BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #745453 przez pauluska
Vika to masz śpiocha - fajnie :)
Ja już darowałam sobie łóżko zasypia w wózku i na razie tego się nie da zmienić :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #745459 przez KarinaM
A moja w dzień zasypia u mojej mamy w pokoju na łóżku. Najczęściej zasypia sama. Ale są też dni kiedy usypiamy się na rączkach.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #745464 przez Domiś91
u nas drzemki różnie, karmienie też. O pracy nawet się nie wypowiadam bo u nas tragedia z pieniędzmi.. Właśnie wróciliśmy ze spaceru po urzędach, Tymusia miałam w nosidełku na rękach :)
Co do postępów, to Mały nauczył się pluć, tzn tak jakby robił "pierdziocha" ustami :D śmiechu ma przy tym co nie miara :D odwraca się już sam z plećów na brzuszek, jak go unosze za ręce to chce siadać, gryzie swoje palce u stóp, jak się zbliży do niego do bada twarz tej osoby i jak się kładzie na boku to próbuje sam się podnosić.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745471 przez Alex_87
Karina a Ty często tak podnosisz Irinkę do siadania? Bo podobno nie powinno się podciągać dziecka do siadania ;) Mój mąż czasem tak robi ale zawsze dostaje ode mnie ochrzan :D
A ja chyba obniżę niedługo materac w łóżeczku, bo Zuzka to się łapie już wszystkiego żeby siadać, najlepsze jest jak podciąga się za kołdrę a tu nie da rady :D
Ale jakoś nawet na boki się sama nie przekręca :( hmm może ona najpierw zacznie siadać a później się przekręcać :unsure:

Pauluska ja też już jakoś przestałam mieć parcie żeby zasypiała w tym łóżeczku, kurcze no jakoś jak będzie starsza to się nauczy, będzie czytanie bajek itd.
Moi rodzice to w ogóle z nami spali w łóżku, a ja jak podrosłam to nie cierpiałam spać z mamą :D Zresztą tragedii nie ma, czasem zaśnie, czasem nie, najważniejsze dla mnie jest to, że nie śpi ze mną w łóżku :)

A my dziś jedziemy do rehabilitanta, ciekawe co nam powie w sprawie tego kręczu szyi

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745485 przez Sevilla
Ja dziś po wizycie u lekarza :) Maksior waży 6kg :) Piszczy okropnie na wszystko co się rusza, na zabawki, na podnoszenie na rękach aż cały się trzęsie z tej radochy. Jak poda się mu dwa paluchu to dźwiga się do siadania i co o dziwo mu to wychodzi ...

Co do spania w dzień, ja Maksa wystawiam w wózku na dwór i tak śpi koło 2 - 2,5 godzin.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #745492 przez pauluska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #745505 przez tysiiiak

Kuba dziś obraził się na cycuchy :dry: jak chce go nakarmić to jest jeden wielki płacz... przetrzymam go jeszczę trochę i zobaczymy jak nie to dam butlę...

11 lata 3 miesiąc temu #745518 przez Sevilla

A tym czasem ja MAMA PRZYGOTOWANA :) Butla w podgrzewaczu, danie jarzynka odmierzone czeka na swoją kolej i tak sobie wyczekujemy pobudki szkrabika :)

11 lata 3 miesiąc temu #745527 przez joasia10015
moniaaak chyba cie nie zaskocze jak napisze że mam identycznie jak Ty ;) Mam wrażenie że Miki częsciej pije w nocy jak w dzien :unsure: Dziś budził sie jak w zegarku co 2 godziny :huh: A ja o siódmej jego obudziłam :silly: bo budziłam Miłka do przedszkola :side: Miłus w przedszkolu, wysprzatałam chatke na błysk teraz chwile relalsu dla mnie ;)
Sevilla współczuję stresiora ,ale nie ma to jak spontany -są najlepsze ;) ;) ;)

Co do tematu o pracy to moniaaak doskonale mnie stresciłaś -myślę że mało jest rodzin gdzie facet moze spedzac czas z dzieckiem każdego dnia i do tego zarabiac fajne pieniądze :S Takie życie-cóż zrobic :S Mi zostaje zaciskac czasem zęby,i cieszyc sie tym co mamy ...kurcze wczoraj miałam taką fajną sytuację- koleżanka pow.mi że jak dla niej jestemy zajebistym małżenstwem i chciałaby byc kiedys tak szczesliwa jak ja -to bylo naprawde miłe i widac warto cieszyc sie tym co sie ma :kiss:

Dziewczyny mój Miki ma taką faze że lubi pprzykrywac sobie buzke :lol: Wtedy łapie powietrze jak by nie mógł oddychac ,a jak go odkrywam to ma taką radoche że szok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #745540 przez vika
JOASIA Tosia identycznie robi z pieluszką albo z kołderką:)
moja niunia rzeczywiście jak już uśnie to super śpi ale za to jak nie śpi trzeba cały czas z nią być nie chce sama sobą się zająć:( nauczyłam się z nią robić dużo rzeczy ale serio czasem jak uśnie dopiero czuję,że dzień się zaczął;( dziś od 9 nie śpi aż do teraz i cały czas na rączkach a jak w huśtawce na macie czy w foteliku to tylko z mamunią a mama musi wszystko pokazać przytrzymać i w ogóle :/ na szczęście zaraz mąż przyjdzie to wspólnie zrobimy jakiś obiad :)

11 lata 3 miesiąc temu #745544 przez KarinaM
Alex nie podnoszę często. Może że dwa trzy razy w ciągu dnia.

Idę odrabiać lekcje z Igorem.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #745556 przez ewela86
u nas nocka po prostu MASAKRA!!!! cały czas się wierci od pierwszego wybudzenia, już nie mam siły... przysypiam na 10-15 min i wszystko zaczyna się od nowa... :cheer: a w dzień jak ręką odjął! dobrze że zasnęła ok 7 do 10 to ja też trochę się zregenerowałam... kiedt to się skończy??? :(

tysiak ja miałam to samo, też nie chciała ciągnąć cyca... no i teraz czasami ją dokarmiam butelką, najczęściej po kąpieli na noc jak już wszystko ze mnie wyciągnie...
a jak u Ciebie z noickami??

11 lata 3 miesiąc temu #745577 przez tysiiiak
Ewela nocki lepiej odkąd po cycusiowaniu dokarmiam mm więc wychodzi na to że się nie najada :dry:
po kąpieli to już od jakiegoś czasu karmię butlą a teraz tymbradziej bo podaję kaszkę na noc ale w dzień nigdy nie miałam problemu...

I wciągnął z butli 150 ml mm i doprawił cycusiem. Już po butli nie miał problemu żeby z cyca zjeść ehhh

Dzisiaj Kuba też ma tak że tylko ze mną wiecznie... nawet jak wieszałam pranie w łazience a on na macie leżał to musiałam co 2 minuty mu się pokazywać :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #745583 przez tweety
hej dziewczyny. mialam pierwsze usg. porazka. odklejona kosmowka. beda leki. jutoro ide jeszcze raz. za 2 tygpdnie kontrola usg. mam sie oszczędzać . Jak pojawi się krawawienie to juz tylko lezec. masakra. to kto ma sie moim dzieckirm zajmowac? tez sobie ciaze wymyslilam.... :((((((((((

11 lata 3 miesiąc temu #745597 przez tysiiiak
Tweety Oby wszysto było dobrze ! A powiedziałaś rodzince? Powiedz i proś o pomoc przy Kacperku żebyś się nie przeciążyła :kiss: Będę 3mać kciuki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka