BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #565668 przez WisniaJ
Wierzcie lub nie, ciśnienie ostatnio miałam badane jak robiłam badania do pracy. Dziś przed lekarzem polecę szybko do pielęgniarek, żeby mi zmierzyły, bo mnie lekarz opierdzieli :P Ale myślę, że jeśli dobrze się czuję, to wszystko powinno być ok. No i mam nadzieję, że podejrzymy dziś naszą malutką :) Jest już ogromna. A ostatnio strasznie kopie, jak rano o 7 zacznie tak kończy o 23, z malutkimi przerwami na sen... Mały rozrabiaka.

Wczoraj z Przemkiem robiliśmy plebiscyt imion bo stwierdził, że Bianka mu się coraz mniej podoba no i ostatecznie (póki co) ustaliliśmy Jagódka, co wy na to?

Aaa zaczynamy 26 tydzień!!! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #565677 przez rysa
Wiśnia my też mieliśmy nazwać córeczke Jagódka albo Malina :laugh: Mi się bardzo podoba to imie :)

Co do ciśnienia to mój gin na każdej wizycie mi mierzy. Ostatnio miałam bardzo niskie 100/60,okazało się że to była przyczyna tego że wiecznie kręciło mi się w głowie.Ciekawe jakie mam teraz.Zobaczymy w piątek na wizycie :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #565679 przez Marta1985
My byliśmy na spacerku i jakąś zmęczona mega wróciłam :-( teraz odpoczywamy a wieczorem do pana doktora :$a jagodka to bardzo ładne imię :-) mojemu mężowi też się bardzo podobało :-)

11 lata 10 miesiąc temu #565717 przez Ikunia1910
Witam wszystkie mamusie...niestety znowu zima:/
Tak czytam te wasze posty z tym ciśnieniem i próbuję sobie przypomniec ale ja nigdy nie miałam wyższego niż 110/60. Jestem niskociśnieniowcem więc źle się z takim nie czuję, gorzej tylko jak spada jeszcze bardziej, wtedy tak jak Rysa mam kręciołka w głowie, robi mi sie słabo i mam mroczki. Od kiedy jestem w ciąży i mdlałam w sklepach mierzę ciśnienie regularnie. Dziś mam 103/58 także najgorzej nie jest. Tylko strasznie chce mi sie spać.

Zośka daje znać o swoim istnieniu co chwila więc jestem spokojna. A jutro musze zadzwonić do kliniki żeby się umówić na wizytę ( muszę przedłużyc zwolnienie ) i muszę sie umowic na jak to pani w recepcji powiedziała: rozmowe kwalifikacyjną w sprawie porodu :lol:
Ciekawe czy mogę jej nie zaliczyć...

Teraz chetnie bym poszła spać ( wstrętny biały śnieg ) ale muszę jechac do mechanika bo mi sie autko spsuło i oczywiście jak potrzeba jakiegoś faceta co sie na tym zna to żadnego pod ręką nie ma ;/ eh
Oby mechanik nie wykorzystał za bardzo mojej niewiedzy na temat budowy auta i kosztów z tym związanych...

Pozdrawiam Was cieplutklo.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 10 miesiąc temu #565741 przez aleksiaa88
U mnie jeszcze śniegu nie widać ale zadam głupie pytanie jak wygląda słońce- już nie pamiętam kiedy ostatnio się pokazało ponad tydzień, dzień w dzień tylko chmury i chmury :X
Dzisiejsza noc prawie cała nie przespana może łącznie spalam 2 godziny, mały się rozszalał po 4 potem chwila ciszy i koło 7 znowu potem znów była cisza myślałam, że się zdrzemnę w końcu ale gdzie leżałam do 11 a mały znowu szalał. Ale jakoś nie czuje zmęczenia, zobaczymy czy popołudniu mnie nie zetnie. Godzina 13 dochodzi , a mały znów zaczyna się wiercić :lol: powiem, że będzie mi szkoda tych ruchów w środku tak je lubię :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #565760 przez Agusia83
Ile bym dała by sobie polezec. Co ja piszę,właśnie leze obok Emi,która przed chwilą zasnela. :laugh:
Dzis z niej totalny rozbojnik,a ja sie gorzej czuje.
Mam nadzieję,ze maz nie zapomni i pojedzie do lidla po proszek.
Mój synus tez nie daje mi za bardzo wytchnienia. Kręci.sie i wierci,i chyba nigdy nie spi...właśnie ulokował sie.na prawej stronie.

Jagoda,to bardzo ladne.imię. mnie sie bardzo podoba Zuzia i Gabrysia.

11 lata 10 miesiąc temu #565765 przez WisniaJ
Jak tak piszecie to mi się teraz przypomina, że rzeczywiści dwa razy zasłabłam jak byłam na spacerze z psem, a raz w sklepie na zakupach. Zwalałam to na to, że zawsze z psem rano wychodziłam bez śniadania, ale w sklepie to było koło południa. Wiec lepiej zacznę to ciśnienie mierzyć...

Aleksia ja też lubię te ruchy, ale czasami są denerwujące, ale moja mała to kopać potrafi bez przerwy z godzinę lub dwie, wtedy już Przemek ojcowską ręką to załatwia i się mała uspokaja troszkę i daje matce zasnąć ;)

11 lata 10 miesiąc temu #565781 przez Agusia83
Wczoraj,to moja mama poczula ruchy wnuczka :laugh: jak tylko tata przylozy reke to sie uspokaja...kto wie, moze czuje respekt? A wie, ze z mamcia moze sobie na wiele rzeczy pozwolic :silly: ?

Trzeba zwracac uwage na cisnienie..tym bardziej teraz...w naszym organizmie krazy prawie podwojna ilosc krwi, bo wiadomo potrzebna malenstwu, do tego dzidki tez sa juz spore i mozemy sie szybciej meczyc...

Zauwazylam opis pod suwaczkiem Wisni...dziewczyny zauwazylyscie siare u siebie? Ja wczoraj jak scisnelam piersi, to z prawej wyplynela kropelka siary :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #565954 przez Hania84
Wróciłam właśnie od dentysty. Nie chciała mi dać nic na ból w aptece to poszłam do lekarza po receptę. Zajrzał i stwierdził, że górna ósemka do usunięcia i zaraz to zrobimy ... :ohmy: :S ... wyrwał mi ją godzinę temu. Nawet nie bolało. Ja wciąż myślałam, ze boli mnie dolna ósemka bo ból co prawda był na górze szczeki ale na dole też. Powiedział, ze dolna ósemka fazę wzrastania ma wstrzymaną z tego co widzi...a jak mu opisałam że mnie boli jak leżę to stwierdził, że to będzie górna ósemka bo jest mocno uszkodzona i może być zapalenie nerwu. Więc mi ją usunął ... Matko 2 zęby w ciągu 3 tygodni :ohmy: Mówił, mi że mam górna piątkę do wyleczenia bo jest ubytek...ale decyzję zostawia mi.
Mam tylko nadzieję, że z dobrym zębem trafił...że mnie już nie będzie bolało. :S :dry:

Jestem wymęczona już tym wszystkim :dry: :S

A co do ciśnienia to trzeba badać. Ja mam mierzone co wizytę. Badanie moczu też mam co wizytę.

U mnie Lenka wojowała w nocy, bo chyba czuła, że mnie boli coś. Później był spokój aż do momentu kiedy dostałam znieczulenie. Wtedy też się wierciła. Musiałam ją uspokoić głaskając brzuch. A teraz chyba śpi. Także moja malutka to daje mi dużo wytchnienia i spokoju jeśli chodzi o kopniaki.

Siary jeszcze nie zauważyłam u siebie. Ale czytałam, że lepiej jej nie wyciskać bo można tym przyspieszyć laktację.

A Wiśnia mnie się wydaje, że Ty jutro już zaczynasz 27 tydzień !!! Bo 26+1 liczy się już jako tydzień 27 :) ... z tego co zdążyłam się zapoznać.

11 lata 10 miesiąc temu #565989 przez Agusia83
Haniu,mowilam,ze.najlepiej wyrwać..Ciesze sie,ze ci ułożyło.leczyłam 2 zeby w ciąży.

Szczerze,nie wiedzoalam,ze.można przyśpieszyć laktacje,chociaż może gdyby sie to robiło non stop,alenie raz na.jakiś czas.
Są kobiety,które juz w ciazy budzasie z mokra bluzka.

11 lata 10 miesiąc temu #566007 przez Hania84
Możliwe, że tak jak piszesz, że gdyby wciąż się wyduszało...ale profilaktycznie tego w ogóle nie robić :)

Nie wiedziałam, że będę miała takie problemy z zębami, tymbardziej, że mam prawie wszystkie poleczone. Oby teraz już było lepiej.

11 lata 10 miesiąc temu #566036 przez natali
Z tym moim brzuszkiem wszystko sie okaze w poniedzialek bo mam wizyte u poloznej a w czwartek badanie krwi i cukru takze wyniki tez poznam. Co do cisnienia to nie mialam jakis problemow... Haniu dentysta bez problemu podaje ci znieczulenie ,,, ja chcialam leczyc zeba kanalowo ale lekaz odrazu mi powiedzial ze w szustym miesiacu nie jest zbyt wskazane podawanie znieczulenia i kazal sie skontaktowac z lekarzem prowadzacym ktory musi wystawic takie zaswiadczenie ze ciaza przebiega prawidlowo i nie ma zad .nych przeciwskazan.....

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #566040 przez Hania84
Mi dentysta bez problemu podał znieczulenie. 3 tygodnie temu jak byłam to też. I malutkiej nic nie było. Podał mi specjalne dla kobiet w ciąży bez adrenaliny (ale adrenalinę to ja miałam w sobie jak się dowiedziałam, ze zaraz mi będzie usuwał :laugh: ). Tutaj przed pierwsza wizytą miałam ankietę do wypełnienia, o chorobach, podać tydzień ciąży, jakie leki biorę itp.
Mówił mi jedynie, że nie podjąłby się wyrywania dolnej ósemki bo to już zabieg bardziej chirurgiczny i dłuższy...a tak to bez problemu wszystko. I jakby bolało po ekstrakcji to mam wziąć paracetamol. 10 minut temu wyciągnęłam tampon po godzinie...ale głęboko siedział...dziurę mam jak po bombie.

11 lata 10 miesiąc temu #566101 przez natali
Dobrze ze masz problem z glowy ja sie zastanawiam czy mi ktos to zaswiadczenie wystawi bo to tak jakby ktos mial wziac na siebie odpowiedzialnos za skutki uboczne gdyby takie wystapily. W poprzedniej ciazy mialam ten sam problem tylko wtedy bylam w bardziej zaawansowanej ciazy i tego zaswiadczenia nie dostalam skonczylo sie tym ze po porodzie zaczelam leczyc i bez antybiotykow sie nie obylo przez co musialam odstawic eryka od piersi i skonczylo sie brakiem pokarmu mimo odciagania

11 lata 10 miesiąc temu #566110 przez kakaszka
Witam Panie. ja właśnie wróciłam od gin. wszystko na szczęście jest ok :) ciśnienie idealne (jak i co wizytę), w moczu jedynie są jakieś keto.. coś tam, ale powiedziała ze to nie jest nic strasznego. Przytyłam w miesiąc 2 kg i to mnie trochę przeraziło.
Co do kopniaków, to chyba moje maleństwo będzie spokojne. Bo czuje ją tylko wieczorem i czasami w dzień ale przez chwile. w sumie nie narzekam, ale może się jeszcze rozkręci.

u mnie na szczęście ciąża przebiega na razie bez żadnych boli. Noce przesypiam w całości (nie licząc jednego wyjścia do łazienki), ani kręgosłupa jeszcze nie czuje. już myślałam że ze mną jest coś nie tak, bo jak was tak czytam to chyba większości coś dolega ( odpukać). ale lekarka mnie uspokoiła i powiedziała się cieszyć :) ciesze się i wszystkim tego życzę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka