BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748369 przez anek
Gabi moja doktorka to straaaszna panikara ale przy tym jest bardzo dokładna.jak Lena była teraz przeziebiona i byłąm z nia na wizycie to kazała jeszcze wieczorem przyjechac zeby sprawdzic czy wszystko oki.mowie jej ze nie bede miała jak przyjechac bo jestem sama z 2 dzieci to ona przyjechała do mnie do domu.:)Wam juz kazała doktorka rozszerzac diete a moja zeby absolutnie,zeby poczekac do skonczenia 5msc,takze widzisz ze ona troszke przesadza.

Witaj Kasiu!
Kasiu jak poczytasz troszke forum to zobaczysz ze u naszych dzieciaczków tez sa gorsze dni.nie jestes z tym sama,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748382 przez Domiś91
mierzymy pod paszką.
Okazuje się że mały złapał jakąś infekcje, do gorączki ma katarek i czasem kaszle. Lekarka przepisała dwa syropki (ma gardełko zaczerwienione) no i kropelki do noska.. Powiedziała że to może być "trzydniówka" i jeżeli przez weekend sie nie polepszy to w poniedziałek do kontroli :(
I wydałam w aptece nasze ostatnie 50zł, najważniejsze żeby Tymek miał wszystko :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748386 przez tysiiiak
Witaj Kasiu :)
u nas przedwczraj był taki dzień jak opisujesz ale już jest dobrze ;) może Twoja Justynka (swoją drogą fajne imię hahah :D :S nie sądziłam że ktoś jeszcze je nadaje :P ) potrzebuje teraz więcej uwagi i trzeba ją zabawiać ? A ze snem u nas cały czas tak wygląda że śpi w dzień po 20-40 min więc przywykłam :)
A może ząbki ? spróbuj posmarować żelem :) dziewczyny tu polecają Dentinox i Calgel :)

DannaJ a Ty czemu tak milczysz ? :S Odezwij się czasem :)

Domiś Najważniejsze, że już wiesz jak z tym walczyć :) Oby tylko 3dniówka :kiss: Buziaczki dla Tymusia :kiss:

Boziuuuu Kubula od rana wiecznie piszczy i ze szczęścia i z maruderstwa :S Normalnie bębenki mi pękają nie wspominając o bolącej głowie :P

11 lata 3 miesiąc temu #748474 przez sisina
Tysiiiak no własnie Justynka bardzo fajne imie :laugh: ja tez Justynka :laugh: wogóle Justynki to fajne kobitki :laugh: :laugh: :lol:

Dzieki dziewczyny za rady troche sie uspokoiłam :)

Dzis wkoncu małż wraca z trasy juz nie moge sie doczekac wczoraj oznajmił mi ze jedziemy na parapetówke ciesze sie bo wkoncu do ludzi pójde i troche odreaguje :) :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #748536 przez Olga60
Anek buziaki dla Lenki :kiss:

Moniaaak, Domiś zdrówka dla dzieci :)

Przyszło dzisiaj siedzisko spacerowe, więc Natasza zaliczyła swój pierwszy spacer i obyło się bez histerii, tylko brakuje jeszcze śpiworek.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748547 przez pauluska
Olga60 jaki masz wózek ? :> Wozisz na siedząco już Córcię ?

Moje dziecko patrzy w tv jak zaczarowane (włączyłam MiniMini) a ja się czuje jak wyrodna matka :D

11 lata 3 miesiąc temu #748576 przez Alex_87
Buziaki dla Lenki z okazji 4-miesięcznicy :)

Tymuś, Kacperek wracajcie szybko do zdrowia :)

Teraz taka pogoda, że jak Zuzka zakaszle to się zastanawiam czy coś się przyplątało czy to tylko ślinka :angry:

Moja też potrzebuje ciągłego zabawiania, ale w sumie od początku tak ma. Moja mama się śmieje, że dwie osoby to za mało żeby przy niej były. Towarzyska chyba jest ;)

Ja dziś załatwiłam w końcu to becikowe (swoją drogą babki w tym Mopsie to taaakie zorientowane że szok :dry: ), no i wysłałam do pracy te wnioski o te 2 tyg dodatkowego macierzyńskiego i o rodzicielski, żeby było już z głowy.

Dziewczyny od kiedy można wozić dzieci w spacerówce? Ja jeszcze zamierzam wozić w gondoli bo trochę miejsca ma, ale tak za miesiąc to chyba już będzie trzeba zmienić :S

11 lata 3 miesiąc temu #748582 przez pauluska
Ja już od jakiegoś czasu wożę w spacerówce tylko na płasko rozłożonej ;)

11 lata 3 miesiąc temu #748597 przez sisina
Własnie buziaki dla Lenki niech rośnie duuuuża;)

11 lata 3 miesiąc temu #748598 przez sisina
Ja sie własnie też zastanawiam nad spacerówka bo mój Fabio już też mało miejsca ma i chyba też zamówie ten spiworek :)

11 lata 3 miesiąc temu #748636 przez ewela86
U nas też akcja KATAR!!!!!

ponadto dzisiaj odwiedziła nas pielęgniarka środowiskowa!!! Nie spodziewaalam się że jeszcze będzie taka wizyta. Ale akurat dzisiaj się cieszyłam że przyszła, przynajmniej podpowiedziała mi co robić. Zobaczyła jak się małą męczy i powiedziała żebym jednak pojechała do lekarza bo to różnie może się rozwinąć a w weekend to wiadomo jak jest z lekarzami...

no i pojechałam. obejrzała Dianę i przepisała Nasivin, Disnemar i maść majerankową... na szczęście z gardełkiem wszystko ok i temperatury też (odpukać) nie ma. Teraz śpi i to o dziwo w łóżeczku... ten katar działa na nią jakoś usypiająco bo cały dzień praktycznie drzemie :) (chociaż tyle)

poza tym pielęgniarka radziła jak rozszerzać dietę. powiedział żeby już jej podawać do mleczka kleik ryżowy, potem zacząć od soczku jabłkowego i potem starte jabłuszko, marchewka... Gluten dopiero w 6 miesiącu :ohmy: Oczywiście połowę z tego co mówiła zapomniałam ale cóż :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #748643 przez ewela86
ja jeszcze póki sie da chcę powozić w gondoli...

dziewczyny mam pytanko: my mamy w domu ogrzewanie kominkowe i zastanawiam się nad kupnem nawilżacza. Tylko tak czytam i różne opinie na ten temat są... Niektórzy piszą że to bardziej szkodzi niż pomaga :ohmy: :ohmy: już sama nie wiem... Ma któraś z was lub zamierza kupić?? jeśli tak to jaki?

11 lata 3 miesiąc temu #748645 przez Olga60
Pauluska mutsy evo, na zdjęciu jest akurat w pozycji półleżącej, czyli pierwszy stopień po płaskim, a jak zasnęła to ją położyłam. I byłam dziś dwa razy na spacerze bez awantur!

11 lata 3 miesiąc temu #748668 przez tweety
a u mnie zalamka, syn dal popalic dzisiaj, boli mnie brzuch, dzwonie do meza czy juz wyjechal z pracy a on nawet nie pyta jak sie czuje tylko mowi ze posiedzi do 22. conajmniej. niech sie goni, mam go w d... tak samo jak on dwoje swoich dzieci. chce mi sie plakac.

w ogole to wpadlam dzisiaj w chisterie z tej bezsilnosci a maly przestal plakac i tak sie dziwnie na mnie patrzyl. pewnie myslal glupia matka, tylko ja w tym domu mam prawo plakac. heh

zdrowia dla dzieciaków moniak, domis i ewela, bedzie dobrze

m-brava, co u ciebie? jak mieszkanie?

ja tez musze przejsc na spacerowke bo maly wyrosl z gondoli, narazie jeszcze podkurcza nogi wiec sie miesci ale jakby tego nie robil to jest za dlugi. mam okrycie na nozki wiec zobacze czy to wystarczy, a jak nie to kupie ten spiworek bo super jest.

pozdrawiam na noc, ide szykowac kapiel i takie tam ale na sama mysl ze musze to robic sama az mnie roznosi.

11 lata 3 miesiąc temu #748674 przez ewela86
tweety ani troche ci się nie dziwię że masz dość i ręce ci opadają!!! strasznie Cię podziwiam że dajesz radę. Mi jest ciężko i czasami mam dość bo mąż przyjeżdża tylko na weekendy i w tygodniu też jestem sama, ale często jeżdżę do mamy. A co dopiero Ty?!

chłopy to czasami zero epatii i zrozumienia, a tymbardziej wdzięczności nie mają :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka