BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #741190 przez Olga60

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #741225 przez pauluska
Ja po wizycie u gina Igunia rodzeństwa nie będzie miała uff :) dostałam luteine na wywołanie okresu czekam aż dostane i zakłada mi wkładkę ma któraś z Was albo miała ?

11 lata 4 miesiąc temu #741227 przez Olga60
Ja dzisiaj do diety małej wprowadziłam kalafiora i na początku samego dawałam ale był nie do przyjęcia, więc wymieszalam go z daniem marchew ziemniak, które to podawałam w ostatnich dniach. A śmierdoli ten kalafior :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #741255 przez munnecabrava

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.

Joasia kanty i szpile wszystkiego nie załatwia ;-) trzeba mieć to coś

11 lata 4 miesiąc temu #741293 przez KarinaM
Dziewczyny wyżyna mi się ósemka. Powinnam ją usunąć (czeka mnie dłutowanie) ale tak się boję że wolę ból. Jeżeli nasze dzieci tak boli to współczuję im. Ja nie mogę normalnie funkcjonować.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741325 przez joasia10015
O w mordeeee-napisałam takiego dłuuuugiego meila i mi go wcięło :( W każdym razie napisałam tam że mój małż też mamusi synek i nie da sobie przetłumaczyc że tak jest bo on uważa wprost przeciwnie :huh: No i jak miałoby byc inaczej -ja też zawsze najgorsza -zanm to znam ;)
Dziewczyny mam pytanie-mam z zeszlego roku sok z jabłek i mus jabłkowy -ze swoich jabłek ,bez chemii i cukru -jabłoń nie pryskana -myslicie że moge dac Mikiemu taki mus i soczek jak skonczy 4 msc.?
Dziś w Biedrze kupiłam troche na zapas cherbatkę BOBO VITA malinowa z dziką róża -jest od 5 msc.,ale jest taka fajna promocja że szok.400 g.zapłaciłam coś koło 12zl.a normalnie w innych sklepach jest za 15 zl.za 200g.więc zaoszczedziłam jakies 18zl.A z tego co pamietam to Miłcio pił jakiś czas tą cherbatkę ,więc licze że i Miki zasmakuje :S

11 lata 4 miesiąc temu #741328 przez Alex_87
Karina mi się wyżynały jakiś rok temu trzy ósemki na zmianę, raz to nawet mi ropą podeszło i krwią, blee, pewnie nasze dzieci odczuwają podobny ból :(

A ja zasnęłam z małą przy cycku jakoś przed 16, ja już wstałam, a ona nadal śpi, pewnie odsypia swoje cyrki z rana.

Sevilla sukienka extra, będzie pasowała na obie uroczystości. Strasznie mi się takie podobają, niestety jak mierzyłam przed chrzcinami takie kroje to wyglądałam beznadziejnie, chyba mi takie nie pasują :( a są takie śliczne

11 lata 4 miesiąc temu #741333 przez poziomka-1801
Witam was wszytskie Mamusie,mam pytanie do Was otóz mój synek zaczał strasznie sie rzucac przy jedzeniu mleka od kiedy posmakował pierwszego sloiczka..jego karmienie wyglada tragicznie..kopie pluje płacze...brany do pionu nale cichnie i wszystko mija ale gdy znów mu podkładam butelke to syt sie powtarza,czy u was tez sie takie coś zdarzyło?

11 lata 4 miesiąc temu #741394 przez KarinaM
Poziomka jakbym widziała sytuację u siebie. Irina do tego wypija tylko 70ml mleczka. Wydaje mi się że to te dziąsła Ją bolą.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741400 przez KarinaM
Alex Irina też dzisiaj mało spała. Miała kilka drzemek po pół godziny. Padła o 17:30 po wypiciu 40ml mleczka (po płaczu i prężeniu się). Obudziła się około 18:45 więc wykapalam Ją i dałam mleczko. Wypila 70ml i zaczęła płakać i prezyc się. Odbiłam Ją i usnęła. Narazie śpi ale nie wiem jak długo.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741422 przez pauluska
Powiem Wam że u nas też był straszny płacz i prężenie przy jedzeniu ale po zmianie mleka wszystko jest inaczej.

11 lata 4 miesiąc temu #741441 przez Olga60
Wróciłam właśnie z pierwszych zajęć aerobiku z cyklu BUP (biodra uda pośladki) koszmar, moje słabe mięśnie nie dawały sobie rady, porządny wycisk :cheer: A po aerobiku byłam tak głodna że w sklepie obok kupiłam chipsy i je pożerałam w czasie jazdy do domu :ohmy: świetna jestem nieeee :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #741444 przez KarinaM
Pauluska my nie zmienialiśmy mleka i jest płacz i prężenie. Także pewnie to dziąsła.

Jutro dam jabuszko. Narazie dam takie ze sloiczka ale pielęgniarka dzisiaj mówiła że lepsze zwykłe jabłko na pół i skrobac lyzeczka. Tylko żeby jabłko było słodkie. Zobaczymy jak będzie jadła to ze sloiczka. Mówiła też żeby samemu robić zupki. Może skusze się i spróbuję.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #741452 przez lalka
poziomka,Karina ja bardzo się ciesze,że nie jetem sama!!!w sensie takiego jedzenia przez Jagnę!!!karmienie..jedzenie...to jest tragedia przez duże T!!!!Jagna pluje..płacze,wygina się..pręży i tak samo jak u poziomki...w pionie spokój...a jak podłożę but.to są spazmy!!!!!jestem w stanie nakarmić ją mlekiem tylko na śpiąco!!!!!nie wiem od czego to jest zagęszczam jej kaszką mleko...słyszę tylko jak wlatuje jej do brzuszka mleczko i już jest pozamiatane!!!!a ilościowo to tego mleka jest różnie..80...90 150 wypija na dwa razy!!!!najładniej pije o 23ej...bo 200!!!jestem u kresu sił i wytrzymałości!!!psychicznie wrak!!!żadnej taryfy ulgowej od samego urodzenia!!!!nie wiem jak długo to wytrzymam

11 lata 4 miesiąc temu #741462 przez moniaaak
Moim zdaniem to nie jest chyba normalne, żeby przy karmieniu było aż tak źle. Dziewczyny skonsultujcie to z lekarzam. Pisałam kiedyś o koleżance, której córeczka też tak miała(ale na piersi)- przy karmieniu był płacz, mała wcale nie chciała jeść.
Dopiero któryś lekarz z kolei( u ktorego zresztą byli prywatnie) zdiagnozował refluks żołądkowo- przełykowy. Cofające się mleczko wraz z kwasami żołądkowymi uszkodziło jej przesłyk i zwyczajnie jedzenie sprawiało jej ból.
Na szczęście była na takim etapie, że wystarczyły antybiotyki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka