BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #754676 przez moniaaak
ja też dziś siedzę na allegro i szukam jakiegoś szablonu na ścianę, ale tyle tego, że już całkiem zgłupiałam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #754685 przez Alex_87
Demonique a skoro małemu chce się czasem pić i dajesz mm w międzyczasie, to nie mogłabyś dać mu cycka żeby się napił? :) tak z ciekawości pytam :D

Myślałam, że mi się dziś uda żeby Zuzka zasnęła sama w łóżeczku, zazwyczaj w porze jej drzemki porannej zaczęłam ją wyciszać, śpiewać, dałam smoka no i trochę to trwało, w końcu po jakimś czasie zaczęła się tak wkurzać w łóżeczku, że skończyło się jak zwykle na ryku i co ją wzięłam i uspokoiłam na rękach to w łóżeczku ryk, potem zaczęła się dobijać do cycka więc w końcu jej dałam i zasnęła...Nie wiem moje dziecko chyba nie rozumie, że w dzień też się zasypia w łóżeczku jak w nocy...

Dziewczyny jak coś wylicytujecie to pochwalcie się ;) ja muszę kupić jakąś grubszą czapeczkę i dla małej i dla siebie ;)

A co z tym glutenem? Czy któraś już wprowadza?

11 lata 3 miesiąc temu #754689 przez joasia10015
Hej mamuski :kiss:
A ja dziś sie zastanawiałam od kiedy jestem na naszym forum z ,,majóweczkami,, :unsure:
No i dojrzałam że pierwszy mój post jest z 1 pazdziernika 2012 (czyli za dwa dni mija ROK :cheer: :ohmy: )Tyle dziewczyn było na początku że hejjj a teraz już nas garstka została :dry: A od kiedy wy jestescie???? Wiekszośc chyba pozniej sie zapisała z tego co kojarze co nie??? Z poczatków poamietam tysiiiak-a ,Pauluskę,demoniqueKurczę ale nas ,,uciekło ,,ale i tak z tego co widzę mamy najwiecej postów ,biorac pod uwagę czerwcówki i kwietniówki :woohoo:
Lubię tak czasami wrócic do początków ,taka sentymentalna jestem ;)

11 lata 3 miesiąc temu #754696 przez joasia10015
Alex sama jestem ciekawa co z tym glutenem :unsure: We wtorek mamy szczepienie i zapytam panią doktor co robic ,moze coś mi ciekawego powie żeby MIki spał dłużej w nocy -jakiś syropek na wyciszenie/uspokojenie czy jak :unsure: :lol: :silly: Żartuje oczywiście :S Nie,no może zacznę mu coś dawac na noc w sensie kaszkę albo co??? Tak żeby skrzat mały spał dłużej i nie budził sie co 2 godziny bo pa malutku zaczynam czuc zmęczenie B) :huh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754697 przez vika
No to się chwale allegro.pl/sliczny-zestaw-firmowych-ubra...zja-i3576522341.html

A i jeszcze chciałam Wam pokazać ostatnio ulubionego gryzaka Tosi :)

no i Tosia miała już dwie pobudki na smoka :angry: nie wiem o co chodzi,czemu tak się wybudza :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #754704 przez joasia10015
vika superrr komplecik -i tak na prawde za groszę -ja też właśnie czatuje na jakiś zestaw dla mojego smyka .Tak poważnie to aż żal wydawac (moim zdaniem ) np.35 zł.za jedną nową bluzeczkę dla malucha ...po pierwsze -raz dwa z tego wyrośnie a po drugie przy zwykłym jedzeniu zupki moze doprowadzic do stanu ,,szmatki,, B)

11 lata 3 miesiąc temu #754710 przez vika
Dokładnie jakieś nowe super ciuszki są strasznie drogie dla takich maluszków a czasem po miesiącu już za małe :angry: Ja lubię mieć duuużo wyboru w ubieraniu dlatego wzięłam się również na taki sposób kupowania:) Tosia ma jeden z tych sweterków szary zapinany kupiony nowy w cenie 38 zł roz 68 i prawdę mówiąc jeszcze go na sobie nie miała czyli jeden nowy sweterek kosztował połowę tego zestawu....Ja uwielbiam siedzieć na Allegro sprawia mi to dużo przyjemności a jeszcze jak coś fajnego wylicytuje :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #754715 przez joasia10015
Właśnie -takie ciuszki nawet jak sie zniszczą to nie żal wyrzucic ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #754717 przez vika
joasia10015 ale co najważniejsze w większości to są ciuszki już sprawdzone-prane znasz ich stan po praniu...

Uciekam wcisnąć się do łóżka obok mężulka :silly: DOBRANOC KOBITKI :kiss: :kiss: :kiss: PRZESPANEJ I SPOKOJNEJ NOCKI :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #754730 przez Domiś91
Vika fajne te ciuszki :) Tymuś zupełnie jak Tosia uwielbia swoje stópki wkładać do buzi :D A ile się przy tym naguga :)
Dzisiejsza nocka nie taka zła ale bywało lepiej.. Zasnął o 20.30, pierwsza pobudka 00:30, później 2.20, 3;40 i wziełam go do łóżka do mnie no i od 5:30 nie spimy i na sen się nie zanosi :)

11 lata 3 miesiąc temu #754731 przez ewela86
Domiś ja dzisiaj miałam pobudkę dokładnie o tej samej godzinie :) ale przynajmniej nocka w miarę wyspana.
wczoraj wykończeni po weselnym weekendzie padliśmy wszyscy o 21...
foteczka przed wyjściem z córcią:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #754733 przez ewela86
joasia10015 ja jestem na forum od marca 2013. kurcze uciekły te najbardziek aktywne: Kiniaczek (ciekawe jak tam Hugo?), lalka...

co do ciuszków to ja mam duży zapas dzięki mojej kochanej siostrze. jeszcze jak byłam w ciąży przysłała mi z kanady 3 paczki nowiutkich ubrań chyba na 2 lata.. u nas wydałabym na nie majątek a tam wszystko dosłownie za grosze kupiła na wyprzedażach :)

11 lata 3 miesiąc temu #754735 przez KarinaM
Ja na forum jestem od początku kwietnia 2013 roku. Ja rok temu domyślałam się że jestem w ciąży ale nie robiłam jeszcze testu bo myślałam że okres spóźnia się od tabletek które dostałam na kręgosłup. Nie pamiętam którego dnia zrobiłam test. Ale jak okazał się pozytywny to odstawilam lekarstwa i poszłam do gina.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754736 przez KarinaM
Aż spojrzałam na konsultację u neurochirurga i byłam u niego 13.10 i już wiedziałam że jestem w ciąży (to był 7 tydzień wg gina)

A nocka w miarę. Młoda marudzila o 23:30 i o 2:30 a na mleczko wstała jak zwykle o 5:00. Już się tak budzi od 3/4 dni. Dzisiaj nie płakała już że chce jeść ale 2 noce z rzędu to był płacz i ja nosiłam Ją na rękach a Marcin robił mleko. Wstawał i robił bez szemrania.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #754742 przez Olga60
Dzień dobry :)

Ewela wyglądacie cudnie. Mała to prawdziwa modnisia, śliczne ciuszki, też czegoś szukam w brązach bo już mam dosyć koloru różowego :P

Nocka 20-7, karmienie 3.30

Dziewczyny, Wasze dzieci już stópki wsuwają :ohmy: SZOK, Natasza dopiero spogląda na nie :cheer: , zamawiam dziś mate, żarty się skończyły ;) musi więcej leżeć, a nie tylko łóżko w sypialni przez chwilę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka