BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #747331 przez demoniqe
pauluska na pęcherz zawsze szybko pomaga Furagin! Po pół godzince nic nie boli, jem też żurawinkę

moniiiak na katar dawałam wodę morską i smarowałam kocyk pod noskiem małemu olejkiem eukaliptusowym. Po kilku dniach zero kataru.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #747332 przez tysiiiak
U nas też usypianie to jakiś koszmar dziś :( Jeszcze po tym całym dniu marudzenia ... I też się cieszę, że eMek był bo się rozryczałam z tego wszystkiego i musiałam ochłonąć żeby małego uspać i jak tylko ochłonełam to w przeciągu 5 minut spał. Teraz coś kwęka przez sen czasem :( a ja się czuję jakby jakiś walec po mnie przejechał.
A miałam nie marudzić B)

U nas też katarek tzn bardziej sucho w nosku taki jakby suchy oddech ma więc Nasivin odpada bo on jeszcze wysusza więc nawilżamy ale na wieczór coś tam mu zalega troszeczkę. Już tak tydzień trwa niewiem czy nie mamy za suchego powietrza w mieszkaniu :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #747341 przez pauluska
U nas Iga w ciągu całego dnia spała aż 1,5 h ,chwilę po 19 padła ale już zaczynała histerię ale chyba nie miała siły by ją uskuteczniać a mi aż dziwnie że wieczór od 19 wolny :D

11 lata 3 miesiąc temu #747350 przez moniaaak
U nas dosyć dużo jest tego kataru... odciągam często, a jak sobie w dzień kichnął to też soczyście samo leciało...
Daję mu sól morską, kupiłam maść majerankową( ale go denerwuje),natarłam go na noc amolem(małą ilością oczywiście- za radą pediatry). Póki co miał już dwie pobudki. Czuję, że noc będzie ciężka.

Laktacja jakoś w miarę. Nie dokarmiałam póki co.

Ojej... i znów się budzi. Serce mi się kraje jak on sie tak męczy :(

11 lata 3 miesiąc temu #747352 przez anek
u mnie tez sucho, własnie musze kupic jakis nawilżacz.

Tysiiak znam to znam, przerabiam to samo u siebie:(i jeszcze ta laktacja mnie wkurza.

ide spac , jutro MUSI byc lepiej!

11 lata 3 miesiąc temu #747355 przez tysiiiak
Anek u mnie troche odwrotnie z laktacją bo mleczko jest tylko Kuba ne zawsze chce je pić z cyca (z butelki chętnie). Na szczęście jest już lepiej niż 2 dni temu więc idziemy ku dobremu ;)

11 lata 3 miesiąc temu #747358 przez anek
Moniaak łozeczko od strony głowki daj wyzej i jak masz inhalator to włacz z sola fizjol.Lepiej bedzie mu się oddychac,u nas to dzialało przy starszaku.bidulek biedny:*

11 lata 3 miesiąc temu #747360 przez anek
tysiiiak napisał:

Anek u mnie troche odwrotnie z laktacją bo mleczko jest tylko Kuba ne zawsze chce je pić z cyca (z butelki chętnie). Na szczęście jest już lepiej niż 2 dni temu więc idziemy ku dobremu ;)

u mnie tez butelka jest grana tyle ze nie moge tyle sciagnąć.musiałam dzisiaj raz dac mm.cos czuje ze koniec mojego karmienia:(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #747361 przez tysiiiak
Właśnie musze się zaopatrzyć w inhalator bo z tego co słyszałam bywa bardzo przydatny ;)

anek mi też nie zawsze uda się ściągnąć :( laktator ze mną współpracuje tylko jak mam dobrze napełnione cyce wtedy ok szybko i dużo :P a jak mam mleczko ale piersi są miekkie to mogę zapomnieć więc też daję mm i też się czasem boję że koniec cycusiowania i chce mi się płakać :( ale pocieszam się że narazie zostaje mi nocka i rano na karmienie - tu jest zawsze oki :)

Jako, że jesiennie się robi to spadam z herbatką pod kołderkę :)
PEwnie na tel jeszcze podczytam ale życzę już dobrej nocki i aby ranki były już bezkatarkowe ;D

11 lata 3 miesiąc temu #747363 przez anek
Tysiiak kup taki od razu z nebulizatorem, oby sie nie przydawał!
ja tez mykam.dobranoc.

11 lata 3 miesiąc temu #747380 przez Olga60
Dziewczyny piszecie, że u Was sucho w pomieszczeniach , a otwieracie na noc okna? Bo my śpimy przy otwartym i jest super wilgotne powietrze i do tego fajne zimne powietrze. Natasza zapatulona super śpi, tylko mi jest zimno jak ją karmię w nocy, chociaż dzisiaj to już wlazłam z nią pod kołdrę.

11 lata 3 miesiąc temu #747410 przez moniaaak
Odłożyłam go do łóżeczka, biedaczek próbuje zasnąć, ale ciężko mu idzie.
Pod materacykiem ma klinik, dodatkowo jeszcze trochę go podnieśliśmy.
U nas też suche powietrze. U nas otwarcie okna o tej porze roku odpada... zaraz bym była chora. Zamówiliśmy dziś nawilżacz, a teraz doraźnie mąż włączył parowar z solą, bo inhalatora niestety nie mamy.

Masakra dziewczyny- nie życzę żadnemu maleństwu takiej męczarni. Biedulka moja, aż się popłakałam z tej jego męczarni...

11 lata 3 miesiąc temu #747418 przez Olga60
Moniaaak co Ty piszesz, jak to byś była chora, nawet jeszcze mrozów nie ma! Dziecko chartuj póki małe i niech oddycha świeżym powietrzem, a choroby właśnie się tworzą w tych zamkniętych nachuchanych , bleee :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #747422 przez Alex_87
Moniaak ja gdzieś czytałam, że na katar najlepsze świeże powietrze ;) więc może właśnie mogłabyś otwierać okno i żeby Kacperek spał przy otwartym oknie, tylko wiadomo ubrać go cieplej. No w nocy to ja też nie otwieram okna, ale w dzień jak najwięcej wietrze.

11 lata 3 miesiąc temu #747431 przez Olga60
Kurcze dziewczyny, to ja mam wobec tego obsesję! !! Nie mogłabym zasnąć przy zamkniętym oknie, a świadomość zapachu duchoty porannej (no i w nocy) mnie paraliżuje! Sorry, ale to co robicie jest po prostu NIE ZDROWE !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka