BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656895 przez Hania84
Tak wiem Natali że masz to łóżeczko różowe...ale interesowało mnie czy u Hiszpanki szyjesz...ale chyba z tego co zrozumiałam to tak :) Umiesz dobrze hiszpański? U nas we firmie sporo Hiszpanów pracuje...fajny mają ten język, taki lekki...ale strasznie szybko gadają hehe ;) no i są bardzo wesołym roztańczonym narodem...na każdym kroku tańczą.

No dokładnie rysa...teraz jak już Ci tak położna powiedziała to czekamy na relację :lol: o ja cię...też już mam dreszczyk emocji...masakra :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #656900 przez Marta1985
A my ciobie sprzątam z mama :-) ma mieszkanku :-)

HANIU masaż sutkow podczas smarowania mascia może przyspieszyć poród ;-)

To jak wrócę do domku też mierze ciśnienie :-)

11 lata 7 miesiąc temu #656908 przez natali
Haniu dobrze zrozumialas u hiszpanki, co do jezyka jestem tu juz siedem lat wiec jezyk znam dosc dobrze jedynie co to sa trudnosci w pisowni bo nie mialam okazji praktykowac ale daje jakos rade. Hiszpani owszem wesoly narod ale jak mieszkam w kataluni tu sa bardziej dretwi i zarozumiali, choc nie powiem imprezowac lubia.

Co do masazu sutkow zgodze sie z Marta, tak samo masaz brzucha. Wiec z tym ostroznie.

11 lata 7 miesiąc temu #656910 przez Hania84
Marta - nie ma takiej opcji :D nakładam maść...wsmarowuję w sekund 2 i koniec :) nic nie masuję :D do porodu mi się jeszcze nie spieszy :lol: ...a ta maść jak nie zaszkodzi, a może pomóc to myślę, że warto :)
Tylko się za bardzo nie forsuj tym sprzątaniem :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656926 przez Gochens
Dzień dobry kochane ;) my jesteśmy na działce pogoda boska więc korzystamy ;) gracz pojechał na piłkę a my z psem zostaliśmy sami. .. coś mi się oczy zamykają a dzis spalam do 9; 30!!! Heh normalnie szok. ..miłego Wieczora dziewczęta !

11 lata 7 miesiąc temu #657050 przez Beciara
O o oo o o o..! No i mamy juz rozwarcie na forum :blink: I ciesnienie dziecka skoczylo ostro jak do porodu... :silly:

Rysa bedzie pierwsza. Na na na na na na... :silly:

rysa napisał:

Cześć dziewczyny ale jestem dzisiaj umęczona :S Ta duchota mnie wykańcza totalnie :S

Wróciliśmy niedawno od położnej, zrobiła mi KTG i podczas ruchów Filip ma puls aż 180!normalnie 145.Szyjka mi się juz skróciła i mały też jest już niżej, rozwarcie na 1cm

11 lata 7 miesiąc temu #657062 przez Beciara
natali napisał:

Co do masazu sutkow zgodze sie z Marta, tak samo masaz brzucha. Wiec z tym ostroznie.

Masaz brzucha tez? O matko, ja codziennie masuje dzidzie!
Wiem, ze podnoszenie rak wysoko do gory wywoluje skorcze. Polozna mowi, ze kiedy ma sie zagrozona ciaze na przyklad, to nie powinno sie nawet samemu myc glowy, a co dopiero okien.

No ale moja mala juz sie rzyzwyczaila do tego, ze codziennie sobie masujemy i ona odpukuje zawsze i sie kiwa.. :(

11 lata 7 miesiąc temu #657086 przez natali
Beciara mialam na mysli intensywny masaz,masaz nie glaskanie ja tez codziennie smaruje brzuch kremem delikatnie. Badz spokojna ale uwazaj.

11 lata 7 miesiąc temu #657097 przez Hania84
Ale tu cisza coś :silly:

Co porabiacie?

Ja właśnie pochłonęłam frytki, poprawiłam owocem kaki i oglądam z moim na SAT1 Madagaskar :silly:

Ciśnienie 137/85 czyli nie jest źle.

11 lata 7 miesiąc temu #657113 przez Beciara
Tez ogladam Madagaskar :D O reklama, ide splundrowac lodowke.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657120 przez Agusia83
hej jestem...byla dzis u mnie moja chrzesnica...pieknie zajmowala sie malym szogunkiem :silly: i odwiedzila mnie kolezanka z 9 miesiecznym synkiem :laugh:

ja tez wpitalam kanapki...haniu, nigdy nie jadlam takiego owocu...

zaraz uzupelnie nr tel i Wam wysle

mam nadzieje, ze wszystkim wyslalam uzupelnienie....

11 lata 7 miesiąc temu #657155 przez Justysia84
Witam, mam do sprzedania śliczny, beżowo brązowy wózek Jedo Fyn 4DS. Wózek jest w stanie praktycznie idealnym:) Zapraszam: allegro.pl/jedo-fyn-4ds-i3240473346.html

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657175 przez Hania84
Agusia ja dostałam uzupełnienie numerów :) dzięki :)

Agusia jesli nie jadłaś tego owocu to spróbuj ...jest na prawdę pyszny i zawiera duzo witamin i minerałów :) Zwalcza komórki rakowe występujące w białaczce i zwalcza zły cholesterol :) Najlepszy jest koloru pomarańczowego bo czym bardziej czerwieńszy tym bardziej słodszy i mdlący (jak dla mnie) tylko czasem może się zdarzyć ze ma w sobie jeszcze niewielka ilość pestek (ale niestety tego z zewnątrz nie widać) i to powoduje jego cierpkość...ale ja na sporą ilość tych owoców które już kupiłam trafiłam może na 2 takie. Mi osobiście ten owoc bardzo smakuje. Aha ...czym bardziej to kaki jest dojrzałe tym mamy większa pewność ze tych pestek nie ma, bo znikają w miarę dojrzewania owocu...ale w sklepie starają się już mieć dojrzałe te owoce :blink: I jak pisałam...jak dla mnie pomarańczowe są najlepsze :) A tak wygląda :) :

www.gotujmy.pl/szaron---persymona---kaki,artykuly,2898g3.html

To miałaś dziś wolne jak chrześnica zajęła się Emi :) fajnie :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657176 przez Agusia83
Haniu, fajnie, ze mi pokazalas zdjecie, bo nawet nie wiedzialam jak ono wyglada :silly:

maly ma czkawke, tak jakby posrodku...wiec juz sama nie wiem czy jest glowka w dol, czy w gorze..... :angry: we wtorek mam wizyte, moze cos sie dowiem...a na pewno okaze sie co z moim gbs-em

patrzcie, na tej stronie jest zdjecie maluszka w 37tc.....jest cudne
dzieciowo.pl/2009/12/trzydziesty-siodmy-...y-porod-tuz-tuz.html

11 lata 7 miesiąc temu #657181 przez Hania84
Kurka Agusia ja mam ten sam dylemat...bo jak siedzę to czuje czkawkę w dole, jak leżę to koło pępka i już sama nie wiem B) też we wtorek sie okaże u mnie ;) no i muszę też pogadać z nimi co z tym moim GBS-em... muszę sobie popisać pytania, bo trochę ich mam :)

Umyłam dziś okno w kuchni bo jak rano zaświeciło w nie słońce to sam pyłek od drzew i kwiatów. Wszystko teraz pyli. I chyba jutro albo w poniedziałek pomyje resztę okien jednak i od razu wypiorę firany. Teraz mój jest 3 dni w chacie to mi pomoże :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka