BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #755491 przez ewela86
joasia nieżle Cię synuś urządził :) mnie jak narazie Dianka oszczędziła takich niespodzianek, parę razy osikała ale to akurat mały pikuś :)

co do jedzenia łyżeczką to u nas też raczej bęz większych problemów się obyło. na początku oczywiście większość wypluwała ale buzię otwiera chętnie (pewnie dlatego że teraz wszystko tam pakuje :laugh: ) ja daję jej tak tylko na samym czubeczku żeby jej się nie udało wypluć i tak fajnie przy tym mieli i mlaska, że wszystko znika z buzi :)

u mnie narazie nuda - sama marchew i jabłko. Został mi jeszcze taki zestaw na dzisiaj (ugotowałam wczoraj marchewkę i dodałam do jabłuszek ze słoiczka). Jutro będzie ziemniak.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #755512 przez tysiiiak
Hejka ;)

Marzę o ferveksie :cheer: Niestety nie mogę :( ale i tak jest lepiej niż w ciąży bo mogę teraz wziąć Ibuprofen więc przynajmniej gorączka szybko schodzi i głowa nie boli :) Do nosa mam Ibuprom zatoki w sprayu i to jest mój ratunek :D
Kubula na szczęście się trzyma :)
Wczoraj moja mama go wzieła na pół dnia a eMek go przyprowadził po pracy więc mogłam się wyleżeć :)

Sevilla zrób betę i będzie wszystko jasne :)
Vika Śliczne te czapeczki. Chyba się skuszę ja jakąś z C&A :) a wylicytowałaś cuda :)
joasiu o bosheeee wyobraziłam to sobie :cheer: :cheer: :cheer: haha Ja zostałam 2 razy okupkana wraz z podłogą i wszystkim dookoła :P

Kuba ani myśli o przekręcaniu się narazie ale za to siadać by chciał wiecznie ale wiecie chcieć a móc :silly:

U nas nauka łyżeczką poszła tak naturalnie nie było problemu z otwieraniem buźki :) oczywiście na początku więcej wypluwał niż jadł ale to chyba normalne :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755539 przez vika
oj dziewczyny wracajcie szybko do zdrowia mi odpukać przeszło i czuję się ok tylko od czasu choróbska nie wysypiam się wcale :dry: wstaje strasznie obolała...pewnie jeszcze jakieś osłabienie :angry:

JOASIAnie dalej jak wczoraj właśnie wspominałam jak Tosia lubiła sprawiać nam takie niespodzianki u Nas takie torpedy (Z PRZEWIJAKA NA PODŁOGE,ŁÓŻECZKO,ŁÓŻKO I NAJCZĘŚCIEJ TATUSIA )zdarzały się średnio 2 razy w tyg tylko na szczęście to była taka mało ścięta jajecznica :lol: :lol: :lol: :lol: Oj teraz mamy taką kolorową galaretę Oooooo nie chciała bym być na Twoim miejscu :lol: :lol: :lol: Jak byłyśmy w szpitalu prawie co dzień przychodziła sprzątaczka by u Nas dodatkowo umyć podłogę Oj jak ta pani nas kochała i jak bardzo życzyła nam szybkiego powrotu do domku :silly: :lol: :lol: :lol: :lol:

tysiak ja też jeszcze czapeczki nie mam i sama nie wiem którą wybrać chyba wybiorę tą co pauluska choć ta jeszcze mi się podoba www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#...oria/Czapki/109077/1 może tą??? sama nie wiem :)

11 lata 3 miesiąc temu #755549 przez Daarikaa
hehe dobra akcja z kupa :) :D u nas zdarzylo sie tak moze ze dwa razy:)

Jedzenie lyzeczka wyszlo naturalnie z racji tego ze dawalam kropelki na lyzeczce i malunia juz przywykla, chociaz na poczatku byl problem z przelykaniem ale teraz jest znosnie :)

nocka jak zwykle pobudka o 4 na mlicko a potem lulu do 7:30 wiec jest git

Dziewczyny zdowiejcie szybciutko!!!

sloneczko za oknem wiec po drzemce trzeba wyskoczyc na siweze powietrze

11 lata 3 miesiąc temu #755622 przez pauluska
demoniqe co ćwiczysz bo widzę na FB że zaczęłaś ? Muszę przełożyć ćwiczenia na którąś drzemkę Iguni bo wieczorem to już mam takiego lenia że szok.

11 lata 3 miesiąc temu #755643 przez vika
właśnie mąż mi przyniósł mi troszkę (pół worka ) grzybków w trakcie przerwy w pracy heheee tak dla sportu idę się nimi zająć :P

11 lata 3 miesiąc temu #755648 przez ewela86
Małe sprostowanie: jestem na forum od 3 stycznia 2013 :) całe 9 miesięcy - prawie jak ciąża...

tysiak współczuje bidulko. niestety nastała jesień!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755707 przez vika
Hahaaaa JOASIU teraz DOKŁADNIEJ rozumię co wczoraj przeżywałaś.....Moja pyza zrobiła kupkę siedząc w foteliku.... pierwszy raz wypłynęła jej SZYJĄ :cheer: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: NIE WIEDZIAŁAM JAK JĄ ROZEBRAĆ całe plecy rączki i główka były w kupce a do tego tak czadziła jak kupa dorosłej osoby :angry: :huh: :huh: :huh: :huh: HAHAHAA

"NIE ŚMIEJ SIĘ DZIADKU Z CZYJEGOŚ WYPADKU" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: KUPKOWE SZALEŃSTWO :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #755715 przez Alex_87
Vika szyją?? niezła zdolniacha :D moja najdalej była usrana po pachy :D ale jak miała kolki i wzdęcia to ja czasem byłam codziennie obsrana bo waliła takie rakiety, teraz mam spokój :)

Zuzka też tylko chce siadać, ale z obrotami gorzej, ona ledwo co na bok się przekręca :dry: a ja czekam i czekam aż zacznie robić jakieś obroty.
A dzisiaj znowu dwa razy się obudziła w nocy, na szczęście smok pomaga i zaraz znowu idzie spać, a czasem tylko się pokręci. I na dodatek naciąga na siebie kołdrę i później się wkurza, chyba przywiąże jakoś tą kołdrę do łóżeczka :unsure:

Mnie też gardło zaczyna boleć, a raczej tak łaskotać, nie cierpię tego :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #755726 przez vika
Alex_87 no szyją :cheer: miała tak pełnego pampka,że jak ją położyłam na przewijaku zaczeło wszystko wypływać rękawami i szyją :lol: :lol: :lol: pierwszy raz zrobiła tyle kupy a raptem tylko wczoraj nie robiła :lol: :lol: aż się boję co będzie dalej :unsure: :huh: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #755728 przez moniaaak
vika no to niezła akcja. Jakoś nie potrafię tego sobie wyobrazić.
U nas Kacperek takie akcje tylko tacie robi na przewijaku, ale kilka razy przepuściło mu się na bujaczku, ale szyją to jeszcze nigdy ;) ;) ;) ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #755731 przez vika
Alex_87 ja kołderką wciskam pomiędzy materac a szczebelki tylko tak żeby mimo tego miała troszkę luzu i jest super bo wcale się nie odkrywa :)

a najlepsze bo sobie siedze i dziwie, Tośka taką kupe zrobiła że jeszcze w domu czuć a tu się okazuje,że Mama ma całą bluzkę upaćkaną i woni pod noskiem :)hehee pewnie jak ją niosłam pod prysznic :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #755745 przez demoniqe
dziewczyny zdrowiejcie!! polecam sok z czarnego bzu do każdej herbaty! stawia na nogi w 2 dni!
Chyba można w zielarskim kupić, mi mama zrobiła.

Nam kupa na razie wychodzi tylko bokami :) wczoraj po marchewce kupa śmierdziała okrutnie :) dziś dałam jabłuszko, zobaczymy jaka ta będzie :)

Pauluska ja też mam zawsze lenia więc zaczęłam ćwiczyć na pierwszej drzemce małego (9-11). Ćwiczę skalpel z Ewą Chodakowską na youtube

Jest super, i trwa tylko 40 min więc po treningu jeszcze zdążę się wykąpać zanim mały wstanie :)

No i przeszłam na dietę, tzn zero słodyczy i nie jem smażonego. Dziś na obiad łosoś w folii z kuskusem.

11 lata 3 miesiąc temu #755747 przez demoniqe
najtrudniejsze jest to że Ewa Chodakowska każe cały czas trzymać brzuch napięty. Kiedyś czułam że napinam, ale teraz po ciąży muszę dotknąć żeby zobaczyć czy się napiął. Bardzo dużo energii jest po takim treningu.
Mąż wygania mnie na fitness w przeciwieństwie do Sevilli, ale te zajęcia, które mnie interesują są bardzo późno, po 20, a po 20 się uczę do egzaminu więc odpada. Zaczęłam więc ten trening, będę ćwiczyć codziennie, i kupiłam książkę Ewy :zmień swoje życie w 30 dni czy jakoś tam. Tam są nawet przepisy na jedzonko na każdy dzień.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka