BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #744412 przez KarinaM
Olga ja cc miałam w piatek od 16 do 17 (długo bo krwawila mi macica) a o 5 rano kazali przejść na drugie łóżko (z położnictwa) bo moje było potrzebne dla następnej pacjentki. Przed 8:00 przywieźli Irinę i wyszli. Była grzeczna ale pani już nie przyszła do mnie. Po 8:00 przyszedł mąż i zajął się młodą ale ja musiałam wstawać do karmienia no i żeby się ruszać. Bo im więcej chodziłam tym szybciej wracałam do żywych. Tylko kręciło mi się w głowie.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #744417 przez Olga60
Natasza urodziła się o 12.38, piguła przyszła do bas o 24 z minutami, wyjęła cennik i spacer do stolika jakieś 2m, mało ale ciężko :P później już było coraz lepiej.

11 lata 3 miesiąc temu #744419 przez Olga60
cennik ( cewnik), bas (nas) pisanie z tel :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #744428 przez Alex_87
Demonique u nas dziś to samo, płacz niesamowity, w ogóle nie mogłam jej uspokoić, ani na ręce, ani smoka. Jedyne co pomagało to żel na zęby. Już nie mogę się doczekać aż w końcu wyjdzie przynajmniej jeden. Nasze dzieciaki są z jednego dnia i chyba dlatego przechodzą przez to samo ;)

Karina laktacja normuje się chyba jakoś po 2 miesiącach po porodzie. Też mam zazwyczaj takie miękkie cycki, ale jak nacisnę to tryska na odległość.

A co do męża, to ja nie wyobrażam sobie żeby nie zmienił pieluchy :P czasem jak jest w domu to na zmianę zmieniamy jej pieluchy ;) tylko rano ja zazwyczaj wstaje, bo on pracuje to żeby się wyspał. A tak to wszystko przy niej robi, oprócz karmienia wiadomo :D ale jak pójdą słoiczki w ruch to napewno go to nie ominie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744434 przez tysiiiak
Jestem tak zmęczona ze nie mogę zasnąć więc podczytuje z tel :)

I mnie był tylko pokój odwiedzin a do sal nikt nie mógł wejść co dla mnie było straszne jak zostałam w 4 dobie sama na sali i kubunia był naswietlany to nawet M. Nie mógł wejść a ja nie zostawilabym dziecka samego w sali żeby iść do pokoju odwiedzin a nie chciałam też go często zabierać z pod lamp żeby jak najszybciej się pozbyć tej żółtaczki więc musiałam kombinować żeby M. PrzychodZil w porze karmienia do nas. Po za tym w pokoju odwiedZin zawsze multum ludzi, smród jak w autobusie latem, biegajace dzieci a z koleji przy oknach zawiewalo. Kolejny minus to po cc doczlapac się tam to nie lada wyczyn.

Jeżeli chodzi o syt. Po cc to ja miałam o 14.30 i jakoś po 15 dostałam kubunia do piersi i tak leżał ze mną długo. Szczerze to kilka godzin uciekło mi z życia po cc. Niewiem nawet czy coś spalam czy czuwalam żeby mu nic przEz prZypadek nie zrobić zzmęczenia.O godz. 3 w nocy usiadlam a o 5 byłam pod prysznicem. Następnego dnia przenieśli mnie na.normalna salę i tam już radz sobie sama. Cewnik wyjęli pół 24 h. Nie raz go sobie prawie wyrwałam :X

daarika, ewela - też mialyscie wspaniały prezent urodzinowy w zesZłym roku :)

11 lata 3 miesiąc temu #744457 przez vika
Ja dziś się chyba upije a tak fajnie mi mijał dzień :( zakupy odwiedziny u koleżanki no i w końcu obkupiłam się na zumbe od góry do dołu wszystko....no a na koniec postanowiłam zrobić sobie troszkę ciemniejszy kolor na włoskach bo miałam już mega zniszczone od rozjaśniania,kupiłam super farbę i koleżanka przyszła mi zrobić włoski a teraz i sedzę i prawie płaczę:(( nie mogę na siebie patrzeć wyszły mi brązowe NO MASAKRA JAKAŚ :((

MÓJ M robi przy małej wszystko prócz karmienia np.wróciliśmy z galerii o 19,30 ja poszłam do kuchni przygotować kolacje a on nawet nie wiem kiedy wykąpał mała :) prasuje tylko on w ogóle mój M dużo robi w domu czasem zastanawiam się czy nie więcej niż ja :/

też miała cesarkę Tośka już na mnie czekała na sali jak mnie przywieżli ale żeby było ciekawiej zajeli się nią inni rodzice myśląc,że to ich mała :) komedia przy tym była patrzyłam na swoje dziecko i nie wiedziałam ze to moje :)oni też:)a tak wychwalali i takie sesje robili no mówie wam położna jak to zobaczyła to aż rykła,że to nie ich dziecko heheee no teraz to się fajnie mówi ale mogło by dojść do nieszczęścia .cesarke miałam o 19stej mała była ze mną do północy i póżniej w nocy na karmienie i już od rana cały czas cewnik zdjeli nam po 12 godz i dalej radziłyśmy sobie same dodam,że miałam drugą cesarkę i tym razem miałam wycinane zrosty OJ CHOLERNIE BOLAŁO I DŁUGO BARDZO.....ALE OPŁACAŁO SIĘ :)

11 lata 3 miesiąc temu #744460 przez vika
i też mam jakby mniej pokarmu a mała je róznie raz co 1godz innym razem co3-4 ogólnie moja mała spi tak 14-15 godz na dobe mniej wiecej 10 godz w nocy i 4-5 w dzień je 7-8 razy i 7-8 pampków jej zmieniam
mam takie obserwacje z ostatnich trzech dni a w łożeczku zasypia tak od pól godz do 50 min :/ troszkę jej to schodzi ale za to bez płaczu leży oglada jak się karuzela kręci i trze bużkę pieluszką,zakrywa się i odkrywa albo ciucka ją aż poza pokojem słychać :)ale zasypia skutecznie :)
DOBRANOC WSZYSTKIM :)IDĘ PRZYTULIĆ SIĘ DO MĘŻULKA :)

11 lata 3 miesiąc temu #744465 przez KarinaM
Witam!
Myślałam że dzisiaj się wyśpię a tu lipa. Noc spokojna z jedną pobudką o 3. A rano Irina obudziła się o 6:00 a wstała o 6:30 i zaczęła gadać i kręcić się więc jednak wstałam i Ją przybrałam. Teraz leży u mnie na łóżku i pierdzi. Mąż zaraz na grzyby a ja idę do kuchni zrobić Irinie mleczko a Igorowi tabletkę i herbatę. No i zaczynamy następnym dzień.

Darika wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744523 przez tysiiiak
Daarika dzisiaj Tobie życzę 100 lat :) spełnienia marzeń i radości z bycia mamą :kiss:

Nocka super w porównaniu do poprzednich :D
Pobudka ok 24.30 wyczyściłam nosek nakarmiłam cycusiem a potem zjadł jeszze 100 ml mm i spał do 6 :) potem do 9.30 już u mnie w łóżku :) boossssko :laugh:

Marchewkowe zdjęcie :P trochę ciemne ale cóż :P (M. trzymał rączki żeby do buźki nie wkładał)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #744525 przez KarinaM
Tysiiiak Kubusiowi chyba smakowalo.
Ja niestety karmilam sama więc ręce lądowały w buzi. Chociaż próbowałam zabierać.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #744528 przez tysiiiak
Karina marcheweczka posmakowała dopiero za którymś razem bo na początku miał odruchy wymiotne... a teraz coraz lepiej mu to idzie i nawet już nie wypluwa dużo ;) daje mu kilka łyżeczek ;)

11 lata 3 miesiąc temu #744531 przez moniaaak
Któraś pytała o spacer w deszczu- my nie chodzimy. O ile Kacperkowi może by nic nie było, bo mam folię na wózek(choć wolę nie ryzykować), to znając mnie to zaraz bym była chora.

Olga też tak myślałam, że super sprawa na początku. Ale jak jest za dużo gości to niedobrze, a jak wcale to też nie lepiej. Kacperek urodził sie o 10, na sali od razu dali mi małego i był ze mną do 11 w nocy. Do rana nie pozwolili mi wstawać. Bałam się jak nie wiem co, bo tu się ruszyć nie mogę, tu małe dziecko, które ciągle gdzieś się zsuwa, nie wiadomo jak poprawić.... Przewijały go chyba pielęgniarki, bo tego ni w ząb nie pamiętam....
A Kacperek 2 dni był pod kroplówką, potem pod lampami, więc nie bardzo mogłam wychodzić.
I jak któraś napisała- pokój odwiedzin to jak dworzec: pełno ludzi i ciasno- bo 3 metry na 2.
Jedynie rano było jakoś znośnie.W sumie mąz przez 6 dni widział go 2 razy- raz zaraz po porodzie, a drugi raz na drugi dzień mi się udalo z nim wyjechać.
Uważam, że nie powinno się wpuszczać całych rodzin, ale jedna osoba powinna móc wejść.

W nocy znów pobudka byla co godzinę- muszę koniecznie kupić nawilżacz, bo obawiam się, że jest tak suche powietrze, że małemu się pić chce.

Co do laktacji, to ja już teraz tak mam, że przed karmieniem i po nie ma wielkiej różnicy w ich miękkości. A mały chyba się najada, bo jakoś nie płacze.

Ja na razie daje soczki i też sama- więc rączki wraz ze sliniakiem lądują w buzi- wczoraj po soczku marchewkowym wszystko było w opłakanym stanie ;)

11 lata 3 miesiąc temu #744532 przez moniaaak
Olga zamówiłam dziś to krzesełko do karmienia, ktore wrzuciłaś :) Dziękuję:).
Ja się naszukałam takiego dla mniejszych dzieciaczków niż 6 miesięcy i mi się nie udało.

11 lata 3 miesiąc temu #744544 przez demoniqe
pauluska mam Bebilon HA jakieś hipoalergiczne. Śmierdzi strasznie :) wczoraj nie dokarmiałam i mały przespał calą noc, a nawet o 6:30 po nakarmieniu i zrobieniu kupska u mamy na brzuchu poszedł spać dalej do 8 :) więc się dziś wyspaliśmy :)

teraz drzemie już od 9 :) cudnie, zrobiłam się na bóstwo i zaczynam sprzątanko. A po południu grill u kolegi męża, poznam jego współpracowników.

11 lata 3 miesiąc temu #744558 przez pauluska
No HA to nie dobre mleko więc nic dziwnego że po cycku Kubuś nie chciał pić, my się takim karmiłyśmy 4 msc teraz Pepti ale chyba też nie jest lepsze hehe ;)

Ja posprzątałam wczoraj a dzisiaj obiad się już robi, sernik na zimno zastyga w lodówce a ja odpoczywam ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka