BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #783435 przez Alex_87
Anek no właśnie, myślałam ostatnio o Tobie :) Dawno nie pisałaś...Pewnie czasu brak :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #783445 przez anusias22
Witam! Dzisiaj się zarejestrowałam, ale czytam Was dość często i dużo się dowiedziałam dzięki Wam. Jsstem mamą Oli ( ur. 21 maj). Postaram sie teraz ròwnież troszkę udzielać bo mam podobne problemy co Wy.

11 lata 2 miesiąc temu #783449 przez Olga60
Aniusias serdecznie witamy :laugh: napisz coś więcej

11 lata 2 miesiąc temu #783453 przez KarinaM
Anusias22 witaj wśród mam. Fajnie że dołączyłaś do nas.

Dziewczyny ciekawe co tam słychać u dziewczyn które się nie odzywają. Trochę ich jest. Macie jakiś z nimi kontakt?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #783475 przez anusias22
Ola jest moim pierwszym dzieckiem. A tak w skrócie to: ciąża w nerwach, cieżki poród zakończony cc, po narodzinach też nie było łatwo bo przez pierwsze 2 miesiace karmilam piersia a dziecko plakalo w nieboglosy az w koncu znalazlam przyczyne - nietolerancja laktozy. A do tego moj M mial nas gdzies:-( Teraz jest troche lepiej ale na jak dlugo to niewiem.
Najważniejsza jest teraz corka choc wiem ze i na niej te moje nerwy sie odbily. Jestem nowa a odrazu sie zale. Przepraszam ale musialam to napisac.

11 lata 2 miesiąc temu #783477 przez Daarikaa
Anusias Czesc! Fajnie ze napisalas. Mamy nadzieje ze zabawisz z nami na dluzej:) (mój mąż ma urodziny 21 maja) ciekawe czy Twoj szkrabek tez bedzie taki uparty jak moj małż ;P

demoniqe badz dobrej mysli!

Karina no sporo dziewczyn zniknelo, ale rozumiem ze to najpewnij brak czasu

Paninka ale słodziak do schrupania! jak pewnie siedzi super!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #783482 przez anek
no to mnie przyłapałyscie :P

Witam nowe Majóweczki!

u nas troche zawirowan, stąd moja nieobecnosc.podczytywałam czasami ale jakos brak weny na pisanie.
M mnie wkurza ostatnio.przyjechał miała byc sielanka a tu dupa.teraz juz w miare oki ale ostro było.szkoda gadac....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do mojej córci to robi postepy z dnia na dzien.obecnie jest na etapia klękania na kolankach(tak jak do raczkowania) i podsuwania dupki d przodu lae nie wie co z rączkami zrobic i bach na buzke.

dzisiaj obnizyłam łózeczko bo Młoda sie budzi łapie za szczebelek i do siadania.straszny z Niej wiercipołek:)

11 lata 2 miesiąc temu #783484 przez Daarikaa
Anusias tak tzrymaj NAJWAZNIEJSZE jest dziecko reszta sie ulozy, zal sie, zal tutaj to nasz znak rozpoznawczy ze kazda wylewaa cos z siebie (ale to zabrzmialo, wiecie o co chodzi) ;)

11 lata 2 miesiąc temu #783494 przez anusias22
Olcia to straszny nerwusek, jak cos nie wychodzi to placz i rzucanie grzechotkami;-)
Oj dziewczyny nikomu nie zycze tego przez co ja musialam przejsc. Niby M mieszka teraz z nami ( 1 tydzien ) ale oprocz Oli nic nas nie laczy. Stracilam zaufanie i ciezko jest ot tak je odbudowac.
Olcia juz sie przekreca na brzuch a dzis z rana 4 razy obrocila sie na plecy i wiecej nie chciala. Teraz jest marudna bo zabki juz ida. Smaruje dziaselka zelem a kolezanka podradzila mi Camilie. Moze ktoras z Was ja uzywala?

11 lata 2 miesiąc temu #783495 przez paninka87
Siedzi pewnie ale tylko w wanience bo ma podpurki. Jak ja posadze na podlodze to chwieje sie jeszcze. Mam kolezanke co urodzila 6 majai jej corka juz sama podniesie sie i usiadzie.. taka silna:-) ale kazde dziecko inaczej. Moja jak nosila te szelki to praktycznie miala ograniczone ruchy... przesle wam jutro fotke jak to wygladalo.

11 lata 2 miesiąc temu #783513 przez Ewelinczok
Witaj Anusias! ;)

Dziś byłam tez u ortopedy iii zrobiono mi rtg miednicy, mam niezłe szpary po porodzie.... no i ta jedna tak boli ;( Lekarz powiedział że miednica nawet rok dochodzi do siebie więc nie mam sie czym martwic. Ale czy to musi tak boleć??!! :ohmy: Zalecił terapie ultradzwiękami. Udało mi się dostać od razu po znajomosci na zabiegi więc może wkrótce moje cierpienia się skończą.
Wasze dzieciaczki takie ruchliwe a moj leniuszek dalej niechce sie przewracac... za to cały czas by siedział i obserwował świat (sam nie siedzi, trzeba go trzymać). Dlatego już tylko w spacerówce sie wozi;) Do gondoli juz ledwo wchodził.

11 lata 2 miesiąc temu #783514 przez Ewelinczok
Aaa i mussze się pochwalić.. dziś obciełam i zafarbowałąm włosy :o Całe życie miałam długie (prawie do pasa) a teraz mi dużo wyleciało i musiałam obciąć, aż do szyji. Strasznie się dziwnie czuje. M sie podoba :)

11 lata 2 miesiąc temu #783543 przez Olga60
Dzień dobry :)

Ewelina Natasza też taka leniwa i stąd była wizyta w poradni rehab. Jeśli w pół roku nie zacznie raczkować to mamy wrócić.

Vika odezwij się, co u Ciebie ?????

11 lata 2 miesiąc temu #783546 przez pauluska
Moje dziecię siada :cheer: ,łapie się wszystkiego i hop do góry i się wkurza bo chyba jej jeszcze ciężko leżak rozłożony na płasko słyszę pisk wpadam a ona siedzi sobie w najlepsze robi się ciekawie :D

11 lata 2 miesiąc temu #783562 przez Karolka85
Witajcie dziewczyny!

po wczorajszej imprezce jestem troszkę padnięta, ale wszystko się udało. no i sałatka z tortellini baaardzo smakowała :) Julcia wybawiła się wieczorem, pięknie zjadła kaszkę pod okiem swojego chrzestnego i o 21ej padła :) teraz ma pierwszą drzemkę.

Co do kąpieli to ja kąpię małą już od ok 2 miesięcy w łazience. początkowo jeszcze wanienka na stojaku, ale po tym jak Jula kilka razy zachlapała całą podłogę, szafki i nawet lustro ;) przeniosłam kąpiel do wanny. wstawiam wanienkę do naszej wanny i jest mniej bałaganu, choć uwielbia chlapać wodą, szczególnie nóżkami :)

Anusias serdecznie witam!

Paninka Ciebie również witam- przepraszam że z takim opóźnieniem :)

Wiem że niektóre z Was podaj dzieciaczkom witaminę C. i chciałam się poradzić- czy kropelki można zmieszać np z jedzeniem albo ewentualnie piciem? czy trzeba bezpośrednio do buźki wkropić???

Pauluska super że Igula już siada :) moja póki co dalej tylko dźwiga głowę jak leży na pleckach i potrafi ją dłużej utrzymać w powietrzu, ale do siadania samodzielnego się jeszcze nie zbiera

Vika jak tam sytuacja u Ciebie???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka