- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Muszę pochwalić mojego męża. Sam chciał dzisiaj wykąpać Irinę. Aż byłam w szoku. Stwierdził że tylko mówię że nic przy Niej nie robi. Bał się Ją kąpać ale dał radę. Jestem dumna z Niego że sam chciał bez żadnych podchodow z mojej strony.
No to super- oby tak dalej:).
Ja niestety dziś musialam sama małego wykąpać. P. ma jakieś zlecenie i jest jeszcze w pracy .
I jeszcze muszę sałatką dziś zrobić, bo jutro znajomi przyjeżdżają.
Kiedyś pisałyście( nie pamiętam niestety która), że Wasze dzieciaki marudzą po kąpieli. U nas od jakiegoś czasu jest masakra. nadal tak macie czy już ok?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ale obraził się na rączki i nowy sposób na usypianie to położyć na boczku (czego przez jakiś czas nienawidził ) i lekkie kołysanie
Moniaaak u nas jest płacz po kąpieli ale szybko daję butle zje i usypiamy
Byliśmy z moją mamą u teści omówić chrzciny w kwiestii podawanego jedzenia itp i wyszło na to że ja nic nie robie teściowa powiedziała, że wystarczy żebym Kubulkiem się zajęła a o jedzenie mam się nie martwić
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
U mnie nocka dzis rewelacyjna mału usnal o 20 a obudził sie o 7 byłam w szoku
matko co za pogoda masakra nawet na dwor nie mozna wyjsc ....
ja mam dzis depresje normalnie nic mi sie nie chce męża nie ma nawet z kim pogadac nie ma chyba bede ryczec mam ochote dzis na winko normalnie
DARIKA wszystkiego najlepszego spoznione ale szczere
Miłej niedzieli w dobrym towarzystwie Wam życze
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noc spokojna. Rano Irina zaczęła pojękiwać przed 6:00 to wzięłam Ją do nas i pospalysmy do 8:00. Mąż wstał a my spalismy. Igor obudził się przed 8 i też nie budził tylko poszedł do drugiego pokoju.
Irinka coś ma katarek. Probowalam ściągnąć aspiratorem ale nic nie miała a w nocy słychać było że coś siedzi. Rano były baboki w nosku. Nie wiem czy jutro nie czeka mnie lekarz.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Noc w porzadku-2 i 5 czyli standard.
KarinaM z tą kaszką to mysle ze lepiej byłoby Ci zrobic mleczko i dodac ryzowej troszke jak chcesz zagęscic(bo chyba o to chodzi) albo kleik ryzowy.
Od 3 dni robie zapiski i powiem Wam ze bardzo rozjasniła mi sie sprawa ze spaniem.wczesniej miałam bałagan a teraz wiem ze sa 3 drzemki(2 krótkie jedna długa), mniej wiecej o stałych porach.polecam takie notatki.
dziewczyny jak karmicie butelką to dzieciaczki tez machaja rączkami??ja jak odciagam i daje butle to Lena ciągle cos robi raczkami, a tu mnie za reke ciagnie, a tu chce jakby sama trzymac butle, tu za sliniaczek się ciagnie no komedia:)
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do rączek to moja też ma je cały czas w ruchu. Łapie mnie za palec albo wkłada palce do buzi jak pije z butli lub trzyma butelkę.
A jak leży i nachylę się nad Nią to łapie mnie za polichy i chce przyciągnąć głowę do siebie.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
A ostatnio mam takie cyrki z tymi zębami :/ biedna drze się jak nie wiem, dziąsełka są rozpulchnione na dole, ale ile to jeszcze potrwa, a to dopiero początek przecież z zębami
ja przez dwa dni robiłam notatki, później mi się znudziło, ale też mniej więcej wiem jak to jest z tymi drzemkami, dobra sprawa tak sobie pozapisywać od czasu do czasu
No i oczywiście mój plan jej samodzielnego zasypiania w łóżeczku poszedł się p....Widzę, że cierpi przez te ząbki to przecież jej nie zostawię samej w łóżeczku, muszę wziąć i przytulić.
Darika, Ewela wszystkiego najlepszego!!! Oby Wasze pociechom wyszły bezboleśnie zęby
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
KarinaM a po co Ci pediatra kazała dawac ten kleik??zeby lepiej spała czy zeby lepiej przybierała?
My jak karmimy sie piersią to mała tak fajnie na mnie patrzy, usmiecha sie a ja sie rozpływam, no i oczywiscie tez łapie za stanik, cycocha, czasami dorwie mpoje włosy(wtedy to boli).
Sisina wiem co czujesz, ja ostatnio tez łapie doły bo jestem sama.w poniedziałk M.przyjezdza ale pewnie na krótko.miał prace tutaj ale kiepskie zarobki.zmienił na lepsze zarobki lae daleko i teraz żałujemy.trzymaj sie dzielnie!
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Najpierw kolki, teraz zęby ale nie narzekam, ważne, że jest zdrowa jakoś przeżyję
No i ma nową zabawę, dotyka lustra i się śmieje w głos, dzięki temu moje lustro od szafy jest wiecznie z odciskami, a czasem jak jej się kichnie to całe zaplute, więc chyba nie muszę komentować jak wygląda
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iga u nas też steruje ruchem wyciąga butelkę ogląda i wkłada znowu śmieszni to wygląda. Co do zapisek to u nas dwie pewne drzemki wstaje o 6.30 i tak od 7.30 do 8.30 drzemka kolejna o 11 no ale kolejne to już jak popadnie a na spacerach śpią Wam dzieci ? wychodzicie o stałych porach ? bo u nas to właśnie spacer rozregulowuje drzemki późniejsze.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pauluska my teraz siedzielismy w domu i robiłam te zapiski.chce zeby ta dłuzsza drzemka przepadała na spacer własnie albo zeby na tarasie spała wtedy(zalezy jak bede zorganizowana).
o własnie sie pierwsza drzemka skonczyła.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania