BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #749523 przez Olga60
Anek 4.00, 7.30, 10.30, 13.30, 17.00, 19.30, 22.30 no i znowu 4, źle policzyłam 7 karmień :silly: przy czym wypija max 130ml
Ale odpukać, dzisiaj jeszcze ani razu nie ulała!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #749524 przez Olga60
Jak dałam kleik ryżowy (3łyżeczki) też mi ulewała, myślę że to chodzi o przyzwyczajenie żołądka

11 lata 3 miesiąc temu #749608 przez Alex_87
No to moja w zasadzie ulewa jak zwykle, tzn wiadomo że jak była młodsza to ulewała więcej, teraz powolutku jest lepiej. No ale pediatra mówiła, że jeśli ładnie przybiera na wadze to nie ma się czym martwić, po prostu wkurza mnie to ciągłe chodzenie z pieluchą :angry:
Ciekawe jak będzie po słoiczkach...

Dzisiaj Zuza dostała pierwszy raz marchewkę, myślałam że łyżeczkę zje, byłam w szoku, że jadła aż jej się uszy trzęsły, a jak się skończyło to był ryk, że ona chce jeszcze ;)

A zasypiać umie sama tylko na wieczór, w nocy jak się wybudzi to też sama zasypia, w dzień nie da rady, jak już uśnie to przy cycku albo jak ją się przytula. Dzisiaj maruda coś jest, drzemki też krótkie.

Zauważyłam też, że zaczęła dużo więcej gadać i to nie jakieś tam delikatne guganie tylko całe wywody mi gada :D no śmiech na sali.
Nie wiem czy przypadkiem nie dopadł jej katarek, albo jakieś początki, bo jakoś tak oddycha trochę przez usta, a jak przez nos to słyszę jakby coś tam miała. A popsuła mi się grucha i słabo ciągnie :/ może kupie jednak tą Fridę...

11 lata 3 miesiąc temu #749630 przez pauluska
Oj moja Iga to już też gada na całego wydaje takie dźwięki jak się zaczyna denerwować mówi mamamamamama :D

11 lata 3 miesiąc temu #749638 przez Alex_87
pauluska napisał:

Oj moja Iga to już też gada na całego wydaje takie dźwięki jak się zaczyna denerwować mówi mamamamamama :D

Haha moja identycznie :D ja się śmieje, że już pierwsze słowo Mama ma za sobą :D

A teraz tak płacze, że nie idzie jej uspokoić :( mąż ją nosi, widać, że śpiąca ale usnąć nie może :(

11 lata 3 miesiąc temu #749644 przez Olga60
Alex niech mąż lekkie przysiady robi, świetna metoda na uspokojenie dziecka.

11 lata 3 miesiąc temu #749649 przez Daarikaa
Olga potwierdzam!!!!!! Na moja jak ma jakas histerie to przysiady dzialaja jak czary :)

czym spieracie marchewke?? bo ja juz odpadam :( wszystkie ubranka są pomaranczowe

w dzien tez musze ponosic na rekach i potem dopiero lulac w lozku a wnocy zasypia sama

NAJLEPSZEGO DLA 4 MIESIACZNIACZKOW!!!! :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #749656 przez Olga60
To jest metoda stosowana przez rehabilitantów. Jak Kacper był stymulowany to właśnie pani nam to pokazała, w jaki sposób szybko uspokoić maleństwo. I np po szczepieniu jak mała strasznie płacze, 3 przysiady i cisza :)

11 lata 3 miesiąc temu #749657 przez KarinaM
A u mnie dzisiaj spokojnie.
Po kościele poszliśmy do teściowej na obiad. U teściowej Irina bardzo grzeczna i nawet po zjedzeniu mleczka sama usnęła. Jak wróciliśmy to pobawila się pod palaczkiem od maty i polezala na brzuszku. Oczywiście lezenie na brzuszku już super tylko wtedy strasznie dużo śliny jest. Kąpiel o 18:30 i w trakcie picia mleczka usnęła tak mocno że jak brałam do odbicia to spała.

Teraz ja muszę iść ogarnąć się bo jutro rano mam rezonans. A dalej kręci mi się w głowie i to strasznie. Mama mówi że to mogą być nerwy bo boję się jak wyjdzie rezonans.

Miłej i spokojnej nocy.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #749660 przez sisina
jutro kończe 4-miesiące :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749664 przez pauluska
A u nas te płacze to chyba przez zęby chociaż mi się wydawało że nic nie widzę no ale dzisiaj tak płakała i usnąć nie mogła posmarowałam jej żelem i usnęła zaraz, a teraz na wieczór posmarowałam jej znowu dziąsła odłożyłam do łóżeczka i nawet histerii nie było aż w szoku jestem bo już dawno nie usnęła sama ale być może spodobały się jej kołysanki z gazety Mam dziecko bo usnęła SAMA(ahh jak to brzmi :D) drugi raz :)

haha składnia mojego posta jest świetna ale to ze zmęczenia ;)

11 lata 3 miesiąc temu #749668 przez Alex_87
czasem zdarza nam się robić takie lekkie przysiady żeby ją uspokoić ale nie wiedziałam, że polecają to rehabilitanci :) teraz już wiem, czemu najbardziej się uspokaja jak usiąde na łózku i lekko podskakuje na materacu z mała na rękach.

Kurcze no za pół godziny kąpiel a mała akurat usnęła...no nic niech się prześpi trochę i ją obudzę.

Dziewczyny czy u Was w domach/mieszkaniach już grzeją? Bo kurcze niby w domu zimno bardzo nie jest, ale jednak ta wilgoć w powietrzu nie jest przyjemna, tata się mnie dzisiaj pytał czy włączyć piec już. Ale sama nie wiem, może ze względu na małą powinno się już w domu dogrzewać żeby było przyjemniej. Zresztą przed kąpielą i tak dogrzewam grzejnikiem.

Wczoraj odkryłam na dziąsełku w miejscu dolnej jedynki taką jakby rynienkę, może to w końcu ten ząbek się przebija, ale pewnie to jeszcze potrwa :dry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749685 przez anek
Olga no właśnie cos mi sie wydawało ze duzo tych karmien, wychodziłoby co 3 godz bez dłuzszej przerwy a wkoncy ten żołądeczek tez musi odpocząć.

sisina fajna fotka!piękne oczyska.

Alexteraz M.przyjechał i troszke podpala przed kapielą zeby było przyjemnie.po kąpieli wietrze jeszcze pokój.własnie jestesmy a etapie kupowania pieca gazowego to przynajmniej palenie mi odpadnie.

KarinaMpowodzenia jutro na rezonasie.moze jestes przemeczona i masz zawroty głowy.

Moja tez gaduła straaaszna.tak samo jak u Pauluski mammmmaaa tez mówi.Najwiecej to gada rano po przebudzeniu,leży jeszcze w łozeczku i potrafi tak 30-40 min przegadac do zabawek.

Lenka ma dzisiaj dzien pzrewracania sie z placków na brzuszek.nie mogłam jej przewinąc bo takie akrobacje wyczyniała.
U nas jak Mała płacze to dzziala poklepanie po pupci.uspakaja sie wtedy.

11 lata 3 miesiąc temu #749692 przez anek

11 lata 3 miesiąc temu #749714 przez munnecabrava
Anek u mnie zgadza się tylko :) to z porą albo jak pyza śpi albo jak ma dobry humor.

Moja sąsiadka w rankingu nielubiaych na 1 miejscu znów twierdzi że ją zalewamy :) Ciekawe co jej zrobie przy dziecku ...A teraz się trzaska...nie pyskuje bo w łazience nie kładłam płytek i nie wiem co jest pod tym ale jak jest po prostu upierdliwa to nie ręczę za siebie.

Karinko a czemu tomografia ? N denerwuj się tomografia to nic strasznego a jak sie będziesz denerwowa to włącza sie wtedy klaustrofobia i po co ci to :) Wszysktko będzie dobrze :)

Sylka co tam jak się czujesz >? Mam nadzieję że sie uspokoiłaś W biedrze są wysokie kwiatki fikusy itp za 34 zł :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka