- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Czemu nie poczekacie ?
Ja czytałam taki artykuł, że dziecko musi być gotowe. I moja pyza najpierw też nie chciała łyżeczką jeść ale tak jak było w artykule dziecko nie jest gotowe 2-4 dni przerwy i kolejna próba. Akurat w przyadku mojej robiliśmy tak 2 albo 3 razya teraz pięknie je no chyba że czegoś nie lubi np kalafior jest fuu.
Każdy robi jak uważa oczywiscie
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja samego kalafiora i brokuła nie podaje bo to wstrętne, ale dorzucam łyżeczkę, dwie do innych jarzynek żeby jednak tych warzyw więcej było.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
A propo usypiania na rękach, moja czesto usypia przy cycu i wtedy nic jej nie obudzi, ciekawe co będzie jak przyjdzie czas pożegnać się z cyckiem
Heh ja muszę jej podawać codziennie probiotyk do picia ale za nic nie pije z butelki, więc albo ją nauczę albo będę dolewać trochę do słoiczka i wtedy zje z jabłkiem, jak uważacie?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- alexa_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moja niunia słoiczek dostała po skończonych 4 mieśiącach. i od razu załapała o co chodzi z łyżeczką. Za to jak cos jej nie smakuje to lepiej sie schowac z pola rażenia bo pluje tym okropnie.
Alex_87 Ja bym chyba dała do słoiczka. Moja z butelki to tylko mleko toleruje. Zastanawiam sie nad kubkiem niekapkiem do innych napojów.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziekuje za życzonka dla Mikusia I duużżżooo zdrówka dla Kacperka-oby zaczął przesypiac całe nocki -bo to chyba najwieksze życzenie mamusi
Kurde laski -ja wiem że sie powtarzam ale jestem w konkretnym szoku -TO ROK OD CZASU KIEDY DOWIEDZIAŁAM SIE O CIĄZY Normalnie nie moge uwierzyc
Mam nadzieje że sie na mnie nie obrażą mamy które daja jedzonko przez butle ,ale ja tez bym na to uważała Moze skoro nie chca jesc z łyżeczki to jeszcze nie czas na rozszerzanie diety ? To chyba nie chodzi o to żeby dziecku ,,wepchną ,,jedzonko tylko żeby poznawac smak,poznawac inna konsystencję jedzonka niż płynne mleko...no sama nie wiem ,ale ja bym uważała ,albo poczekała
m-brava mam to samo zdanie na temat suplementów ,jednak tak całkiem sie ich nie wyrzekam -mój Miłek -niejadek, pije od jakiegos czasu witaminki (żelazo)bo zawsze miał z tym problem i od tego czasu zaczał miec wiekszy apetyt .Wiadomo że wolołabym żeby jadł wszystkie warzywka,owoce i by nic mu nie brakowało ale tak nie jest Na milion sposobów próbowałam go przyzwyczaic do szpinaku,papryki,wątróbki itp.ale nie zje tego za CHINY No i kiedy po zrobieniu badan wyszło że jest na granicy anemii to nie bylo wyjscia jak żelazo z witaminami .
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
u mnie nocka jak u OLGI tylko,że moja całą noc wyjmowała smoczek a póżniej nie potrawiła go włożyć tak jak by tego chciała i ryk.... po 5 już ją nakarmiłam bo szkoda mi jej było leżała i leżąła...w jednej rączce pieluszka którą tarła bużkę w drugiej rączce smok i tak 1,5 godz a spać nie chciała nakarmiłam i niby usneła ale co 15 min ryk bo smok wypadł albo karuzela się wyłączyła nosz masakra jakaś .....
Też jestem tego zdania,że przez butle to mleko picie i ewentualnie kaszka.... moja do butli się nie nauczyła więc wolałam uczyć łyżeczką ale to i tak nie było takie prędkie choć szybciej poszło niż picie z kubeczka.....tu się namordowałam co dzień po trzy pieluchy mokre bo bawiła się niem a całe picie wypluwała...no ale w końcu się nauczyła...wolałam tak niż łyżeczką albo po 4 msc uczyć do butli BO PIĆ PRZECIEŻ MUSI SKORO PODAJE JEJ JUŻ INNE JEDZENIE... A KUBECZEK TO JA TRZYMAM TAK JAK BYM PODAWAŁA JEJ BUTLE JAK NA RAZIE MUSZĘ MOCNO TRZYMAĆ ALE IDZIE DO PRZODU
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa