- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas nocka nawet spoko- mały dużo mniej płakał, co prawda budził się co 1,5 godziny, ale podjadł i z reguły szedł spać.
Gorzej, że mu się chrypka zrobiła i nie wiem co z tym? W nocy była ogromna, teraz jakby mniejsza, ale jednak. No i katar mniejszy, ale za to robi się taki zatokowy, zielony.
Na razie dalej smaruję go amolem, daję nasiwin i włączyłam syrop, bo kaszelek jakby większy.
Dziś jakieś słońce nawet u nas wyszło, może na spacer pójdziemy .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
www.bebiklub.pl/konkurs/jakim-typem-mamy...es/recommended/17899
Wczoraj odpisali mi z Bebiklubu, że za wcześnie jeszcze na dosypywanie kleików do mleka, dopiero po 6 miesiącu polecają. Na razie mówią o zupkach i sockach.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Kurcze chyba pełnia wczoraj była bo wogóle spać mi się nie chciało i oglądałam film do 00:30 a o 00:40 Kuba już wstał na pierwsze jedzonko więc po 1 zasnęłam dopiero a dziś jestem zombie Chyba podrzuce mamie na spacer Kubulka a ja się zdrzemne
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Alex mojej gwiazdeczce tez sie ręce rozjerzdzaja i musze poprawiac.ostatnio mało lezy na brzuszku(bo więcej na rękach jest ), musze to poprawic.
Demonigue to ja z racji ze Młoda konczy 4 msc dałam jej dzisiaj 2 łyzeczki kleiku ryzowego do mleczka.pospieszyłam sie
Tyssiak gratulacje kupali pewnie warzywka robia robote
Moniaaak super ze Nasivin pomógł.ja podaje go gdy nosek jest zatkany, zeby odetkac i zeby rozrzedzic tą gestą wydzieline i fajnie spływa.jak katar jest lejący to nie daje.duuuzo zdrówka dla Was!
Koza dzisiaj 4 razy wstawała , popiła troszke cysia i dalej spała.
słoneczko u nas wychodzi wiec wybierzemy sie na dłuugi spacer.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moniaaak- przepraszam , że dopiero dziś odpisuję, ale po lekarzu mała była marudna, a potem jak napisałam olbrzymieeeego posta to mi go wcieło i poddałam się. Pola ma na szczęście tylko katar, osłuchała i wszystko inne czyste. Zaleciła nebulizajcje, a ze ja nebulizatora jeszcze nie kupiłam bo wczesniej miałam pozyczonego od tej "prywatnej" Pani doktor to zaleciła sól fizjologiczna i Fridę, a zaraz potem na "czysty" nosek Euphorbium- homepatyczny spray do nosa- na nim jest napisane ze od 2 roku życia ale zyby się nie przerażać i dawac 3 razy dziennie oraz Cebion w kropelkach, czyli witaminke C.Doraźnie jak jest całkiem kiepsko Nasivin- dałam tylko wczoraj rano bo jest lepiej po tym Euphorbium. Mała spała całą noc, miałą dwie małe pobudki, ale wlozylam smoczek i po sekundzie spała. Z Nasivinem nie przesadzaj- tak do 3 razy dziennie po jednym psiku do kazdej dziurki i do 5 dni. Jak Kacperek dalej bedzie miał chrypkę to lepiej idź do lekarza raz jeszcze żeby bidulkowi jakas mocniejsza infekcja się nie wdała, leiej dmuchac na zimne.
Sisinka- ja znów się powtórze, ale się nie przejmuj, że inne dzieciaczki robią to czy tamto, bo kazde dziecko rozwija się w swoim tempie, na tym etapie nie ma się co przejmowac, bo często jest tak że za parę dni się zdziwisz co Fabiś bedzie wyrabiał Poza tym pomiędzy forumowymi dzieciaczkami tez są róznice wieku w tygodniach- Fabiś w poniedizałek kończy 4 miesiące a Pola będzie miała wtedy 4 miesiące i 3 tygodnie- to też swoje robi. Pola jest leniuchem, rzadko mi sie na boki przekręca, choc wiem że potrafi, ćwicze z nia trochę, a jak dam na boczek to sama się przekręca od razu na brzuch.
Alex- moja też tak rączki trzyma na brzuszku
Tysiak- gratuluję kupek błaha rzecz a tak cieszy
demoniqe- mi lekarz powiedział, że kleiki można podawać do mleczka, zresztą na większości jest napisane że po 4 miesiącu.
Vika- spożnione życzonka dla malutkiej niech rośnie zdrowo
Anek- wszystkiego najlepszego dla malutkiej
Olga- ja mam spiworek, był w zestawie już do wózka, ale wczoraj, dzieki Tobie z ciekawości sprawdziłam i do gondolki jest za duzy, jest do spacerówki raczej
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Zacznij może od soczku
W ciąży też oglądałam filmy, seriale i czytałam książki po nocach <3 W ogóle zawsze byłam nocnym markiem np. uczyłam sie tylko w nocy Jednak Kuba skorygował moje przyzwyczajenia i teraz 23 to późno
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabi dzięki za odpowiedź. Dziś jakby mniejsza ta chrypa, czytałam, że od kataru się często robi. Jak nie przejdzie do poniedziałku, to pójdę do lekarza. Gorzej, że wyjeżdżam na tydzień do rodziców, bo mąż będzie mały remont w domu robił. Najwyżej coś tam będę myśleć.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
dziekujemy bardzo!
Tysiiak w sobote mamy chrzciny(nie chce nowlijek wprowadzac bo nieiwem jaka reakcja bedzie) wiec moze od poniedziałku zaczne od łyzeczki soczku:0)
Domis ale oprócz temperatury ma jakies objawy inne?katar lub cos innego?
Moj M pojechał po zakupy i przepadł.nie mam z czego obiadu przygotowac i czekam na Niego.Mloda śpi wiec mogłabym juz cos zrobic a tu d...a.faceci!!!
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Domiś- a gdzie mu mierzysz tą temperaturę, bo jak w pupce to pamiętaj że trzeba odjąc 5 kresek. I w razie czego do lekarza, niech zbada Tymusia, bo wieczorem faktycznie może być gorzej...
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj to w ogóle jakaś inwazja kupek była.. już się bałam, że jakaś biegunka.
Teraz znów zasnął o 8 rano, obudził się raz na jedzenie, wyczyściłam nosek i cały czas śpi. Mam nadzieję, że dochodzi do siebie.
- DannaJ
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Mam na imię Kaśka i jestem sąsiadką Danny. Może Wy mnie poratujecie..
Właśnie przyszłyśmy do niej ze spaceru, bo moja Justynka się tak drze, że aż wstyd chodzić po polku. Danna nie umie doradzić, ale poleca Wasz portal.. Jak wrócę do domu, to będę zakładać konto. Aha i przesyła pozdrowienia.
Ratunku.. moja Justa urodziła się 8.05.2013 - jest kochana, zdrowa (chyba) ale od 3 dni jest ciągły płacz i wrzask. Noszenie nie wiele pomaga, chyba, że dodatkowo tańczę i śpiewam. Mało śpi, szybko się wybudza. Nic nie zmieniłyśmy w diecie - od tygodnia je kleik ryżowy (jest na piersi). Usypianie tylko na rękach.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa