- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Właśnie, że swoje ubrania piorę w proszku i są miękkie, a małego też w proszku i są twarde Chyba trzeba będzie kupić płyn i sprawdzić co się stanie, jak po płynie będą takie same to już trudno
ale chodzi mi czy do proszku do prania swoich rzeczy dodajesz płyn do płukania tkanin np Leonr itp?
- Agatka
- Wylogowany
- gaworzenie
Może orientujecie się jakie świadczenia przysługują z tytułu urodzenia dziecka. Wiem że jest to na pewno becikowe, które wypłaca mops i wynosi 1000 zł. Czy gmina też coś wypłaca?
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja też już od miesiąca tylko w leginsach praktycznie. mam jeansy ciążowe ale jakoś już mi w nich niezbyt wygodnie. kuzynka dała mi ostatnio takie jasne materiałowe spodnie ciążowe, no ale one nadają się raczej na ładną pogode a nie na taką jaka była ostatnimi czasy
A co do ciuszków to faktycznie nie kupuję już póki co nic- no chyba że znów wyjde na miasto zobaczę coś słodkiego i nie bede umiała się opanować
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cześć. Obserwuje wasz watek już jakiś czas. Również mam termin wyznaczony na maj, a dokładniej na 10-tego.
Może orientujecie się jakie świadczenia przysługują z tytułu urodzenia dziecka. Wiem że jest to na pewno becikowe, które wypłaca mops i wynosi 1000 zł. Czy gmina też coś wypłaca?
Witaj Agatka!!! jeśli chodzi o świadczenia z tytułu urodzenia dziecka to musisz orientować się u siebie w gminie bo różnie to jest. u mnie np. przysługuje tylko becikowe. żadnego dodatku czy zasiłku porodowego nie ma. tzn może gdybym była samotną matką to pewnie mogłabym się jeszcze o coś starać, ale akurat się nie kwalifikuje jeśli pracujesz i jesteś gdzieś ubezpieczona, np. w PZU to też możliwe że bedziesz miała szanse dostać z ubezpieczenia jakieś pieniążki.
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
aleksiaa88 napisał:
Właśnie, że swoje ubrania piorę w proszku i są miękkie, a małego też w proszku i są twarde Chyba trzeba będzie kupić płyn i sprawdzić co się stanie, jak po płynie będą takie same to już trudno
ale chodzi mi czy do proszku do prania swoich rzeczy dodajesz płyn do płukania tkanin np Leonr itp?
Nie dodaje żadnego płynu, ani przed ani w czasie prania, w ogóle to rzadko kupuje płyn do płukania
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
straszny ten dzień.....cały czas chce mi się rzygać...jakoś mi słabo..cały czas bym spała(dopiero co wstałam po drzemce)pobolewa mnie dół brzucha.....a Malutkiej się przypomniało,że mamusia uwielbia jej kuksańce....i daje mi do wiwatu!!!!
nie wiem czy to czop mi powoli odchodzi...czy cholera wie co!!!!!w każdym bądź razie yakiego czegoś jak do tej pory nie miałam....ale to tak powolutku wycieka!!!
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kiniaczek napisał:
aleksiaa88 napisał:
Nie dodaje żadnego płynu, ani przed ani w czasie prania, w ogóle to rzadko kupuje płyn do płukania
No to bardzo możliwe że masz odpowiedz na swoje pytanie. skład proszków dla niemowląt z pewnością sporo się różni od tych zwykłych dla dorosłych... Spróbuj dokupić płyn do płukania do Dzidziusia.
Ane88- nie ma za co i smacznego życzę w sumie to narobiłaś mi smaka tą pomidorówką, ale ja już mam dziś zaplanowane ziemniaczki ze szczypiorkiem, do tego jajeczko sadzone i kefirek
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
u mnie raczej nic co by wskazywało na rychły poród.
wszystko w normie:)
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
za 10 saszetek 45 zł ? :O
strasznie sie wkurzyłam... siedzialam od rana w domu patrze w skrzynke a tam awizo
Witam nową mamusie
lalka z tego co czytalam to czop jest taki galaretowaty ... moze to to?
- Agatka
- Wylogowany
- gaworzenie
Agatka napisał:
Cześć. Obserwuje wasz watek już jakiś czas. Również mam termin wyznaczony na maj, a dokładniej na 10-tego.
Witaj Agatka!!! jeśli chodzi o świadczenia z tytułu urodzenia dziecka to musisz orientować się u siebie w gminie bo różnie to jest. u mnie np. przysługuje tylko becikowe. żadnego dodatku czy zasiłku porodowego nie ma. tzn może gdybym była samotną matką to pewnie mogłabym się jeszcze o coś starać, ale akurat się nie kwalifikuje jeśli pracujesz i jesteś gdzieś ubezpieczona, np. w PZU to też możliwe że bedziesz miała szanse dostać z ubezpieczenia jakieś pieniążki.
dzięki za odpowiedz
- Agatka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
w razie gdybym potrzebowała jeszcze to mąż dokupi.
kuuurcze ziemniaczki z jajeczkiem i maślanką....ale bym zjadła... to jutro:))
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek napisał:
aleksiaa88 napisał:
No to faktycznie dziwne:)