemniakiem (oczywiście z jej ogródka) no o dziwo ładnie jadła, ale zaraz wszystko na zewnątrz :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #738297 przez KarinaM
M-brava ja też gadam do siebie jak się zdenerwuję. Najczęściej dzieje się tak jak osoba która coś mi zrobi jest daleko i nie mogę nakrzyczeć na nią. Jak mąż mnie zdenerwuje a nie ma go w domu to dzwonię do niego nagadam mu i odkładam słuchawkę. On się wtedy denerwuje na mnie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #738308 przez tysiiiak
olga w zasadzie to się nie zdziwiłam bo zdaje sobie sprawe jaką chemie serwują nam w sklepach ... Mam nadzieję, że znajdę jakieś dobre źródło zdrowych ekologicznych warzywek :P zapytam babci ona ma pewnie jakieś koleżanki działkóweczki :D

11 lata 4 miesiąc temu #738340 przez Alex_87
Powiem Wam, że ja głównie dlatego zalogowałam się na to forum ;) Bo mąż już nie wytrzymywał mojej gadaniny w ciąży i te wszystkie moje obawy i nerwy, więc pomyślałam, że inne babki w ciąży napewno dobrze mnie zrozumieją :) No i tak zostałam do dzisiaj i bardzo się ciesze, że jesteście :kiss:

Zuzka to czasem przysypia przy cycu, ale jak beknie to aż się przebudzi i popatrzy ze zdziwieniem na mnie takimi wielki oczami :D

A mnie część osób mówi, że w słoiczkach to też niewiadomo co jest i lepiej samemu gotować, ale z drugiej strony skąd mam wiedzieć czy warzywa nie rosły przy autostradzie? Zresztą chyba produkcja takich słoiczków teraz jest lepiej kontrolowana niż kiedyś...
Póki co nakupiłam deserków Bobovity z promocji ale takich kilku składnikowych, ale w Kauflandzie była teraz promocja na Gerbera i kupiłam jabłuszka, chciałam też marchewkę ale nie było :/
No i za jakieś 2 tygodnie zaczniemy działać :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka