- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Już mam na prawdę serdecznie dość!!!
Za jakie grzechy?! Jak tylko ból przychodzi to aż ryczę. Uciekam bo czuje, że nadchodzi kolejny atak.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Nikomu nie życzę takich akcji.
Haniu,kurcze,teraz to by Ci sie sprzedał ketonal,ale nie mozesz. WspółcZuję,moze idz do dentysty. On coś doradzi lub usunie ta osemke.
Ja mam wszystkie,lecz górne wyrosły po bokach dziasla,tez okropnie bolało.
Tule Cię mocno.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agusia współczuję tych przeżyć. Ile to kobiety czasem muszą przejść.

A ja myślałam wczoraj że oszaleję z bólu. Nie chciałam brać tabletki ze względu na Lenkę (nawet takiej którą można brać) ... ale ból był nie do wytrzymania i o 3 w nocy mój A. przyniósł mi paracetamol...a w między czasie nosił mi na zmianę słoiki z dżemem z lodówki bym sobie przykładała. Nie wiecie jaka ulga po tym. Ból promieniował aż do ucha i gardła. Przez tą zarwana noc spaliśmy dziś aż do 10.30 .
Agusia do dentysty na razie nie chcę iść bo wyrywać go na razie nie chcę...za dużo przeżyć dla mnie jak na jedną ciążę na razie. A jeśli nie wyrywanie to co innego mi on pomoże. Więc na razie odpuszczam. Teraz na razie nie boli ... mam nadzieję, że się uspokoił ....ale boję się już wieczoru. Bojgu jak nie urok to sraczka. Nigdy nie miałam problemu ze zębami, zawsze na czas leczone i w ogóle a teraz jak na złość. Czytałam, że ósemka może wybijać się nawet kilka lat...ale z przerwami, że np. poboli dzień czy dwa lub 3 i np. na 2 lata spokój i znowu. Ale ja widzę, że ten mój już się wybił, nawet już dużo wyszedł. Ech zobaczymy jak to dalej będzie.
Siedzę na razie w koszuli nocnej. Nic mi się nie chce. Dziś na obiad mam ryż z fasolką i brokułami i do tego pierś z kurczaka.
Uciekam się ubrać.
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

My byliśmy z Bartusiem się dotlenić i w kościołku a teraz mamy porcje owoców i herbatkę i kładziemy się do łózka :)dobrze, ze z rodzicami mieszkamy bo jak teraz mamy dużo wypoczywać to milo mieć osobę która dużo zrobi i zadba o córunie i wnusia

- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Marta fajnie się macie z tymi rodzicami, w każdej chwili będziesz mogła liczyć na pomoc od nich przy Bartusiu

Dziewczyny jakie Wy macie wielgachne brzuszki

Odziwo od paru dni nic kompletnie mnie nie boli, nawet się trochę zmartwiłam ale mały się non stop wierci węcz przechodzi samego siebie, obojętnie czy leże czy chodzę, także się nie martwie

A z tymi rozstępami to czytałam że podobno czasami nawet w ostatnich dniach się pojawiają.I tak naprawdę zależy to tylko od genów, a smarowanie się różnymi specyfikami może tylko je troszkę zmniejszyć. Po prostu jak ktoś ma je mieć to i tak będzie miał. dlatego ja podejżewam ,że jeszcze się ich doczekam jak tylko brzuchol urośnie...

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ROZSTĘPOM MÓWIMY NIEEEEE!!!!! ;-D
- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
U mnie obiadek się pichci, żebereczka w warzywkach

Strasznie dobija mnie pogoda, od dość długiego czasu wciąż szarówka.
Najchętniej bym spała, ale walczę bo co będę w nocy robić.
A i zauważyłam że Zocha najmocniej kopie jak siedzę przy komputerze... chyba będzie maniak

Co do tych wszystkich specyficznych kremów na rozstępy, to osobiście w to jakoś nie wierzę. Wydaje mi się że dobry balsam i oliwka dają radę tylko oczywiście systematycznie. No ale to się okaże jak już dojdziemy do dnia porodu czy rzeczywiście mam rację.
I wogóle zauważyłam że wszystko to co ma wpisane w użytku "ciążowe" to jest 100% droższe. Więc uciekam od tego jak najdalej

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale cisza dziś u nas brzuchatki

Co tam ciekawego porabiacie?
Ja czytałam książkę i gazetę "M jak mama" ... fajna jest i ciekawie przedstawione są różne zagadnienia i problemy. Jest tam sporo rad dot. kosmetyków. Np. na rozstępy i blizny polecają wspomniany przez joasię10015 Bio-Oil lub mamamil. Krem dla niemowlaków na odparzenia i podrażnienia pieluszkowe - nappiderm. Na wzdęcia i kolki - Bobotic (ale od 1-ego miesiąca)lub infacol z plastikowym zakraplaczem w zestawie. Zrobili test butelek ( 6 miesięcy +) i polecają z Aventu, Nuby i Tommee Tippee. Polecają także kosmetyki dla maluszka ze Ziaji. A na podrażnione sutki ponoć dobra jest maść o nazwie MALTAN (bez zmywania)lub też Bephanten (to akurat słyszałam od koleżanki ze pomaga).
Mam nadzieję, ze troszkę pomogłam jeśli chodzi o to co dobre

Jutro mam wizytę rano u ginki

- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A jeśli chodzi o książki to dostałam "Język niemowląt".Bardzo fajna, napisana dosłownie jak instrukcja obsługi dziecka, czyli dla takich jak my:-)
Haniu powodzenia u gin i daj znać po wizycie.Dlaczego miało by być źle,napewno wszystko będzie super:-)
Ide zrobić jakąś kolacje a na deser budyń

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a tak ogólnie to jeszcze czytałam Jezyk niemowlat i słuchaliśmy Muzyki Bobasa

Ja jutro idę odebrać wyniki także trzymajcie kciuki

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Haniu, czekam na jutrzejsze wieści o malutkiej.
Co do podrażnionych sutek to gdzieś czytałam że trzeba wycisnąć troszkę pokarmu i posmarować brodawkę, że niby to najlepsze ( w sumie same witaminy )
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Wiem, ze jest wiele preparatow na rozstepy...przewaznie uzywalam oliwki...kilka razy jakiegos kremu mama cos tam...ale mi nie spasowal, bo wysuszal skore, zamiast nawilzac. Teraz tez stosuje oliwke.
Odnosnie maltanu Haniu, to stosowalam go na poczatku jak EMi pogryzla mi brodawki i powiem Ci, ze swietny. Akurat dostalam probki ze szpitala i one mi wystarczyly...w ogole na popekane brodawki ponoc najlepsze jest swoje mleko..ale ja wolalam ta masc.
Infacol tez stosowalam na kolki dla Emi...pomogl na chwile...a pozniej musielismy przeczekac...wiem, ze jakis preparat miala moja przyjaciolka...mozna go dostac chyba tylko w niemczech, musze sie obeznac, jak co, to Haniu kupisz i mi wyslesz, ok'? A ja Ci przeleje pieniazki.Ale nie kazde dziecko ma kolki...i tak naprawde do tej pory lekarze nie wyznali sie skad one sie biora...
Bolu zebow i dolow po ich usunieciu strasznie wspolczuje...U mnie na szczescie spokoj..ale w pierwszej ciazy tez leczylam 5...
przed chwila napisala mi przyjaciolka sms, ze najlepszy na rozstepy jest naturalny olejek ze slodkich migdalow. Ona pracuje w mydlarni...maja tam same naturalne kosmetyki...niestety troche drogie...Ten, ze olejek kosztuje 78zl...za 200ml
Marta, oczywiscie trzymamy kciuki za dobre wyniki