BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #745154 przez sisina
Aleks kłócimy sie własnie o to ze go czesto nie ma rozmawialiśmy o tym zeby był czesciej w domu i zeby znowu jezdził na krajówce o ale on twierdzi ze na miedzynarodówce wieksza kasa a tym bardziej że ja nie pracuje nie to ze mi wypomina bo i tak mam wszystko to czego chce i Fabiś tez ale jak mówisz nie zawsze kasa jest ważniejsza....no ale cóż musze zacisnąć zeby

i przetrwać to ....obiecał ze pogada z szefem zeby czesciej zjezdzał bo mu też nie jest łatwo...

a teraz troche gotówki faktycznie sie przyda bo chcemy zrobić duży remont....no mniejmy nadzieje ze bedzie lepiej.Dzis dzwonił to az sie popłakał i ja tez jak usłyszał jak Fabiś gaworzy.Także ciesz sie ze masz meza na codzien....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745156 przez tysiiiak
U nas też podczas jedzenia z butelki jest lapanie za paluszki, trzymanie butli, odciąganie jej i wkłądanie spowrotem :P i różne inne takie :D

Ja nie zapisuję pór karmienia i spania ale w głowie już mam to jakoś zakodowane ;P u nas są też 3 drzemki i jedna z nich jest troszkę dłuższa czyli koło godziny chyba że jesteśmy w tym czasie na dworku to dochodzi nawet do 2.5 h :) a tak to spanie po pół godzinki ;)

M-brava ekspresem Wam to idzie :D no no fachowcy ;D
Karina u nas był wczoraj taki dzień :dry: jutro będzie lepiej :)
sisina fakt kasa jest ważna ale czasu spędzonego bez rodziny się nie cofnie i to jest straszne :( oby się udało Twojemu M. częsciej być w domku z Wami :)

My dziś znów dzionek po za domkiem :) kuzynka rozśmieszała Kubulka i pierwszy raz słyszałam jak śmieje się w głos :D pozwolę sobie zademonstrować :S
Reakcja na rwanie kartki :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #745157 przez sisina
Tysiiiak jak sie cudnie śmiejka zwykła kartka a tyle radości mój sie dzis śmiał jak go po udach podgryzałam az biedak czkawki dostał :)

11 lata 3 miesiąc temu #745184 przez KarinaM
Tysiiiak super Kubuś się śmieje.
Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Moja cieszy się jak caluję Ją w brzuch, boczki i szyję. Aż otwiera buzię.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #745186 przez joasia10015
Hej dziewczynki :)
Kubuś po prostu wymiata tym śmiechem :lol:

CO do wyjazdów to ja mam cos do powiedzenia na ten temat :cheer:
Wiecie że mój mąż wyjezdza do pracy na 4 tyg. i już ja wiem jak to jest byc samej w domu z DWÓJKĄ dzieci,bywa że mam ochote go zabic za to że go nie ma -no ale co zrobic????Ja do pracy nie pójdę na razie ,a kredyt ktos płacic musi -do tego życie.Ostatnio poszłam do przedszkola zapłacic za jedzenie,ubezpieczenie ,i kilka innych spraw i zostawiłam na DZIEN DOBRY 300 zł. no prosze was -gdyby mój mąz zarobił (przy dobrych wiatrach ;) )2000 zł.to 1000 idzie na kredyt - 500 na opłaty i co dalej???? Jak ide do apteki kupie Emolium,coś na gardło,przeciwbólowe i zostawiam 100 zł.I jak mamy przetrwac??? Ja wiem że pieniądze to nie wszystko ale kiedy 2 lata temu mój małż miał przerwe w pracy i siedział w domu ponad 2 msc.to uwierzcie że mało sie nie pozabijaliśmy tylko dlatego że nie mielismy grosza,Miłosz chory -na leki nie było...no i jak tu sie cieszyc sobą kiedy jemu serce pęka że nie ma na leki dla dziecka :huh: Owszem był długo z nami ale ciągle martwiliśmy sie jak dalej damy rade .Tak jak jedna napisała że czasu spedzonego z rodziną sie nie cofnie -owszem -ale mój mąż kiedy wraca poświeca czas dla nas w 100%. Jest cięzko-pewnie że jest ,ale chyba wolę ta sytuację jak tamtą sprzed dwóch lat :( Jesli wasi mężowie chodzą do pracy na pół dnia ,zarobią godne pieniądze to tylko POGRATULOWAC ,my do tych szczesciarzy nie należymy ,a znam mnóstwo małżenstw gdzie facet pracuje w PL.a i tak wpada do domu na noc i ma ewentualnie wolną niedzielę (którą przesypia bo pada na pysk ze zmęczenia)wiec i tak z rodzina nie ma prawie czasu :( WIec tak koncem tej mojej opowiesci :blink: Myślę że rodzina najważniejsza,ale niestety w dzisiejszych czasach KASA też ważna i trzeba sie cieszyc z tego co sie ma -i choc cholernie mi ciężko wiem że nie ja jedna i nie ostatnia i doceniam fakt że mój mąż jest SUPER ojcem ,SUPER mężem ,że jestesmy zdrowi i bardzo sie kochamy ...no i że starczy nam na życie :S
Ale nadrukowałam :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #745193 przez anek
Karina czasami są takie dni.jutro bedzie lepiej.

Tysiiak Kubuś przecudny, oj mały przystojniak Ci rośnie i ten jego usmiech....miodzio.

Dzieciaki spia.
dobrej nocki wsyztskim.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745199 przez tweety
Joasia, święte słowa

u nas to samo, praca caly dzien ale ten weekend byl super! wiec bede czekac na takie weekendy a w tygodniu dam rade! moj syn dzisiaj aniolek w prezemcie dla tatusia ktory robil przy nim prawie wszystko

11 lata 3 miesiąc temu #745204 przez KarinaM
U mnie Irina śpi i od czasu do czasu postęka a Igor przyszedł do mnie do łóżka. Mąż dzwonił że wyścigi skończyły się i będą ruszać w drogę powrotną. Będzie za jakieś dwie godziny. No i pewnie pójdzie spać na łóżko Igora. No chyba że przeniesie tego klocka.
Dobranoc wszystkim.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #745207 przez munnecabrava
Heh to ja chyba tez dobrze wiem jak to jest liczyć się z każdym.groszem i mieć mało kasy najpierw wynajem. + życie + wydatki na dziecko a teraz kredyt jeszcze i czynsz .... Powiem tak 3/4 naszej kasy idzie na opłaty i kredyt ;) ale ja postawilam mężowi warunek że nie ma opcji żeby wyjechał za granicę do pracy chyba że pojedziemy wszyscy i tez niezgodzilabym się pewno na irlandie czy holandię w grę wchodzi belgia francja albo kanada no ale na szczęście malz nie mówi po fr ;) więc nie ma o czym gadać ;) może to głupie bo mielibyśmy więcej kasy ale ja nawet na wakacje nie pojechałam na tydzień bo malz nie miał urlopu ;) najdłuższe nasze rozstanie od ślubu to 2 dni mojej delegacji ;)

11 lata 3 miesiąc temu #745209 przez KarinaM
Tweety a Ty jak się czujesz?

Co do kasy to my też żadnych rewelacji nie mamy. A mój mąż nie pojechałby sam za granicę do pracy. Za bardzo by tęsknił. On jest z tych wrażliwych i tęskniących.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #745224 przez joasia10015
No to tylko wam pozazdroscic dziewczyny - nam sie akurat tak ułożyło życie że mąż MUSI wyjezdzac , nie mozemy liczyc na rodzine jedna i druga ,kredyt jeszcze pół roku wiec moze po tym bedziemy cos myslec :blink: Narazie wyjezdza i musze szukac dobrych stron bo inaczej bym zwariowala B) A Wam życze by życie was NIGDY nie zmusiło do takiej rązłąki :S

No i niestety mój M.też jest z tych wrażliwych i tęskniacych i przez to mu duzo gorzej ,ale nie chce nawet wspominac tych wylanych wspolnych łez B)

11 lata 3 miesiąc temu #745232 przez moniaaak
Tysiiiak Kubuś rewelacyjnie się śmieje- słodki dzieciaczek:)

Joasiu 4 tygodnie Twojego męża nie ma, ale kolejne 4 poświęca całe dla Was. U mnie niby mój pracuje na miejscu, ale co z tego? W praktyce oznacza to, że wraca wieczorami. W pracy jest 8 godzin, a po pracy próbuje rozkręcić swój interes, ciężko trochę wbić się na rynek, ale jakieś zlecenia ma. Np. teoretycznie wczoraj miał wolny dzień, a wyjechał około 9 rano, a wrócił grubo po 21.00. W niedziele często jeździ na mecze.
Suma sumarum podejrzewam, że Twój mąż spędza z Wami więcej czasu niż mój. I zarobi przy tym godziwe pieniądze. Fakt, że w domu masz trochę przerąbane, bo wszystko musisz zrobić sama...I to jest słabe. Szczególnie to odśnieżanie to jakaś masakra :(.
A zarobki w PL... każdy wie jakie są. My mamy dwie pensje, a i tak wiecznie brakuje.Nie oszczędzamy specjalnie, ale też nie są to jakieś szaleństwa.

11 lata 3 miesiąc temu #745241 przez Alex_87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ale wiecie co, jak pokazuje te reportaże z Syrii to ja zaczynam doceniać to co mam, co z tego, że gnieździmy się w dwóch pokojach, ale w porównaniu do tamtych ludzi mamy wielkie szczęście i żyjemy w luksusie.

11 lata 3 miesiąc temu #745303 przez moniaaak
Ano... temat pracy to temat rzeka...

U nas dziś bagatela jakieś 5-6 pobudek. Stwierdzam, że moje dziecko je częściej w nocy niż w dzień.

11 lata 3 miesiąc temu #745304 przez KarinaM
Witam.
Noc spokojna. Irina obudziła się o 4:30, zjadła i poszła spać. Wstała o 7:20. Ja poszłam odprowadzić Igora i jak przyszłam to mama już Ją karmiła.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka