BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #748694 przez Olga60
Karina co z Tobą, przestałaś tak nagle pisać, a widzę, że jesteś z nami. Mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłaś :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748698 przez KarinaM
Dziewczyny mogę kupić od koleżanki fotelik za 120zł
www.caretero.pl/163_Magnus.html
Uważacie że warto? Patrzyłam na allegro to kosztują od 230zł w górę.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #748704 przez KarinaM
Olga a za co miałam się obrazić? Nic złego nie mówiłaś.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748708 przez tysiiiak
Tweety Współczuję i też cię podziwiam :) Każda z nas chyba czasem tak ma że siedzi i płacze razem z dzieckiem :dry: Są chwile że mam ochotę trzasnąć drzwiami i wyjść na trochę ale wiem, że zaraz będzie dobrze :)

Ewela mi koleżanka pożyczy nawilżacz i zobaczę czy jest jakaś porpawa i jak to w rzeczywistości działa ale pamiętam ze szkoły rodzenia że można powiesić mokra pieluchę tetrową przy łóżeczku i chyba tego na razie wyprubuje ;)
Zdrówka dla Dianki :kiss:

Olga To u was już tak zimno że w kombinezonie się wozicie czy dlatego, że w spacerówce?

Też mam nadzieję, że jeszcze w gondoli pojeździmy przynajmniej miesiąc bo już jest na styk :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #748716 przez Olga60
Karina bo ucichłaś, a codziennie przez cały dzień bam bazgroliłaś :lol:
Fotelik śmiało bierz, powiedz tylko koleżance, że stówka i od razu zabierasz . A co, cza się targować :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #748720 przez Olga60
Tysiiiak to nie kombinezon zimowy, tylko taki pluszowy i ubrany na body z długim rękawem i rajtuzki. A było 15c i wietrznie. Uwierz mi, ja swojego dziecka nie przegrzewam ;)

11 lata 3 miesiąc temu #748722 przez KarinaM
Bazgroliłam bo Irina więcej spała a teraz szkoda Jej dnia. Jest zmęczona i ledwo żyje ale nie lepiej pomarudzić i niech mama nosi na rękach. Nie chce ostatnio leżeć ani w lezaczku ani w nosidle (foteliku). Wieczorem też kapiemy się o 18:30/19:00 bo dłużej nie wytrzyma. Nocki spokojne z jedną pobudką.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #748723 przez Gabi31
U nas dzień znów pod nazwą Frida...chociaż po tym Euphorbium jest dużo lepiej, przynajmniej nosek nie jest zapchany tylko tone wydzieliny wyłazi.Mam nadzije, że jutro bedzie lepiej.

Tweety- tez bym sie wkurzyła na maxa...faceci, zero empatii...Ale dasz radę!!!!

Karina- ja bym wzieła ten fotelik- bardzo fajny... :)

11 lata 3 miesiąc temu #748731 przez Olga60
A ja jestem na etapie zamawiania nowego fotelika do auta w przedziale 0-18kg, bo Natasza dostaje takich spazmów jak jedzie autem w nosidełku, że to jakiś koszmar. Wczoraj wyła przez pół godziny non stop jak pojechałyśmy Kacpra za szkoły odebrać. A w moim aucie nie da się wyłączyć przedniej poduszki pasażera, w związku z czym nie może koło mnie jeździć tyłem do kierunku jazdy. A ten nowy fotelik ma regulowany 3stopniowy fotel z wkładką niemowlęcą i można go montować przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Przy poduszce można tylko przodem, więc będzie mogła siedzieć obok mnie ufffff

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748737 przez tysiiiak
Olga nie jestem pewna w 100% ale gdzieś czytałam że jeżeli dziecko dobrze nie siedzi samo i nie trzyma sztywno główki to lepiej żeby jeździło tyłem do kierunku jazdy bo może uszkodzić kręgi szyjne np. przy ostrzejszym hamowaniu (nawet nam wtedy leci głowa do przodu). Jeżeli chcesz kupić fotelik w necie to lepiej najpeirw doradzić się fachowca w sklepie jaki będzie najlepszy.
Nie chodziło mi o to, że przegrzewasz tylko zastanawiałam się bardziej nad pogodą bo u nas cieplutko dziś było w miarę :)

11 lata 3 miesiąc temu #748743 przez Olga60
Tysiiiak przodem wozi się dzieci od 9 kg, a tu nie chodzi o jazdę w trasę, tylko ok 7km. Oczywiście troszkę to za wcześnie,ale z drugiej strony dziecko 7 kg a 9 kg..., wiesz co nam na myśli, to tylko po to żeby się przedostać niż do większej jazdy. Bo tak jak siedzę z tyłu a mąż prowadzi jest ok

11 lata 3 miesiąc temu #748745 przez KarinaM
Ja mam fotelik(nosidlo) tej firmy mutsy i je można rozłożyć prawie na leżąco. Później jest pośredni na którym teraz Irina jeździ i siedzi nieraz w domu. Na koniec prawie na siedząco. Próbowałam ale niestety kręgosłup dostaje wtedy więc narazie ma na średnim. Miałam go cały czas w samochodzie ale ostatnio przyniosłam do domu jak Irina nie chciała leżeć w leżaczku.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #748748 przez Olga60
i nie chodzi o hamowanie tylko o kolizję, w momencie uderzenia jak jest tyłem to zostaje dociśnięte do fotelika, a przodem głowa najpierw leci do przodu i potem się odbija od fotela

11 lata 3 miesiąc temu #748749 przez KarinaM
Ja też nie mogę wyłączyć poduszki z przodu i dlatego Irina musi jeździć z tyłu. Czyli sama nie jeżdżę właśnie przez to. Pojechałam kiedyś do koleżanki z Igorem i Iriną ale jak zaczęła płakać to Igor nie umiał Jej zabawić. Jechałam wtedy jak najszybciej do domu. No i w nerwach. Sama bałabym się z Nią jechać jakby Irina była z tyłu.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #748752 przez pauluska
U nas też się Iguni pozmieniało w dzień ma dwie drzemki po 40 min czasami trzy 18.30 kąpiel chwilę po 19 śpi i do 7 bynajmniej takie ostatnie dni były a tym samym ciężko coś zrobić w domu bo potrzebuję towarzystwa cały czas :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka