- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Wczoraj z Przemkiem robiliśmy plebiscyt imion bo stwierdził, że Bianka mu się coraz mniej podoba no i ostatecznie (póki co) ustaliliśmy Jagódka, co wy na to?
Aaa zaczynamy 26 tydzień!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Co do ciśnienia to mój gin na każdej wizycie mi mierzy. Ostatnio miałam bardzo niskie 100/60,okazało się że to była przyczyna tego że wiecznie kręciło mi się w głowie.Ciekawe jakie mam teraz.Zobaczymy w piątek na wizycie
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Tak czytam te wasze posty z tym ciśnieniem i próbuję sobie przypomniec ale ja nigdy nie miałam wyższego niż 110/60. Jestem niskociśnieniowcem więc źle się z takim nie czuję, gorzej tylko jak spada jeszcze bardziej, wtedy tak jak Rysa mam kręciołka w głowie, robi mi sie słabo i mam mroczki. Od kiedy jestem w ciąży i mdlałam w sklepach mierzę ciśnienie regularnie. Dziś mam 103/58 także najgorzej nie jest. Tylko strasznie chce mi sie spać.
Zośka daje znać o swoim istnieniu co chwila więc jestem spokojna. A jutro musze zadzwonić do kliniki żeby się umówić na wizytę ( muszę przedłużyc zwolnienie ) i muszę sie umowic na jak to pani w recepcji powiedziała: rozmowe kwalifikacyjną w sprawie porodu
Ciekawe czy mogę jej nie zaliczyć...
Teraz chetnie bym poszła spać ( wstrętny biały śnieg ) ale muszę jechac do mechanika bo mi sie autko spsuło i oczywiście jak potrzeba jakiegoś faceta co sie na tym zna to żadnego pod ręką nie ma ;/ eh
Oby mechanik nie wykorzystał za bardzo mojej niewiedzy na temat budowy auta i kosztów z tym związanych...
Pozdrawiam Was cieplutklo.
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Dzisiejsza noc prawie cała nie przespana może łącznie spalam 2 godziny, mały się rozszalał po 4 potem chwila ciszy i koło 7 znowu potem znów była cisza myślałam, że się zdrzemnę w końcu ale gdzie leżałam do 11 a mały znowu szalał. Ale jakoś nie czuje zmęczenia, zobaczymy czy popołudniu mnie nie zetnie. Godzina 13 dochodzi , a mały znów zaczyna się wiercić powiem, że będzie mi szkoda tych ruchów w środku tak je lubię
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzis z niej totalny rozbojnik,a ja sie gorzej czuje.
Mam nadzieję,ze maz nie zapomni i pojedzie do lidla po proszek.
Mój synus tez nie daje mi za bardzo wytchnienia. Kręci.sie i wierci,i chyba nigdy nie spi...właśnie ulokował sie.na prawej stronie.
Jagoda,to bardzo ladne.imię. mnie sie bardzo podoba Zuzia i Gabrysia.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Aleksia ja też lubię te ruchy, ale czasami są denerwujące, ale moja mała to kopać potrafi bez przerwy z godzinę lub dwie, wtedy już Przemek ojcowską ręką to załatwia i się mała uspokaja troszkę i daje matce zasnąć
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzeba zwracac uwage na cisnienie..tym bardziej teraz...w naszym organizmie krazy prawie podwojna ilosc krwi, bo wiadomo potrzebna malenstwu, do tego dzidki tez sa juz spore i mozemy sie szybciej meczyc...
Zauwazylam opis pod suwaczkiem Wisni...dziewczyny zauwazylyscie siare u siebie? Ja wczoraj jak scisnelam piersi, to z prawej wyplynela kropelka siary
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Mam tylko nadzieję, że z dobrym zębem trafił...że mnie już nie będzie bolało.
Jestem wymęczona już tym wszystkim
A co do ciśnienia to trzeba badać. Ja mam mierzone co wizytę. Badanie moczu też mam co wizytę.
U mnie Lenka wojowała w nocy, bo chyba czuła, że mnie boli coś. Później był spokój aż do momentu kiedy dostałam znieczulenie. Wtedy też się wierciła. Musiałam ją uspokoić głaskając brzuch. A teraz chyba śpi. Także moja malutka to daje mi dużo wytchnienia i spokoju jeśli chodzi o kopniaki.
Siary jeszcze nie zauważyłam u siebie. Ale czytałam, że lepiej jej nie wyciskać bo można tym przyspieszyć laktację.
A Wiśnia mnie się wydaje, że Ty jutro już zaczynasz 27 tydzień !!! Bo 26+1 liczy się już jako tydzień 27 ... z tego co zdążyłam się zapoznać.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szczerze,nie wiedzoalam,ze.można przyśpieszyć laktacje,chociaż może gdyby sie to robiło non stop,alenie raz na.jakiś czas.
Są kobiety,które juz w ciazy budzasie z mokra bluzka.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiedziałam, że będę miała takie problemy z zębami, tymbardziej, że mam prawie wszystkie poleczone. Oby teraz już było lepiej.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mówił mi jedynie, że nie podjąłby się wyrywania dolnej ósemki bo to już zabieg bardziej chirurgiczny i dłuższy...a tak to bez problemu wszystko. I jakby bolało po ekstrakcji to mam wziąć paracetamol. 10 minut temu wyciągnęłam tampon po godzinie...ale głęboko siedział...dziurę mam jak po bombie.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
Co do kopniaków, to chyba moje maleństwo będzie spokojne. Bo czuje ją tylko wieczorem i czasami w dzień ale przez chwile. w sumie nie narzekam, ale może się jeszcze rozkręci.
u mnie na szczęście ciąża przebiega na razie bez żadnych boli. Noce przesypiam w całości (nie licząc jednego wyjścia do łazienki), ani kręgosłupa jeszcze nie czuje. już myślałam że ze mną jest coś nie tak, bo jak was tak czytam to chyba większości coś dolega ( odpukać). ale lekarka mnie uspokoiła i powiedziała się cieszyć ciesze się i wszystkim tego życzę