BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #746257 przez Gabi31
Vika- dziękuję bardzo, chodziło mi własnie o tą cieńszą z tego kompleciku:)Przepiękna. za chiny ludowe nie chciało mi tego znaleść w allegro:) Jestes WIELKA! !!!!To Ty kiedyś te czapeczki wstawiałaś na forum :) więc Olga przepraszam za pomyłkę:)
Tylko teraz się zastanawiam czy nie będzie za cieńka ta czapeczka i nie kupić grubszej...

Pauluska- u mnie na kaszce tez jest napisane zeby podawac lyzeczka, ale ja daje jej mniej i Pola pije z butli bo tez z łyżeczki nie chce...nie mam smoczka do kaszek, jak posałam wczesniej powiększyłam lekko dziurkę w nowym smoczku, który mi został 0-3m :)
Jeżeli chodzi o TV to moja Pola to też mała kinomanka i czasami przyznam się bez bicia daje jej trochę na kilka minut poogladac:) A jaka radosna przy tym jest.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #746298 przez pauluska
O ten patent przed kąpielą jest dobry :D Czasami muszę szykować kąpiel z Igulą na rękach bo nie da się odłożyć.

Co do kaszki też spróbuje w takim razie butelka ale kurcze wychodzi dość gęsta już sama nie wiem.

11 lata 3 miesiąc temu #746343 przez Sevilla
Ja również postępuje nie wychowawczo i małemu puszczam TV, bo czasami naprawdę nie jestem wstanie ogarnąć chałupy bez tego wspomagacza. Puszczam mu Animal Planet i śmieje się, że choć niech poogląda filmy edukacyjne o zwierzątkach :P

11 lata 3 miesiąc temu #746392 przez tysiiiak
Właśnie dzwoniłam do mojej kadrowej i albo ja czegoś nie rozumiem albo ona mnie nie zrozumiała może Wy mnie oświecicie :P
Bo chcę przedłużyć teraz macierzyński o te 6 tygodni a kadrowa mi powiedziała że jak chcę iść na ulop rodzicielski to mam nie składać na te 6 tygodni tylko odrazu na rodzicielski i będzie 80 % płatne. Mówiłam jej, że już jestem teraz na macierzyńskim więc nie rozumiem :unsure:
To ten roczny jest rok niezależnie od macerzyńskiego czy o co jej chodzi :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #746397 przez pauluska
Twoja kadrowa jakaś nieogarnięta ! Trzeba koniecznie 2 tyg przed rozpoczęciem dodatkowego urlopu (6 tyg) złożyć wniosek i pamiętać o terminie wcześniej był to tydzień. Składając wniosek o dodatkowy można od razu złożyć o rodzicielski 26 tyg i on jest płatny 60 % nie ma innej opcji skąd się jej wzięło 80 % jak teraz masz płatne 100 % ? I radzę pilnować terminów bo inaczej urlopy przejdą koło nosa ;)

11 lata 3 miesiąc temu #746407 przez Gabi31
Tysiak- to chyba kadrowej coś się pomyliło :)po macierzyńskim trzeba złożyć na 14 dni przed urlop o dodatkowe 6 tyg, a potem też na 14 dni przed końcem dodatkowego wniosek o rodzicielski.Ja złożyłam oba od razu. I jak dostajesz teraz 100% to jak przejdziesz na rodzicielski to masz 60%. Nie ma innej opcji...kobiety które urodziły po 17 czerwca już miąły prawo wyboru. Choć znam przypadki wsród moich kolezanek ,że urodziły w kwietniu a się dogadały z pracodawca na te 80%.

11 lata 3 miesiąc temu #746408 przez KarinaM
Tysiiiak Pauluska ma rację.

Ja dzwoniłam dzisiaj do kierowniczki kiedy mam podjechac złożyć wniosek. Oddzwonila i powiedziała że wniosek czeka u kierownika zmiany i mogę podjechac. Co do rodzicielskiego to miałam nie brać ale muszę iść do szefa i zapytać się czy mam możliwość powrotu. Jak powie że nie ma dla mnie etatu to idę na rodzicielski. Lepiej mieć te 1200/1300 zł niż nic.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #746434 przez tysiiiak
No właśnie też tak myślę :/ ona jest teraZ na zastepstwo bo poprzednia kadrowa jest też na macierzyńskim. Ja mam ten podstawowy do 3 października i ona powiedZiała ze w piątek mam zadzwonić i się umówimy jak jej.zapytałam czy nie za późno to powiedziala ze nie.:/ Mogę ten wniosek złożyć nie przez nią a sama ? Bo nie chce żeby mi coś.przeszło koło nosa bo jest jakąś nieogarnieta baba :/ masakra

11 lata 3 miesiąc temu #746438 przez pauluska
tysiiiak podaj e-maila to Ci podeśle gotowy wniosek ;)

11 lata 3 miesiąc temu #746449 przez pauluska
tysiiiak jutro masz ostatni dzień aby złożyć wniosek a kadrowa musi koniecznie dopilnować to w ZUS ! więc radzę Ci wypełnić samej i zanieść

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746450 przez tysiiiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dzięki :kiss:

dzwniłam do tej baby jeszcze raz i teraz mówi że tak że za późno będzie :O ale jej nie będzie i mam sama zanieść do sklepu
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
co za nieogarnięta babka.

11 lata 3 miesiąc temu #746488 przez pauluska
Ale ktoś musi zgłosić to do ZUS !!! Ja też się nadenerwowałam u siebie ale wymęczyłam tą księgową pożal się Boże i mam nadzieję że dobrze załatwiła :)

Mail poszedł ;)

11 lata 3 miesiąc temu #746515 przez tweety
dokładnie, jak nie pojdzie do zusu to pies pogrzebany, musicie wracac do pracy, urlopy musza miec ciągłość

11 lata 3 miesiąc temu #746518 przez tweety
m-brava, z dzidzia ok choc wychodzi ze ciaza jest tydzien mlodsza niz wynika to z okresu. no ale w ciaze moglam po porodzie naprawde roznie zajsc. termin na 28 kwietnia. moze zachacze i bedzie drugi majowy skarb. maz sie smieje ze druga majowka z rzedu skopana. no ale warto

tymczasem biore ten duphaston, oszczrdzam sie na ile moge przy dziecku i licze ze bedzie dobrze. pani doktor twierdzi ze wszystko moze sie cofnac znaczy sie zarosnac. bedzie dobrze. za tydzien jade na 2 tygodnie do domu, tam bedzie drobna pompc

dobra, ide dalej odpoczywac, herbatka i telewizor. moze dzisiaj malz wroci wczesniej jak o 23 wiec co pomoze przy tym balaganie w domu. ja nie chce ryzykowac wiec robie tylko to co muszę. ciekawe jak dam rade te 9 miesięcy

11 lata 3 miesiąc temu #746580 przez moniaaak
Byłam dziś w MOPSie... masakra po prostu- kolejki jak nie wiem po co, dodatkowo i tak mi oczywiście czegoś brakowało... wrrrrrrr.... :angry: :angry: :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka