BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #740971 przez joasia10015
Dzieki dziewczynki za komplementy -ale uwierzcie że tak dobrze z moją figurą to nie jest -dobra bielizna,pas wyszczuplający i wysokie buty robią swoje ;) ;) ;)

M-brava nawet nie wiesz jak ja cie rozumiem z teściową -z resztą nie raz juz czytałyście o mojej teściowej :S I choc bardzo bym chciała to nie wiem jak ci pomóc bo sama mam ten problem ... Ostatnio byłam z nią na etapie ZERO KONTAKTU a jakieś 3 tyg.temu zadzwoniła i gadała ze mną jak by nigdy nic sie nie wydarzyło-opowiadała mi o swoich zakupach,rodzinie itp.Byłam w konkretnym szoku-ale puki co ja sie do niej nie odzywam bo jak dla mnie zaszla mi za bardzo za skórę i nie mam zamiaru udawac że wszystko jest ok.
Z tego co wiem to ma przyjechac w tym tyg.z teściem i sie okaże o co jej kaman :unsure: A wiecie co jest najlepsze w tej sytuacji? że od kiedy nie dzwoni do nas,nie wpieprza sie to między mną a M.jest na prawdę ZAJEBIŚCIE :kiss: I nie chce wracac do tamtych czasów-ale wiem że to wróci -pewnie w tym tyg.jak wpadną :dry: Z jednej strony chce żeby było miedzy nami ok.(w sensie medzy mną a teściową)bo Miłosz za nią przepada ,i jak by nie bylo to jest MATKA mojego małża -i co by nie mówic dobrze go wychowała ...ale tak jak pisałyście na forum juz nie raz -nasze teściowe i matki miały już czas na wychowywanie i teraz niech sie nie wpieprzają :blink: Ufffff to sie wygadałam a tym samym WCALE nie pomogłam m-bravie :S :blink: Jak dla mnie temat teściowej to temat rzeka ... Trzymaj sie m-brava nie daj sie przede wszystkim ,wiadomo że ciężko życ w zgodzie z małżem i jednocześnie nie kłócic sie z teściową ale trzeba znalezc jakiś kompromis (hahahaha jak łatwo mi sie to pisze :S :huh: )

Ps.dziś Miłosz poszedł bez płaczu do przedszkola...jestem z niego MEGA dumna i zamierzam zrobic mu z tej okazji jakąś imprzke żeby wiedział że to SUUPER wiadomosc :kiss: Nie chce zapeszac ale mam nadzieje że juz tak zostanie -tfu,tfu,tfu :blink:

A tak całkiem na marginesie odebrałam wyniki egzaminu zawodowego iii ku mojemu zdziwieniu ZDAŁAM !!!! Więc od teraz mam drugi zawód -TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH :woohoo: Hmmm może coś jeszcze zrobię :unsure: :unsure: :unsure: :S Pomyślę :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #741011 przez demoniqe
witajcie kochane!!!

nie mam pojęcia co mi jest, ale taka energia dziś we mnie wstąpiła że szok!! może jednak jestem w ciąży bo to aż dziwne!!!

Kuba zasnął bez kąpania o 18:30 wczoraj, nakarmiłam o 3 i spał do 7 :) potem do 8:30 gugał i miał tylko 30 min drzemki może ta drzemka będzie troszkę dłuższa :)

a ja od rana robię rybkę po grecku i ciacho jabłkowo czekoladowe.

Z racji tej energii postanowiłam przestać marudzić ile to mam roboty przy dziecku i wziąć się za siebie! Od dziś codziennie biegam wieczorem przez pół godzinki i idę na fitness 2x w tygodniu.

Do tego naucze się w końcu do egzaminu na członków rad nadzorczych (bagatela 6 ustaw i 3 kodeksy). Zdam egzamin do końca roku i już!

Noo teraz to mi się nudzić nie będzie :)

Tysiiiak po grzybkach Kuba spoko!

Joasia jesteś supermamą z superfigurą :)

Ja rozszerzam dietę od soczków. Codziennie od kilku dni daję soczek jabłkowy lub jabłko-gruszka.

Wy rozcieńczacie te soczki? a trzeba? bo ja nie rozcieńczam.

11 lata 4 miesiąc temu #741026 przez ewela86
demonique pozazdrościć dobrej organizacji!!! ja to nawet czasami nie mogę się wyrobić z porządnym obiadem!!! U mnie zawsze jest tak że na zamiarach się kończy... :P

ja jaki konkretnie soczek kupujecie?/jakiej firmy?

11 lata 4 miesiąc temu #741033 przez moniaaak
Oj u nas dziś awantura od rana... pierwszy raz od 2 miesięcy musiałam małego uśpić na rękach w dzień, bo łóżeczko parzyło.

Olga wszystkiego najlepszego dla Nataszy. Uściskaj od cioci z forum :)

M-brava myslę, że tak jak napisała Olga- spróbuj mówić wprost, a jeżeli sama nie potrafisz, to może niech mąż z nią pogada? Przecież też widzi co się dzieje i że Cię to męczy.

U mnie nie ma problemu z teściową, w ogóle nie przyjeżdża( choć mieszka tylko 20 km od nas). Małego widzi tylko jak my przyjedziemy. czasami mam żal, że nie zajrzy, ale z dwojga złego, to chyba tak jest lepiej :)

11 lata 4 miesiąc temu #741040 przez demoniqe
ewela ja dawałam nawet 100% tymbarka :) ale mam też gerbera

11 lata 4 miesiąc temu #741055 przez tysiiiak
Dziewczyny teraz w biedrze jest -20% na artykuły spożywcze dla dzieciaczków :)
a ja debil przed wejściem do biedry poszłam do rossmana i tam się obkupiłam :(

Ewela ja daje soczki hippa najczęściej ale teraz kupiłam i gerberka i bobofruta :)

Demoniqe nie trzeba ich rozcieńczać ale można jeżeli chcesz żeby był typowo zamiast herbatki np :)

11 lata 4 miesiąc temu #741066 przez ewela86
dzięki dziewczyny :) :) Kurcze będę musiała zacząć bo jak do tej pory mała tylko na mleczku, ale szczerze mówiąc bałam się jeszcze...

tysiak dzięki za cynk :)

11 lata 4 miesiąc temu #741078 przez Sevilla
A ja wczorak kupiłam maerchewkę i jabłuszko gerbera - zobaczymy jak będzie :)

Muszę się wyżalić, w tych pieprzonych sklepach nie ma nic ciekawego. Wczoraj pojechaliśmy z Michem po garnitur i sukienkę na ślub cywilny. Oczywiście garniak dostaliśmy bez problemu, gorzej jest z sukienką - jest ich brak. Z tego wszystkiego nie wiem, czy powinnam mieć sukienkę koktajlową ołówkową do kolan, czy jednak polecieć w kroje sukien ślubnych do kolan, ale w kolorach beżowych, czy kości słoniowej ... problem jest w tym, że w ramach oszczędności chcemy chrzest i śłub połączyć w jedną imprezę, jednego dnia i sama nie wiem, jaką sukienkę bardziej wypada mi założyć, jako pseudo pannie młodej i mamie brzdąca, którego będziemy chrzcili ... HELP!!!! Czasu coraz mniej do 21 września, a ja jestem w proszku ...ważne, że dla małęgo już wybrałam strój, tylko jeszcze nie wiem na który się zdecyduje ... www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Klubowy-garn...rztu-ecrugranat/1684 lub nadrex.pl/pl/garniturek-do-chrztu-6-cz-wiktor.html#op1

11 lata 4 miesiąc temu #741084 przez tysiiiak
Sevilla drugi garniturek mi się bardziej podoba ;) a co do sukienki myślę że jak najbardziej pasuje taka ślubna do kolan np :) bardzo mi się takie podobają zresztą :) prucz tego że chrzcicie Maksia to jest to wasz dzień i masz się czuć jak prawdziwa księżniczka a nie jak pseudo panna młoda :P hehe czasem trzeba trochę polatać żeby znaleźć TĄ wymarzoną sukienkę :) i odrazu będziesz wiedziała że ją chcesz ubrać :P tylko to się wiąrze właśnie z lataniem po sklepach czego ja osobiście szczerze nie lubie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #741093 przez ewela86
sevilla ja też obstawiam za drugim garniturkiem! I trzymam kciuki żebyś znalazła TĄ właściwą sukienkę. Najważniejsze żebyś Ty się dobrze w niej czuła!!!

11 lata 4 miesiąc temu #741095 przez KarinaM
Ja dzisiaj postanowiłam że posegreguje rzeczy które dostaliśmy dla Iriny. Mam ich 6 worków od 80 do 116. Jest dosłownie wszystko. Od sukieneczek i bluzeczek poprzez spodenki a kończąc na kurtkach. Mam też kombinezony na zimę. Jeden jest 68 więc raczej będzie za mały a dwa inne są większe więc pewnie nadadzą się. No i na ten bałagan przyszła pielęgniarka. Dobrze że to sąsiadka z ulicy. Pogadala trochę i poszła a ja ledwo zdarzyłam po Igora do szkoły.

Co do tesciowych. To moja zadzwoniła że chce iść że mną po Igora. Myślałam że przyjdzie do nas posiedzi a Ona że jedzie na wieś do drugiego syna bo się z Nim umówiła. Igor aż piszczy za Nią i chciał iść do Niej ale niestety. To po co chciała przyjść po Niego? A tak to nie mam z Nią za dużo stycznosci.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741128 przez Olga60
Sevilla garniturek ten drugi, a co do sukienki to może wklej jakieś przykładowe sukienki, będzie nam łatwiej doradzić :)

11 lata 4 miesiąc temu #741157 przez Alex_87
Nataszka, Tymek wszystkiego najlepszego z okazji skończenia 4 miesięcy!

Alexa nie za ciekawie z tym zapaleniem :/ moje piersi też ostatnio nad ranem są bardzo twarde, czasem wstaje przed Zuzką bo szkoda mi jej budzić i odciągam trochę laktatorem, a w niedzielę to obudziłam się z bólem i dobrze, że odciągnęłam. Ja jeszcze w pamięci mam swój nawał pokarmowy i ten ból po powrocie ze szpitala po porodzie.

Sevilla to też Twoja impreza, nie tylko Maksia więc kup sukienkę taką jaka Ci się podoba :) Zgadzam się z dziewczynami, o siebie też musisz zadbać i pomyśleć, w końcu to Wasz ślub! :)

Moje dziecko się dzisiaj szaleju najadło, od godz. 8 go 13 był prawie cały czas płacz, dopiero po 14 usnęła. Biedactwo moje, ale coś mi się wydaje, że przez weekend się trochę rozbestwiła, było dużo noszenia na rękach...

11 lata 4 miesiąc temu #741160 przez Sevilla
Kurcze największy problem jest w tym, że na internecie nie ma wielkiego wyboru stron, a jak już znalazłam sukienkę, która mi się podoba, to nie ma sklepu ... pokazany jest tylko model twojasuknia.pl/suknia-wieczorowa,Venus,B...2013,item,18512.html

11 lata 4 miesiąc temu #741180 przez Olga60
Sevilla wejdź w Google i wpisz suknie ślubne krótkie i kliknij na obrazy, same cudeńka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka