BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #656020 przez Beciara
Haniu, macie tam u was sklepy z sieci Erntsting Family? Jesli nawet nie, to istnieje Online shop.
Mowilas, ze podobaja Ci sie sukieneczki. Popatrz jakie piekne maja i jakie tanie.

www.ernstings-family.de/kat/maedchenmode...-roecke-kleider.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #656023 przez kakaszka
kurde jak ja uwielbiam, kiedy napisze dlugi post, a pozniej mi sie cos zawiesi i znika :( caly czas sobie mowie, zeby kopiowac przed wyslanie, ale ani razu jeszcze tego nie zrobilam, a tylko sie denerwuje.

Gohnes moj organizm po prostu nie lubi upalow, juz tak mam. dlatego usze bardzo duzo pic i nie siedziec dlugo bezposrednio na sloncu :)

dziewczyny Kardashianki :P lepiej miec duzy tyleczek, niz maly i wielka opone nad nim, jak u mnie :) takze nie marudzic!!!! :P

co do promocji pampersiakow w Biadzie to nie widzialam. jest reklama, ze sa takie super mega zajebiste i popularne, ale ceny zadnej znizonej nie widac. chyba, ze ja jestem slepa, co tez jest bardzo prawdopodobne :)

ja w brzuszku mam 109 cm, takze najwiecej przybralam na poczatku ciazy, kiedy nie zbyt dobrze sie odzywialam nie z mojej winy ( jak mieszkalismy z tesciowa to nie mialam mozliwosci zrobic sobie normalny obiad i jadlam same kanapki, bulki itd).

od dwuch dni mam warzywne obiadki :) wczoraj wiadro salaty ze smietana, a dzis mlode ziemniaczki z koperkiem, mniam :)

11 lata 7 miesiąc temu #656035 przez Hania84
Beato mam ten sklep w miarę niedaleko :)

Nie wiedziałam, że mają tam też dla maluszków ciuszki...wciąż myślałam że dla większych dzieci patrząc po wystawie. Na początku ciąży często koło tego sklepu chodziłam...teraz już nie bo jest tam pod górkę i już nie daję rady...ale jak mała się urodzi to na pewno tam będę chodzić bo ciuszki na prawdę fajne i faktycznie tanie :)
Super :) Dzięki ,że zapodałaś tego linka :) :blink:
Przejrzałam...wszystko od sukienek po komplety i spodnie oraz zabawki...alles super :blink:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656046 przez Ikunia1910
Agusia mój nr tez juz wysłany;)

U mnie w obwodzie juz bez zmian 92 cm... Z tym ze najszersze miejsce jest coraz nizej juz pod pępkiem :S

Okienko umyte drugie jutro bo za duszno jest juz, chyba ze za jakas godzinke bedzie chłodniej, zobacze jeszcze.
Swoją droga miałam taką cichą nadzieję ze jak sie wezme za okna to sie rozpocznie akcja porodowa :laugh:
Ale widocznie Zośka chce miec wszystkie okienka kryształowo czyściutkie, hihi.

Ostatnio wszystkie robicie pizze, wiec ja tez dzis sie zabieram za taka prowizoryczna bez drożdży, bo nie mam dzis siły wyrabiać drożdżowego :silly:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656050 przez Agusia83
Dziewczyny,ale niech maluszki posiedza przynajmniej do końca 38tc,a Wy juz je chcecie wyganiac. Niech przybędą na masie i pobawia sie w brzuszku. Ostatnie dni im zostają.
Co innego gdybyście były w 41tc....

Ikunia,a Twoja Zosia miala 15.05 imieniny.. :blink:

Ja mam przepis na ciasto drozdzowe do pizzy,a robi sie je 5minut.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656054 przez Hania84
No właśnie Zosi było :blink:

ale w PL coś ta zimna Zośka się chyba nie sprawdziła bo ciepło jest :silly: Za to u nas zimna jak nic :laugh: B)

Mnie moja mama rodziła w 39t4d :) U mnie mogłoby być podobnie :silly: Miała dość szybki poród bo 5h więc też bym się z takiego ucieszyła :silly: ... może coś w genach mi przekazała? :S :lol: ... i nie miała żadnych objawów przed...od razu cyk i bach ja wyszłam o 21:05 :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #656066 przez Hania84
Dziewczyny...a myślałyście kiedy Wasze pociechy będą obchodzić imieniny? Kiedy są najbardziej popularne? Moja mała będzie mieć 10 listopada (miesiąc deszczowy ale przynajmniej zawsze w swoje imieniny będzie mogła coś tam wyprawić bo 11 święto więc fajnie się składa :) )

11 lata 7 miesiąc temu #656074 przez Agusia83
Ja sie urodziłam 10 dni przed terminem,ale tylko dlatego,ze mama miala odmienniczkowe zapalenie nerek i 40 st.goraczki...zaczęło sie o 17 a ur.sie o 00:50.

11 lata 7 miesiąc temu #656079 przez Gochens
Ja niestety nie wiem kiedy jest Alana... znaczy patrzyłam kiedyś ale już zapomniałam ...
Kakaszka też mam chęć na taki warzywny obiad ale zawsze wygrywA mięso ;) ale po ciąży jak wpadne w wir zdrowego jedzenia to głowa mała :) my na działkę się wybraliśmy pogoda ideał.

11 lata 7 miesiąc temu #656103 przez Ikunia1910
Zoski jest jeszcze chyba we wrzesniu, ale ja to i tak wychodze z założenia ze imieniny to żadne święto, tymbardziej dla dzieci. Urodzinki to co innego.

piety mnie strasznie bolą, chyba za duzo stałam dzisiaj:/
usiadłam troszke ale jeszcze muszę z psem isc...
Słonko zaszlo za bloki i wreszcie troche chłodniej :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656125 przez rysa
Ja mam nadzieje że nie będzie tak jak u mojej mamy.Urodziła mnie w 37tc,najpierw jej odeszły wody a dopiero po 24h po wielu trudach przyszłam na świat.

Filipa jest 23sierpnia a mój ma urodziny 24 :)

Tak się obrzarłam że już od dwoch godz leże i się ruszyć nie moge

Agusia jutro jak włącze kompa pośle Ci mój nr

11 lata 7 miesiąc temu #656140 przez natali
Ja mam 114 w w brzuszku ale do szczuplutkich nie nalezalam.
U mnie w rodzinie jakos nigdy nie obchodzilismy imienin i teraz jakos tez mi to nie weszlo w nawyk.

11 lata 7 miesiąc temu #656148 przez Hania84
U nas w rodzinie właśnie bardziej imieniny się obchodzi niż urodziny. Mama zawsze mówiła że urodziny ma każdy, a imię nie każdy posiada...To też zależy wszystko od regionu mi się wydaje. Bo w jednych bardziej urodziny się obchodzi a w innych imieniny.

11 lata 7 miesiąc temu #656161 przez Agusia83
Halooo...cordis, podczytujesz nas, ale nic nie piszesz....
u nas tez sie obchodzi imieniny....zreszta my to ochodzimy i imieniny i urodziny...ale jesli chodzi o dzieciaki to tylko urodziny.

11 lata 7 miesiąc temu #656174 przez Hania84
Agusia...nie ma sensu zmuszać...cordis jest codziennie na forum (też to widzę) i nic nie pisze...tak samo jak klaudia69 którą mamy zapisaną w tabeli...ale udziela się w innym temacie a nie u nas. Nie chcą to nie...ale zastanawiam się czy nie usunąć z tabelki bo po co miejsce zajmować. W razie gdyby jakieś nowe mamy przybyły to można wpisać i tabelka będzie widoczna bardziej...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka