BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #754980 przez munnecabrava
Joasia spróbuj płynu i oliwki jonsona z lawendą u mnie się sprawdziła :)

Moja też jeszcze nie pałaszuje stópek.

Pyza baaaardzo ładnie je:)troszke tylko buziolek upaprany.
Ja chyba w kwietniu się zapisałam albo w marcu a się zarzekałam że ja i forum nigdy ;P

co do szczepień moim zdaniem uważam że to konieczność bo to że my jestesmy normalne nie znaczy że wszystkie matki są.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #754997 przez Olga60
Irinka cała Mamusia :kiss:

U nas piękne słońce ale i wiejeeeeee, korzystam i piorę pościele.
Póki co mała po drugiej drzemce, zbieramy się i jedziemy po Kacpra i do smyka zobaczyć puzle :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #755002 przez vika
KarinaM jaka IRINKA podobna do Ciebie :) miny strzela nie ziemskie :kiss: :kiss: :kiss:

OLGA koniecznie napisz jak coś znajdziesz w rozsądnej cenie :)

My mamy zwykły elektroniczny termometr bardzo chciałam kupić ten bezdotykowy ale jakoś tak zeszło i nie było okazji :cheer: może to i dobrze,że okazji brak.... :lol: zobaczymy może jeszcze kupię...

11 lata 3 miesiąc temu #755003 przez alexa_
Cześć
Ale na produkowałyście przez weekend. Chyba nie nadrobie.
A ja weekend spędziłam w szkole.:( I na pocieszenie harmonogram wyglada tak ze prawie każdy weekend w szkole i to praktycznie od rana do wieczora. Więc chyba bede musiała zrezygnować z karmirmia piersia. Boje sie ze znowu zrobi mi sie zapalenie. Już nie marudze.

Czy wasze maluchy tez trakie ruchliwe? Nie mogę Julki na chwile zostawić na macie. Wyszłam tylko na minute wracam a ona na podłodze. Troche sie wystraszyłam ze mogła sobie guza nabić. Ale wygladała na zadowoloną. więc chyba nic sobie nie zrobiła. I próbowała jeszcze kilka razy no ale już bylam to ja spowrotem na środek.

11 lata 3 miesiąc temu #755009 przez pauluska
Ja dla Iguni taką czapę zamówiłam: pl.nextdirect.com/pl/x52750s4#857671 . Co do ciuszków to muszę się ograniczyć swego czasu miałam fazę na zakupy dla siebie kurier to chyba codziennie był u mnie czasami się zdarzało że dwóch w drzwiach się spotykało ale to było chore już a ile zgrzytów z mężem chciał mnie na odwyk wysłać bo twierdził że to uzależnienie :D W ciąży się z tego wyleczyłam no ale teraz szaleję z ciuchami dla Igi a ona tak szybko wyrasta ale uwielbiam ją jak jest ubrana jak mała kobietka ale mąż też już zaczyna krzywo patrzeć :D

11 lata 3 miesiąc temu #755021 przez KarinaM
U mnie Irina dotyka kolanek ale do stóp to Jej daleko. Dzisiaj to nawet na boczki się nie przekręca. Jakiegoś lenia ma. Najlepiej na rączkach.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755023 przez Alex_87
Ewela spoko u mnie to samo mała nie uśnie zupełnie sama w dzień, a na dworze też się drze :D bo ona nienawidzi się ubierać, ale trochę się podrze na dworze i ostatnio w miarę ładnie zaczyna jeździć w wózku (oby nie zapeszyć :D)

Demonique moja mama to samo powiedziała :) skoro aż tak płacze tzn że potrzebuje mojej bliskości, a przyjdzie czas że zacznie być samodzielna, a przecież ten czas tak szybko mija i powinnam się cieszyć jej bliskością. I w sumie ma rację, jeszcze będę płakała, że ona tak szybko urosła i będzie mi brakowało tego jak głaskała mnie po cycku przy jedzeniu :D

Olga moja też bardziej rwie się do siadania niż do przekręcania i też sadzę że to przez to jej szybkie noszenie w pionie, leżaczek itd. teraz staram się żeby jak najwięcej leżała, turlam ją po dywanie i takie tam :)

allegro.pl/kocham-czapki-raster-uszatka-...-46-i3558678320.html haha już sobie wyobrażam moją Zuzkę w tym :D :D tylko chyba poszukam czegoś nie różowego.

Jeszcze zapomniałam dodać, że dzisiaj pediatra mi powiedziała, że jak jest na piersi Zuzka to po 6 miesiącu można zacząć rozszerzać dietę, ale ja i tak powoli zaczynam teraz bo uważam, że po 6 miesiącu to trochę za późno, tylko znowu zapomniałam spytać o ten gluten :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #755044 przez Suzi
Pauluska, niezawodnym sposobem na plamy marchewkowe jest upranie danej rzeczy TUZ po posiłku, żeby nie leżała z tą marchewą, zwyczajna woda z mydłem na szybko w umywalce i NIE MA PRAWA żadna plama zostać! ja TAK robię i no problem :)
a jesli coś przeoczę, zapomnę lub mi sie w danym momencie nie chce lub nie mogę i sie przelezy z marchewą to koniec... :P plama forever :P :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #755045 przez demoniqe
mi się wydawało jakiś miesiąc temu że mam mniejszy brzuch, ale odkąd zaczęłam jeść wszystko to niestety widzę, że przytyłam. Od miesiąca wybieram się na fitness i od dziś chyba zacznę albo bieganie albo fitness.
Dziś pójdę z M do komisu to popilnuje malutkiego a ja pobuszuję :)

Przyszedł kombinezon z C&A jest super.

W środę trzecie szczepienie no i ważenie :)

11 lata 3 miesiąc temu #755053 przez Alex_87
My mieliśmy mieć dzisiaj szczepienie ale że ma to zakażenie to dopiero 17 października :(
Na szczęście wyniki już lepsze :) a mała waży 7550g :) od piątku przytyła 100g :D

Demonique pochwal się kombinezonem :)

Popieram Suzi, trzeba wszystko od razu zapierać

11 lata 3 miesiąc temu #755059 przez tweety
a ja mam 4 kg po i znowu bede tyla. hehe u mnie dieta w przyszlym roku

jutro wychodny wieczor i nocka, wyjezdzam po objedzie i wracam w srode rano po badaniu. juz sie stracham czy bez Kacpra wytrzymam i jednoczesnie ciesze na taki odpoczynek. okropne

11 lata 3 miesiąc temu #755064 przez vika
czapeczki super :)
tweety dlaczego "okropne"? należy Ci się odpoczynek a poza tym jeśli tylko mały będzie bezpieczny to czemu nie? :unsure: kto powiedział,że dziecko musi przebywać z mamą 24god na dobę :unsure: ODPOCZYWAJ PÓKI MOŻESZ :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #755106 przez Olga60
Vika a więc były tylko z serii CARS za 59zl 9 el i nawet nie wiem jaki wymiar bo nie napisali. Pojadę jeszcze do makro ale jak mąż wróci.

Karina to mnie pocieszyłaś, jakbym czytała o Nataszy, a zaczęłam się martwić!!! W wannie nawet nie chlapie, tylko zainteresowana pianką, gładzi się po kolanku :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #755109 przez joasia10015
Juhuuuuuuuuuuu....wiem że wasze szkraby mają już takie wyczynyza sobą ale mój MIki właśnie pierwszy raz przewrócił sie z plecków na brzuszek -stękał,stękał i poszłoooo :ohmy: :)
Jestem z niego baaardzo dumna ;-)Tweety jak każdej matce nalezy ci sie troche spokoju :) Tymbardziej teraz w ciazy -masz prawo na wyjscie :)

11 lata 3 miesiąc temu #755110 przez demoniqe
nooo ja w piątek idę z mężem pierwszy raz na disco :))) malutki zostaje u teściów na noc :) sobota fryzjer a w niedzielę chrzciny u kuzyna męża :) zapowiada się pięknie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka