BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #754029 przez tysiiiak
Olga Noooooo :cheer: :cheer: :cheer: zniechęca :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #754030 przez vika
No ja się wścieknę właśnie zamówiłam te puzzle cały alfabet :(

11 lata 3 miesiąc temu #754037 przez Alex_87
Heh też miałam zamawiać te puzzle, więc teraz odpada, może jakoś bez nich przeżyje ;)
Znając moją małą hejterkę to i tak by nie chciała na nich leżeć :D

Pauluska super, że Ci się udaje usypiać Igę w łóżeczku. Powiedz mi, czy Iga bardzo płakała na początku? Czy wyjmowałaś ją z łóżeczka żeby uspokoić? Bo Zuzka jak zaczyna płakać to później już tak ryczy, że się prawie zanosi i jak ją wyjmę z łóżeczka to trudno mi już ją uspokoić, już nie wspomnę o odłożeniu ponownym do łóżeczka. Nie wiem za bardzo co zrobić z tym fantem :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #754038 przez pauluska
No cena hehe ale mata fajna i na długo posłuży ja mam wszędzie parkiet to u nas się bardzo sprawdza.

11 lata 3 miesiąc temu #754042 przez vika
Alex_87 moja jak płacze to muszę ją wyjąć i uspokoić dopiero mogę ją odłożyćw innym przypadku dochodzi do istnej histerii :(

11 lata 3 miesiąc temu #754043 przez pauluska
Alex_87 płakała okrutnie co ja mówię ryczała słychać ją chyba było 5 km dalej. Nie wyjmowałam bo u nas niestety ale Iga na rączkach się nie uspokajała no może na 3 sek i dalej ryk. Robię tak że noszę ją po domu mówię do niej szeptem odnoszę do sypialni odkładam do łóżeczka i włączam kołysanki jest jedna przy której w miarę się uspokaja Johannes Brahms - Kołysanka. Czasami jak już nie wytrzymywałam to głaskałam ją po rączce ale to min po 5 min nie wcześniej. Podejrzewam że Twoja Zuza jak Iga ma problem z wyciszeniem się i płacze bo chce spać bo to nienormalne że dziecko ciężko uspokoić mimo noszenia na rękach. I u nas tak 1,15 min aktywności 10 min wyciszania i spanie mimo że Iga nie wygląda na zmęczoną na co wcześniej zawsze czekałam. Ważne żeby się nie poddać. Mnie zmotywowała koleżanka której synek płakał chyba gorzej niż Iga w nocy budził się jej co 2 godz. Mówiła że pierwszy tydzień tragedia ale po dwóch jej synek zasypia sam. Właśnie lecę usypiać Igę zobaczymy jak pójdzie :)

11 lata 3 miesiąc temu #754054 przez pauluska
Moje dziecię zasnęło :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #754058 przez vika
dominiś TYMUŚ śliczny chłopczyk taki duży się wydaje prawdziwy przystojniak :kiss: :kiss: :kiss:

Karinana twoim miejscu zostawiała bym częściej dzieci z mężem,powinien wiedzieć,że ma dzieci i powinien spędzać troszkę czasu z nimi sam na sam.... niech zobaczy ile to kosztuje pracy i wysiłku....a Tobie należy się troszkę odpoczynku...wiem co mówię...TAK JEST O NIEBO LEPIEJ JAK WIDZISZ,ŻE UKOCHANY RADZI SOBIE Z DZIEĆMI I MOŻESZ NA NIEGO LICZYĆ W KAŻDEJ CHWILI...

Tośka wczoraj już po północy miała pierwsze przebudzenia jestem w SZOKU bo od 3 msc przesypiała od 20-8 rano a odkąd podaje jej deserki i kaszki budzi się coraz częściej do niedawna była to mniej więcej 4-5 rano teraz już 24-1 a póżniej 4-5 i co najdziwniejsze jest głodna niby nie płacze ale do póki jej nie nakarmię budzi się co 5 min i kwęka a po cycu zasypia :( nie mam serca jej nie karmić przecież Ona jest głodna niektóre dzieci do roku czasu w nocy budzą się na jedzenie, trudno przemęcze się ale będę jak karmić.....nie umie inaczej :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #754063 przez vika
pauluska CIUSZKI SUPER PEWNIE I JA SIĘ SKUSZĘ CENY NAPRAWDĘ KUSZĄCE :)

11 lata 3 miesiąc temu #754064 przez moniaaak
Domiś Twój Tymuś ma cudne włoski:). Mój Kacperek to taki mały łysolek, dopiero mu odrastają te, które się wytarły:)

11 lata 3 miesiąc temu #754066 przez Alex_87
Pauluska dzięki za dokładny opis :D masz rację, wydaje mi się, że ma problem z wyciszeniem się, ponieważ ostatnio nawet jak ją karmie i ktoś ze mną rozmawia to ona się odkręca od cycka i patrzy co się wokół niej dzieje. Wieczorem już nie ma tego problemu, po prostu karmie ją i jak nie śpi to daje smoka, gasze lampkę i zamykam drzwi, po 5 min już śpi. W dzień pewnie za dużo rzeczy ją rozprasza.
Jednak teraz odpuszczę te kilka dni, bo jednak przez to zakażenie może ją coś boleć, przez antybiotyk też może być rozdrażniona, ale jak wyniki będą ok to wtedy zaczne :)
Mam nadzieje, że się nie ugnę :D

Achh jeszcze postanowiłam, że będę co jakiś czas prosiła pediatrę o skierowanie na badania, bo chce mieć pewność, że wszystko jest ok, w końcu teraz też nie było żadnych objawów :angry:

Vika może to tylko przejściowe i za niedługo znowu będzie ładnie przesypiała noce.

11 lata 3 miesiąc temu #754067 przez Olga60
Vika Natasza też tak ma, niby się nie budzi, nie płacze, ale strasznie się wierci. To jest dla mnie sygnał i daję jej mleczko, bo tak to przez pół nocy tego smoka bym musiała jej wkladać, a ona i tak mało je i przy tym taka drobna, że nie zabiorę jej jednego posiłku :kiss:

Dziewczyny ja już obiad ugotowałam i to tyle, że śmiało możecie wpadać :silly: , zupa pomidorowa, pieczeń z karczku i rolady wołowe se mój mąż wymyślił :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #754075 przez pauluska
To ja wpadam :D

Iga śpi a mama zamiast ruszyć tyłek i coś zrobić to szuka w necie nie wiadomo czego :D

11 lata 3 miesiąc temu #754077 przez vika
Alex_87 Moja robi zupełnie tak samo nie może się najeść bo wszystko ją w koło interesuje :angry: a jak ja trzymam do odbijenia to aż się odpycha by się odwrócić :angry: jest strasznie ciekawska i ruchliwa :cheer: co do badań to masz racje przynajmniej raz w miesiącu powinnaś zrobić badania moczu ja w pierwszym miesiącu po szpitalu miałam raz krew i dwa razy mocz a teraz mocz raz w msc ....

Kurcze zastanawiam się czy małą w nocy nie budzi sąsiadka z góry tym bujaniem bo za każdym razem gdy Tosia się budzi słyszę jak u góry bujają,do niedawna było słychać wózek a teraz to nie wiem co to jest bo wali jak cholera jakby bieguny w łóżeczku.....

No Olga60 podziwiam ja jeszcze w piżamie :) i jak PAULUSKA od rana na necie a mąż sprząta :P lece jemu pomóc troszkę :) i za obiad się biorę u mnie wątróbeczka
duszona z cebulką ;) mam taką ochote.....i wciąż czekam na okres :huh: hmmmm już powinnam mieć :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #754085 przez Olga60
My juz zupę jemy, Natasza wyjada jabłuszko z siateczki i zaraz do lasu jedziemy bo piękna pogoda :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka