BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 miesiąc temu #562148 przez Ikunia1910
Dziewczynki gratuluję, teraz pięknie i przejrzyscie widać tabele :)

A mamie trojaczkow zycze wiele wytrwałości.

Ja porwałam sie dzisiaj na pierogi a'la drozdzowe z pełnoziarnistej mąki z farszem z boczniakow i..
Zjadlam 4 i nie mogę sie ruszyć, ale małej chyba bardzo smakowało bo po obiedzie cisza ze hej;)
Dla chętnych wklejam link z przepisem:
tvnplayer.pl/programy-online/rewolucja-n...ogi,S02E02,2120.html
porcja mna okolo 300 kcal gdy zwykłe pierogi okolo 500;)
No i boczniaki bogate w kwas foliowy ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #562172 przez Marta1985
Trojaczki to spore wyzwanie :-) najważniejsze żeby zdrowe były :-) my jesteśmy po obiadku i chyba sobie drzemkę zrobimy tak nam się z Bartusiem przyjemnie leży :-) powiem wam ze jak się taK dużo odpoczywa i leży to mmaluszka czuć non stop :-)

12 lata 1 miesiąc temu #562296 przez aleksiaa88
Ale miałam sen siedziałam sobie i nagle ktoś mnie się pyta co ja mam taką koszulkę poplamiona patrze rzeczywiście coś na niej jest ale nie wiem co, zostaję sama patrzę i patrzę podnoszę koszulkę a z piersi mleko się wydostaje i brudzi bo bez stanika byłam

12 lata 1 miesiąc temu #562332 przez Hania84
aleksiaa to dobry sen miałaś :) mleko podobnie jak woda jest symbolem seksualnym i jeśli było czyste to jest to dobry znak :)

Ikunia Ty to zawsze coś dobrego robisz :) nie chcesz trochę u mnie pogotować ? :P

Moja malutka dziś średnio ruchliwa. Poszalała trochę rano razem z nami :P i zazwyczaj szaleje wieczorem ;) Ale masz rację Marta gdy się leży to czuć bardziej maluszka. Dziś 1,5h leżałam i czytałam gazetę to Lenka dawała też o sobie znać. Chyba wyczuła, ze o niej piszę bo mnie kopnęła...chyba prosi bym Was od niej pozdrowiła ;) :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #562342 przez Marta1985
Mądre są te nasze dzieciaczki:-)

12 lata 1 miesiąc temu #562357 przez Ikunia1910
Haniu ja poprostu całe życie w kuchni a teraz kiedy jesyem na zwolnieniu to tylko oglądam programy kulinarne i robię to czego nigdy wczesniej nie robiłam;) na szczescie narazie nikt nie narzeka i wszyscy sie zasiadają;)
Ale marzą mi sie juz świerze warzywka, planuje sobie zrobic w tym roku ogródek na dzialce warzywny, bo jak tylko bedzie cieplo to uciekam z miasta nad jeziorko;) ja chce wiosnę :angry:

Muszę przyznać że piłka jest niesamowita drugi dzien a plecy i biodra o wiele mniej bolą. A wydatek tylko 30 złotych.

12 lata 1 miesiąc temu #562499 przez Agusia83
Ikunia, mnie tez sie marzy wiosna i wszystkie pyszne, swieze warzywa i owoce...chce pieknie pachnace pomidory i male, gruntowe ogorki..do tego kalafior, szparage....chyba musze isc zrobic salatke :silly:
A do tego zaluje, ze nie najem sie w tym roku truskawek...a ja je ubostwiam..niestety jak sie pojawia beda pewnie jeszcze bardzo drogie, a pozniej, to przy maluszku nie idzie takich delicji jesc...

Haniu, slicznie to wszystko zrobilas...ciesze sie, ze mamy juz nasza wlasna tabelke :laugh:

dzis bylam sporo w ruchu i nie czulam synka...ale jak usiade to sie kretoli..teraz czuje, ze glodny :silly:
Co myslicie o imieniu Artur? badzrdzo mi sie podoba, D. tez nie wniosl veto :silly: kto wie?

12 lata 1 miesiąc temu #562506 przez Marta1985
Agusia, imię Artur bardzo ładne i tego normalne a wszystkie Artury to fajne chłopaki :)

12 lata 1 miesiąc temu #562515 przez Hania84
Dzięki Agusia za docenienie moich starań :kiss:

Właśnie, dużo świeżych warzyw i owoców nie będziemy mogły jeść bo akurat w sezonie urodzimy i będziemy karmiły :S ... ale co tam...coś się znajdzie w zastępstwo :silly:

Hihi Agusia jakoś nie mogę się przestawić jak piszesz "synuś" ... chyba za bardzo się nastawiłam u Ciebie na pipulkę :silly: :lol:

Artur piękne imię ... mój men ma takie :silly: :lol: Fajne zdrobnienia są od tego imienia :) Arti, Artuś, Arturek ...

Jak będę w PL to chcę kupić sobie takie książki:
www.empik.com/facet-na-telefon-gabryel-a...1051410703,ksiazka-p
www.empik.com/dlaczego-mezczyzni-kochaja...od58553349,ksiazka-p

12 lata 1 miesiąc temu #562537 przez Ikunia1910
Agusia co do truskaweczek to myślę, że na kilo tych drogich warto wydac kasiorkę bo potem rok bez, truskawki są bardzo allergenne:( A Artur też mi się podoba, Król Artur :blush:

Dobrej nocki życzę wszystkim brzuszkom.

12 lata 1 miesiąc temu #562538 przez kakaszka
A czemu nie można będzie jeść warzyw i owoców jak się karmi piersią?

Agusia Artur mi się bardzo podoba, sama rozpatrywałam to imię wtedy, jak jeszcze był w planach chłopczyk :)

Haniu gratulacje, w końcu pokonałaś tą tabelkę :)trzymałam kciuki.
A co do książki "dlaczego mężczyźni kochają zołzy" to jakoś bardzo mnie nie ruszyła. Łatwo się czyta, szybko, ale w większości są tam banalne wskazówki jak spodobać się facetowi. Raz przeczytać można.

Ja na jutro wielkie plany, jedziemy z moim chłopakiem i przyjaciółmi na pobliską wiochę na potupajkę :)Trochę się rozerwę, ale trzeba będzie zrobić z siebie jutro bóstwo. już się tak rozleniwiłam, że wychodząc czasami się nie maluję, co jeszcze pół roku temu było nie do pomyślenia.

12 lata 1 miesiąc temu #562556 przez Agusia83
Dzieki dziewczyny za opinie...juz dawno to imie chodzilo mi po glowie...mam nadzieje, ze uda mi sie go przeforsowac...tak jak imie Emilka :laugh:

Kakaszka, to nie tak, ze wszystkiego nie bedziemy mogly jesc...ale z owocow to pozostana nam na poczatek jablka i banany...a pozniej stopniowo bedzie trzeba wprowadzac...truskawki, maliny, wisnie, brzoskiwnie, cytrusy, kiwi, czeresnie...wiekszosc z tych owocow moze uczulac..ale nie musza...
a z warzyw to na pewno kapucha, brokuly, kalafior fasolka szparagowa na poczatku odpadaja. bo sa wzdymajace i moga spowodowac bol brzuszka u maluszka.
Tak wiec bedzie trzeba wprowadzac owoce i warzywa stopniowo i obserwowac dziecko.

zrobilam salatke z sera bialego, ogorka, papryki i szczypiora...tyle,zem miala a wdomu ale na chlebie super smakuje :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #562591 przez Hania84
Dzięki kakaszka :)
Acha czyli, może jednak nie kupię o tych zołzach...po co czytać banały...nie lubię.
Ale "faceta na telefon muszę mieć" :D mój A. tez pewnie z chęcią ją przeczyta :P

Wiecie co? ... znów mnie boli ta dziura po zębie...masakra jakaś ... ale tylko w piatki!!! chyba nazwę ją piątkową boleścią :D jutro kupię sobie pastę Solcoseryl. Dowiedziałam się że w ciąży można ją stosować i jest skuteczna na takie coś co ja mam.

A mój A. ma łuszczycę. Wciąz się drapie i ma czerwone place na łydce. Pytam go co to jest? Odpowiedź: - Nie wiem...kiedyś też to miałem i lekarz zapisał mi ten krem (i tu mi pokazał go) i wit.D . No to spojrzałam w neta na co to i wyszło, że na łuszczycę.
Dobrze, że nie jest to zaraźliwe!!! Cholipa jak dziadki już jesteśmy. :D
Jutro kupię mu maść homeopatyczną bez recepty właśnie na to ... Rubisan się nazywa i ponoć skuteczna.

Agusia ale mi smaka zrobiłaś :) Chyba pójdę pochrupać trochę papryki. :D

To prawda, trzeba będzie uważać przez pierwsze 3 miesiące życia bobasa najbardziej. Lepiej ostrożnie ze wszystkim bo później uczulenia i kolki u maluszków. Już trochę na ten temat poczytałam. I ponoć kiszonej kapusty zero. Moja ciotka się raz jej najadła i mały miał takie kolki, że masakra. Świeża kapusta ponoć też odpada. Gdzieś jakaś dziewczyna wstawiła listę produktów zabronionych do spożycia wg. położnych ze szkoły rodzenia.

12 lata 1 miesiąc temu #562605 przez Agusia83
Haniu, czemu ja Ci wczesniej o tej masci nie pisalam...solcoseryl jest swietny, stosowalam go jak konowalka wyrwala mi zeba z dziaslem i koscia..
A propos tego leku...jesli bedziecie mialy nacinane krocze podczas porodu to ten lek jest swietny...wszystko zabliznia...ja bylam szyta 2 razy...a i tak szwy puszczaly..i mialam prawie, ze otwarta rane..gdzies na 2,3cm ...stosowalam ta masc i wiecie, ze zadna z was by nie poznala gdzie bylam nacinana?
Oczywiscie solcoseryl do jamy ustnej jest dentystyczny...a do ran troche inny :silly:

Na szczescie luszczyca nie jest zarazliwa...az dziwne, ze niedawno sie ujawnila..czesto ludzie sie z nia rodza...tak, trzeba stosowac masci i chyba sporo nawilzac skore...

Haniu, tylko mnie nie zabij...przed chwila zjadlam miche lodow bakaliowych :silly:

U mnie w szpitalu, gdy wychodzilam z Emi dostalam kartke odnosnie karmienia i byly tez tam wypisane produkty, z ktorymi powinnam uwazac...

12 lata 1 miesiąc temu #562615 przez Hania84
No wiesz Agusia...jak mogłaś mi o tej maści nie powiedzieć :lol: :silly: hihihi

Wiem wiem...czytałam, że na dziąsła to jest tzw. pasta a na rany maść i tak jak piszesz świetna jest na wszelkie blizny i nacięcia po cc i cieciu krocza :) Jest z krwi bydlęcej..ale wybielona czy jakoś tak :) Ma pierwiastki szybko utleniające czy jakoś tak :silly:

Nie no padam...jeszcze lody bakaliowe...uwielbiam :silly: :kiss:

Ponoć łuszczyca ma to do siebie, że sama może zniknąć ...ale też sama po czasie może sie pojawić...niestety to choroba nawracająca. :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka