BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #739487 przez demoniqe
Olga u nas też tak jest ostatnio, że się pręży pod koniec karmienia. I drugiego cycka już wtedy nie ma szans mu dać. Też nie mam pojęcia o co chodzi. Mo że to zęby?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #739494 przez anek
Tysiiak ja chyba bede dawac te na mm.chyba ze beda jakies dolegliwosci bólowe , skórne to bede kombinowac.

Olga u mnie tez są takie pręzenia pod koniec.jaa wtedy przerywam karmienie i nie daje wiecej.wydaje mi sie ze Lenka jest wtedy najedzona tylko chce wiecej a brzuszek pełny i ją boli....sama niewiem.

u mnei to samo, jak Mała zbyt zmęczona i mimo ze jest pora karmienia to sie drze. cycka/butelki nie wezmie.wtedy zasypia i za jakies 15 min daje jej na spiąco zeby ładnie pospała bo inaczej obudzi mi sie za 15min z głodu i koniec spania.namotałam troche.

Nie dawałam jeszcze nic Leni oprócz mleka, moze tez bym spróbowała z tymi soczkami.
aaaa własnie miałam pytac ...Tysiiiak jak kupki??

Demonigue zaaplikuj sobie karmi, moze pobudzi.A moze Kuba taki obrzartuch ze wszytsko wysysa:)

obiad zrobiony, czekam na syncia i wybywamy na spacer.ładna pogoda dzisiaj, Młoda pospała troszke na tarasie a teraz krótka drzema w łózeczku.

11 lata 4 miesiąc temu #739498 przez Alex_87
Ewela walcz o karmienie cyckiem! gdybym ja nie była taka uparta to już z 5 razy bym zrezygnowała, ale stwierdziłam, że skoro jestem na macierzyńskim dla mojego dziecka to choćbym miała co godzinę ją karmić (a już było tak kilka razy) to będę to robić. I zawsze po kilku dniach się unormowało :) a jak już dasz butlę to tym samym powoli będziesz hamowała laktację zamiast ją rozruszać. Dasz radę :) A mi się karmienie butelką źle kojarzy, moja Zuzka jadła przez tydzień mm i dobijało mnie robienie tego mleka, butelki itd. Jeden plus, że ktoś inny może dać jeść :)

Ja kupiłam taką kaszę www.ceneo.pl/15127025 ale nie wiem czy będzie dobra, jakoś tak się skusiłam w Biedrze :D

Byliśmy dziś na zakupach i chyba skuszę się na takie krzesełko: www.babydesign.eu/produkt/id/42
No i już myślimy nad kupnem następnego fotelika samochodowego, żeby rozłożyć trochę na raty te wydatki, bo akurat u mnie w sklepie są promocje na foteliki.

11 lata 4 miesiąc temu #739502 przez Olga60
Alex też bardzo fajne to krzesełko.

Mała obudziła się z drugiej drzemki, o 12
30 dostanie mleczko i jedziemy do miasta odebrać syna ze szkoły, obiad itd...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739590 przez tysiiiak
Raczej nie leci mu za szybko. Wydaje mi się, że jest poprostu zbyt zmęczony żeby ssać pierś a z butli łatwiej ;) I tez tak ma ostatnio że tylko troszke zje i zasypia i budzi się po 20 minutach żeby dojeść :) Próbowałam już wcześniej go kąpać ale tylko przez 2 dni było dobrze i potem znów to samo :dry: Trudno będę ściągać do butli ;)

A kupka coż.. ostatnio było po 3 dniach i na następny dzień też a teraz znów czekam już 5 dzień. Bąki coraz bardziej śmierdzące więc spodziewam się lada moment petardy :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Idziemy zaraz dalej spacerować puki jest pogoda :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739594 przez Alex_87
Achh Ewela i zapomniałam, nie sprawdzaj laktatorem czy masz dużo mleka czy mało, bo to nie jest miarodajne, a tylko można się zniechęcić, dziecko jest lepszym ssakiem niż maszyna :)

U mnie też się czeka na zaświadczenie o dochodach tydzień :angry: Dziś złożyłam wniosek, więc do końca września się wyrobie :)

A powiedzcie mi, jak ja w 2011 studiowałam do marca, a później do końca roku pracowałam za granicą, to nie miałam odprowadzanych składek do Zusu, co nie? To wystarczy, że wypełnię oświadczenie o braku składek?

Olga ja już prawie zamówiłam to krzesełko co Ty, ale dziś pojechaliśmy do największego sklepu dla dzieci w moim mieście i tam wpadło mi to w oko, kosztuje 269 zł :/ ale posłuży przecież przynajmniej rok, no i dla następnego dzieciaczka się przyda, poza tym chce też tam kupić fotelik samochodowy, więc babka powiedziała, że jakiś rabacik będzie :) echh jak jak wejdę do tego sklepu to mogłabym nie wychodzić tyle tam rzeczy jest :D

Tysiak też na codzień używam tej maści co w szpitalu, od cioci dostaje (tak w ogóle to ona pracuje w tym szpitalu co rodziłaś :lol: ) i jest póki co najlepsza. Chociaż zauważyłam że moja córka ma często skłonności do zaczerwienionej pupy

11 lata 4 miesiąc temu #739598 przez tysiiiak
ewela Alex ma rację ! Czasem Kuba się przyśsie to mleczko leci jak opentane a laktatorem ni hu hu :P Widocznie laktator nie łapie wszystkich kanalików ;)

Alex Ten świat to jednak mały jest :P A Twoja ciocia pracuje na odziale położniczym albo ginekologicznym czy jakimś innym?

11 lata 4 miesiąc temu #739603 przez KarinaM
Olga60 napisał:

Tysiiiak u nas wieczorem po kąpieli, jak mała jest bardzo zmęczona i daję jej butle to zaczyna krzyczeć i pręży się, tzn, że chce już tylko spać. W ogóle moja pod koniec każdego karmienia strasznie się pręży , wygina, nie wiem dlaczego :huh:

Skąd ja to znam. Tylko że moja to płacze i pręży się przy każdym jedzeniu oprócz nocy i rana. A w dzień to za każdym razem. Nie wiem o co Jej chodzi. Czy to bolą Ją dziasla? Kupiłam dzisiaj homeopatyczny lek na bolesne ząbkowanie Camilia. Mąż zadzwonił do znajomej ktora pracuje w aptece i Ona poleciła ten lek. Zobaczę czy pomoże. Jak wychodziłam z apteki to mama chłopca w wieku okolo roku powiedziała że pomoże że jest dobry ten lek. Zobaczymy jak to będzie. Tam jest napisane żeby podawać 3 razy dziennie ale ja podam Jej tylko raz dziennie bo się boję bo dużo tego jest w tej ampulce na raz. Niby tylko 1ml ale to cała lyzeczka.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #739606 przez anek
zgadzam sie dzieckko jest najlepszym ssakiem:)u mnie laktator wysysa ale pewnie nie wszystko,juz mam dosc tego sciagania.przed chwila dałam jej piers a ona głowe w drugą strone i zaczeła płakac.sciągnełam- ładnie zjadła.łobuziara.

obkupiłam dzisiaj Lenke w lumpie.Na dostawe trafiłam, same cudenka:):)

11 lata 4 miesiąc temu #739651 przez KarinaM
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki uwielbiają teraz gryźć pieluchę tetrową? Moja wypluwa smoka i wpycha do buzi pieluchę. Nie chce żadnych gryzakow. Też wyrzuca z rączki.

Nie wiem czy to zasługa tych kropelek na zabkowanie ale o 15:30 Irina zjadła spokojnie. Nadal mało zjadła bo tylko 100ml ale już bez schiz.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #739686 przez Olga60
Tak Karina moja wszystko pakuje do buzi co jej w ręce wpadnie :laugh:

Jesssu wróciłam właśnie ze spaceru, dodam, że dla odmiany mała jechała w nosidełku żeby wszystko widzieć. Darła się całą drogę, tylko drzewa ją ratowały, a że mieszkamy na wsi jest ich mało, dostała aż plam z płaczu i w końcu wracała na ręce, bo przecież drugą pchałam wózek i ledwo żyję :ohmy: Koniec spacerów, będzie siedzieć w domu! :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #739688 przez pauluska
A u nas spacerówka pomogła (mam nadzieję że to nie chwilowe ;) ) rozłożona na płasko a Igunia wszystko widzi i jest szczęśliwa mam nadzieję że spacery to będzie w końcu przyjemność :D

11 lata 4 miesiąc temu #739700 przez sylkaax
Witam my nocki cudowne Adrian zasypia o 20 i śpi do rana coś pięknego. Dzisiaj mało pije mleczka jakoś bo ok 100 ml i właśnie wypluwa , memla nie wiem co jest tez się pręży jakiś kryzys prawie 4 miesiąca czy co ;P Przyszły mi w środę rzeczy z C&A i tak śmierdziały jakimś klejem , że aż się przestraszyłam wyprałam i już nie czuć ale strach ubrać małemu.

munnecabrava Mój tata ma firmę i czasem mu pomagam z papierami ;P
Co do korzystania z pierwszeństwa to zdarzyło mi się w Ikei ;)

Z tym , że sucho to mi też gin zaraz na pierwszej wizycie mówiła ze będzie i to może nawet trwać jakiś czas zanim wróci do normy, ja odczuwam nadal chociaż karmię MM.

anek Lencia to piękna księżniczka ;)

Kurde jeszcze becikowego nie załatwiłam ;P

Alex_87 Super krzesełko też muszę pomyśleć nad kupnem bo jak wszystko się zbierze razem to bankrut ze mnie będzie ;P

11 lata 4 miesiąc temu #739707 przez Sevilla
Oj dawno mnie tu nie było, a problemy widzę, że macie takie same. U mnie również złość, prężenie się przy karmieniu przed spaniem i faktycznie mały już jest tak padnięty, że zasypia w minutę :) i od dwóch dni spi od 20 do 5.30 rano .. ale chyba przedwcześnie by się z tego powodu cieszyć :P

U mnie przygotowania do ślubu i chrzcin pełną parą .. jeszcze muszę kupić małemu wdzianko i oczywiście sobie sukienkę :)

A dziś mnóstwo prania ... Moje dziecko chyba jest chowane na sterydach przez babcię :P jeszcze dwa tygodnie nosił 62, a teraz spodnie zakładam mu 74, bo 68 ma za krótkie nogawki :P

11 lata 4 miesiąc temu #739787 przez tysiiiak
Dzisiaj koleżanka mi pokazała smoczka gryzaczka i przypomniałam sobie, że kiedyś coś takiego dostałam dla Kubula. Można na to nałożyć maść na dziąsełka ;)

www.google.pl/search?q=smoczki+gryzaczki...zek.html%3B298%3B158

Może być fajneeee :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka