BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 miesiąc temu #564736 przez kakaszka
Witam dziewczyny. Troszkę mnie nie było. po sobotniej imprezce leżakowałam cały dzień i nawet nie miałam sil pisać :) troszkę potańczyłam, pobujałam małą :)

Jutro czeka mnie wizyta u gin, mam nadzieje, ze zrobi mi usg, bo to jednak najciekawszy moment wizyty :)

Co do rozstępów, to wylazły mi parę na piersiach, mam nadzieje, ze na tym tym się skończy. Brzuch na razie nie jest napięty, wiec skora jeszcze się nie rozciąga i niech tak zostanie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #564737 przez Marta1985
Pessar to takie krazek zakładany na szyjka żeby ja wzmocnić bo oociupinke się skrocila:-( takbym musiała dużo leżeć a tak można normalny tryb życia prowadzić:-) ale zero seksie przy tym :-( no ale cóż najważniejsze żeby bartus był bezpieczny:-)

12 lata 1 miesiąc temu #564745 przez Hania84
Mhm , to teraz już wiem co to jest ten pessar :) właśnie Marta najważniejsze, żeby malutki był bezpieczny :)

kakaszka to troszkę potańcowałaś :laugh: Malutka chyba ululana była na maksa :silly:

A ja mam te skurcze Hickinsa...teraz już na pewno. Łapią mnie w dole pleców, brzuch mi się napina...trwa to ze 3-5 sekund i puszcza.

Napisałam maila do położnej. Zobaczymy co odpisze. :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #564914 przez Hania84
właśnie zjadłam obiad :D trochę późno...ale lepiej późno jak wcale :P "zgrzeszyłam" wcześniej z 3 pączkami w czekoladzie i nie chciało mi się obiadu...ale teraz go wmusiłam :P :D

Moja mała dziś się wierci niesłychanie. :D

Agusia jak tam to twoje ciacho? Prześlij mi trochę ;)

Dziś ginekolozka przedstawiła mi badania z Dopplera (prenatalne) na jakich byłam w styczniu. Mówi że jest wszystko okej, ale z tego co widzi to ginekolog miał spory problem by malutką zbadać bo była położona poprzecznie i ponoć takie ułożenie dziecka jest najgorsze. Ona sama mówi że nie lubi jak tak dziecko leży bo nawet dobrze bicia serca nie można usłyszeć. To więc dlatego tak mi tą głowicą manewrował i kazał mi co chwila kłaść się na lewy bok. Teraz wszystko jasne :D ... i wiecie co nawet to położenie mojego malca to grubym drukiem napisał..hihi :D to musiał być wkurzony ;) Ale najważniejsze, że malutka się dobrze rozwija :)

12 lata 1 miesiąc temu #564925 przez rysa
Haniu co masz na myśli ,że mały położony jest poprzecznie?Mi się wydaje ze u mnie jest podobnie, zresztą nawet tak ruchy odczuwam.I na ostatniej wizycie gin miał trudności nawet z ustaleniem długosci małego bo tak był ułozony :( W piątek ide na kontrole i mam nadzieja że wszystko bśdzie dobrze :unsure:

Ja też wcześniej wsunełam czekolade i kilka kanapek i teraz nie mam ochoty na obiad :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #564932 przez rysa
Agusia ale smaka zrobiłaś na tego biszkopta i to w dodatku z truskawkami :silly: Mi jakieś 3 mies temu popsuł się mikser i nic nie mogę zrobić a taka mam ochotę na murzynka :laugh: Pomyśleć że nasze mamy bez takich akcesoriów potrafiły się obejść :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #564941 przez Hania84
Poprzecznie to znaczy ani nie głową w dół ani nie w górę ;) Wtedy akurat tak miałam. Dziś nie wiem jak leżała(ale chyba głowa do góry bo kopniaki czułam w dole brzucha (ostatnio często tak czuję)...a tydzień temu była głową do dołu.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #564942 przez Agusia83
Ja czekam aż wszystko stężeje w lodówce. :laugh:

Ułożenie poprzeczne to chyba inaczej miednicowo. Mój synus tez tak był ułożony.

Juz wam podsyłam ciacho.

ale cisza....ide spac...do jutra,

Wisnia nie martw sie przyrostem wagi...nie wiem ile masz na plusie, ale ja nadal 2kg...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #565301 przez natali
Witajcie
Fajnie ze wszystko wporzadku z waszymi maluszkami.
Ja tak was codziennie czytam zeby nie miec zaleglosci ale cos ostatnio nic mi sie nie chce strasznie boli mnie brzusio i wogole mam zle samopoczucie :(
Agusia te kropelki na kolki nazywaja sie SAB SIMPLEX sa naprawde rewelacyjne stosowalam je u mojego babla i nie zamienilabym ich na nic innego, sa dobre na zaparcia ,kolki i wszelkie bole brzuszkow u niemowlat, dzieci i doroslych tylko nie dajcie sie oszukac bo w polsce przez internet sa dostepne podobne z takim slonikiem na opakowaniu to nie to samo.
Haniu jak bedziesz w aptece kupowac to tu masz fotke opakowania zebys wiedziala jak wygladaja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #565308 przez natali
koszt takiej buteleczki jakies 2 lata temu byl okolo 7 lub 8 euro juz nie pamietam dokladnie ale sa dobre w smaku i maluszki poprostu cmokaja jak dostana tych 15 kropelek,,, naprawde warto, jak ja bylam w niemczech u mojej mamy to kupilam w 4ropaku wtedy wychodzilo taniej nie wiem czy teraz tez sa dostepne w takich opakowaniach czy tylko wtedy byla taka promocja.

12 lata 1 miesiąc temu #565310 przez Agusia83
Natali, no tak, to o to mi chodzilo :laugh: dzieki, ze przypomnialas...bede sie musiala w nie zaopatrzyc...

12 lata 1 miesiąc temu #565324 przez natali
milych snow zycze i uciekam spac bo cos mnie glowa boli.

12 lata 1 miesiąc temu #565360 przez Hania84
Dzięki natali za podpowiedź i zdjęcie :) na pewno sie przyda i pomoze mi w zdobyciu tych kropelek. Teraz jak ta nazwę napisałaś to też skojarzyłam, że wiele mam chwali sobie te krople :) dzięki wielkie natali :)

Natali a byłaś u lekarza z tymi bólami brzucha? Może lepiej jakby to lekarz obejrzał.

12 lata 1 miesiąc temu #565577 przez Agusia83
Hejka. Mialam pojsc z Emi do sklepu ale znów mi sie w glowie kręciło. Ciśnienie dupiane 130/60...

12 lata 1 miesiąc temu #565644 przez Hania84
Witam

Jestem połamana po nocy. Nie spałam praktycznie w ogóle ...tylko siedziałam na łóżku. Dopiero teraz tyle co wstałam bo odsypiałam noc :(
Wyobraźcie sobie, że jak tylko się położyłam to od razu mnie ząb zaczął boleć...a jak usiadłam to przestawał (ósemka) :dry: Ciekawe dlaczego? Jestem już zmęczona i wyczerpana tym bólem. W dzień nic, wszystko okej...a noc jest masakrą jakąś. Ech nie będę już wam o tym zanudzać. Szkoda słów :S :dry:

Agusia ciśnienie faktycznie dziwne.
Ja na początku ciąży tzn. I trymestr borykałam się z ciśnieniem dochodzącym nawet do 160/110. Na szczęście po podaniu odpowiednich leków unormowało mi się i dziś bez tabletek mam tak 130/77 średnio...bo czasem zdarza się ciut niższe.

Dziś znów zrobię zupę buraczkową. Coś ostatnio mam na nią dużą ochotę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka