BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #753287 przez pauluska
Alex jak jest taka Zuzia ciekawa to może jej nie pasuje że z gondoli mało widzi. Moja Pyza walczy w łóżeczku z zaśnięciem ale się nie poddaje za każdym razem jest ryk ludzie z firmy na dole pewnie myślą że wyrodna matka ze mnie ale trudno innego wyjścia nie ma tym razem musi się udać :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #753290 przez Olga60
Misia od 11.30 zalicza drugą drzemkę, mam nadzieję że znowu dwugodzinną, o 10.30 wypiła 140ml kaszki, a ja teraz Kawka i nutella jedzona łyżeczką, SKANDAL :ohmy: i moje ćwiczenia idą się ....
Natasza zasnęła w pozycji leżący na brzuszku boczek :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #753294 przez vika
Alex_87 tak geterki z PEPKO:) WIDZĘ,ZE pauluska też ma takie czerwone :) moja dokładnie robi to samo a na przewijaku już nic nie może leżeć w ogóle ostatnio wolę ją na łóżku przewijać :angry:
moja nie dawno się wybudziła dałam jej smoka włączyłam karuzele i po 15 min dalej padła :)

Olga60 właśnie przed chwilą też podjadałam NUTELLE z łyżeczki :lol: ale już ją schowałam tak żebym nie znalazła ;)

11 lata 3 miesiąc temu #753295 przez pauluska
Olga nic nie mów :D Ja to od tygodnia dietuję a waga lecieć nie chce :/ nie wiem co jest a z ćwiczeniami dalej kiepsko zakwasy po 10 min ćwiczeń miałam 3 dni :D:D:D

11 lata 3 miesiąc temu #753301 przez Alex_87
pauluska no właśnie to nie jest kwestia gondoli, bo w domu wkładam ją do wózka i sama sobie leży i się bawi, wożę ją i jest zadowolona, tak samo włożyłam ją w domu do fotelika i był spokój, a tylko ją się ubierze to i fotelik i wózek jest blee, a zaznaczam, że nie ubieram ją jak bałwanka na zimę :D tylko jakąś grubszą bluzę.

Vika już kiedyś czytałam o tej metodzie. Swoją drogą śmieszy mnie nazywanie zwykłych czynności mianem METOD, metoda taka śmaka i ktoś później pisze o tym całą książke :D Moja mama bardzo szybko zaczęła podawać nam w ten sposób jedzenie, zresztą jak patrze na dzieci znajomych też bardzo często same się częstują z talerza i sobie jedzą kawałek warzywa czy coś ;) Ja sobie obiecałam, że nie będę w moje dziecko wmuszała czegoś czego nie chce, tylko właśnie powolutku raz jeden drugi i się przekona, gorzej oczywiście jak dziecko w ogóle nie chce jeść warzyw, wtedy już problem.

11 lata 3 miesiąc temu #753342 przez KarinaM
Mój Igor nie je ani warzyw ani owoców. Jest tragedia. Nawet nie chce spróbować. Więc ja wiem jak to jest jak dziecko nie chce jeść. Teraz je mięso ale był czas kiedy jadł tylko ziemniaki i makarony no i oczywiście nabiał. Mięso zaczął jeść jakieś 1,5 roku temu. A jak był malutki to wcinał wszystko. Jak przyszły pokarmy już nierozdrobnione to zaczął kombinować. Mięso było blee, rybami wymiotował. Warzywa wypluwał. Może przyjdzie czas kiedy będzie jadł.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #753343 przez demoniqe
hej dziewczyny! najlepszego dla dzieciaczków!

ja dziś mam kryzys, mały od tygodnia ma fochy, nie wiem już czy to zęby czy kryzys czy ja coś źle robię... może mu się znudziłam i wszystkie zabawki wokół???? boję się, że może nie wiem czego mu trzeba, ale czego nie zrobię to marudzi nawet rączki bleee.

2 noc wprowadzania planu i jest lepiej. Obudził się o 3:30, ale kilka razy co 15 min go uśpiłam (gdzieś do 4:30) i spał do 7 bez karmienia.

Za to w dzień drzemki super, ale zaczyna nie wytrzymywac 2 godzin aktywności, a co najgorsze zaczęłam się zastanawiać czy on nie musi czegoś pić przypadkiem jak je co 4 godziny i jak marudził mi przed drzemką to dałam mu do popicia mm i zjadł!! tak jak nigdy nie chciał tknąć mm to znaczy, że musiało mu się bardzo pić. Dałam mu 30 ml ale chciał jeszcze, więc dorobiłam jescze 30 ml i chciał jeszcze, ale go uśpiłam żeby po drzemce zjadł cycusia.

Echh trudne to... idę w środę na szczepienie to zapytam pediatry co mu podawać do picia. Na razie tylko łyżeczką rumianek dawałam.

11 lata 3 miesiąc temu #753368 przez Olga60
demoniqe mi się wydaje że Twoje dziecko jest po prostu głodne. 4h przerwy będąc na cycusiu to bardzo długo, rozumiem tyle czasu przerwy na mm. Ja tyle nie wytrzymam jedząc treściwe pokarmy. Zresztą zobaczysz jak pojdziecie do lekarza to się dowiesz, a przede wszystkim zobaczysz czy prawidłowo przybiera.

11 lata 3 miesiąc temu #753402 przez demoniqe
Olga tylko, że on marudzi od razu już jak zje 2 cycki i to sam wypluwa że już nie chce :( no zobaczymy... teraz go położyłam na drzemkę i już 2 razy powtórnie usypiałam, ale to dlatego, że przyszli remonciarze na dół do mieszkania fuck! A to pies sąsiadów z góry a to remont na dole grrr nienawidze bloków.

11 lata 3 miesiąc temu #753412 przez KarinaM
Paulina a może cycusiem się nie najada? Może masz dużo pokarmu ale mało treściwy? Jeżeli płacze odrazu po zjedzeniu cycusia? A spróbuj po cycusiu dać mm. Zobaczysz czy zje. Jeżeli tak to będziesz wiedziała na czym stoisz.
A swoją drogą to ja też myślę że te 4 godziny przerwy w karmieniu cycusiem to dluga przerwa.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #753441 przez pauluska
a moja już walczy 20 min w łóżeczku ale nie poddam się o nie !!!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #753487 przez tysiiiak
Alex Dziekuje, że pytasz :) u nas karmienie wygląda tak, że jak Kuba się obudzi to zje cycusia a jak jest przed snem to nie ma opcji więc wtedy daje butle albo wypada słoiczek a na noc kaszka. Więc je tak mieszanie raz moje raz mm.
Leniuszek się zrobił ;)

Vika już wcześniej słyszałam o tym sposobie karmienia i ok można dawać dziecku w kawałku jabłuszko do possania przez siateczkę czy jakieś warzywko ale mimo wszystko w wieku 6 msc jakbym miała dziecko tak karmić to po pierwsze zajełoby by to nam godzinkę conajmniej po drugie kolejne ileś tam minut na posprzątanie tego wszyskiego i taka gwiazdka co ma sprząaczke, kucharkę itp może sobie na to pozwolić mi nie starczyłoby czasu w dobie :P po za tym bałabym się zadławienia ...

Demoniqe 4 godziny na cycusiu to u nas niemożliowość :P max 2.5 h wytrzyma ;)

Moja mama kupiła Kubie kombinezon jesienny w pepco :)
Dzisiaj zjadł cały słoiczek i tylko 2 razy próbował włożyć rączkę do buźki :D

11 lata 3 miesiąc temu #753503 przez KarinaM
Joasiu specjalnie dla Ciebie zdjęcie jak myłam Igorowi ząbki. (sorki za jakość bo skaner mi coś nie działa więć zrobiłam zdjęcie zdjęcia)

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #753506 przez KarinaM
A tu Igorek jak był mały. Irina podobna jest do Niego.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #753507 przez pauluska
A ja słoiczek planuje dawać o 16 o 19 mleko nie wiem czy to nie za mało jak na noc no nic zobaczymy. Iga usnęła w łóżeczku mam nadzieję że za tydzień dwa będzie bez histerii ale już mężowi zakazałam przynoszenia wózka do domu co by mnie nie korciło "zabujać" Igę ,od spania jest łóżeczko .

Ja też kupiłam kombinezon w Pepco ale zwróciłam bo Iga w nim sztywna zero ruchu i jakiś taki kiepski mi się wydał poszukuję nadal kombinezonu na teraz i na zimę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka