BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #745602 przez KarinaM
Tweety współczuję. Możemy tylko domyślać się co czujesz. Justyna ma rację. Powiedz rodzince i niech pomagają.

Moje dziecko dostało dzisiaj pierwszą uwagę pisemną: że przeszkadza na lekcji, rozmawia i kręci się. Czuję że dużo będzie tych uwag.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #745616 przez ewela86
tysiak ni i Diana też miała dzisiaj problem z jedzeniem z cycka... musiałam ściągnąć i dać z butelki :lol: cwaniara mała :)
nie wiem co to jest że w dzień tak ładnie i spokojnie śpi a w nocy szaleje...

wszystko wskazuje na skok rozwojowy i nie pozostaje mi nic innego jak przeczekać, tyle tylko że to może trwać aż do sześciu tygodni...

na dodatek w tą i w przyszłą sobotę idziemy na wesele i nie wiem jak to bedzię. miałam ją zabrać ze sobą na jedno bo bedzie niańka przez całą noc, ale jak dalej będą takie akcje w nocy to chyba nie najlepszy pomysł :dry: teściowa się zaoferowała że może z nią zostać, ale choć wiem że ma szczere intencje to nie wydaje mi sie że sobie poradzi tymbardziej że nie ma za bardzo doświadczenia w opiekowaniu się dziećmi bo nigdy nie miała swoich(to jest druga mama mojego męża bo pierwsza zmarła)

tweety trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) dziwnie tak pomyśleć że zaczynasz wszystko od początku, ale powiem ci że troszkę ci jednak zazdroszczę :)
swoją drogą mam takie pytanko: czy okres powinien byc teraz regularny?? bo coś mi się wydaje że mi się spóźnia :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #745621 przez tweety
mowilam rodzince. tylko zeby mi pomogli musialabym wyjechac z Wawy. ale tak zrobie jesli bedzie trzeba.

ewela, moze byc nieregularny, podobno, u mnie jednak ta nieregularnosc to byla ciaza heh

11 lata 3 miesiąc temu #745624 przez anek
Tweety musisz zaangażowac rodzine w opieke Kacperka.teraz jeszcze ok bo jest mały ale za chwilke przybedzie kg i nie bedziesz mogła dzwigac.dasz rade tylko dobra organizacja.bedzie dobrze.

ewela ja jeszcze nie miałam okres wiec nie wiem.

my po dłuuuugim spacerze, pozniej jeszcze dosypianko na tarasie.byłysmy po Sz.w szkole i pozniej w lesie.Lena o dziwo ładnie spała.dla mnie to chyba było za duzo bo padam.

11 lata 3 miesiąc temu #745630 przez KarinaM
Tweety a jak rodzinka zareagowała?

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #745643 przez tweety
KarinaM napisał:

Tweety a jak rodzinka zareagowała?

zadowoleni :) a mnie kamien z serca

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745651 przez vika
No ja dziś swoją przechwaliłam z tym spaniem od 9 usnęła o 12,40 spała do 13,20 teraz mąż ją na spacer wziął bo ja już przy niej wymiękałam Brrrr nie wiem co jej dziś jest ja nawet śniadania nie zjadłam bo wzięłam się za inne rzeczy i tak mi przy niej zeszło:(

TWEETY podpisuje się pod tym co piszą dziewczyny musisz zaangażować rodzinę bo sama nie dasz rady a przecież musisz się oszczędzać, ja też troszkę Ci zazdroszczę choć mam już dwójkę dzieci to gdyby się zdarzyło....Hmmmm czemu nie :) też bywamy dośc często nieostrożni :laugh: choć na mądry rozum powinnam się tego strzeż po pierwsze po dwóch cesarkach po drugie MEGA brak kasy po trzecie nie mamy własnego kąta więc powinnam się zabezpieczyć jakąś spiralą ale jakoś mi szkoda uważam,że jak się zdarzy to czemu nie widocznie tak musi być :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #745675 przez joasia10015
Kurczę Miki chyba też ma skok rozwojowy :angry: Mam wrażenie że spi jak zajączek -płoszy sie o byle co :( Nie wyśpi sie porządnie tylko po troszku :( Zaczęłam dzis zapisywac według waszych wskazówek jego pobudki i zasypianie -ciekawe co z tego wyjdzie :)

Hmmm rok temu jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży (zrobiłam test 27 wrzesnia ...haha a Miki urodził sie 27 maja -jaki zbieg okolicznosci :blush: )a dziś MIki ma już prawie 4 msc. :ohmy: Jak ten czas leciiiiii :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #745760 przez Sevilla
Ja test robiłam 15 września, ale jeszcze 16 nie wierzyłam, albo bałam się uwierzyć, a teraz Maksior jest na świecie już 4 miesiące hahaha :)

11 lata 3 miesiąc temu #745791 przez Alex_87
Tweety wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie :kiss: Najważniejsze że rodzinka już wie :)

Ja test robiłam 23 września :cheer:

Myślałam, że tylko ja nie dostałam jeszcze okresu, a jak długo można nie mieć okresu karmiąc piersią?

My byliśmy dziś u lekarza, powiedziała, że kręcz szyi już prawie zanikł, ale dla całkowitej pewności kilka razy pójdziemy z nią na masaże i ćwiczenia, jutro pierwszy raz. Poza tym lekarz była zaskoczona że Zuzka jest taka silna i tak łatwo idzie jej siadanie.

Hmm czyżby u nas też skok, ale u nas to chyba co 2 tygodnie są te skoki hehe, więc chyba nie będę zwalać na to, widocznie Zuza ma wahania nastrojów :huh: dzisiaj każde usypianie to wrzaski w niebogłosy, a u lekarza grzeczna jak aniołek, w poczekalni gadała aż ludzie się śmiali :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #745836 przez ewela86
alex tzn ja już miałam okres po porodzie, ale teraz wydaje mi się że coś za długa przerwa...
ja nawet nie wiem so to jest kręcz szczerze mówiąc ale super że u Zuzi już prawie się ulotnił :)

mała wykąpana w łóżeczku i właśnie zrobiła odlot więc teraz trochę czasu :P choć nocka pewnie znowu nie za ciekawa się szykuje :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #745850 przez tysiiiak
Alex dobrze że już lepiej :)

u nas cały dzień na butli :( smutno mi... Mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze i b edzie jadł z cycusia bo to ściaganie męczy i nie zawsze mam tyle żeby ściągać więc daję mm i rozlegulowało nam się spanie i karmienie i normalnie jakbym swojego dziecka nie znała... niewiem czemu płacze czasem :huh:

Kuba też śpi ale po pół godzince się obudził na przytulaski i zasnął spowrotem :)

11 lata 3 miesiąc temu #745909 przez ewela86
tysiak wiem co przeżywasz, bo też to przechodziłam. Podłamałam się tak samo jak Ty że Dianka pogardziła moim cycuchem a z butli ciągnęłą... po dwóch dniach jej przeszło, choć czasami też nie chce cycka załapać (a czuję że mleko aż tryska) - wtedy daję jej smoczka do possania, szybko wyciągam i podaję cycka :lol:
teraz zazwyczaj podaję butelkę do spania zagęszczoną tak jak Ty kaszką, bo swojego też bym tyle nie odciągneła...
pewnie też Was dopada skok rozwojowy... moja strasznie się darła jak już była zmęczona i próbowałam ja uspać - istne cyrki się wtedy działy! teraz też się wierci ale nie aż tak, a najważniejsze że po kąpieli zasypia już sama w łóżeczku.

nie mogłam się napatrzeć na Twojego Kubusia jak się śmiał w głos a tu proszę - dzisiaj moja córunia też takj się zacieszała ale nie wrzucę filmiku, bo wydawałam przy tym takie dźwięki, że pewnie nie z Diany ale ze mnie miałybyście niezły ubaw :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #745936 przez KarinaM
Ewela moja też się śmieje w głos jak Ją caluję w boczki i w szyję. Nie mam jak nagrać a gdyby się udało to tak jak mówisz że pewnie więcej śmiechu byłoby że mnie.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #745940 przez Daarikaa
Dziekuje za zyczenia! :)

Ewela wszysttkiego dobrego!!!!

My po chrzcinach, Klaudia była poprostu aniołkiem ani razu nie zaplakala, pieknie zasypiala w wozeczku az jestem w szoku :) Impreza tez byla fajna. Klaudia dostala fajne krzeselko do karmienia allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-carete...0zl-i3525729541.html kolor rozowy.

Dzisiaj moja niunia wybudzila sie z rykiem ze snu i nie moglam jej uspokoic tak jakby czegos sie przestraszyla, moze dopiero przezywa niedziele....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka