BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #754744 przez pauluska
U nas nauka zasypiania w łóżeczku do przodu dzięki temu mamy 4 drzemki i nocka o 19-19.30 do 7 oby dalej szło tak pięknie :)

Co od używanych ciuszków może i ja się muszę przekonać bo faktycznie na ciuszki Igi wydaję fortunę a później szkoda jak lądują w marchewce. Wasze dzieciaczki jedzą "czysto" ? Bo u nas to gadanie puszczanie bąków wszystko w marchwi nawet całe krzesełko którego już tapicerki nie da się doczyścić. Może będę przebierała Igę do obiadu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #754750 przez Olga60
Ja Nataszy zakładam duży sliniak i ciuszków nie brudzi.Ja do lumpków nie chodzę, byłam może dwa razy ale nie potrafię szukać w takiej ilości rzeczy, małej kupuję nowe ubranka, ale mało, mam już lekcje po pierwszym, a piorę ba bieżąco.

11 lata 3 miesiąc temu #754778 przez vika
Ewela No super wyglądacie :kiss:
KarinaM moja ostatnio też się tak budzi teraz przeskoczyła z 5 na 4 zje i jak ją odkładam do łóżeczka ma taki słodki uśmiech na twarzy zamyka oczka i zasypia z prędkością światła :lol:
pauluska Tośka jadła bardzo ładnie ale od kilku dni nauczyła się piszczeć i pluć na odległość :cheer: i nie,że jej coś nie smakuje tylko taką sobie wybrała zabawe :unsure: a śmieje się przy tym :angry:

mnie ostatnio starsza córa zjada finansowo :cheer: więc wolę Tosi kupić coś używanego w tak śmiesznej cenie a nowe to tylko to czemu nie mogę się oprzeć :lol: ja też piorę na bierząco ale należę do tych co muszą mieć naprawdę w czym wybierać :silly: no a niestety nie mam od kogo dostać :dry: a po corce nie mam nic :angry:

allegro.pl/puzzle-piankowe-owoce-cyferki...zne-i3584269545.html co do maty znalazłam taką podobno jest całkiem bezpieczna :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #754780 przez Olga60
Vika eeee to są stare puzle, mój syn takie miał :dry: , ta cena :huh: , no i to chodzi o formamid, ja jednak skuszę się na droższe, pewne-skip hop

11 lata 3 miesiąc temu #754784 przez tysiiiak
Hej ;*

Ja jestem na forum od 27 września :) więc 3 dni temu miałam rocznice :P
Tak samo jak zaraz po porodzie zagineła Anabelle i Lania

Kubie brakuje 3 cm żeby włożyć nóżkę do buzi jak jest na golaska :P ale nogi to jego ulubione zabawki na macie :)

Mi też jest szkoda troche kasy na nowe ciuszki, które zaraz będą za małe i brudne :P

Choróbstko doszczędnie mnie dopadło :( gorączka, gardło, katar :( Dobrze, że Kubuś się nie zaraził i oby nie !!!
Mam nadzieje że wyzdrowieje szybko bo w niedzielę mamy chrzciny ;)

Boskie zdjęcia i ciuszki :kiss: zmykam leżeć :)

11 lata 3 miesiąc temu #754785 przez vika
Olga60 tutaj producent zapewnia ,że nie zawierają FORMAMIDU I POSIADAJĄ WSZELKIE NIEZBĘDNE CERTYFIKATY

11 lata 3 miesiąc temu #754793 przez Olga60
Vika i co zamawiasz????

11 lata 3 miesiąc temu #754801 przez demoniqe
Alex chetnie bym mu dała, ale jak dam to zje całego cycka i nie będę miała pokarmu na normalne karmienie :) on nie potrafi się napić z cycka tylko wyssie wszystko do dna :)

Ale spoko, podaję mu tez rumianek.

Niestety z tymi nockami bez jedzenia chyba sobie odpuszczę bo jak się obudzi o tej 3 to otem co pół godziny do 5:30 się budzi bo chce smoka, czyli głodny zapewne jednak ehh... siostra mnie pociesza że karmiła w nocy do 1 roku życia cycusiem córkę i synka, ale potem dzieci same się przestawiły i przesypiały noce.

Wczoraj znów dałam marchewkę i byla super!

Pauluśka ja zakładam małemu śliniak do jedzenia marchewki i na to jeszcze rozkładam pieluchę i trzymam ją i wycieram go cały czas :) i dzięki temu tylko jedna pielucha jest cały czas pomarańczowa :)

Ile czasu po otwarciu przechowujecie np marchewkę w słoiczku? Mały zjadł ze 4 łyżki na razie więc nie wiem kiedy wyrzucić. Na razie próbowałam to dobra jest jeszcze.

11 lata 3 miesiąc temu #754803 przez demoniqe
dziewczyny jaki rozmiar butów mają wasze dzieci? Chcę kupić małemu buciki na zimę, ale nie wiem kompletnie jakie. Na chrzcie w lipcu miał długość 11 cm buciki.

11 lata 3 miesiąc temu #754810 przez tweety
ja jestem od 23 pazdziernika. bylam w 10 tygodniu :)

11 lata 3 miesiąc temu #754811 przez moniaaak
Mój pierwszy post to 5 luty. Pamiętam, że czegoś szukałam i trafiłam tu przez przypadek.

Joasia ja próbuję z kaszkami- wczoraj było 3 podejście. Miałam bananową, ale kończyło się na kilku łyżeczkach i albo zaciśnięta buzia, albo płacz. Wczoraj kupiłam jabłkową, ale jeszcze gorzej. Podaję łyżeczką. Ale powodzenia, może Tobie się uda. Bo ja też już chodzę jak zombie.
Dziewczyny co ja potrafię z tego zamotania nawyczyniać, to tylko mój mąż wie- takie ma ze mnie czasami śmiechy.

vika ciuszki super, a Tosia nieziemska :D
Ja wylicytowałam też jeden zestaw, ale to jeszcze w ciąży. Teraz zaopatrują mnie dwie koleżanki, więc mało co kupuję. Sporo ciuszków Kacperek dostał od gości. Ostatnio też koleżanka pisała, że ma dla mnie worek ubrań i żeby podjechać, bo piechotą tego nie przetransportuje. Wiadomo, te ciuchy są do oddania, ale przynajmniej na to nie wydaję majątku.
Ja też myślę o puzzlach, ale na te SKIP HOP troche mi szkoda kasy...

11 lata 3 miesiąc temu #754817 przez tweety
sloiczki chyba 2 doby czyli mozesz dac 3 razy, ale trzeba trzymac w lodowce i podgrzeaac tylko dana czesc sloiczka a nie caly

ja gotuje zupki, malemu smakuje jak jest duuuuzo pietruszki. ale to chy a dlatego ze pije to niedobre mleko wiec slodka marchewka mu nie podchodzi

11 lata 3 miesiąc temu #754826 przez vika
OLGAkupiłam u tego sprzedawcy zwykłe puzzle takie od 3 roku no i chciałam zwrócić ale sprzedawca zaproponował mi wymianę więc wymienię przecież pisze,że są bezpieczne do jasnej dlaczego niby mam nie wierzyć,muszą spełniać normy bezpieczeństwa tak naprawdę to nie jestem w stanie sprawdzić czy skip hop są pewne a cena ich....no SZOK

11 lata 3 miesiąc temu #754827 przez demoniqe
dzięki tweety!

ja jeszcze z zupkami się wstrzymam chwilkę, ale też będę gotować ojj tak, właśnie mrożę dynię od rodziców :) będą pyszne zupki z dyni :)

11 lata 3 miesiąc temu #754830 przez Alex_87
Demonique nie martw się, czasem nie wszystko idzie wg planu, może Kuba nie jest jeszcze gotowy. Ja dzisiaj też z mamą sobie pogadałam i opowiadała mi jak to było ze mną, też nie chciałam spać w łóżeczku w ciągu dnia, a później jak mi się odmieniło to chciałam tylko w swoim łóżku i sama. Nawet nie jestem przekonana do tej nauki samodzielnego zasypiania Zuzki w dzień, więc może dlatego nam nie wychodzi, poza tym nie mogę znieść jej wielkiego ryku, biedna wkłada wtedy tak rączki do buzi i ciągnie za policzki. Więc póki co odpuszczam :D a i tak nie jest źle, bo trochę ją przytulam i zasypia :) więc nie ma bujania ani noszenia :D

Ja uwielbiam chodzić po lumpkach i kupować ciuchy dla małej :D ostatnio kupiłam trzy bluzeczki każda po 1 zł.

Ewela no ślicznie wyglądacie - :cheer: :cheer: :cheer:

Jestem na forum od 9 stycznia 2013 :) Mój mąż nie mógł znieść ciągłego gadania o ciąży dlatego tutaj trafiłam :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka