- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Zastanawia mnie raczej to, że wczoraj jedną piersią przez cały dzień nie karmiłam i na wieczór postanowiłam że odciągne to co się nazbierało a tu psikus i odciągnełam może 20 ml piersi nie były ani twarde ani nic
Ide zaraz się dowiedzieć czy moje wnioski trafiły tam gdzie miały trafić Normalnie mam żołądek ściśniety przez ten macierzyński teraz :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
U nas nocka spoko, nawet Zuzka zaczyna spać trochę dłużej, zawsze budziła się o 5.30 teraz już od kilku dni 6.30 no ale znowu na drzemkę był wrzask, dopiero jak mąż wrócił teraz z pracy to jakos u niego usnęła, oczywiście na rękach :/ ale zeby ją straszliwie męczą, więc nie chce jej już stresować tym usypianiem samej w łóżeczku. mama mnie pocieszyła, że może to trwać nawet 4 miesiące
vika ale zawsze tak jest, że jak coś boli to mama najlepsza
Tweety oczywiście, że idź na zwolnienie, trzeba ciągnąć od nich ile się da, tymbardziej, że niewiadomo jak to będzie na starość z emeryturą, więc teraz trzeba brać co nam się należy
Jeju i jak my mamy mieć szczęśliwe macierzyństwo jak nie dość że się martwimy o dzieci to jeszcze musimy dopilnować rzeczy, które teoretycznie powinny być dopilnowane przez inne osoby ale tak jest, umiesz liczyć licz na siebie
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
ale mleko mm dalej bleee i nie pije wy je mieszacie z kaszkami? a jak to zrobić? może tego spróbuję
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
sąsiadka u góry przestawia mi sufit bujeniem prawie rocznego dziecka masakra słyszę te dzwieki kilka razy w dzień i w nocy dlatego ja się tego wystrzegam choć ostanio mała tylko rano sama zasypia a każde kolejne usypianie trwa od 30 -50 min głaskanie zabawa i takie tam w łóżeczku jest coraz gorzej mam nadzieję,że jej minie
co do macieżyńskiego ja składałam wniosek o 20 tyg +4 nie wiem dlaczego tak w przyszłym tyg idę mam nadzieję,że mnie nie zrobili na szaro
dziś idę na kontrole do GIN kurcze boje się jak nie wiem mam nadzieję,że wszystko ok
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Alex dobrze ze na rehabilitacji w porządku.fajnie ze Malutka tak dzielnie znosi ćwiczenia.
Vika co Mamusia to Mamusia:)powodzenia u gina!
Tysiiak kadrowa jakas nieogarnieta!tez musze do pracy zadzwonic kiedy złożyc wniosek.
Ale śliczne te czapusie.dla mnie ta ostatnia cuuudo!
Joasia,Moniaak szacun ze jeszcze funkcjonujecie po takich nocach!
U ans ostatnio tez jest Lena maruderka.neiiwem o co chodzi.do południa w miare ok jest, bawi sie , pogodna jest a popołudniu mały diabołek.czy za mało śpi, czy za duzo bodźców...neiiwem.
Na spacerach spi mi 2 godz a w domu po 30 min.
od dwóch dni tak jak u Pauluski nocne usypianie =jeczenie,płacz.
co do nocy to u nas bez zmian-2 pobudki.dałam wczoraj Lenie na noc mm.o dziwo wypiła,myslałam ze bedzie 1 pobudka,a gdzie tam.godz 2 cycek musiał byc.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylkaax
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Vika- chyba kupię ta pierwsza czapeczkę. Jest grubsza i poźniej się jeszcze przyda.
To ja naprawdę nie moge narzekać bo nie pamiętam nocki żebym wstawała do Poli. Moje dziecko wyjątkowo mnie rozpieszcza bo spi ostatnio mniej wiecej od 20:30 do 8:30 albo nawet 9:00
Mam nadzieję , że pisząc to nie zapeszę !!!!
Tweety- trzymam kciuki za maleństwo Dbaj o sieibe koniecznie
demoniqe - jakie podałas to inne mleczko??? próbowałas Bebilonu zwykłego tego z Pronutra ???Ono jest slodsze, nieco zblizone smakiem do mleka matki, może z tym by się udało i mały by jadł???Bo te HA to pachna jak pokarm dla rybek Choć co dzieciaczek to ma inne upodobania.
Jeżeli chodzi o kaszki to spróbuj, tak jak wczesniej Tysiak pisała na poczatek 2 łyzeczki kaszki do mleczka, potem więcej. Tylko jak więcej to już musi być smoczek do kaszki, bo nie będzie przez zwykły leciec.
Pogoda zaczela mnie strasznie dobijac...chyba depresja jesienna....
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
GABI teraz też bym tą wzięła na te pogody jest lepsza
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Jeszcze ta pogoda Chociaż dzisiaj u nas słonecznie, mam takiego doła że nie chce mi się wychodzić...
I dzisiaj zmieniamy gondole na spacerówke, bo Tymusiowi już nogi wystają
Tweety, odpoczywaj ile możesz, dobrze że rodzinka zareagowała pozytywnie
sylkaax, współczuje z całego serca, trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze !!!!!!
Ciężko jest mi reszte nadrobić, spóźnione życzonka dla dzieciaczków-4-miesięczniaczków
i dla dziewczyn których urodziny przegapiłam duuużo zdrówka, pieniążków i pociechy z partnerów (Bo z dzieciaczków już macie :* )