BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #746141 przez Sevilla
Tysiak, Sylkaax najlepszego dla Waszych maluszków. Niech Wam zdrowo rosną i w nocy spać dają :P

A w imieniu Maksa dziękujemy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #746145 przez vika
a tu moja Tosia i przyjaciółki synek 7 tyg młodszy razem byli chrzczeni śmiejemy się,że już raz ślubowali przed ołtarzem :)

11 lata 3 miesiąc temu #746149 przez vika

11 lata 3 miesiąc temu #746161 przez moniaaak
Najlepszego dla naszych świętujących szkrabów :). Ale ten czas leci...

u nas kryzys ostatnio... po kąpieli jest takie darcie, że szok. Nic nie pomaga noszenie, śpiewanie, no nic...
Wczoraj próbował złapać pierś, ale ponieważ niewiele wcześniej jadł, to mało tam było. A on jak jest mało, to się złości. W końcu zrobiłam mm i wypił 35 mililitrów, potem troche pociumkał pierś. W końcu jakoś zasnął, ale ile to trwało to nie wiem.
Chyba się załamię jeśli się okaże, że tracę pokarm...

11 lata 3 miesiąc temu #746166 przez Gabi31
TYSIAK, SEVILLA, SYLKAX- wszystkiego najlepszego dla maluszków:) Niech rosną zdrowo:)

Darika- zdjęcia super, a Klaudusia jaka duża sliczna pannica:)

Vika- malutka przesłodka i jakaaa duża :)No ale moja Polcia też z tych wiekszych i pojeść sobie dziewczynka lubi:) Niech rosną zdrowo:)

Karina-wniosek o dodatkowe 6 tygodni trzeba złożyc na 14 dni przed upływem normalnego macierzyńskiego.Składałam niedawno bo kadry same sie upomniały o moje ;)

Tydzień temu w końcu ogarnełam temat becikowego, co było załatwiania to moje...w końcu myslalam ze znów się nie uda bo nie miałam ze soba dowodu mojego P. tylko kserokopie, ale babka w koncu dała sie przekonac. Nie wazne ze juz byłam tam wczesniej z jego dowodem...eh...dziś przyszła decyzja, ze zostało przyznane i wypłacą do 30 wrzesnia.

I w końcu udąło mi się kupić sukieneczkę i bolerko z włóczki akrylowej na chrzest dla Poli.Tylko sie zastanawiam jaka bedzie pogoda. Ubranko w miarę grube, pod spod jakies body z długim rekawkiem jej założę. Mam nadzieje ze bez płaszczyka się obędzie.Teraz zostaje ogarnięcie jakiejś knajpki i obiadku...

Dziewczynki któras miała dla małej czapeczkę białą z kokardką do chrztu ( Olga?) a ja za chiny ludowe nie moge tego znaleść na allegro i byłabym wdzięczna za pomoc:)

11 lata 3 miesiąc temu #746170 przez munnecabrava
Sevilla ale npr po porodzie się nie sprawdza tzn sa inne wytyczne czytaj mniej dni do sexu ;p ja juz pisałam my stosowalismy npr i magda jsst dzieckiem cudu bo zaszlam w nieplodne ;)

Tweety współczuję a z dzidzia wszystko ok? Slyszalas serduszko ?

Nam juz teraz tylko sprzątanie zostało ;) w środę przeprowadzka ;) orientujecie sue czy jak pgnig zakłada licznik to sprawdza szczelność jeszcze raz bo coś nam wczoraj koles z gazu mówił żeby sprawdzić wezyk z kuchenki czy na pewno szczelny a bie miał juz narzędzi bo nam podpial przy okazji a ja się gazu jak ognia boję ...

Nawet ładnie wyszło ;)

A moją pyza uwielbia deserki i banany będzie lasuch jak mamą ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #746177 przez vika

11 lata 3 miesiąc temu #746206 przez sisina
Tysiiiak jak tez mam bezmleczna malinowa aha 2 łyzeczki na poczatek dzieki a tez smoczek tez mam do kaszek;)

11 lata 3 miesiąc temu #746209 przez sisina
Darika śliczna z was rodzinka :)

11 lata 3 miesiąc temu #746218 przez Sevilla
munnecabrava ja dokładniej stosowałam metodę Rotzera i u nas się dokładnie wszystko sprawdzało. Stosowałam ją jakiś rok przed pierwszą ciążą i mogę z dumą powiedzieć, że mi się udawało. A każda z trzech ciąż była dzięki tej metodzie spłodzona, szkoda tylko, że w dwóch pierwszych przypadkach nie dawała gwarancji pomyślnego zakończenia :dry: Najważniejsze jednak, że jest Maksior :) W każdym bądź razie dziękuje za radę, w sumie nie miałam pojęcia, że po ciąży jest mniej dni niepłodnych ...

11 lata 3 miesiąc temu #746219 przez pauluska
Dajecie oglądać dzieciaczkom tv ? ;)

Na kaszkach które podajecie jest napisane żeby podawać butelką czy łyżeczką ? My mamy tą kaszkę Sinlac (na opakowaniu napisane aby podawać łyżeczką) ale Iga coś jej łyżeczką nie chce jeść.

11 lata 3 miesiąc temu #746221 przez Olga60
Gabi ja wstawiałam fotkę małej w czapeczce, ale to był jasny róż z H&M
Vika ta ostatnia czapunia sweet :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #746230 przez Olga60
Tysiak, Sylkax buziaczki dla dzieci :kiss:

Vika córcia przesłodka. Ja do mojej Nataszy teraz mówię Tosiula :woohoo: bo to taka Tosia mała :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #746241 przez tysiiiak
Puluska ja staram się zasłaniać małemu tv ale przyznjae się też że czasem w skrajnych sytuacjach jak jestem np sama i mam przygotować kąpiel a młodziak jest marudny to dam mu te 5-10 min poleżeć na leżaczku i pooglądać :evil:
U mnie na kaszce na opakowaniu pokazana jest miseczka z łyżeczką ale ja daję butelką :)

Sisina jak zrobisz kaszkę z dwóch łyżeczek to lepiej przez smoczek 3+ bo przez ten do kaszek może Ci się dławić a jak już gęstszą to przez kaszkowy :)

Kubuś wycałowany :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka